Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Književnost
Moderator: ivan, svp

Nova Varos Online Forum Index >> Književnost >> Da vincijev kod

Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )
Autor Da vincijev kod
Gost
Neregistrovan

IP: 84.162.79.*
Da li je neko citao roman Da vincijev kod ? i sta mislite o tom delu pisca Den Brauna ?
 04.12.2005. 000000 18:45 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

Član od: 10.11.2002.
Ukupno poruka: 508

info
Ukratko - to je tipican roman za ljude koje vole FAST-FOOD religioznost - nesto sto ce za trenutak zaintrigirati, dati osecaj kvalitetnog stiva a iznutra je cist krs, jer se ne odrzava ni pred jednom ozbiljnom kritikom. Ljudi koje ne zanima psevdo-duhovnost, vec autentican religiozni izraz, ovde nista zanimljivo nece naci.
Rekao bih da je DaVincijev kod odraz potrebe za religioznoscu modernog coveka koja nema snage za radikalnim preobrazajem licnosti (koji zahteva veliki napor), vec se zadovoljava izvitoperenim senzacionalizmom i lako svarljivom psevdoduhovnom hranom.
Zanimljivo je da je vec izasala i knjiga Dekodiranje Da Vincijevog koda, pa ko zeli da cita ovakvo stivo, trebalo bi da cita uporedo i odgovor na roman.
 04.12.2005. 000000 21:27 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 231

info

Ja sam na sajmu knjiga naleteo na Digitalnu tvrdjavu od istog pisca, i pošto su je najavljivali kao tehno-triler godine uzeo sam da pročitam. Da ponovo imam 18 mislim da bi mi se knjiga baš svidela. Ima dosta preokreta i može da održi pažnju, ali sve kad se uzme u obzir nije toliko dobra koliko su najavljivali. U jednoj stvari je ipak odlična, pomaže da se prekrati vreme u gradskom prevozu.

Kratak opis imate na http://www.yu4you.com/items/sr/knjiga/item_3817.html

Pozdrav svima
 05.12.2005. 000000 00:12 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.200.36.*
Mogu reci da je knjiga dobra za one koji vole da citaju trilere trilere, procitala sam je ali nije ostavila neki jak utisak, sve u svemu reklama je ucinila svoje...
 29.01.2006. 000000 13:16 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(6.36/10)

Član od: 14.11.2002.
Ukupno poruka: 352

info
Pa rekao bih-neshto izmedju Agate Kristi i Sidney Sheldona.(oni su izgleda bili "literarni"uzor-ako se to uopste moze nazvati literaturom).Lako stivo,obojeno kao fol religijskim momentima,i trilerskim zapletima-u maniru najgorih detektivskih filmova(secate se Dzek Kostela ili Poroka Majamija?),u stvari-cista komercijala(ako city records okarakterisemo kao kvazimuziku-onda Dena Brauna i njegov Da Vinchijev kod mozemo okarakterisati kao kvazi pisca i kvazi literaturu,:lol: ).Sve u svemu,nije na mene ostavilo neki jaci utisak,mada je dobro dolazilo za ubijanje vremena u gradskom prevozu(kao sto Ivan rece ).Sto se tice Tajne Da Vincijevog koda-iskreno,razmisljam se da li da je citam uopste.Dilema je velika,ali....Mozda je dobro uporediti ih....
A marketing knjige je odradjen izvanredno,cuo sam da je bila jedna od najprodavanijih na proslogodisnjem Beogradskom sajmu,a i u beogradskim knjizarama.
Nisam je kupio ,pozajmio sam je u biblioteci .I nakon citanja,verujte,nemam zelju da je kupim .Pozdrav svima.
 16.02.2006. 000000 17:07 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.200.125.*
------------ text uklonio moderator ------------
 18.02.2006. 000000 03:58 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.200.125.*
------------ text uklonio moderator ------------
 18.02.2006. 000000 04:07 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

info
Ljudi, zaista nema smisla da napadate coveka koji je toliko vremena aktivan na forumu, uvek se trudi da iznese zdrav, kriticki i analiticki stav. Dajte malo se emancipujte i nemojte klevetati coveka jer cemo stvarno biti prinudjeni da vas odstranjujemo jednog po jednog sa foruma. Ako zelite da osporite bilo ciji stav, koristite argumente, a ne pljuvacinu - ovo je forum, a ne koloseum.
Martini, imas punu podrsku sa moje strane da nastavis sa aktivnim ucescem na forumu, a mi cemo pratiti da li ce se martinomahija i antimartinizam (cak sam smislio i termine za tu nezdravu pojavu ovde) nastaviti - upravo zato sto si pretrpeo sve i svasta, a ostao si dosledan da ne vredjas i uporan da pises, ubuduce cemo se truditi da na ovom forumu budes zasticen poput belog medveda (citaj : odstranicemo svakoga ko bude napadao tebe umesto tvoje stavove).

