| Autor |
Prodaja knjiga na kioscima za samo 300 din. |
ivanabajic Siva eminencija
(5.08/10)

Član od: 24.03.2003. Ukupno poruka: 61 info
|
Kupujete li knjge,vidim danas u politici,pocinje prodaja kola od Matije Beckovica,tvrdi povez 300 din.
Da li volite da imate neke knjige zauvek?Sta citate,sta ste zadnje procitali?Ja sasm zadnje procitala"Jadi mladog Vertera"od Getea.Na zalost ,moj recnik nije dovoljno bogat da bih opisala ono sto sam osetila i prozivela citajuci ovo izvarendno delo.
Nikola javi se ,ukljuci se u diskusiju knjizevnost i podeli sa nama tvoje znanje,a i vi ostali nemoj da se osetite nedobrodosli.Da lije jos neko citao ovu knjigu?
|
12.04.2006. u 04:44 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 619 info
|
Volt Vitmen - Vlati trave
"Mislim da bih mogao da se vratim i zivim
sa zivotinjama, one su tako spokojne i
povucene u se,
Stojim i dugo, dugo ih gledam.
One ne kuluce i ne kukaju zbog svog stanja,
Ne leze budne u mraku i ne placu zbog
grehova svojih,
Ne ogadjuju mi zivot raspravama o njihovoj
duznosti prema Bogu,
Ni jedna nije nezadovoljna, ni jedna
pomahnitala od manje vlasnistva
nad stvarima,
Ni jedna ne kleci pred drugom, niti pred
svojom vrstom koja je zivela pre vise
hiljada godina,
Ni jedna nije nesrecna ili postovana po
citavom svetu.
Tako one pokazuju svoj odnos prema meni
i ja ih prihvatam,
Donose mi dokaze o meni, ocigledno iznose
na videlo da ih poseduju."
|
12.04.2006. u 04:56 |
odgovor sa citatom
|
(5.08/10)

|
"Da,mili Vilhelme,deca su srcu mom najbliza na ovome svetu.Kad ih posmatram,i u tom tako malom stvorenjcu spazim klice svih vrlina,svih dusevnih sila koje ce im jedared biti tako potrebne;kad uocim u jogunstvu:buducu postojanost,i cvrstinu karaktera,a u nestasluku zdrav humori lakocu da se vinu preko svih opasnosti ovoga sveta;i sve to tako nepokvareno,tako citavo citavacko-Eto predragi moj ta su nam deca ravna,mi jos treba da se ugledamo na njih kao na uzor svoj;a ovamo mi se sa njima ponasamo kao da su nam podanici!Ona da nemaju svoje volje! A mi,mi zar da je imamo! pa u cemu je to nase prece pravo.-Zato sto smo stariji i pametniji?-"
|
12.04.2006. u 05:23 |
odgovor sa citatom
|
nikolabjelic Drug clan
(10/10)

Član od: 30.03.2006. Ukupno poruka: 5 info
|
Мислим да је ово "Никола, јави се" било упућено мени, па се укључујем у сјајну тему.
Читање је мој хоби и моја професија, тако да много читам и никада не знам шта сам последње прочитао, јер читам више ствари истовремено. Читам и стручну литературу и белетристику.
Идеја да се књиге продају на киосцима одлична је, јер тако они који воле да поседују књиге (а ја сам од тих), чак и они из малих градова у којима нема књижара а не могу да иду до Београда само због тога, могу јефтино доћи до свог примерка и формирати сопствену библиотеку. Мада мислим да би са овим тиражима књиге на киосцима могле бити и знатно јефтиније.
Без обзира на то шта сам последње читао, постоје књиге које дуго памтим после читања. Једна од таквих књига, коју сам прочитао пре скоро 3 године, јесте роман "Читач" немачког писца Бернхарда Шлинка (издање Платоа). Има и у нашој библиотеци, па препоручујем свима да га прочитају. То је дивна књига о послератној Немачкој, њеним страховима, комплексима, преиспитивањима, али пре свега прича о једној изузетно занимљивој и необичној љубави, љубави између једног мушкарца и једне жене, али и љубави према књизи и читању. Сви који су страсни "читачи", одн. читаоци, овом ће књигом бити одушевљени.
Наравно, има још књига које бих препоручио, али нек ово буде прва. Ко буде заинтересован, биће још препорука.
Поздрав Ивани и свим заљубљеницима читања.
|
12.04.2006. u 14:15 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Borivoje Jelic = Ljudi sa brda i uzbrdica. Koji nemci ,koji bakraci? Srbi ne treba da zaborave 7000 studenata u Kragujevcu. Bjelicu idi na Sumarice i zapali svecu neduznim studentima. Ja kao Srbin necu oprostiti Nemackim dzelatima niti cu citati njihove knjige .Daleko im lepa kuca.
Verovatno ce neko reci, bre Bilby al' si glup, pa nisu svi Nemci isti. E pa gospodo nisu ni svi Srbi isti ali.... da ne duzim, moze neko pomisliti da sam nacionalista.. Pozdrav
|
12.04.2006. u 14:47 |
odgovor sa citatom
|
(5.08/10)

