Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Književnost
Moderator: ivan, svp

Nova Varos Online Forum Index >> Književnost >> Protest

Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 sledece strane >> )
Autor Protest
nikolabjelic
Drug clan
(10/10)

Član od: 30.03.2006.
Ukupno poruka: 5

info
Најоштрије протестујем, као човек који се бави професионално културом и образовањем, и то на највишем, универзитетском нивоу, због кршења професионалних, етичких и културних норми од стране локалне власти која је на место директора Дома културе поставила човека са вишом машинском школом уместо досадашње директорице, еминентне српске песникиње млађе генерације Гордане Боранијашевић, добитнице значајних поетских награда "Милош Црњански" и "Србољуб Митић". Сматрам да је својим преданим петогодишњим радом у Дому културе (као и пре тога у основној школи), као и својом поетском и уметничком личношћу, Гордана Боранијашевић изузетно унапредила нововарошку културу како у самом граду, тако и њену позицију на културној мапи Србије (о томе би се могло написати и неколико страница), док човек који је њеном сменом постао в.д. директора нема никаквих резултата у поменутој области ни у Новој Вароши, а камоли у Србији.
Приликом ове смене власт је узимала у обзир само политичке погледе и страначку припадност, а не резултате у култури, а култура не припада ниједној странци, већ искључиво насушној потреби људског бића.
Овом сменом нанета је љага Новој Вароши, која се може спрати само најоштријом осудом.
Култура мора бити независна од било какве политике, а нарочито дневне која се може поистоветити са странчарењем.
Дижем глас за кутуру без политике. И за резултате.
Никола Бјелић, асистент на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу
 02.04.2006. u 01:50 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004.
Ukupno poruka: 928

info
Ko je birao tu sadasnju vlast? Jesi li u srodstvu sa Gordanom? Imas li dokaz o strucnoj spremi novog direktora? Kaze li se "Direktorica "ili" direktorka" druze asistentu i kaze li se"Mapa" ili "Karta"?
Milojko,cetiri osnovne
pozdrav ,and cool down everithing gonna be fine
 02.04.2006. u 07:55 odgovor sa citatom  
nikolabjelic
Drug clan
(10/10)

Član od: 30.03.2006.
Ukupno poruka: 5

info
Поштовани,
за све недоумице око употребе појединих израза и речи, као и реченичних конструкција, предлажем да погледаш Речник српског језика САНУ у 16 томова, или пак Речник српског језика Матице српске у 6 томова, као и Граматику српског језика проф. др Живојина Станојчића и проф. др Љубомира Поповића и Правопис српског језика. У њима све пише, а све постоје у нововарошкој библиотеци, па ако си заинтересован за самоописмењавање, изволи погледај. Такође, постоји и Електронски речник српског језика, па ти и он може послужити. А за све недоумице које тамо пронађеш можеш се обратити било ком филологу, па наравно и мени.
А ако хоћеш да расправљаш о неким стручним питањима, онда се представи, како би они са којима расправљаш знали ко си и до које границе с тобом могу да иду у томе.

02.04.2006. u 13:11 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info
Pomoz bog se kaze
Druze asistentu jeli mozda i"asistent"srpska rec? Ili si ti samo neciji "pomocnik"?A ako druga pomocnika interesuje ko je "bilby" moze se informisati ako pritisne rec"info" ispod mog imena. Ali s obzirom da si clan nekih 3-4 dana ne zameram ti, naucices, mozda.Sto se tice ostalih clanova foruma oni vrlo dobro znaju gde da provere sa kim razgovaraju i ja ne krijem nista ,za razliku od tebe koji si samo napisao da si pomocnik tamo nekome u nekoj skoli ili fakultetu.
Verovatno si se ukljucio u forum samo da bi se izborio,nekako,da svoju "mudru"Gordanu vratis na mesto "direktorice" i s obzirom koliko si vec u startu zapenusao, bilo bi izlisno nastavljati dalju konverzaciju sa tobom i takvima. Palis se bre ko hepo kocka.
Nego daj vidi da Ti postanes Dekan ili kako se vec zove glavni na faksu, a pesnikinja bi mogla,onako preko veze ,da ti postane pomocnik tj.asistant. Dobra ideja?
Pozdravljam druga pomocnika koji cak ne ume da kaze ni zdravo ni zbogom,i javi se kad budes razelektrisan. Smeh je lek druze Bjelicu
bilby,stocar,pomocnik na farmi nojeva .Strucna sprema(cetiri osnovne)uspesno zavrsene u Trudovu
 03.04.2006. u 01:46 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

Član od: 21.12.2005.
Ukupno poruka: 130

info
hahaha .... slushaj bilbi, ti jesi chovek kreten ... al si zemljaka nidza batalio kao tito mladu pionirku !!! nemogu dakle da verujem ... smejachina ... raspored rechi u rechenici ... haiku gentoo filozofija.

