| Autor |
Protest |
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 649 info
|
Citat:
Dana 2006-04-05 19:01, brat je napisao:
Bolje Metalac nego Sektasica
|
Da, da. Je l' to ona sekta u kojoj je i profesor Ivica Stojanovic? Takva jedna grupa (sto, ustvari, znaci sekta, a oni su sekta samo u tom smislu) je ucinila mnogo za kulturni razvoj Nove Varosi. Pa ako ih zbog toga nazivate sektasima onda nam je svima jasno da je vasa religija kic i sund, a vas mesija se svakog petka i subote ukazuje na popularnim mestima, naravno, posle dovoljne kolicine alkohola.
Metalac. Nista protiv njih nemam, niti se razumem u njihov zanat, ali mi je jasno da nema veze sa kulturom i obrazovanjem. A sto se "naseg" metalca tice - ne poznajem coveka, mozda i nije zasluzio sve ovo, ali je dovoljno kriv sto se petlja gde mu nije mesto.
|
05.04.2006. u 19:40 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

Član od: 21.12.2005. Ukupno poruka: 130 info
|
stvar je u projektovanju seljobrizma!
dakle, chitava stvar nebi mogla da funkcionishe bez sira i poznavanja odredjenih alkoholicharsko-politichkih struktura. takvi elementi, pogubni po razvoj zdrave misli, nemogu opstati bez nekupanja i populizma tzv. "domachinskog" vaspitanja. josh jednom bih pruzeo rechi nasheg poznatog napushacha ramba amadeusa, i forwardovo ih svekolikom politicharsko-pesnichko-kulturnom lobiju: "prijatelju, prijatelju, mrsh u pizdu materinu!"
ljubi vas batica :: Lepi
|
05.04.2006. u 21:15 |
odgovor sa citatom
|
bjela Siva eminencija
(6.09/10)

Član od: 23.10.2002. Ukupno poruka: 78 info
|
Čitajući ove postove dolazim na jednu sasvim realnu i ostvarivu ideju. U Novoj Varoši treba ukinuti sve škole, jer iz njih izlaze nepismeni "mučenici" koji ne znaju gramatiku maternjeg jezika, bar jednu negaciju napišite pravilno, da Vam se roditelji mogu ponositi, da vas nisu dzaba u školu slali. U učmaloj Staroj Varoši u kojoj svakim danom umire i njen duh, na scenu je stupila neka nova generacija mališana, narkomana, internet forumaša, kojima je do ispijanja piva i rakije, nekog novog trača, itd...
Predlažem nadležnim institucijama da se:
1. Ukinu sve institucije u Novoj Varoši koje imaju veze sa kulturom, biblioteke - u koje niko ne ulazi zadnjih 15 godina, škole - koje ne služe svrsi opismenjavanja, dom kulture - "ko još ide na pesničke večeri, slikarske izložbe, itd.." .
2. Uvedite još jedan pijačni dan, recimo u Četvrtak, da se dotična gospoda može sita ispričati, izljubiti, i uveče kad prodaju sir i kajmak, ponapijati u "Kruni" ili u nekoj sličnoj birtiji.
Ne bi hteo da me neko pogrešno shvati, al verovatno bi se mi svi isto ponašali, kao ovi jadnici, koji 2-3 puta izadju iz Varoši dalje od Užica, pa im je dosadan i svojstveni život, pa da im je da se nešto dešava u "našem malom gradu", pa makar to bilo i loše. A mošda i vlast u Novoj Varoši ide u smeru po direktivi iz Beograda, da sve sva obeležija jednog grada, u ovom slučaju Nove Varoši, prenesu pod jurisdikciju Prijepolja. Pa dotični mogu autobusom do Prijepolja da pogledaju neki film, ili predstavu, al kao da to njih zanima.
Bravo za Vas urbane likove iz internet kluba, fancy ribe iz Trudova,ratare, farmere, šumare, metalce, pijačare, uspevate da jedan grad svedete na mesnu zajednicu, al neka vi ćete u toj mesnoj zajednici živeti, ja sigurno ne. Nego Nikola ne boj se ti, školovani, kreativni, i snalažljivi ljudi će uvek naći posao, a ovim drugim ne preostaje ništa drugo, nego da slažu letvu i daske, kupe jaja, čuvaju ovce, vuku gradju, beru maline, ubiraju pečurke, njima i ne treba DOM KULTURE. Njima treba još jedan pijačni dan.
|
05.04.2006. u 23:45 |
odgovor sa citatom
|
BLACKICON Kavgadzija
(3.3/10)

