| Autor |
Česte pravopisne greške |
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Koja bre uciteljica,koje pare,skole u komunistickim zemljama su besplatne,rodjace.
A ti si kao neki zamenik nasem ucitelju ? Deputy? Nemoj samo da bude "I shot the sheriff, but i didn't shot no deputy.Ooh-ooh-ooh....
Sad sam se setio,bez zezanja,ziva istina bre. Ovde na grobljima imaju odredjeni delovi gde se sahranjuju,katolici,pravoslavni,itd. Znaci odvojeni su delovi za razlicite verske pripadnosti. Nisam stvarno video ni Muslimane ni Jevreje ni Kineze Budiste ni Hinduse.Neznam gde se sahranjuju ali hocu nesto drugo da kazem. Sta hocu da kazem? Na mnogim Srpskim grobovima pise "Nikad nezaboravljeni". Pa ti sad vidi burazeru! Ovde pociva nas dragi, "let's say" nikad nezaboravljeni Bilby. Znaci li to da ja necu biti nezaboravljen,da nikada necu biti nezaboravljen.Vec sam zaboravljen.Mozda bi trebalo da glasi: nikad zaboravljen, ili samo, nezaboravljen,jel tako ucitelju i zamenice? Dupla negacija. Daj bre ti sa plavom bojom na prstima objasni nam malo ovo? Nisam ti pomenuo nick da nebi ni ti moj pominjao,valjda si shvatio ?
Cak i ako nekada bude dobio fakultetsku diplomu,koju ovde vec odavno mnogi od nas imamo, decko sa plavom bojom na prstima ne treba da misli da je najpametniji i da prodaje svoju filozofiju drugima. To moze u svom rodnom selu,dusevno ce se oporaviti,izlecice neke svoje komplekse.
Dakle moleru ,pusti nas da pricamo, ne guraj svoj prcasti nosic i gde treba i gde ne treba. Mi se dovoljno dobro razumemo i bez Plavo- prstnog molera.
[ Poruku promenio bilby dana 19-12-2006 ]
|
20.12.2006. u 07:23 |
odgovor sa citatom
|
svp Administrator

Član od: 05.06.2002. Ukupno poruka: 177 info
|
Mislim da u "Glavinim" tumačenjima ima nekih grešaka:
-Mnogi koriste kletvu simpatichnu u izgovoru a da i sami ne znaju njeno znachenje!naletenebilo, shto znachi na leto te ne bilo
Ne znam koji je izvor informacija "Glava" koristio prilikom proučavanja porekla ovog izraza ali naletenebilo ili kako se u većini slučajeva izgovara nalet te ne bilo nema nikakve veze sa letom (godišnje doba) već vodi poreklo od turske reči nalet sto znači kletva, prokletstvo.
|
20.12.2006. u 09:53 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

Član od: 10.11.2002. Ukupno poruka: 515 info
|
Upozoravam sve ucesnike ove teme koji se nje ne pridrzavaju (Head, Bilby) da je ovo zvanicna opomena pred iskljucenje. S obzirom da sam licno molio Bracka da kreira ovu temu, licno cu i zahtevati eliminaciju sa foruma svakoga ko je svesno opstruira.
Pozdrav
Oliver
|
20.12.2006. u 09:54 |
odgovor sa citatom
|
EdinDrljo Siva eminencija
(4.16/10)

