| Autor |
Srbi muslimani |
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 549 info
|
Posto je moderator ne caseci ni casa obrisao topic "Srpski Bajram", na kome su bili izneti istorijski primeri visokorazvijene nacionalne svesti u Srba muslimana, mislim da bi zbog svih muslimana koji se ponose svojim srpskim poreklom, kao i zbog neverne vehabisticke balavurdije, ovde trebalo progovoriti na istu temu. Moji stavovi o globalnom islamu su poznati, ali na planu nacionalnog porekla Srba islamske veroispovesti to nista ne menja.
Стихови Омер-бега у песми Лети пјесмо су треперили овом изговореном поруком Његоша и притајеним мислима Османа Масхар-паше:
''Желиш видјет љутог лава,
за слободу што се бори,
ти полети, пјесмо моја,
оној малој Црној Гори.
Под Ловћеном на камену
Наћеш тамо оног лава,
Што слободи крчи пута
Оштрим мачем и гуслама.
Понеси му поздрав вјерни
Зарад среће братског гледа,
Крв нас веже, а не д'јели
Вјера Христа, Мухамеда''.
Други велики родољуб међу Србима муслиманима био је Авдо Карабеговић Хасанбегов. Он ће, у ''Босанској вили'', Сарајево, 15. јуна 1898, објавити песму У очи Видова 1898. и у њој ће, пун слутње о могућем будућем братоубилаштву, преклињати да се српски завичаји загрле:
''... Еј, Косово тужно и жалосно!
Склањали се за високе горе
Јарко сунце сјетно, невесело,
Да не гледа ђе се браћа боре?
Да не гледа мачеве крваве
Ђе брат брату кроз груди пробада,
Да не гледа срца издајничка
Ђе паклена злоба, завист влада.
Да ли чекаш ај, Косово тужно!
Нове братске борбе и мегдана?
Да ли чекаш – еј судбино клета –
Сретнијега туде Видов дана.
Или чекаш да изглади врјеме
Црне боре са твојега чела,
Да на гробљу праотаца својих
Загрле се браћа превесела.
Да ли чекаш братско разбојиште,
Опет бојна труба да затруби?
Или чекаш – ах злаћани санци –
Да се Призрен с Авалом пољуби?!
|
12.10.2007. u 11:42 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
У књизи Србија и Турска у деветнаестом веку, Ранке ће, на стр. 114, навести да су Срби муслимани певали:
''Ми идемо на Косово равно,
Где нам стари славу изгубише,
Стару нашу славу прађедовску.
И ми ћемо на пољу Косову
Ил' изгубит вјеру и јунаштво,
Или ћемо, ако Алах даде,
Душманина свога побједити,
И у Босну вратити се славно''.
СРБИ МУСЛИМАНИ О СРПСТВУ - ПОТОМСТВУ
(песме с краја 19. и почетка 20. столећа)
Омер Скопљаковић: Ж Е Љ А
... Душмане мрзи, а Српство љуби,
Тако ми сине ти био жив,
Пане ли бабо у борби љутој,
Освет' га сине, соколе сив...
Србин Авдо Карабеговић: ОХ, ТА ЉУБИМ ТЕ...
... Тако ми правде
Вишњега Бога
Тако ми српског
Имена мога...
Противу ислама,
То ништа није,
Син Отаџбину,
Љубити смије.
Омер-бег Сулејманпашић-Деспотовић: СРПСТВУ
Из мог срца, из пламених груди,
Из уздаха, из душе, из снова,
Теби Српство, моја срећо драга,
Лети, ево, лака пјесма ова!...
Суза чиста; суза душе моје,
Суза, што ме милом братству веже,
Суза вјернаљубави и крви,
Теби, Српство, што ме вјечно стеже!
Аливерић Тузлак: ЗНАМ ЈЕ ШТА САМ
... Ево пјесме, није вјешта
Ал' за својим лети јатом.
Немојте ме више вр'јеђат'
Зовите ме Србом, братом!
Нуридин Ибнул-Хаџер: ПЈЕСМИ
Уздижи се, пјесмо моја,
Из пламених, српских груди,
Смјело лети кроз крајеве,
Ђе год сл'јепи гуслар гуди!