Član od: 14.01.2006. Ukupno poruka: 1228 info
|
Bjela sine da ti kazem nesto. Kao sto sam naveo u prethodnim postovima,varos je prsla. Osecao sam se prozvanim u ovom tvom postu. U varosi vlada seljoberija koja se nikad nece istrebiti iz ovog mesta. I to je realno. Znaci ako nisi grandovac i narodnjak ne dolazi u varos. Ovde za omladinu nema mesta!!! Ali ne prozivaj rockere i ljude koji slusaju heavy metal jer oni jedini kontaju ovu situaciju u ovom usran0m gradu! Pozdrav.
|
06.04.2006. u 01:27 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1603 info
|
Citat:
Dana 2006-04-05 23:45, bjela je napisao:
Čitajući ove postove dolazim na jednu sasvim realnu i ostvarivu ideju. U Novoj Varoši treba ukinuti sve škole, jer iz njih izlaze nepismeni "mučenici" koji ne znaju gramatiku maternjeg jezika, bar jednu negaciju napišite pravilno, da Vam se roditelji mogu ponositi, da vas nisu dzaba u školu slali. U učmaloj Staroj Varoši u kojoj svakim danom umire i njen duh, na scenu je stupila neka nova generacija mališana, narkomana, internet forumaša, kojima je do ispijanja piva i rakije, nekog novog trača, itd...
Predlažem nadležnim institucijama da se:
1. Ukinu sve institucije u Novoj Varoši koje imaju veze sa kulturom, biblioteke - u koje niko ne ulazi zadnjih 15 godina, škole - koje ne služe svrsi opismenjavanja, dom kulture - "ko još ide na pesničke večeri, slikarske izložbe, itd.." .
2. Uvedite još jedan pijačni dan, recimo u Četvrtak, da se dotična gospoda može sita ispričati, izljubiti, i uveče kad prodaju sir i kajmak, ponapijati u "Kruni" ili u nekoj sličnoj birtiji.
Ne bi hteo da me neko pogrešno shvati, al verovatno bi se mi svi isto ponašali, kao ovi jadnici, koji 2-3 puta izadju iz Varoši dalje od Užica, pa im je dosadan i svojstveni život, pa da im je da se nešto dešava u "našem malom gradu", pa makar to bilo i loše. A mošda i vlast u Novoj Varoši ide u smeru po direktivi iz Beograda, da sve sva obeležija jednog grada, u ovom slučaju Nove Varoši, prenesu pod jurisdikciju Prijepolja. Pa dotični mogu autobusom do Prijepolja da pogledaju neki film, ili predstavu, al kao da to njih zanima.
Bravo za Vas urbane likove iz internet kluba, fancy ribe iz Trudova,ratare, farmere, šumare, metalce, pijačare, uspevate da jedan grad svedete na mesnu zajednicu, al neka vi ćete u toj mesnoj zajednici živeti, ja sigurno ne. Nego Nikola ne boj se ti, školovani, kreativni, i snalažljivi ljudi će uvek naći posao, a ovim drugim ne preostaje ništa drugo, nego da slažu letvu i daske, kupe jaja, čuvaju ovce, vuku gradju, beru maline, ubiraju pečurke, njima i ne treba DOM KULTURE. Njima treba još jedan pijačni dan.
|
Vidim da si ti dobro potkovan nasom gramatikom! Mogao si bar ovu poruku pravilno napisati! Nije: "Ne bi hteo da me...", vec: "ne bih...". Tako ti je kad vec 'oces da izazivas!
|
06.04.2006. u 02:06 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Blacky sine "Bjela" proziva i sve postene Srpske domacine koji zive od svog rada. Proziva sve zemljoradnike t.j.seljake a pitam se sta doticni jede? Mozda mu je dosta da izgalati posten narod pa da nema potrebu za jelom. Gde li je rodjen ovaj "mudri" Bjela?
A ti Blackicone samo pustaj kosu i slusaj sta ti je volja, nek puknu dusmani. Ja cu ti posaljem 100 litara prvoklasnog Australijskog shampona, sa mirisima egzoticnog tropskog voca i cveca. A mogu da ubacim u paket i nekoliko kremica od noja i emu-a, koje licno proizvodim,pa podeli sa ovima koji mrze black rock i farmere,neka i oni zamirisu malkice,mada neznam kako dushe da im namirishemo.
Ko je to "fancy riba iz Trudova"? Ako Bjela misli na mene, ja jesam rodjen u Trudovu i ponosim se time ali "riba" nisam.Dokaz= 6 inches + head, necega sto ribe a verovatno i Bjela nemaju. I love you all
|
06.04.2006. u 02:11 |
odgovor sa citatom
|
BLACKICON Kavgadzija
(3.3/10)

