| Autor |
Rock vesti |
stefan Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006. Ukupno poruka: 1355 info
|
Cuh malopre da Rolling Stones-i dolaze u BG negde na leto, cini mi se u junu...
|
23.03.2007. u 02:14 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1453 info
|
Lose ti se cini sinko. U julu.
|
23.03.2007. u 02:16 |
odgovor sa citatom
|
Torius Drug clan
(3.2/10)

Član od: 20.09.2005. Ukupno poruka: 139 info
|
Rundek uspešno nastavlja beogradsku turneju
Subota, 24. mart 2007. 12:54
Darko Rundek i njegov prateći Kargo orkestar doživeli su ovacije na drugom beogradskom koncertu, koji je u petak uveče, 23. marta, održan u Studentskom kulturnom centru (SKC).
Hrvatski muzičar, veteran novotalasne scene nekadašnje Jugoslavije, nalazi se na mini beogradskoj turneji od četiri koncerta. On i njegov šestočlani bend svirali su oko dva i po sata, i pred bis su bili nagradjeni frenetičnim aplauzem koji je trajao minutima.
U velikoj dvorani SKC-a publika sačinjena od svih generacija bila je gusto zbijena, a pevalo se i igralo uz sve pesme, bez obzira na to da li su sa novog albuma "Mhm a-ha oh yeah da-da"
(2006), ili s nekog drugog iz dvadesetsedmogodišnjeg Rundekovog opusa.
Atmosfera je bila nabijena emocijama, možda i zbog akustičnih instrumenata - gitare, violine, trube, trombona, klavira, daira i kontrabasa, a bubnjevi su "radili" u latinoameričkim i rege ritmovima.
Za razliku od prethodnog koncerta u Pozorištu na Terazijama, gde su Rundek i "Kargo orekstar" uglavnom svirali njegove solo pesme, u SKC-u su zapažen prostor dobile kompozicije Rundekovog benda "Haustor".
Pesme "Sejmeni", "Ula ulala", "Bi mogo da mogu" i megahitovi "Ena" i "Šejn" bile su donekle prearanžirane u odnosu na originalne verzije sa "Haustorovih" ploča "Bolero" (1985) i "Tajni grad" (1988), ali su, svejedno, bile vrhunac raspevanog koncerta u SKC-u - uz Rundekove solo hitove "Apokalipso" i "Ruke", koji je sa "Šejnom" izveden na bis.
Rundek je najavio mogućnost da objavi "živi album" sa nastupa u Beogradu - u Pozorištu na Terazijama, u četvrtak, u SKC-u, u petak, u Domu omladine Beograda, u subotu i poslednjeg, u Domu sindikata 29. marta.
Ideju da u istom gradu održi po nekoliko koncerata u raznim dvoranama, Rundek je prvi put realizovao pre nekoliko godina na šest nastupa u rodnom Zagrebu, sa kojih je objavio koncertni album "Zagrebačka magla".
Nekadašnji frontmen "Haustora" tokom osandesetih, Rundek je po prestanku rada tog zagrebačkog novotalasnog sastava i izbijanju rata u Hrvatskoj 1991. godine otišao u Pariz, gde je počeo solo karijeru.
Pored albuma "Apokalipso" i "Mhm a-ha oh yeah da-da", objavio je i albume "U širokom svijetu" (2000) i "Ruke" (2004).
(Beta)
|
24.03.2007. u 15:24 |
odgovor sa citatom
|
Torius Drug clan
(3.2/10)

|
Jedan od najslavnijih rock bendova svih vremena Rolling Stones dolazi u Srbiju, tačnije na beogradski Hipodrom, 14. jula, zvanično je potvrdjeno na konferenciji za novinare u organizaciji "Music star".
"Rolling Stones će pet dana pred beogradski koncert, tačnije 9. jula, nastupiti na budvanskoj plaži Jaz. Pre Crne Gore gostuju u Italiji, a sa sobom dovode 86 kamiona opreme" saopštio je direktor "Music Star Productions" Raka Marić.
|
24.03.2007. u 15:28 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Samo da se ne desi da ti kamioni stoje na carini 5 dana,kao sto je bio slucaj pre 20-ak godina,pa da se vrate nazad. I 86 kamiona opreme? Po 20 tona = 1720 tona .Ovo je stvarno biser! Koliko ja znam oprema tih odrtavelih,matorih alkosa ,koji sviraju i prde i na beli luk smrde,teska je samo 80-ak tona a ne 86 kamiona. Mozda ti njihovi kamioni nose po jednu tonu,ko neke seljacke taljige?
Neko rece da ce Stonesi svirati i u Ritopeku,Padinskoj Skeli a i u nekim Sumadijskim selima,neznam dali je istina? Jedino u Srbiji mogu da skupe par stotina ljudi.U svakom slucaju prijatan provod a ja sam prosle godine platio $160 za njihov koncert koji nikome nebi preporucio. Sve ima svoje vreme i bolje vam je da gledate i slusate tog vaseg brata Hrvata Rundelja ,ili kako li se vec zove,nego da placate za odrtavele Mika Dzegera i Kita Richarda.Poz
|
25.03.2007. u 00:51 |
odgovor sa citatom
|
Torius Drug clan
(3.2/10)