Уз гусала гласе миле,
Ђегод чујеш да се поје,
Ту слободно спусти крила,
Ту ћеш наћи браће моје...
Ал' међ'њима ако видиш,
Ко те кривим оком гледи,
Тог се клони! Изрод то је,
Тому демон стопе сл'једи.
Уздижи се пјемо моја,
Из пламених, српских груди,
Смјело лети кроз крајеве,
Ђе год сл'јепи гуслар гуди...
Аливерић Тузлак: СРПСКИ ЈЕЗИК
песма против аустријске одлуке да се српски језик зове ''земаљски'' – касније и ''бошњачки''
Српски језик, рајски језик –
Не што њиме збори раја,
Већ за то, што у себи
Све милине звука спаја.
Знаш како с' у души хори,
Кад нам мајка, кад нам сестра,
Кад нам љуба њиме збори.
Знаш како нас он потреса,
Кад нам гуслар њиме пјева,
Те нас диже у небеса.
Ране вида, л'јечи боле,
Знаш како нам души прија
Кад нас, старци њим соколе.
За то велим, што да кријем:
Сваки онај Богу гр'јеши,
Ко га зове земаљскијем.
За бољу будућност целокупног српског народа, нека живи порука песника Омер-бега Сулејманпашића – Деспотовића. Грех је, и пред Богом и пред Алахом, огрешити се о њу. Погледајмо:
УСТАЈТЕ БРАЋО!
Тешка је мука робоват, браћо,
На лицу ропски носити срам,
Устајмо, браћо, на борбу свету
Душанов треба поновит' храм...
... Ој, Србе, брате, пружи ми руку,
Признај ми, драги, да сам ти брат!
Заједно ко два хајдемо лава
Прот' црног врага водити рат!
... Спасите дјецу, спасите народ,
Даће нам помоћ и драги Бог!
Јер Алах драги увијек чува
И штити роба правога свог!
А његова песма Жеља је таквог кова да бисмо грешни били ако је не бисмо унели у штиво ове родољубиве намене:
ЖЕЉА
Кроз српски свијет, кроз свијет цио
Свакога брата поздрави мог,
Та сви смо синци једнога дома,
Поштена српског сви дома свог.
Нек иста мисо грије нам груди,
Кад иста боља таре нам врат,
Поштена жеља у Српству милом
Да смо сви сваком: ко брату брат.
|
12.10.2007. u 11:47 |
odgovor sa citatom
|
Mely Persona

Član od: 21.08.2007. Ukupno poruka: 29 info
|
Nije tebi lako,stvarno
|
12.10.2007. u 14:09 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
I ovo ce ti oni izbrisati brate Srbine.Ito ne oni nego ,Head -Relja.On je velika mutivoda burazeru. Neka mi Bog oprosti ako gresim. Nece on nikada dozvoliti da se diskusija razvije,da ljudi kazu sta misle. K'oda ga je Josip Broz pravio,sve mora biti po njegovom. Uostalom ,ja nisam glasao za njega,trazili ste ga imate ga.
Relja,izvini ,imam pravo da kazem sta mislim.Ili nemam?