yo madafuckaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
 03.04.2006. u 03:57 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info

Nemoj tako bre Lepi, nas Asistant nije to zasluzio od tebe. Kako ti to njemu "motherfuc...".Ako mene vec nazivas kretenom ,bez razloga, zasto njega dirash?
P.S. svidja mi se ono "kao tito pionirku" i imash lep dzemper. Pozdrav
 03.04.2006. u 07:58 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info

[ Poruku promenio Lepi dana 03-04-2006 ]
 03.04.2006. u 13:59 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
khm, khm ...
hvala bilbi, a sad malo ja:

red je da se ta bagra iz doma otera i da dodju neki bolji/plemenitiji ljudi. kad kazem bagra, nemislim samo na gdjicu, nego i na komplet usluznu ekipu gore u domu koja je sachinjena od glibavih neznalica i kretena ljudi, punih malogradjanshtine. poshto sam u toku kako stvari gore funkcionishu, mora da vam uporedim tu stvar sa filmom Oliver Stone-a "U turn" ili kako je kod nas preveden "Totalni obrt". znate to je onaj film sa sean penn-om i jeniffer lopez, gde sean-u prskaju kola u pustinji i svracha u jedan mali grad u kotlini(zvuchi poznato a?). a tamo - ludilo - matori kara svoju cherku u shupadiju svaki dan, shef policije se bavi balvanima/sirom/mitom bekrijom (josh poznatije, a?), a lokalni automehanichar koji drzi svoju kafanu (ihaaaaaaa ) ima lutku na naduvavanje sa kojom razmenjuje intimne dodire svako veche - a ima i dodire sa vodom, ali jednom u 60 dana. naravno, njegovo crevo za hladnjak drzi prtisak dok svoj auto neischerash iz garaze. eto to je dom kulture "Cuko Tripozni" u NV.

Izbrisao administrator: smanji doživljaj i pročitaj pravila foruma.

bez dlake na jeziku :: ateista :: anarhista :: Lepi
 03.04.2006. u 14:02 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.124.164.*
Lakše malo, ljudi!
Mislim da oni čija su zanimanja, kako sami kažu, «droga, alkohol, kurve, rachunari» i «stocar,pomocnik na farmi nojeva» ne bi trebalo da se mešaju u stvari u koje se očigledno nimalo ne razumeju, izuzev što su pogledali neki trećerazredni američki film. To kako se izražavaju pokazuje da sa Domom kulture i samom kulturom imaju samo to što prolaze ispred njega kada krenu noću da ubiju nekoliko sati svog uzaludnog, malovaroškog života. I sam administrator im skraćuje bulažnjenja koja pišu, jer nemaju ni gram osnovne kulture i kućnog vaspitanja.
Pozivam sve ljude dobre volje i energije da podrže ono što je rađeno u varoškoj kulturi poslednjih godina.
Ljudi, metalac na mestu direktora Doma kulture!!! Jeli to on «bolji i plemenitiji» od onih koji su dosad bili?
Da nije tužno bilo bi smešno.
Pozrdav svima!

03.04.2006. u 19:32 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 82.208.217.*
Dragi prijatelji, pismeni i nepismeni i polupismeni...
Ovo sto se u nasem gradu desava ravno je katastrofi. Mislim da je zavrseno sa lokalnim pozorisnim predstavama, ustvari, ubedjena sam u to. O profesionalnim kvalitetima g-djice Boranijasevic ne treba komentarisati. Dovoljno je vratiti se u mesec februar tekuce godine, tacnije 8. kada se obelezava dan novovaroskog Doma kulture. Tada je pomenuta gospodjica, sa svojim saradnicima (od kojih je 80 procenata tu zbog nje same,a ne iz nekih materijalnih, ili ne znam kakvih, razloga)organizovala nezaboravan program bez bilo kakve pomoci od lokalne vlasti.Dovoljno je bilo videti prvi red PRAZAN, bez predsednika SO, zamenika predsednika, bez bilo koje "face" iz SO. Da li me neko moze ubediti da to nije neka vrsta bojkota, zlobe prema Gordani? Naravno da ne moze. Iz tog razloga, nije bitno ko ce doci, samo je vazno da ona ode, time su se upravljali nasi predstavnici.
Katastrofa. I vise od toga.
 03.04.2006. u 20:11 odgovor sa citatom  
zlocko
Siva eminencija
(3.65/10)

Član od: 29.03.2004.
Ukupno poruka: 6

info
K U L T U R O, E V E M E !!!!!!!!!!!!
Pozdrav,
Sala puna, krcata. U prvom redu Pero Mandic, veliki covek Doma kulture, a ostalo prazno. Slika i prilika kako nasi gledaju na kulturu! KULTURO, EVE ME!!!!!!!!!!!!!!!
A program fantazija, sve sami Varosani, ako dobro pamtim, 105 ucesnika.