Član od: 14.01.2006. Ukupno poruka: 1228 info
|
E bilby sine ovo si dobro rekao. Zbavi de tog sampona da okupamo ove varoske "Licimure" i "Demone"!!!
|
06.04.2006. u 02:15 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

|
poz za bilby uz opasku: "I would like to thank the academy !"
zaista extra!
|
06.04.2006. u 11:14 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 147.91.209.* |
Vidi se da onaj, koji je napisao "bolje metalac nego sektasica", nije bas preterao svracajuci u dom kulture, a jos manje u crkvu, jer, koliko ja znam, dom je odlicno saradjivao sa crkvom u Novoj Varosi, koja nijednom nije nista tako rekla. Spisak onih koje su svrstavali u sektu bio je ogroman, a medju njima su bile i vrlo ugledne licnosti. O tome je Bracko sve napisao.
Takodje, niko ni rec nije rekao o metalcu kao coveku, vec se pisalo samo o tpme da njemu tu nije mesto, narocito posle onakve ekipe od preko stotinu ljudi koja je radila da bi Varosane barem malo zabavila, kulturno uzdigla i opismenila (a medju njima Goca, Ivica, Toki, Nikola, Stojka Bjelak, Marija Djekovic itd). Nazalost, uzalud...
|
06.04.2006. u 12:23 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 147.91.209.* |
Vidi se da je politika umesala prste, a to nikad nije dobro za kulturu.
Gordanu je smenila trojka Brane-Milovan-Miladin.
Treba navesti samo nekoliko podataka da bi se zakljucilo o cemu je rec:
1. Cerki Brana Dilparica Goca je pripremila zbirku pesama koju je objavila osnovna skola;
2. Cerki Milovana Glavonjica Goca je bila razredna, dovela je u pozoriste i stitila kad god je mogla;
3. Sina Miladina Zekovica dovela je u dom, u pozoriste, omogucila mu da putuje, zahvaljujuci tome, sirom Srbije i Crne Gore, da se takmici i uziva sve privilegije!!!!
Toliko unapred o svemu onom sto bi ta trojka mogla reci o Gocinom radu.
Treba dodati i to da je se pre 6 godina taj isti Miladin svim sredstvima borio protiv ove druge dvojice, a sada je, zbog silnih funkcija koje su mu izdelili, jedva docekao da im bude potrcko i da obavlja za njih prljave poslove, kao sto je ova smena.
Trebalo bi da ih je sramota, zbog njih samih i njihove dece.
|
06.04.2006. u 12:32 |
odgovor sa citatom
|
bjela Siva eminencija
(6.09/10)

|
Prijatelju to što ti pišeš ti je bitka za kosku, meso je vec neko davno pojeo. Najbolje se izmaći u stranu kad ta bitka krene, jer mozes nastradati zbog jedne oglodjane koske.
p.s. Poruka Goci, draga gospodjo/ice i ako Vas lično ne poznajem, toplo bih Vam preporučio da bežite iz Varoši dok vas nije progutala tama i ništavilo koje je krenulo iz ustanove u kojoj ste radili, za koju ste se borili, Vaš rad, talenat i delo će uvek neko drugi bolje ceniti, nego Vaši sugradjani. Oni će Vam sve oprostiti osim uspeha.
|
06.04.2006. u 13:13 |
odgovor sa citatom
|
Zi Drug clan
(2.44/10)

Član od: 07.02.2006. Ukupno poruka: 7 info
|
Zbog duzine postova a i malo raspolozivog vremena ne mogu vam u potpunosti poslati svoj stav povodom ovog veoma bitnog pitanja ali evo na brzinu...
Lep je CV gdjice Boranijasevic ali su rezultati njenog rada i bivstvovanja u varoskom DK porazavajuci... Ne pije cv vodu i ne radi posao.
Ne secam se predstave naseg diiivnog amaterskog pozorista koja je bila da valja. U stvari, kada bolje razmislim ne secam se predstava uopste a nekada su bile dve predstave ansambla za odrasle i makar jedna premijera za decu. A sad?
Sta se desilo sa Klubom?
Rock'n'roll je sund?
Gostovanja?
Medjurepublicki festival amaterskih pozorista?
(sta to bese???) pre koliko godina???
Secate se grupe "Nove Elegije"?
Jedini varoski starogradski boemski ansambl????
GDE SU??????
A izmedju ostalo, secam se i kada je nekada davno na mesto direktora vrtica dosao jedan covek sa bradom. olitickom osnovom. Tacno. Ali se nije ponasao tako... Zahvaljujuci nemu sada oko vrtica imamo pravu park sumu. Da su oni pre njega posadili barem po ruzu gde bi sada bili???
Bez obzira na sve - jedva da je gore moglo biti.
|
06.04.2006. u 16:41 |
odgovor sa citatom
|
nikolabjelic Drug clan
(10/10)