Данас је Миољдан,браћо Срби
Преподобни Киријак Отшелник - Михољдан
Св. КИРИЈАК ОТШЕЛНИК-МИОЉДАН
Родио се у граду Коринту, у време цара Теодосија Млађег. Отац му је био презвитер свете Саборне Цркве. Свети Киријак се назива Отшелником због својих честих пустињачких усамљивања. Још од детињства, време је проводио читајући Свето Писмо и дивећи се Богу како је од почетка света све премудро уредио за спасење људско. У осамнаестој пође он у Јерусалим, где посети света места, и презими у манастиру Светог Сиона. Ту се почео подвизавати у монашком животу, он стиже на сам врх врлинског живота, он отиде у пустињу преподобном Јевтимију, који га с љубављу прими и предаде га светом Герасиму на реци Јордану, који му нареди да живи код њега у општежићу манастирском и да буде послушан. И ту се млади Киријак показао спреман да изврши све трудове, са благодарношћу Богу, не дајући себи одмора. Након што се упокоји преподобни отац Јевтимије, Киријак се пресели у његову лавру у пустињу. Заветова се он на ћутање, једини разговор би са Богом. Након тога он се пресели у Сикијски манастир, где би примљен као искушеник, обављајући сва послушања и дужности те након четири године би постављен за ђакона, а затим за презвитера и канонарха. У том послушању проведе пуних осамнаест година, али ни то га не задовољи те напусти и тај манастир и оде у пустињу и поведе са собом једног ученика. Чинио је чудеса, јер беше велики угодник Божији. Прочу се он надалеко, многи долазише к њему у пустињу, једни ради благослова, други ради исцељења, а трећи да разговарају са њим и добију какав користан савет за душу. Није желео славу, те се повуче у још дубљу самоћу у пустињу, али и ту га људи пронађоше, доносећи своје болесне ради исцељења, јер свети Киријак својом молитвом исцели многе и из многих истера демоне. Својом молитвом и речју он је сатирао безбожно учење јеретичко, заблуделе је одвраћао од заблуде, а православне утврђивао у вери. Упокоји се у Господу у 109 години живота, овај велики угодник Божији.
Тропар (глас 1):
Пустињиј житељ и в тјалеси ангел, и чудотворец показалсја јеси богоносе оче наш Киријаче; постом, бденијем, молитвоју небеснаја дарованија пријим, исцјељајеши недужнија и души вјероју притекајушчих к тебје. Слава давшему тебје крјепост, слава вјенчавшему тја, слава дјејствујушчему тобоју всјем исцјељенија.
С вером у Бога и мајку Србију
|
12.10.2007. u 14:20 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Evo za sve one koji o svojoj proslosti ne znaju za dalje od babe Adibe, da malo vide koga su im stari postovali i kome su se sve klanjali.
http://www.etnoloskabiblioteka.co.yu/arhiva/slava_i_praznici_l.htm
http://www.sanoptikum.org.yu/drustvo/o_nama/o_zirojevic_alahovi_hriscani.htm
|
12.10.2007. u 15:47 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007. Ukupno poruka: 1077 info
|
Nemoj da smarate ovaj narod.A ja sam Musliman a ne nikakav srbin.I nemoj nazor da prelazite u Islam ako nece niko da vas primi bre.Sada izmisljate neke Srbe-Muslimane(verovatno mislite na sebe...).Nemoj to da radite da nam kvarite nasu savrsenu i prelepu veru...Bolje lepo pitajte sta treba da se uradi da se primi lepo islam... 
|
12.10.2007. u 18:01 |
odgovor sa citatom
|
Dragomir Drug clan
(5.58/10)

Član od: 28.08.2006. Ukupno poruka: 87 info
|
Против исламске вијере немам ништа лично против, и чак сматрам да је то религија која почива на здравим основама. Ништа ја лично не тражим од Вас, који сматрате да имате право да одлучујете, да ли ће неко бити верник ове или оне вјере. Овде се не води расправа о томе ко би могао да пређе у ислам а ко не, и да ли би био примљен. Води се дискусија, а у духу великог празника муслимана, о заслугама Срба исламске вијере, које Срби треба да цене и поштују. Чак шта више не треба само да их се сећамо на празнике, већ морамо свакодневно да исказујемо поштовање према њима. Начина за то има пуно. Тако дајемо вољу и жељу неким будућин покољењима Срба, исламске вјере, да стврарају и доприносе јачању националне свијести у Срба.