Pozdrav za Martinija i za ostale
Olivier
 18.02.2006. 000000 08:50 odgovor sa citatom  
Fasa
Siva eminencija
(3.87/10)

Član od: 14.09.2005.
Ukupno poruka: 9

info
Ovo je neverovatno ali na zalost istinito! ovo je jedini za sada sajt naseg grada zbog kojeg mi Varosani treba da budemo ponosni i sretni da u opste postoji. Zato dragi moji, pojedini sugradjani ne koristite ovaj forum za napadanje ljudi koji se trude da forum ima smisao ili samo zbog toga sto Vam se neko ne svidja kao covek ili sto je neko student, druge vere, itd... - i onda kazes e sad cu ja njemu sad da pokazem. zato bih zamolio Vas par siromasnih dusa koji se krijete ispod suknje da malo razmislite i da budete gradjani ?! ne minirajte svaku temu i ne iznosite vise Vase nebulozne komentare ili jednostavno odselite se negde na drugu adresu, na primer: www. nezadovoljni pravac dupe. com
i za kraj da napisem Vama navedenim u ime svih Varosana:

Forum Naroda, Sloboda Vam zeli: da pocnemo sa smeskom i da stalno budemo nasmejani, da nam dani proteknu u razonodi i zabavi na Forumima. Da nemamo trzavica i sukoba, da se volimo ili bas ako ne mozemo da se volimo makar da se podnosimo i ne mrzimo.

18.02.2006. 000000 19:32 odgovor sa citatom  
brat
Siva eminencija
(2.03/10)

Član od: 01.02.2006.
Ukupno poruka: 63

info

Majke mi nisam ja!Rajko ja se drzim obecanja al vidis da su poceli drugi.Jednostavno tvoje "sveznanje"nervira okolinu....
Brat
Branosevac
 18.02.2006. 000000 20:37 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

info

Zbog kršenja pravila foruma izbrisani su postovi gosta sa IP adrese 212.200.125.29, i ukinut je nalog PANZERFAUST čiji je korisnik pisao postove "anonimno".

18.02.2006. 000000 21:22 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(6.36/10)

info
Opet Dann Brown(autor Da Vincijevog koda),i nova knjiga Andjeli i demoni(izvinjavam se onima koje iritira moje "sveznanje"-jer niko ne zna sve,vec svi sve znaju ),opet Ser Robert Langdon-profesor simbologije na Harvardu, u glavnoj ulozi i svetska iluminatska "zavera" protiv Vatikana(jeste,nemaju iluminati(citaj prosveceni naucnici i njihovi sledbenici) preca posla nego da dignu Vatikan u vazduh tzv.antimaterijom-oruzjem za masovno unistenje,pa jos gle cuda-pronadjenom u Svajcarkoj- pa jos za vreme konklave,ma daj.....),smestanje jednog Mikelandjela Buonarotija, Berninija,Rafaela Santija u protivnike Vatikana...strasno,jednom recju,ako se vec zna da su ti isti Rafaelo,Bernini i Mikelandjelo autori vecine fresaka,skulptura i gradjevina(bili su i arhitekte,da)u samom Vatikanu,i znajuci da su ti ljudi fakticki od Vatikana ziveli...Ili mozda autor na ovaj nacin zeli da rimokatolicku crkvu prikaze kao neciju zrtvu u sadasnjem vremenu i da je time opere od ruznih stvari koje je cinila i podrzavala i izazove sazaljenje prema i podrsku Vatikanu?Ne znam....Jos bljutavije od "Koda" po meni.Jel neko mozda citao?Kakvo je vase misljenje?
pozdrav svima.

