Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Humor
Moderator: Humanbeing

Nova Varos Online Forum Index >> Humor >> To je definitivno mozak

Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 sledece strane >> )
Autor To je definitivno mozak
Humanbeing
Moderator

Član od: 05.11.2005.
Ukupno poruka: 986

info
Tema je namenjena nasem clanu foruma, Bracku.
Molio bih clanove da ovde salju tekstove sa pravopisnim greskama, da bi Brale imao sta da radi u slobodno vreme. Evo ja cu prvi:

07.07.2006. Milisav je napisao:
Kake bre biste da se vrate nema nigovora otome.Treba da turimo drazinu bistu usred parka sa vojvodom.to je bio pravi junak ali ga ubise dusmani i mi saden to trba da nadoknadimo.mi ozgo sa shanca smo svi cetnici a i komsije sa petlovca i branosevca i mi to necemo dozvoliti.cinimo sigurno polovinu stanovnika pa davidimo ko smije da nam se suprostavi.
 17.12.2006. u 00:55 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 619

info
Treba li sada da kazem ko je Milisav?
 17.12.2006. u 03:20 odgovor sa citatom  
hegedush
Persona
(1.32/10)

Član od: 17.12.2006.
Ukupno poruka: 13

info
Ne,trebas samo traziti neki privremeni posao u osnovnim skolama da ispravljas pismene zadatke,to bi nastavnicima bilo jako korisno, a i tebi da otkines koju kintu dok studiras
 17.12.2006. u 11:53 odgovor sa citatom  
Humanbeing
Moderator

info
Fora,fora.
Dovoljno je da ispravis text.

[ Poruku promenio Humanbeing dana 17-12-2006 ]
 17.12.2006. u 12:33 odgovor sa citatom  
Head
Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006.
Ukupno poruka: 1394

info

17.12.2006. u 14:24 odgovor sa citatom  
Samidza
Siva eminencija
(4.11/10)

Član od: 05.09.2004.
Ukupno poruka: 303

info
Pa pustite coveka na miru, (bracka), ima on sad cime da se zanima u slobdno vreme.
Jel tako bracko ?

Btw, stize nam januarski rok, pa uzmite malo i to u obzir.

17.12.2006. u 14:57 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
"One day you will see
And dare to come down to me
Come on, come on now take the chance
That's right, let's dance"

Tuzno...
 17.12.2006. u 16:40 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006.
Ukupno poruka: 1467

info
Brale, nemamo mi nista protiv ispravljanja. To je korisno. Ali mislim da to ne bi trebao da radis javno, a pogotovu ljudima koje ne poznajes???
 17.12.2006. u 17:19 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Zasto?
 17.12.2006. u 18:43 odgovor sa citatom  
Humanbeing
Moderator

info
Bitan je smisao.
 17.12.2006. u 19:01 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

info
Brale, ovo bi trebalo ti nama da pricas, s obzirom da si filozof - najbitniji je smisao. A, nekako je bezvezno da ispravljas ljude u pravopisu javno. Kao, ja znam pravopis, ja cu sad da vas ispravljam??? Valjda ga znas zbog sebe!?
 18.12.2006. u 02:56 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Super, sad vi znate bolje od mene sta ja treba da govorim. A ovo za smisao je, blago receno, smesno. Kao sto ti je i argument: "bezvezno". Za pocetak, budite dosledni i sve ce biti puno bolje.
 18.12.2006. u 03:33 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

Član od: 10.11.2002.
Ukupno poruka: 515

info
Nisam se ukljucivao u diskusije nekoliko meseci jer sam kao moderator resio da ostanem neutralan, ali sada definitivno moram - puna podrska Bracku!

Cinjenica da na forumu postoji covek koji ima disciplinovan recnik poput njega treba da nam sluzi na cast, a ne kao povod za podrugivanje. Sa druge strane, cinjenica da je Bracko ispravio necije gramaticke greske tokom diskusije ne treba da bude inicijalna kapisla za beslovesno brbljanje sa ciljem omalovazavanja necijeg intelektualnog potencijala angazovanog na ovom forumu. Pametan covek se na greskama uci, one mu sluze kao sredstvo za napredak, a budala se njima ponosi i namerno ih pravi. Da ne bi bilo kako sam se svrstao na jednu stranu, ipak mislim da nije bilo pametno da Bracko ispravlja necije pravopisne greske van teme koja je za to odredjena.

Stoga mislim da je uputnije da se otvori tema "Ceste pravopisne greske" na forumu i da se tu ukljuce pametni ljudi (poput Bracka) koji imaju vremena i volje da nam ukazu na propuste. Molio bih, kao moderator, radi podizanja opstekulturnog nivoa na ovom forumu, da Bracko pokrene i da vodi jednu takvu temu, na kojoj cemo pisati o cestim pravopisnim greskama koje nam se svima provlace. Licno sam zainteresovan da ucestvujem u takvoj temi, a nadam se da je i sa ostalim slucaj.

Bracko, na tebe je red, ocekujem da otvoris ovu temu.

Oliver

18.12.2006. u 12:25 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

info
Citat:

Oliver je napisao:
Cinjenica da na forumu postoji covek koji ima disciplinovan recnik poput njega treba da nam sluzi na cast, a ne kao povod za podrugivanje.

Da, ako to sto zna koristi kako treba.

Citat:

Sa druge strane, cinjenica da je Bracko ispravio necije gramaticke greske tokom diskusije ne treba da bude inicijalna kapisla za beslovesno brbljanje sa ciljem omalovazavanja necijeg intelektualnog potencijala angazovanog na ovom forumu.

To nije omalovazavanje njegovog intelektualnog potencijala, taman posla, vec nacina na koji ga koristi.