"Захвалио" бих власницима овог сајта који су избрисали тему о "српском Бајраму". Ако су то урадили Срби православци, треба да их буде срамота, и не заслужују ни трунку поштовања. Мислим да тема није увредљива, нити сам имао намеру неког да вређам, јер сам само говорио о свом народу а никако нисам, поименично, поменуо неке друге народе исламске вјере.
|
12.10.2007. u 18:42 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Sule, znas sta meni nije jasno. Da li bi neko, ako bi se bas potrudio, uspeo da bude glup kao ti? Mislim, da li covek svojom voljom uopste moze sebe da dovede u mentalno stanje kao sto je tvoje, ili se tu uvek radi o nekoj genetskoj anomaliji i prirodnoj deselekciji? Vidis, koliko ti u svojoj zajedljivosti i nemoci ispadas plitak, da termine islam i musliman pises velikim slovom, a nazv Srbin malim. I isto kao sto je po pravopisu to tako, tako si i ti iz ugla istorije tamo neki "Musliman", sa velikim M. Mozes ti da se izjasnis i kao Tadzik ili Kirgiz, ali to na objektivno-istorijskom planu nista ne menja. Ja govorim o cinjenicama, a ti o proizvoljnim subjektivnim dozivljajima nacionalnog identiteta. Kako ti cinjenicama i istini ne mozes da pogledas u oci, onda te opsedaju orijentalne halucinacije o prapotopskom srodstvu sa Seherezadom. U tvom slucaju, njihov intenzitet je toliko jak da ih bez sumnje pojacavas nekom urbanom nargilom, tipa ekstazi ili speed. Zato, sindromas, m'rs u u kucicu.
|
12.10.2007. u 19:03 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
Citat:
Dana 2007-10-12 18:42, Dragomir je napisao:
Против исламске вијере немам ништа лично против, и чак сматрам да је то религија која почива на здравим основама. Ништа ја лично не тражим од Вас, који сматрате да имате право да одлучујете, да ли ће неко бити верник ове или оне вјере. Овде се не води расправа о томе ко би могао да пређе у ислам а ко не, и да ли би био примљен. Води се дискусија, а у духу великог празника муслимана, о заслугама Срба исламске вијере, које Срби треба да цене и поштују. Чак шта више не треба само да их се сећамо на празнике, већ морамо свакодневно да исказујемо поштовање према њима. Начина за то има пуно. Тако дајемо вољу и жељу неким будућин покољењима Срба, исламске вјере, да стврарају и доприносе јачању националне свијести у Срба.
"Захвалио" бих власницима овог сајта који су избрисали тему о "српском Бајраму". Ако су то урадили Срби православци, треба да их буде срамота, и не заслужују ни трунку поштовања. Мислим да тема није увредљива, нити сам имао намеру неког да вређам, јер сам само говорио о свом народу а никако нисам, поименично, поменуо неке друге народе исламске вјере.
| Ja decko se nadam da ti ne znas sta govori i da si mlad i nisi dovoljno naucio...Ili mozda sa celom zemljom nesto nije uredu... SRBI-MUSLIMANI(sta mu je pa to)????????????????????????????????? E da te pitam kad vec o ovome ima li Srba Kineza Hrvata Japanaca Amerikanaca Engleza Afrikanaca i ne znam ti vec kojih??????Decko ti treba da se lecis ne znam o cemu pricas bre???
E da jos nesto cisto da znas meni je kako deda tako pra deda tako i onaj pra pra pra pra pra deda bi musliman......ako ti to nesto znaci.Ali to nije toliko ni vazno nadam se samo mi obasni ovo gore...
|
12.10.2007. u 19:11 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
Citat:
Dana 2007-10-12 19:03, Coachenko je napisao:
Sule, znas sta meni nije jasno. Da li bi neko, ako bi se bas potrudio, uspeo da bude glup kao ti? Mislim, da li covek svojom voljom uopste moze sebe da dovede u mentalno stanje kao sto je tvoje, ili se tu uvek radi o nekoj genetskoj anomaliji i prirodnoj deselekciji? Vidis, koliko ti u svojoj zajedljivosti i nemoci ispadas plitak, da termine islam i musliman pises velikim slovom, a nazv Srbin malim. I isto kao sto je po pravopisu to tako, tako si i ti iz ugla istorije tamo neki "Musliman", sa velikim M. Mozes ti da se izjasnis i kao Tadzik ili Kirgiz, ali to na objektivno-istorijskom planu nista ne menja. Ja govorim o cinjenicama, a ti o proizvoljnim subjektivnim dozivljajima nacionalnog identiteta. Kako ti cinjenicama i istini ne mozes da pogledas u oci, onda te opsedaju orijentalne halucinacije o prapotopskom srodstvu sa Seherezadom. U tvom slucaju, njihov intenzitet je toliko jak da ih bez sumnje pojacavas nekom urbanom nargilom, tipa ekstazi ili speed. Zato, sindromas, m'rs u u kucicu.