|
Leb i sol vishe nece nastupati zajedno!!!!!!!
Makedonska grupa "Leb i sol" neće više nastupati zajedno, a koncerti kojim je trebalo da bude završena poslednja turneja, u Sarajevu i Mostaru, defnitivno su otkazani, rekao je menadžer te grupe Danijel Milošeski.
"Naišli smo na veoma amatersku organizaciju, prostor je bio ruiniran, a trebalo je da bude renoviran, nisu bile podmirene finansijske obaveze ni prema članovima benda, ni prema obezbedjenju, ni za rasvetu", rekao je Milošeski agenciji Beta.
On je naveo da je u startu bio "ugovoren tačan broj koncerata", i da su članovi benda "Leb i sol" unapred najavili da posle te turneje neće više zajedno nastupati.
Koncerti u Mostaru i Sarajevu trebalo je da budu održani 24. i 25. marta.
"Ovo nam je bila poslednja šansa da sviramo u Sarajevu jer više nećemo zajedno nastupati. Uoči koncerta u subotu, 24. marta, istuširao sam se, obukao belu košulju, nakon čega je usledilo razočaranje i blamaža. Taj dan sam proputovao 1.500 kilometara", rekao je vodja grupe Vlatko Stefanovski medijima u BiH.
On je, takodje, za otkazivanje tih koncerata optužio organizatore Branka Vrdoljka i Miroslava Arapovića.
"Razocaran sam i besan. Tri puta smo menjali termine sarajevskog koncerta... Ovako nešto mi se u životu nije desilo. Pozdravite sarajevsku raju i poručite im da nismo mi krivi... Jedini krivci su Branko Vrdoljak i Miroslav Arapović", poručio je Stefanovski.
"Leb i sol" su osnovani 1976. godine, a čine ga Vlatko Stefanovski Bodan Arsovski, Nikola Dimuševski i Garabet Tavitjan.
Snimili su više od deset studijskih i live albuma, medju kojima su "Leb i Sol", "Leb i sol 2", "Ručni rad", "Kalabalak", "Kao kakao", "Live in New York" i drugi.
|
30.03.2007. u 14:19 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1394 info
|
PIh shtete
~Hvala vam shto me ne razumete i time ne slabite moju snagu.~
|
30.03.2007. u 14:28 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006. Ukupno poruka: 1355 info
|
Slusao sam neke inserte iz Sava Centra...
Ljudi ubijaju !!!
Pridruzujem se Relji...
|
30.03.2007. u 15:03 |
odgovor sa citatom
|
Torius Drug clan
(3.2/10)

|
Opet zivi Milanov glas!!!!!
U Studentskom kulturnom centru u petak je predstavljen album "EKV Revisited" (PGP RTS), dugo očekivani projekat bivšeg bubnjara EKV Ivana Fecea Firčija.
Reč je o 10 hitova ove kultne beogradske rok grupe i jednoj minijaturi, sa originalnim glasom Milana Mladenovića, ali sa novom muzikom, jer su sve pesme ponovo odsvirane, aranžirane i masterizovane. Iako EKV ne postoji od 1994. kada je preminuo Mladenović, interesovanje za njih ne jenjava.
"Ako me pitate zašto sve ovo, odgovor ćete pronaći u pesmi koja otvara album", obratio se Firči prisutnima, medju kojima su bili i Nikola Čuturilo, Igor Pervić, Era "Vampir", Miško Plavi, Dragoljub DJuričić, Vasil Hadžimanov... "To je stvar 'Siguran' i ja sam siguran da je dobrodošlo sve što slavi EKV. Uvek mi je bilo krivo što hitovi 'Par godina za nas', 'Voda' ili 'Ponos' kratke pesme, pa su zato one na ovom albumu sada znatno duže".
Album "EKV Revisited" u prodaji će se pojaviti iduće sedmice u početnom tiražu od 5.000 primeraka, prenose "Večernje novosti".
|
31.03.2007. u 13:28 |
odgovor sa citatom
|
Torius Drug clan
(3.2/10)

|
Evo jednog kvalitetnog sajta www.pljuga.com
[ Poruku promenio Torius dana 12-04-2007 ]
|
12.04.2007. u 15:52 |
odgovor sa citatom
|
Mrx Drug clan
(2.74/10)