[ Poruku promenio MARTIN dana 27-02-2006 ]

[ Poruku promenio MARTIN dana 27-02-2006 ]
 27.02.2006. 000000 17:24 odgovor sa citatom  
garo
Siva eminencija
(4.79/10)

Član od: 03.04.2003.
Ukupno poruka: 16

info
Bestseller '' Da Vincijev Kod '' plagijat???
Nisam citao knjigu ali cujem da je autor knjige Dan Brown iskoristio temu knjige '' Sveta krv, sveti gral '' iz 1982, pisaca Michael Baigent-a i Richard Leigh-a koji ga tuze zajedno sa izdavackom kucom Random House koja je inace bila i njihov izdavac pomenute knjige.
 01.03.2006. 000000 15:15 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(6.36/10)

info
Potraga za svetim gralom je zaista tema mnogih knjizevnih ali i kinematogrfaskih dela(npr. Spilbergovog Indijane Dzonsa),tako da me uopste ne cudi da je Dan Brown isplagirao neko knjizevno delo znajuci za veliko interesovanje ljudi za sveti gral i ocekujuci enormnu zaradu na eksploataciji takve teme-sto je i ostvario i nastavlja da ostvaruje kroz sledece knjige,koje su fakticki nastavak prvopomenute.Nisam imao priliku da procitam knjigu autora koje je Garo pomenuo,ali nemam razloga da ne verujem da je sve to bas tako-i da je Da Vincijev kod cist plagijat.I nece im biti tesko da to dokazu i da dobiju adekvatnu satisfakciju ako je sve to istina.Ali,moram jos jednom naglasiti- da i pored toga sto je ova nazovi knjiga proglasena bestselerom, ona vise podseca na latinoamericku sapunicu kojom domacice prekracuju vreme posle skuvanog rucka-nego na ozbiljan roman.Ali,to se izgleda trazi danas,to je ono sto prodaje,povecava tiraze i sto donosi zaradu...Pa sta mislite zasto su Dzon Grisam,Dejvid Morel i ostali "pisci krimica" medju najprodavanijim i najcitanijim "piscima"?Rece negde Oliver-"cista fast food literatura".Za citanje s nogu,bez zamaranja i bez mnogo razmisljana o onome sto si procitao/la.Jednostavno,zar ne?Sto citati recimo Dostojevskog,Markesa,Andrica,Selimovica... i lupati glavu sta je pisac hteo reci?Ovako je jednostavnije i lakse napraviti "idiota" od coveka i oblikovati njegovo misljenje.Zaista.
pozdrav svima.

02.03.2006. 000000 14:38 odgovor sa citatom  
surduklija
Siva eminencija
(2.9/10)

Član od: 23.02.2006.
Ukupno poruka: 17

info
---- tekst uklonio moderator ----
 03.03.2006. 000000 02:18 odgovor sa citatom  
BLACKICON
Visi mrgud
(3.13/10)

Član od: 14.01.2006.
Ukupno poruka: 1374

info
Brate ne napadaj Martina,popices ukidanje naloga!!! Veruj mi,znam iz iskustva!
 03.03.2006. 000000 04:22 odgovor sa citatom  
surduklija
Siva eminencija
(2.9/10)

Član od: 23.02.2006.
Ukupno poruka: 17

info
Pa nije, zar, taj Martin endemska vrsta da moraju da ga administratori da ga na taj nacin cuvaju?! Ipak, moram da izjavim da je smor, taman me bacili na lomacu...
 03.03.2006. 000000 04:54 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

info
Citat:

Surduklija:
Pa nije, zar, taj Martin endemska vrsta da moraju da ga administratori da ga na taj nacin cuvaju?! Ipak, moram da izjavim da je smor, taman me bacili na lomacu...

Ne čuvaju administratori Martina već sve korisnike koji trpe napade od drugih korisnika. Da su barem napadi sa razlogom pa da nekako progledamo kroz prste, a ovako...