| Ne mlati smori me gloopostima bre.Sta tu filozofiras i pravis se pametan kada to nisi???Sto je tebi krivo covece sto sam ja musliman i sto ti to smeta covece???Niko ni tebi ne brani da budes,ili mozda brani???A to sto se tice pravopisa jbg nemam ti neku jaku ocenu iz srpskog jezika a i gramatiku sam "ucio" u osnovnoj skoli tako da jbg...Ako ne znam ti i svi vi ste ovde da me ispravite i naucite ono sto ne znam ali se nemoj truditi da se pravis pametan i da mi namces neko svoje glupo i tupo misljenja za sta znam....kapiras me?E znao sam ja da si pametan za toliko...A to sto se tice da li sam ja gloop ili ne jbg ga gloop sam za sebe...Zasto onda uopste pricaas sve ovo vreme sa gloopim covekom????Zasto me jednostavno ne zaoibidjes ako nemas odg na moj post nego me nazivas gloopim ovakvim onakvim???Ne valja ti to care.A to koliko si ti-gloop toliko da ne mozes da shvatis jer si toliko gloop...
|
12.10.2007. u 19:19 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Citat:
Dana 2007-10-12 19:11, SukaPlayer je napisao:
SRBI-MUSLIMANI(sta mu je pa to)????????????????????????????????? E da te pitam kad vec o ovome ima li Srba Kineza Hrvata Japanaca Amerikanaca Engleza Afrikanaca i ne znam ti vec kojih??????Decko ti treba da se lecis ne znam o cemu pricas bre??? |
Citam ove tvoje baljezgarije i shvatam da tebe donekle treba i razumeti... Decko koji sa svojih 18, 19 ili 20 godina postavi ovakvo pitanje je slucaj za sebe. Sa izuzetkom Hrvata, koji su vecinskim delom nacija komponovana od Srba rimokatolika, odgovor na tvoje pitanje je - NEMA. Niti ih moze biti jer je samo pitanje besmisleno. Ali ima muslimana Kineza, muslimana Japanaca, muslimana Amerikanaca, muslimana Engleza, muslimana Afrikanaca... Kao sto ih ima katolika, pravoslavnih ili budista... Prorok Muhamed i ajatolah Homeini nisu po nacionalnosti muslimani, nego Arapin i Iranac. Tvoja veroispovest je muslimanska, ali ne moze i nacionalna pripadnost da ti bude ta jer ona ne postoji. Ako bi svaka religija proglasila sopstvenu naciju, onda bi imali nacionalne Jehoviste, Adventiste, Budiste, Pravoslavce, Metodiste, itd. Moze neko i tako da se izjasni po nacionalnoj osnovi, to je njegovo pravo. Ali tako nesto u stvarnosti ne postoji, osim u glavama frustriranih i nacionalnim identitetom opterecenih licnosti. To je i uzrok tvojih impulsivnih rekcija ovde. A zasto ja diskutujem s tobom...? Sporta radi, djechec, sporta radi.
|
12.10.2007. u 19:43 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
E da jos nesto decko posto si nepismen da ti objasnim neke stvari:
Joj ne znam zasto se uopste trudim da ti objasnim ali hajde treba svakoga isrpraviti i nauciti...
To sto sam napisao Srbin ili kako vec malim slovom to je nenamerno a ne onako kako ti tumacis...
E da to sto ti kazes Muslimani malim slovom reci cu ti samo nemas pojma i uzmi google i nauci...Muslimani u smislu veroispovesti se pise malim slovom(samo me nemoj sad ispraviti molim te jer je na pocetku recenice) i to je ok,a Muslimani kao narod se pise velikim slovima tako da LIVADA decko...