Član od: 12.01.2006. Ukupno poruka: 31 info
|
Ako neko voli bend The Cult, može ih čuti sledeće nedelje, 21. juna na stadionu Tašmajdan. Slušao sam ih prošle godine na Exitu, a idem i ovaj put.
|
18.06.2007. u 00:41 |
odgovor sa citatom
|
FILIMAN Drug clan
(2.39/10)

Član od: 04.07.2006. Ukupno poruka: 99 info
|
Lotke otishao iz Apartmana...
owa west je malo bajata...ali poshto owde niko nije pisao od juna...
Pewach i "stub" benda Kraljevski Apartman - Lotke pochetkom septembra napustio je Kraljevski Apartman i osnowao swoj bend,koji za sada swira pesme Apartmana i zwuchi skoro kao Apartman...Lotke isti ko i uwek,pun energije,ljubawi...muzike ...
gitarista nowog benda je odlichan,jako lepo swira,bassista-matorac kao i lotke,iskusan...podizhe atmosferu...bubnjar-momak od oko 20ak godina,lupa bubnjewe odlichno,kad udari dobosh ispadne ti oko xD,a klawijaturistkinja...lepa,temperamentna dewojka,odlichno pewa,a josh bolje swira klawijature...
dakle,Lotke je definitiwno napustio Apartman i krece swojim putem...
|
14.12.2007. u 17:11 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 965 info
|
Nije valjda da ce i dalje smarati s Apartmanom, a taman sam mislio da je kraj.
|
14.12.2007. u 17:14 |
odgovor sa citatom
|
FILIMAN Drug clan
(2.39/10)

Član od: 04.07.2006. Ukupno poruka: 99 info
|
pa ti meni reche da ti je apartman omiljeni bend o_0?
|
14.12.2007. u 19:03 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1394 info
|
I meni...
~Hvala vam shto me ne razumete i time ne slabite moju snagu.~
|
15.12.2007. u 01:36 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

Član od: 19.12.2005. Ukupno poruka: 882 info
|
Interesantna inicijativa poznatog rok muzičara
Rambo za novi album od fanova skuplja pare
Autor: N. Dž. - A. N. | 11.01.2008 - 08:29
Rambo za novi album od fanova skuplja pare
Rambo Amadeus, poznati muzičar, odlučio je da osigura sebi bezbrižan rad na novom albumu „Hipišizik metafizik“ te je otvorio dinarski i devizni račun kako bi svi donatori, odnosno fanovi uplaćivali honorar po svojoj želji, a on bi se više koncentrisao na svoj umetnički rad.
„Priznaćete, Rambovi tekstovi i muzika su ono što je najzanimljivije u njegovom delovanju, tako da pokušavamo da pronađemo bezbolan način da mu se osigura bezbrižan rad u studiju na novoj ploči ‘Hipišizik metafizik’ i ostalim porizvodima. U nameri da stimulišemo autorski rad sve inspirisanijeg RASMC-a, pokrenuli smo sledeću akciju: Pozivamo vas da mu uplatite honorar po sopstvenom nahođenju, u visini koju sami odredite, uz naznaku na uplati ‘Skromni doprinos autorskom radu’. Ukoliko odaziv bude OK, Rambo će se više koncentrisati na stvaranje novih dela, rasterećen ekonomskim nužnostima koje donosi savremeni porodični život. Manje će se baviti poslovima koji su nevezani za muziku, samim tim od njega ćemo dobiti više“, stoji u saopštenju na Rambovom zvaničnom sajtu, potpisanom sa „Glavni Štab“. Na kraju saopštenju pod stavkom P.S. piše: „Logično je očekivati da oni koji budu uplaćivali više mogu očekivati i neke ekskluzivne materijale kojih zapravo nema ni u slobodnoj prodaji ni na netu.“
- Svestan sam činjenice da će ovo izazvati podsmeh kod većeg dela auditorijuma, ali ja sam navikao na to. I onaj što je izmislio točak, bio je nekome smešan - kaže Rambo Amadeus za „Blic“ i ističe da izlazak novog albuma ipak neće zavisiti od uplaćene svote na računu.
- Album neće zavisiti od toga. Ovo je skretanje pažnje tržišta da, ukoliko čovek sledi svoj ukus, onda ima poteškoća sa finansijskim efektom svog rada. Ipak, neće biti kompromisa kada je u pitanju krajnji oblik proizvoda - kaže popularni muzičar i dodaje da u prvih 48 sati niko ništa nije uplatio.
- Očekujem, čak, da ne dobijem nijedan dinar. To je više ispitivanje fenomena modernog tržišta. Ja posmatram to kao sociološki fenomen - priča on o ovom revolucionarnom pokušaju u Srbiji. Rambo je i do sada bio poznat kao muzičar koji na razne načine iznenađuje publiku.
- Nije teško u jednoj provincijalnoj zemlji biti prvi. Mi smo nekrofilsko društvo i jedva čekamo da neko umre da počnemo da ga cenimo i ističemo njegove zasluge. Mene to ne uzbuđuje, više volim da sada živim dobro - zaključuje Rambo Amadeus koji, inače, nije usamljen u ovakvom razmišljanju i „interakciji“ sa fanovima. Kultni riječki bend „Let 3“ pokrenuo je sredinom 2005. neobičnu akciju pod nazivom „Plati, pa kreiraj“ u kojoj su fanovi, koji uplate određeni novčani iznos na račun benda, mogli da utiču na izbor pesama i izgled omota albuma „Bombardiranje Srbije i Čačka“. Naravno, ljudi koji su donirali više para imali su i više uticaja pa su mogli da utiču čak i na sadržaj spotova ili izbor odeće koje će članovi grupe nositi na koncertima! Na kraju akcije, oduševljeni Riječani su saopštili da je sakupljeno čak 4.200 evra...
|
11.01.2008. u 22:03 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