Treba da nam bude svima zao sto se sve tako izdesavalo, jer nam je kultura i Dom kulture na izdisaju. Jedino ako dodje nova neka vlast, pa da je "muvamo" da nam Gordanu vrate! Mala sala ovo za muvanje jer se nadam da niko ne moze biti tako blesav pa da na ovome ostane.

I opet pozdrav!

03.04.2006. u 21:08 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.200.143.*
Ma neka ide srecan joj put!!!
 04.04.2006. u 12:05 odgovor sa citatom  
BLACKICON
Kavgadzija
(3.3/10)

Član od: 14.01.2006.
Ukupno poruka: 1228

info
Ovo gore sam ja nego me samo odjavi ovde kod Coe u igraonici.
 04.04.2006. u 12:08 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3542

info
Aham...pa sada cemo geldati sapunjice sto se tice filmova...da da...I atelje u Domu kulture je za mene zatvoren u ostalom kao da ne mogu crtati i slikati u svojoj sobici.

Videcemo kako ce se vremenom pokazati ovaj veseli D.K.
 04.04.2006. u 14:31 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
pa brate sablja, stvarno treba razmisliti da li treba rachunati na bilo kakvo poboljshanje u kurtuli nashe opshtine! najjachi dometi do sada su im sabori guslara, litanje liturgijasha, i nekakve vecheri poezije od kojih se samo dobro spava ( ha! pa i to je neshto )
mislim da je kod tih chobovaca u pitanju manjak ljubavi i razumevanja !
al je8iga, videchemo se u sledechem zivotu - a do tada : NAPUSHAVANJEEE !
poz
 04.04.2006. u 18:42 odgovor sa citatom  
Head
Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006.
Ukupno poruka: 1406

info
Ljudi mozda se opet otvori KLUB u domu.Ko zna!
Bice sex-a!!!!oko mesta!
 04.04.2006. u 20:54 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 649

info
Citat:

Dana 2006-04-04 18:42, Lepi je napisao:
pa brate sablja, stvarno treba razmisliti da li treba rachunati na bilo kakvo poboljshanje u kurtuli nashe opshtine! najjachi dometi do sada su im sabori guslara, litanje liturgijasha, i nekakve vecheri poezije od kojih se samo dobro spava ( ha! pa i to je neshto )
mislim da je kod tih chobovaca u pitanju manjak ljubavi i razumevanja !
al je8iga, videchemo se u sledechem zivotu - a do tada : NAPUSHAVANJEEE !
poz

A sta to drugo, pametnije bi ti organizovao u domu kulture?
Eto, do sada je to bilo, videcemo za sutra.

I da, za one koji se slabo snalaze - kljucne reci su: pametno, kultura, organozovati.
Eto, razne vrste reci. Sad, zao mi je ovih farmera koji ne znaju da ih razlikuju, i ovih kojima gramaticke greske "slucajno" ispadaju (npr. neznam, nemogu, nasporetu). No, eto, nismo svi imali "srece" da budemo pametnice, pa da bezimo sa casova kada se to ucilo, sad nam to ne bi smetalo.

Ljubav i razumevanje??? Pa covece! zasto me teras da ponavljam...

“Ви, који мислите да сте узели у закуп истину не долазите ми на очи, јер вас не могу видјети.
Зашто ваш корак тако охоло јечи по плочама? Ујутро сте задовољни сами са собом, а увече бројите новац, и камо год пођете, стиже ваша надувеност прије вас.
По недокучивим одлукама промисли дано вам је да владате, а ви мислите да држите промисао у рукама.
На све што није већ садржано у вама ви одговарате отровном пљувачком; ко вас се такне, дуго вас се сјећа!
И мада сваки дан сагињете главу пред Богом, срце ваше стоји усправно и све ваше мисли гладе вашу таштину низ длаку.
О, видио сам ја ваш правду и вашу истину, – и не долазите ми на очи, јер вас не могу видјети!” - Ko je citao - zna. Obrazovanje, kultura, valjda.

PROTEST!
 05.04.2006. u 02:07 odgovor sa citatom  
KIKA
Drug clan
(1.78/10)

Član od: 24.03.2006.
Ukupno poruka: 40

info
Ovaj blackicon mora da mesa svugde prste
 05.04.2006. u 02:21 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006.
Ukupno poruka: 1603

info
Predlazem da napravimo bazen umesto Doma kulture, fino mesto, pored, nazovi parka! Taman ce shabani imati gde da se trezne posle ture u Diskoteci i Krugu. Filmove cemo gledati sa pirata, pesnicke veceri necemo ni gledati, predstava ionako nema, bitnije datume necemo obelezavati i ete posla!
 05.04.2006. u 02:54 odgovor sa citatom  
brat
Uzgajivac nojeva
(1.42/10)

Član od: 01.02.2006.
Ukupno poruka: 63

info

Bolje Metalac nego Sektasica
 05.04.2006. u 19:01 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.184 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.