Član od: 30.03.2006. Ukupno poruka: 5 info
|
ЗИ, ПОСТАВИО СИ ОДЛИЧНА ПИТАЊА!!!
1. "U stvari, kada bolje razmislim ne secam se predstava uopste a nekada su bile dve predstave ansambla za odrasle i makar jedna premijera za decu. A sad? Gostovanja?"
У 5 година, колико је Г. Боранијашевић била директор, урађено је двадесетак позоришних представа и пројеката, два пута се учествовало на Фестићу, најпрестижнијем фестивалу дечијих позоришта, одакле су донете три велике награде, једном на Битеф-полифонији са представом која је урађена у копродукцији са Народним позориштем у Београду итд. У последњих петнаестак година позориште је гостовало 6 пута у Београду (да не набрајам остале градове). Од тога, 4 пута је било у време мандата Г. Боранијашевић, у року од 2,5 године. Те представе су игране у Дадову, Позоришту "Бошко Буха", Малом позоришту "Душко Радовић", у Дому омладине и на Великој сцени Народног позоришта (пре тога преставе су игране у Дому културе Студентски град и у Звездара театру).
2. "Sta se desilo sa Klubom?"
Клуб је затворен по налогу општине, као легло заразе које није хигијенски одржавано, али и због неплаћеног закупа.
3. "Medjurepublicki festival amaterskih pozorista?
(sta to bese???) pre koliko godina???"
Међурепублички фестивал се угасио још за време Радоша Дивца, али не његовом кривицом, већ зато што ниједан град у околини већ годинама није радио представе изузев Нове Вароши, па се она сама са собом није могла такмичити. Зато је и усмерила свој позоришни рад на освајање престонице.
4. "Secate se grupe "Nove Elegije"?
Jedini varoski starogradski boemski ansambl????
GDE SU??????"
Наравно да се сећамо, пријатељи смо са већином. Управо је Г. Боранијашевић та која им је водила концерте. А као што то зна цео град, група је престала са радом када су се Вилдана и Срђан Шашић одселили за Подгорицу. А један од чланова, Фарук, запослио се у дому управо у време Г. Боранијашевић.
ХВАЛА ТИ! Поздрав и Брацку, легенди!
[ Poruku promenio nikolabjelic dana 06-04-2006 ]
|
06.04.2006. u 18:13 |
odgovor sa citatom
|
bjela Siva eminencija
(6.09/10)

|
Citat:
Dana 2006-04-06 01:27, BLACKICON je napisao:
Bjela sine da ti kazem nesto. Kao sto sam naveo u prethodnim postovima,varos je prsla. Osecao sam se prozvanim u ovom tvom postu. U varosi vlada seljoberija koja se nikad nece istrebiti iz ovog mesta. I to je realno. Znaci ako nisi grandovac i narodnjak ne dolazi u varos. Ovde za omladinu nema mesta!!! Ali ne prozivaj rockere i ljude koji slusaju heavy metal jer oni jedini kontaju ovu situaciju u ovom usran0m gradu! Pozdrav.
|
Izvini ako sam uvredio "Vas" heavy-metalce, al u svom postu nisam vas nigde pomenuo. Mozda si greškom protumačio reč "metalci" koja se odnosila na mašin bravare, strugare itd... Nego došao sam da promovišem još par ideja za novu vlast. Nakon one dve gore postovane evo jos koja.
3. Ukinuti fudbalski klub Zlatar, i na mestu stadiona uvesti svakog petka stočnu pijacu. Teren treba preurediti da imaju zasebne lokacije za goveda, ovce, konje, svinje, kokoške. Da se narod malo druzi.
4. Da se uvede obavezno organizovanje "vašira" (ne vašara) svakog pravoslavnog, islamskog ili katoličkog praznika na stadionu Branosevac, osim u slučajevima kada se "vašir" poklapa sa stočnom pijacom, kada se daje prednost stočnoj pijaci, a "vašir" se pomera za sledeći dan.
5. Ukinuti autobusku stanicu, i početi sa projektovanjem i izgradjom metroa koji bi povezao naša periferna sela sa matičnom opštinom. I to iz tri pravca: 1. Lepojevici, Bukovik, Akmačići, Varoš 2. Draglica, Sjeništa, Radojina, Kokin Brod, Varoš i 3. Bistrica, Drazevici, Varoš . Glavna stanica metroa ce biti na mestu današnje autobuske stanice. Tako naši sugradjani iz udaljenih sela mogu u vrlo kratkom vremenskom periodu doći u Varoš, pa ne moraju ići u susedne nam opštine po brašno i šećer.
p.s. ako mi na pamet padne jos neka brilijantna ideja za sadasnju vlast, javicu vam. Mozda bi mogli da se ukljuce i "eksperti" iz EU, da naš mali grad dignemo na noge.
|
07.04.2006. u 13:10 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