Član od: 19.12.2005. Ukupno poruka: 882 info
|
Čorba“ planira koncert na „Marakani“
Autor: E.B. | 11.01.2008 - 08:48
„Čorba“ planira koncert na „Marakani“
Rok grupa „Riblja čorba“ nedavno je objavila CD i DVD sa koncerta u „Areni“, a do kraja ove godine, u kojoj slavi tri decenije postojanja, planira da objavi album i nastupi na „Marakani“.
- Živi CD i DVD se zove „Gladijatori u BG areni“ jer je koncert zaista bio velika borba - trajao je dva i po sata i 29 pesama smo otpevali. Mislim da smo svi tamo bili gladijatori, i narod i mi na bini“ - rekao je agenciji Beta frontmen „Riblje čorbe“ Bora Đorđević. U godini kada „Riblja čorba“ slavi tri decenije postojanja, Đorđević kaže da se nada da će do jeseni grupa uspeti da snimi i objavi novi album, i dodaje da mu je želja da „Čorba“ održi koncert na „Marakani“.
- Čak sam razgovarao sa našim menadžerom Ganetom Pecikozom, Draganom Džajićem i Zvezdanom Terzićem oko koncerta na „Marakani“. Mada mi to trenutno deluje jako, jako krupno - kaže Bora.
|
11.01.2008. u 22:05 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Umro Mahariši
Preminuo duhovni guru „Bitlsa”
Indijski guru legendarne britanske pop-grupe „Bitlsi”, koji je zapadnom svetu predstavio transcendentalnu meditaciju Mahariši Maheš Jogi preminuo je u 91. godini u svojoj kući u Holandiji. Indijski mistik dospeo je pod pažnju svetske javnoste kada su ga članovi „Bitlsa” posetili u brdima Himalaja 1968. godine da bi naučili tehnike njegove transcendentalne meditacije. Filmski snimak četvorice „Bitlsa” kako sede prekrštenih nogu i obučeni u belu odeću sa vencima cveća obišao je svet.
-----------------------------------------------------------------------
"Sex Pistols" na „Egzitu”
Legendarni britanski pank bend "Sex Pistols" će, kako „Blic” ekskluzivno saznaje, nastupiti na ovogodišnjem „Egzitu” koji se od 10. do 13. jula održava u Novom Sadu! Neuništivi Džoni Roten i drugovi, čija je muzika obeležila kraj sedamdesetih godina prošlog veka, na Mejn stejdžu će svirati u nedelju, 13. jula, na zatvaranju festivala. Grupa "Sex Pistols" je po mnogo čemu unikatna. Objavili su samo jedan studijski album i četiri singla, žestoko kritikovali britansku kraljicu, pravili muziku za radničku klasu, na prepad osvojili svetsku muzičku scenu i... nestali. Međutim, vratili su se u velikom stilu, a na „Egzitu” će nastupiti u postavi koju čine Džon Lajdon, poznatiji kao Džoni Roten, Pol Kuk, Stiv Džons i Glen Metlok.
Biće žuraja do jaja
|
07.02.2008. u 00:14 |
odgovor sa citatom
|
Lesa Moderator

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 378 info
|
Ово баш и није вијест, ал ајде. ЕКСКЛУЗИВНО Џони Штулић: Хрватска ми дугује 12 милијуна евра.
|
01.04.2008. u 09:59 |
odgovor sa citatom
|
Samidza Siva eminencija
(4.11/10)

Član od: 05.09.2004. Ukupno poruka: 300 info
|
Svirka Kande Kodze i Nebojse u Cacku u klubu "Gheto"
Attraction is a universal feeling
|
01.04.2008. u 19:07 |