Član od: 09.11.2004. Ukupno poruka: 71 info
|
Drznuli su se da se sprdaju na temi koju si TI pa jos LICNO inicirirao da se otvori!?! Ma kakva opomena pred iskljucenje, odmah Bale plati Galjcu kartu da dodje iz Norveske i da napravi jos jedan podvig koji ce se moci proveriti u MUP-u! Tinuninu...
No, kvalitetnu salu na stranu, stav Heada i Bilby-ja itekako ima smisla, i ima im mesta upravo na ovoj temi. Tema je dobra (kao i ideja, hvala inicijatoru) i treba da sadrzi neke osnovne nedoumice koje postoje u nasem jeziku. Ali u isto vreme treba skrenuti paznju onima koji ce nesto nauciti na ovoj temi, da gramatiku uce za sebe. Ispravljati nekoga ko prica ili pise je elementarna nekultura.
Na stranu sto sa ispravnoscu stavova koji se iznose nema ama bas nikakve veze.
Imam i ja knjigu Recnik jezickih nedoumica od Nikole Klajna ali treba li da ispravljam svakoga ko pravi greske!?
Ako Biljana Srbljanovic kaze da redovno konsultuje tu knjigu kada pise, nema potrebe da se mi stidimo a pogotovu napadamo sto sve jezicke nedoumice ne znamo.
Keep goin' dragone, i akcenat na poentu!
|
20.12.2006. u 12:23 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1406 info
|
Citat:
Dana 2006-12-20 09:54, oliver je napisao:
Upozoravam sve ucesnike ove teme koji se nje ne pridrzavaju (Head)
|
Zashto se ja ne pridrzavam teme??Samo navodim primere koje ljudi u svakodnevnom govoru koriste a ne izgovaraju ih pravilno, uostalom ako bash mora iskljuchenje onda OK, ali ja mislim da ne treba da se iskljuchim sa ovog foruma
Ne dam se ja 
|
20.12.2006. u 14:03 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Drljo,
To sto sam rekao Headu i Bilbiju, vazi i za tebe. Dakle, ako imas nekih nesto da kazes Galjcu, posalji mu privatnu poruku, a ne ovako. Sto se mene tice, navikao sam da lecis komplekse tako sto ces automatski reagovati na svaku moju poruku. Tu naravno neces imati problema, osim ukoliko ne budes opteretio neku temu da to predje u bezobrazluk. Ista pravila treba da vaze za sve, zar ne?
Uzgred, prvi put cujem da postoji strucnjak iz oblasti filologije koji se zove Nikola Klajn. Jos manje mi je poznato da je neki Nikola Klajn napisao knjigu koja ima isti naziv kao i knjiga njegovog poznatog prezimenjaka Ivana (Klajna). Ili je to mozda Ivan Klajn promenio ime a mi to ne znamo?
Kvalitetnu salu na stranu, svi mi imamo "Recnik jezickih nedoumica" Ivana Klajna, odlican je kao prirucno sredstvo, ali on je sistematizovan prema alfabetskom,a ne prema tematskom kljucu, zato je ova tema bitna. Biljana Srbljanovic ti i nije neki primer (poneki put procitam njen blog, pa znam) jer ona nema problem sa gramatikom koliko sa ostrascenim stilom pisanja. Bas kao i ti (u najvecem broju slucajeva).
Voleo bih da se i ti ukljucis u ovu temu, recimo da iz aspekta nauka koje su vezane za gradjevinu navedes neke nepravilnosti.
Pozdrav iz BG
Oliver
[ Poruku promenio oliver dana 20-12-2006 ]
|
20.12.2006. u 14:10 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 1032 info
|
http://pravopis.tripod.com/
http://www.srbovanje.com/modules/news/article.php?storyid=8
http://host.sezampro.yu/jezikdanas/11-00/11-00_10.htm
itd.
|
20.12.2006. u 15:00 |
odgovor sa citatom
|
EdinDrljo Siva eminencija
(4.16/10)