Ajde da pogledamo šta se dešava. Na forum na kome Martin pod punim imenom i prezimenom piše aktivno više od dve godine, dolazi nekolicina novih članova (Surduklija, brat,...). Ti novi korisnici, naravno, ne potpisuju se svojim pravim imenom. Lakše im je da pljuju i napadaju ako su u mraku. Bolje je biti sakriven. Uzmimo primer brata. On misli da to što na sajtu nema podataka o njemu da je idealno sakriven i da niko nema pojma ko je on. Za njega i za surdukliju imam isti odgovor. Uvek neko zna ko se pod kojim nickom krije na sajtu, i pre ili kasnije se to dojavi meni ili drugim administratorima. Šta bi sad bilo da ja napišem na sajtu ko je iza takvih nickova? Mnogi bi se iznenadili kad vide koji ljudi pišu pojedine postove.

Surdukliji smeta Martin. Šta ja onda da kažem za njega. Klikom na njegov info link dobija se strana sa "detaljnim podacima" o ovom korisniku. A ono što mene zanima su postovi koje je pisao. Od 5 (pet) postova samo je jedan da kažem normalan, dva su, nepotpuna, sasvim nepotrebna, ne doprinose kvalitetu teme ("...tezak komplex..." i "...gospodin clan, je8ote..."). Poslednja dva posta koja su preostala se tiču napada na Martina koje više neću da komentarišem.

Ovo sam sad objasnio ovako detaljno, a u buduće brišem sve gluposti, a možda i članove.
Niko nije obavezan da nešto pročita ili napiše na forumu, sve je stvar dobre volje.

Toliko.
 03.03.2006. 000000 13:14 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(6.36/10)

info
@surduklija
izvini molim te,necu te vise smarati.... A da te ne bih smarao,dacu ti jednostavan predlog-nemoj uopste da citas ono sto napisem,i eto....Najbolje za tebe.(a razgovori o knjizevnosti i normalnim stvarima te ocigledno smaraju-verovatno su jedine stvari koje citas dok holidej,tex viler ili dilan dog,pa citaj njih kada naidjes na neki moj post).
@ostali dusebriznici
Ne znam samo kako se odjednom stvorilo toliko vas kojima smetam?prisutan sam na ovom sajtu vise od 3 i po godine(od novembra 2002.,ako se dobro secam-fakticki od njegovih pocetaka kada nas je ovde bilo tek 10ak),od tada i pisem na forumima,i nikada nikoga nisam prozivao,niti uvredio,uvek sam se trudio da budem maksimalno korektan prema svima(kao sto se i sada trudim),i sto je najvaznije-nikome za te skoro 4 godine nisam zasmetao.I onda odjednom.....Glasovi "naroda" iz tame,pokriveni suknjom,i zabradjeni maramama da ih niko ne bi prepoznao...(a mislite da nece? i da se ne zna ko ste? )...pocinju da pljuju po meni i da me klevetaju.Pa nema problema,"prijatelji",kada me sretnete u varosi(ili negde drugde) na ulici-slobodno mi pridjite i recite mi u lice sve sto imate(Boze,zasto vec znam da to ne smete uraditi?),necu se naljutiti,cak ce mi biti drago da vas licno upoznam i da vam se zahvalim na nesuvislim kritikama koje mi samo dizu cenu.jer cim te neko napada i cim nekom smetas,to znaci da vredis i da si na visem nivou od njega.Lepo kaze narod-Za dobrim konjem,prasina se dize.
eto toliko,da ne bih smarao pojedince nekom duzom pricom.

[ Poruku promenio MARTIN dana 03-03-2006 ]
 03.03.2006. 000000 17:43 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

info
Jedino sto sam ja primetio kod Martina, a sto mi donekle smeta u citanju njegovih poruka je broj smajlija koje stavlja, koji je po mom misljenju preteran. Ali to nije razlog da pisem protiv Martina i da omalovazavam njegovo ucesce na forumu. Stil je pitanje ukusa, a oni se razlikuju, i svako ima pravo na izrazavanje sopstvenog misljenja stilom koji mu odgovara, ukoliko to nije u suprotnosti sa opstevazecim moralnim normama i statutarnim odredbama foruma. Martin postuje sve propisane konvencije foruma (za razliku od gornjih pljuvaca), sto mu daje sasvim legitimno pravo da nastavi i dalje da pise stilom koji njemu odgovara. U suprotnom bi ovo bio totalitarni forum, a gorepomenuti pljuvaci glavni ideolozi totalitarnog pristupa clanovima koji im se ne svidjaju. A to ce biti sutra. Malo sutra.

Oliver
 03.03.2006. 000000 19:56 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.094 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.