[ Poruku promenio SukaPlayer dana 12-10-2007 ]
[ Poruku promenio SukaPlayer dana 12-10-2007 ]
|
12.10.2007. u 19:44 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Muslimani kao narod ne postoje decko, sta da ti radim. Jer onda ne postoje ni Arapi, ni Iracani, ni Pakistanci, ni Turci... Zasto bi oni nosili svoja nacionalna imena kada su po nacionalnosti Muslimani? Kako oni mogu biti istovremeno Arapi, Iracani, Pakistanci, Turci i muslimani, a ti samo musliman. Ili si ti musliman i Musliman?
|
12.10.2007. u 19:57 |
odgovor sa citatom
|
enis-ljacga-new Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005. Ukupno poruka: 294 info
|
zato sto je ispusio sa svih mogucih sajtova pa je doso ovde da prodaje muda za bubrege jer ovde se oseca jakim i nema mnogo rivala,aaaalii nezna on kako je kad torpedo zakuca
|
12.10.2007. u 19:57 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
Citat:
Dana 2007-10-12 19:57, Coachenko je napisao:
Muslimani kao narod ne postoje decko, sta da ti radim. Jer onda ne postoje ni Arapi, ni Iracani, ni Pakistanci, ni Turci... Zasto bi oni nosili svoja nacionalna imena kada su po nacionalnosti Muslimani? Kako oni mogu biti istovremeno Arapi, Iracani, Pakistanci, Turci i muslimani, a ti samo musliman. Ili si ti musliman i Musliman?
| E jesi gloop...Ja sam decko Musliman musliman bas tako,a ako ti nesto nije jasno ukucaj na google muslimani pa citaj....A ako te mrzi da trazis evo ja cu ti pomognem http://sh.wikipedia.org/wiki/Muslimani_(narodnost)...
E moram ti nesto reci ali nemoj se ljutis:Jesi glup...ko noc.
|
12.10.2007. u 20:12 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Evo, Galjac, da ti poraste ego, pogledaj kako je izgledalo to poslednje "ispusavanje" na najjacem sajtu za istoriju na celom Balkanu.
http://p202.ezboard.com/fistorijabalkanafrm15.showMessageRange?topicID=226.topic&start=1&stop=20
Za tebe i Suleta bitne su samo tri poslednje strane.
|
12.10.2007. u 20:13 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
E da da ti jos nesto kazem,ovo je zadnji put da ti nesto objasnjavam jer nisam ja nicija enciklopedija si cuo...E tako da znas za ubuduce.
|
12.10.2007. u 20:14 |
odgovor sa citatom
|
enis-ljacga-new Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005. Ukupno poruka: 294 info
|
i za tebe ima leka stize super deka da ti uruci kesu bona,ali nece biti izvini nisam znao ja mislio... samo malo prducko a zaboravio da imam proliv
|
12.10.2007. u 20:33 |
odgovor sa citatom
|
Frankie_Prijepolje Persona
(1.17/10)

Član od: 21.09.2007. Ukupno poruka: 107 info
|
Ovako,i muslimani i bosnjaci Ustavom,a kada se nekom prizna nacija nicim mu se vise ne moze oduzeti.Dobro se zna da su muslimani i bosnjaci nacija,i 80% muslimanskog stanovnistva su bosnjaci ostalih 20% su srbi islamske vjeroispovjesti i romi
|
12.10.2007. u 21:16 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1719 info
|
Citat:
Dana 2007-10-12 11:42, Coachenko opet nesto pametuje:
Posto je moderator ne caseci ni casa obrisao topic "Srpski Bajram", na kome su bili izneti istorijski primeri visokorazvijene nacionalne svesti u Srba muslimana, mislim da bi zbog svih muslimana koji se ponose svojim srpskim poreklom, kao i zbog neverne vehabisticke balavurdije, ovde trebalo progovoriti na istu temu. Moji stavovi o globalnom islamu su poznati, ali BLA BLA BLA BLA BLA
BLA BLA BLA BLA BLA
BLA BLA
BLA BLA BLA... BLA
|
sto bi to ikoga bolela ona stvar sta ti mislis?
[ Poruku promenio asmir89 dana 12-10-2007 ]
|
12.10.2007. u 21:39 |
odgovor sa citatom
| |