|
moze bjela sine! ja nosim dinamit! IMA !!!
moj broj: funf funf funf - ziben ajnc aht - nul nul nul.
|
07.04.2006. u 23:36 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
hej lepi, jel to dinamite of ac/dc.tnt im dinamite,tnt and i'll win the fight,tnt i'm a power load,tnt watch me explode tnt.... lepi you are legend i can tell you
|
08.04.2006. u 12:50 |
odgovor sa citatom
|
brat Uzgajivac nojeva
(1.42/10)

Član od: 01.02.2006. Ukupno poruka: 63 info
|
prof.Gordana Boranijesevic bi da bude vecito na funkciji.Proslo je njenih pet minuta, sta oce vise?!Neka pusti malo Metalca da se pokaze pa ako ne bude valjao opet cemo Gocu.....Nema neku konkurenciju
|
09.04.2006. u 00:14 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 649 info
|
Zanimljivo je koliko se interesujemo za kulturu. Ova tema je zapostavljena, kao i ona novijeg datuma "Prodaja knjiga na kioscima za samo 300 din.". Umesto toga, pise se to sto se pise, samo da bi se pobeglo od sopstvene stvarnosti, ili bolje receno, od sopstvene licnosti. Naravno, lakse je "pljuvati" nekoga i svadjati se, i tako zaboraviti sopstvene probleme i mane. Kao sto tema rece... Protest.
|
16.04.2006. u 20:39 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 1036 info
|
Moje posete ovom forumu i predstavljaju bezanje od stvarnosti.Tako da u tom "pljuvanju" ne vidim nista lose.
|
17.04.2006. u 13:29 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

Član od: 22.01.2006. Ukupno poruka: 3540 info
|
E da, da vam kazem jednu stvar, nemojte da mesate sekte sa satanistima...nemate pojma kolika je razlika. Nekima je to takodje isto...Registrovanih satanista u Srbiji ima preko 150000, drugo neki od vas ovde nisu upuceni u pojam satanizma i sekte. Verujem da takvi kada vide recimo mene u gradu pomislice da sam Satanista, onako da ce te jedva stisnuti mosnice da me pogledate direktno u oci.
Secam se da je kruzila prica za Gordanu Boranjasevic bivseg drektora Doma Kulture i jos par ljudi koje licno poznajem, pa cak i Mene da smo bili clanovi sekte "Crna Ruza".-Klali macke po groblju, skrnavljivali grobove i kapele, pa cak palili i obrtali krstove.
Ako ste videli te clanove da nose pentagrame oko vratova (inace ja sam dosta to praktikovao i nisam bio clan te sekte) kao sto su to inace praktikovali clanovi Crne Ruze.
Takodje sam bio clan jedne sekte dok sam bio u Beogradu, nista posebno...ova sekta je bila Magijska, rituali, kletve i svasta nesto. Nimalo opasna, mogao si da udjes kad hoces u bratstvo i izadjes isto tako.
Nemojte da ljagate ime Gordane Boranjasevic, niste svesni koliko je ucinila za ovaj nas napaceni grad.
A meni neko ako ima sta da kaze nek me nazove na (033) 61-427 da se dogovorimo gde i kada da se nadjemo pa da kazemo jedno drugom sta imamo...ovako prepucavanja preko chata i foruma su mi preko glave.
Pozdrav.
|
17.04.2006. u 13:46 |
odgovor sa citatom
| |