Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Društvene nauke
Moderator: Coachenko
Nova Varos Online Forum Index >> Društvene nauke >> istina i smisao prideva NOV ???

Autor istina i smisao prideva NOV ???
JA_JA_JA

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 48

info
Preokupiran sam tendencijom utvrdjivanja istinitisti pojma - NOV!

Pitam se da li je ishta na svetu novo...da li iko na ovom svetu poseduje nesto sto je novo...
Odgovor je verovatno odrican. Najvise me nervira kad me prodavac ubedjuje da mu je proizvod nov!!! Reko covece pa to je zastaraelo jos u procesu proizvodnje...radnik koji je to napravio je ga istog trenutka podigao u vis, i to je istog momenta zastarelo...to vise nije novo...tj. nikada nije ni bilo???

Temporalizacija se u sustini ne moze vezati za pojam NOV jer bi to bilo neistinito, i ajde da mi Verati ne bi zamerio, moram priznati da to u krajnjoj liniji ne bi imalo smisla

Zanima me vase spektografsko misljenje, personalno naravno.

budite pozdravljeni, JA JA JA
 25.03.2008. u 15:35 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1799

info
Normalno da si upravu, ali sto to ti toliko ides u neku krajnost?
 25.03.2008. u 18:21 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

info
Krajnost ne postoji...covek je u svemu ogranicen tako da ne moze dopreti do krajnosti sa bilo kog aspekta ni u kom pogledu.
Pretpostavio sam da sam u pravu, ali mozes li nekako podupreti svoju konstataciju da ne ostanes ovako nedorecen. Voleo bih da se i ti ukljucis u ovu nadasve razumnu diskusiju.

Pozdrav, JA JA JA
 25.03.2008. u 21:17 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Opet si potpuno upravu. Vidis, posto su ljudi malo ograniceni ja cu im govoriti kako su potpuno upravu da bih sprecio praznu pricu, smaranje i svadju. Znaci sta god ti da pises ja cu reci da si potpuno upravu. Super je to kad smo svi u pravu, zar ne ?
 25.03.2008. u 21:21 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

info
@Asmir
Super bi bilo, zaista, kada bi svi bili u pravu... Ali, ne mozes ti sebi dati za pravo da tako olako, stihijski koristis svetu recenicu tvrdeci za nekoga da je u pravu. Kada je neko u pravu, to u prevodu znaci da govori istinu... Ja skoro nikada u zivotu nisam rekao tu svetu recenicu, citiram: "U pravu si!!!" jer apsolutna istina zapravo i ne postoji. Vidis, ja se koristim biranim i naucno dokazanim istinitim recenicama...jedina apsloutna istina je da zapravo ona i ne postoji...da li se radi o sofizmu ili kontradiktornosti to niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi...
Ovde stajem, necu sebi dati za pravo da dalje komentarisem o ovome i da se posle kajem.

Izgleda da sam te sticajem, rekao bih cudnih, okolnosti precenio. Nisi ti za ovu temu.

Pozdrav, JA JA JA
 25.03.2008. u 21:37 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Potpuno si u pravu, ja vise nemam sta da kazem. Ti si pametan covek koji je uvek upravu, genija si covece, Bog ti pomogo!

P.S. Mislim da nisi razumeo moju poruku, ako povezes koju videces da sam hteo da ti kazem da ja volim kako ti mlatis, time se zadovoljavam.
 25.03.2008. u 22:20 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 606

info
Citat:

Dana 2008-03-25 15:35, JA_JA_JA je napisao:
Preokupiran sam tendencijom utvrdjivanja istinitisti pojma - NOV!

Pitam se da li je ishta na svetu novo...da li iko na ovom svetu poseduje nesto sto je novo...
Odgovor je verovatno odrican. Najvise me nervira kad me prodavac ubedjuje da mu je proizvod nov!!! Reko covece pa to je zastaraelo jos u procesu proizvodnje...radnik koji je to napravio je ga istog trenutka podigao u vis, i to je istog momenta zastarelo...to vise nije novo...tj. nikada nije ni bilo???

Temporalizacija se u sustini ne moze vezati za pojam NOV jer bi to bilo neistinito, i ajde da mi Verati ne bi zamerio, moram priznati da to u krajnjoj liniji ne bi imalo smisla

Zanima me vase spektografsko misljenje, personalno naravno.

budite pozdravljeni, JA JA JA

Tacno tako. Eto, ja sam neki dan hteo da kupim polovan stampac i skener posto nema mnogo svrhe kupovati tzv. "nove" uredjaje, jer su i oni po svojoj ontologiji u stvari stari. Medjutim, kupovina se izjalovila kada je vlasnik uredjaja, inace korisnik ovog sajta (necu mu pominjati ime), posle dugih pregovora sa mnom odustao da meni proda pomenuti hardver, vec nekom preprodavcu Dragashu. Tada sam shvatio da ovaj Forum obiluje primitivnim ljudima ciji je mentalitet na nivou pecinskog coveka, bez ikakvog kucnog vaspitanja, postenja i morala, koji su skloni vredjanju, ponizavanju i omalovazavanju drugih ljudi i njihovih stavova. Zato sam odustao od kupovine tih polovnih uredjaja, jer posten kupac ne zna da se ceni u ovakvom gradu.

25.03.2008. u 22:55 odgovor sa citatom  
lifestiler

Član od: 25.03.2008.
Ukupno poruka: 5

info
tek sam dosao na sajt a vidim da ima jezivih seronja
 25.03.2008. u 23:59 odgovor sa citatom  
Omca
Astronaut
(2.94/10)

Član od: 24.06.2007.
Ukupno poruka: 817

info
hahahah

26.03.2008. u 00:03

Ova stranica generisana je za 0.097 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.