Član od: 09.11.2004. Ukupno poruka: 71 info
|
Da, Ivan Klajn! Pogresio sam!
|
20.12.2006. u 15:11 |
odgovor sa citatom
|
enis-ljacga-new Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005. Ukupno poruka: 295 info
|
Sta to ti mlatis Edine?Lepo ti je rekao Oliver da postoje privatne poruke,drugo osto si duzan odgovor za ono u vezi cuka kad si rekao "nekog tamo smrtnika",mislio si na mene .Neznam cemu to provociranje nikad ti se u zivotu nisam obratio sram te bilo ugledaj se na tog brata.Ako nesto imas protiv mene lako cemo to u cetri oka resiti.
Zahtevam od administratora da se poruke ovog lelemuda brisu jer non-stop nekog provocira i mene izmedju ostalih.
|
20.12.2006. u 18:40 |
odgovor sa citatom
|
enis-ljacga-new Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005. Ukupno poruka: 295 info
|
citat"odmah Bale plati Galjcu kartu da dodje iz Norveske i da napravi jos jedan podvig koji ce se moci proveriti u MUP-u! Tinuninu... "
U varoskoj policiji jos uvek rade neki policajci koji su ranije radili pa to upste nije problem.Kartu ne treba niko da mi placa jer je ovde mogu zaraditi za pola dana ,sta ces ti,ni papira ni para pa zavidis ljudima.Moj podvig se dugo pamti ,zato ne lazu novine i tv.Bolje ti je pritisni tu knjigu da ti ne bude tinuninu u Varos kad se vratis.
|
20.12.2006. u 18:58 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
Citat:
Dana 2006-12-20 09:54, oliver je napisao:
Upozoravam sve ucesnike ove teme koji se nje ne pridrzavaju (Head, Bilby) da je ovo zvanicna opomena pred iskljucenje. S obzirom da sam licno molio Bracka da kreira ovu temu, licno cu i zahtevati eliminaciju sa foruma svakoga ko je svesno opstruira.
Pozdrav
Oliver
| Ako bi Oli mogao da objasni prisutnima kako sam i cime sam to,kako Oli rece,opstruir(A)o temu. Ja ne volim ucitelje i po ko zna koji put zamoljavam "Ucitelja" da moje tekstove ne ispravlja. A sto se tice zvanicne opomene i nekakvih iskljucenja ,nema potrebe rodjace,sam cu se iskljuciti ako vam to pricinjava zadovoljstvo.
Nego bojim se da se pretnjama i iskljucenjima nista ne postize, moze se dobiti samo suprotan efekat.
Sve sam lepo srocio,"opstruirao " sam napisao sa "A" valjda zasluzujem jednu mrsavu dvojku (2-) Vazno je da ne POTORIM pa da trljam istu klupu jos godinu dana.
|
20.12.2006. u 23:15 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
A ti HJUMANBINU ne ostavljaj kojekakve linkove ovde,ostace nam nas ucitelj bez posla
|
20.12.2006. u 23:20 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1599 info
|
"Pustite me da zivim u svom neznanju, pustite me da zivim slobodan..."
|
20.12.2006. u 23:48 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Citat:
Ako bi Oli mogao da objasni prisutnima kako sam i cime sam to,kako Oli rece,opstruir(A)o temu. Ja ne volim ucitelje i po ko zna koji put zamoljavam "Ucitelja" da moje tekstove ne ispravlja. A sto se tice zvanicne opomene i nekakvih iskljucenja ,nema potrebe rodjace,sam cu se iskljuciti ako vam to pricinjava zadovoljstvo.
Nego bojim se da se pretnjama i iskljucenjima nista ne postize, moze se dobiti samo suprotan efekat.
Sve sam lepo srocio,"opstruirao " sam napisao sa "A" valjda zasluzujem jednu mrsavu dvojku (2-) Vazno je da ne POTORIM pa da trljam istu klupu jos godinu dana.
|
Pogledaj, recimo, tvoju prvu poruku na vrhu ove strane - ona nema blage veze sa naznacenjem teme. Ono sto zelim je da od ove teme napravimo jedno ozbiljno mesto gde cemo ponesto i nauciti (naravno, za one koji ne misle da sve znaju). Nemam nista protiv tebe niti bilo koga drugog, ali to ne znaci i beskrajnu toleranciju. Odredjena granica mora da postoji, pogovoto na temama ovog tipa. Nemam nista protiv da ti i Head otvorite neku drugu temu i na njoj raspredate neku svoju pricu, ali nemojte to svuda.
To je to, sto sam rekao za vas dvojicu vazi za sve - nemojte da opterecujete ozbiljne teme sa nepovezanim ili neozbiljnim sadrzajem. Dakle, da nastavimo sa ovom temom.
Pozdrav!
Oliver
|
20.12.2006. u 23:48 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Citat:
Dana 2006-12-20 15:11, EdinDrljo je napisao:
Da, Ivan Klajn! Pogresio sam!
|
Nije problem, i ja sam se na ovu temu ukljucio upravo navodeci neke svoje (pravopisne) greske.
|
20.12.2006. u 23:52 |
odgovor sa citatom
|
Torius Drug clan
(3.2/10)

Član od: 20.09.2005. Ukupno poruka: 139 info
|
Gledaoc ili gledalac , i gledaoca ili gledalaca?
|
21.12.2006. u 11:18 |
odgovor sa citatom
|
Lesa Moderator

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 469 info
|
Читај тему од почетка, па ће ти се само казати.
|
21.12.2006. u 11:57 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1599 info
|
To je vec objasnjeno...
Zadaci, a ne zadatci! "T" se gubi kada se nadje ispred "C".
Kocentrishi se, a ne skocentrishi se!
Ne znam pravilo pisanja reci sa "po", npr. po malo, ponekad... Kada se pise sastavljeno, a kad rastavljeno?
|
21.12.2006. u 12:06 |
odgovor sa citatom
|
Lesa Moderator

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 469 info
|
Испаде ти "н" двапут. 'Ајде пази мало кад пишеш на овој теми. 
|
21.12.2006. u 14:58 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1406 info
|
Element ili elemenat, ne znam koje je pravilno od ovo dvoje, pa ako bi moglo da se malo pojasni !?
|
21.12.2006. u 17:25 |
odgovor sa citatom
|