|
Preporucujem knjigu Gorolom,ime pisca nazalost ne znam,nadam se da ce neko znati pa navesti,ali knjiga je super.to su kratke price koje bas autenticno prikazuju obicaje i zivot naseg podneblja,kako nekada tako i sada.Vrujem da ce svi uzivati u ovoj knjizi,cak i oni manje zaljubljeni.
|
13.04.2006. u 05:57 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 986 info
|
Ima knjiga i za 50 odnosno 90 dinara,takodje iz Politike.Do sada su izasli Dobrica Cosic,Filip Rot i Dositej Obradovic.
|
13.04.2006. u 15:07 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 986 info
|
E Brale,dobra je pojava ove Ivane.Mozete zajedno da se tripujete.
Citat:
Dana 2006-04-12 04:56, bracko je napisao:
Volt Vitmen - Vlati trave
"Mislim da bih mogao da se vratim i zivim
sa zivotinjama, one su tako spokojne i
povucene u se,
Stojim i dugo, dugo ih gledam.
One ne kuluce i ne kukaju zbog svog stanja,
Ne leze budne u mraku i ne placu zbog
grehova svojih,
Ne ogadjuju mi zivot raspravama o njihovoj
duznosti prema Bogu,
Ni jedna nije nezadovoljna, ni jedna
pomahnitala od manje vlasnistva
nad stvarima,
Ni jedna ne kleci pred drugom, niti pred
svojom vrstom koja je zivela pre vise
hiljada godina,
Ni jedna nije nesrecna ili postovana po
citavom svetu.
Tako one pokazuju svoj odnos prema meni
i ja ih prihvatam,
Donose mi dokaze o meni, ocigledno iznose
na videlo da ih poseduju."
|
|
13.04.2006. u 15:10 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 619 info
|
Pa, mozes i ti sa nama, i ti si citao Vitmena i jos nesto...
Samo da navedem jos jednu knjigu "za male pare - mnogo lepote".
Henri Dejvid Toro - Valden. Svi koji su u Beogradu mogu je naci u Nolit-u (kada sam je ja kupio bila je 89 dinara, a to je "stara" knjiga, tako da ce verovatno ostati ta cena, jedino da se ne rasproda).
|
13.04.2006. u 16:01 |
odgovor sa citatom
|
nikolabjelic Drug clan
(10/10)

Član od: 30.03.2006. Ukupno poruka: 5 info
|
Као што рече Брацко, теме из књижевности и културе су тотално запостављене, а и када се пише о њима, обично се говоре ствари које са темом немају благе везе.
Да то не би и даље било тако, ево још једна књига коју препоручујем свим страсним читаоцима: роман "Самарканд" савременог француског писца либанског порекла Амина Малуфа. Роман је код нас објављен у две издавачке куће и два превода. Препоручујем онај који је објавила Лагуна, а превела Јелена Стакић.
Реч је о роману који говори о златном добу, тзв. ренесанси Персије у 11. и 12. веку (много пре него у Европи), када су стварали велики персијски научници, филозофи, математичари, песници, а међу њима најинтригантнији Омар Хајам, писац чувених песама рубајиа (катрена). Ово је књига о настанку Хајамове песничке збирке, о његовом животу, љубавима, страстима, заблудама, странствовањима, борбама и поразима. Такође, ово је књига која прича о нестанку Хајамове књиге и њеном поновном појављивању почетком 20. века, као и њеној даљој судбини и судбини Персије, одн. Ирана у то исто доба, када се велике западне силе отимају око тога која ће имати превласт у њој, а све на своју корист а њену штету.
Ово је књига о потрази за књигом, што је чини врло живом, динамичном и занимљивом. Књига која, као и све велике књиге, подстиче на даље испитивање и на читање многих других књига које су у њој поменуте.
И остале Малуфове књиге су врло занимљиве и добре. Код нас су објављени још романи: "Левантски ђердан", "Балдасарово путешествије", "Леон Африканац" (све у издању Лагуне), и есеј "Убилачки идентитети" (у издању Паидеие). Све ове књиге спадају у сам врх савремене књижевности и уживаћете у свакој од њих. Посебно је за нас интересантна књига "Убилачки идентитети", у којој се и ми тако много спомињемо, као нација која живи на размеђи различитих култура, конфесија и цивилизација, чији идентитети се додирују, мешају, прожимају, али и сукобљавају.
Желим свима да уживају за предстојеће празнике уз неку од ових сјајних књига.
Поздрав!
|
17.04.2006. u 02:03 |
| |
 |
|
|
|