Citat:

Pametan covek se na greskama uci, one mu sluze kao sredstvo za napredak, a budala se njima ponosi i namerno ih pravi.

Pametan covek ostaje pametan, budala ostaje budala.
Nekoga u skoli nisu naterali da nauci pravopis, a sad se nadje pametan covek da ispravlja iste, onako, pred svima. To Bralu, mozda, odgovara - zadovoljava sujetu. Po mom misljenju, to je mlacenje prazne slame. Ako neko zeli da zna pravopis, nece ga nista spreciti. A isto tako, tesko ces nekoga naterati da ga nauci, ako on ne zeli, pa ne vidim bash svrhu Brackovog delanja.

Citat:

Da ne bi bilo kako sam se svrstao na jednu stranu, ipak mislim da nije bilo pametno da Bracko ispravlja necije pravopisne greske van teme koja je za to odredjena.

Ne vidim kakva je ovo potpuna podrska Bracku!?

Citat:

Stoga mislim da je uputnije da se otvori tema "Ceste pravopisne greske" na forumu i da se tu ukljuce pametni ljudi (poput Bracka) koji imaju vremena i volje da nam ukazu na propuste. Molio bih, kao moderator, radi podizanja opstekulturnog nivoa na ovom forumu, da Bracko pokrene i da vodi jednu takvu temu, na kojoj cemo pisati o cestim pravopisnim greskama koje nam se svima provlace. Licno sam zainteresovan da ucestvujem u takvoj temi, a nadam se da je i sa ostalim slucaj.

E, to je vec sasvim druga prica - kad postoji tema za pravopisne greske. Na njoj cemo pisati o cestim pravopisnim greskama... I ja cu se ukljuciti
 18.12.2006. u 15:12 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

info
Citat:

Dana 2006-12-18 03:33, bracko je napisao:
Super, sad vi znate bolje od mene sta ja treba da govorim. A ovo za smisao je, blago receno, smesno. Kao sto ti je i argument: "bezvezno". Za pocetak, budite dosledni i sve ce biti puno bolje.

"Najbitiniji je smisao" time sam ciljao na to, da je bitno o cemu govorimo i da se drzimo toga o cemu govorimo, a ne da skrecemo paznju na ispravljanje pravopisa. Meni bi forum bio smesan, kad bi posle svake pravopisne greske sledio post sa ispravkom. A tebi je smesan smisao onoga o cemo govorimo, ako sam te dobro shvatio?
Argument "bezvezno" ti je objasnjen u Oliverovom postu.
P.S. Brale, prihvati ovo kao iskreno drugarski. Necemo se zamerati.
 18.12.2006. u 15:27 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Naravno da je iskreno, ne bih ni voleo da je drugacije. Samo, pogresili ste u startu i to je ono sto zameram - Cela ova prica pocela je kada je Bilbi na jednoj zabavnoj temi odgovorio potpuno "off topic" samo da bi se meni osvetio za neke stare... ne znam ni ja sta. Ja sam onda reagovao tako sto sam ukazao na nepostovanje pravila foruma i odgovorio, ali pazi, odgovorio na te njegove reci. Otkako mi je onaj drugi "osnovac" pretio batinama, uglavnom nije bilo potrebe da nekoga ispravljam, jer su svi shvatili da bi trebalo malkice obratiti paznju i na pravopis. Mogu da vam navedem primere za to, ali da ne duzim. Evo, setih se samo, Relja je upotrebio rec "mrsko", a nije rekao "da ga mrzi" ili kako je vec to bilo u kontekstu. Inace, Bilbijeva poruka i dalje stoji, a ja sam ovde napadnut kao neki jeretik. Ako vam je toliko bitan smisao, zasto ne razmisljate?

"A tebi je smesan smisao onoga o cemo govorimo, ako sam te dobro shvatio?" - nisi dobro shvatio.

Ne znam da li uopste da komentarisem tvoj odgovor Oliveru, jer je "obojen" emocijama. Samo osvrt na ono: "Pametan covek ostaje pametan, budala ostaje budala." - Ti naravno sebe svrstavas u pametne, a na budale se ne vredi ni osvrtati. Razmisli malo o svemu tome, a mozemo i popricati kada se vratim u Bg, ako me jos uvek primate u drustvo.
 18.12.2006. u 16:26 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

info
Sad ti nisi dobro shvatio. Pametan (razuman) je bilo u kontekstu onoga "pametan covek se uci na greskama" (prihvatice ako mu nesto objasnis), dok budalu (nerazumnog), u vecini situacija, ne mozes dozvati pameti koliko god da pricas. Za sebe nisam nista rekao. U vecini situacija prihvatam gresku, a desava se i da ostanem tvrdoglav. A, sto se tice osvrtanja, pricacemo. Nisi ni ti cvecka.
P.S. Sve je ovo druzenje... Zasto mislis da necemo da se druzimo s tobom?
 18.12.2006. u 17:31 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

info
Sve u svemu, poenta ove cele price je bila u tome da, ovaj forum nije napravljen da nekome nesto uteras u glavu, ako intuitivno znas, na osnovu njegovog dotadasnjeg ponasanja, da nece prihvatiti tvoju ispravku. Ispravi me ako gresim?
 18.12.2006. u 17:37 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Mogu ovo da prihvatim, ali to ne znaci da ispravku ne bi trebalo napisati. Postoje drugi (manje nerazumni ako tako hoces) koji ce iz tudje greske nauciti pravilo, a inace, stide se da pitaju (ili imaju neki drugi razlog - lenji su i sl.). Ne smatram da je bilo koja ispravka, bilo smisaona, bilo gramaticka, upucena samo onome ko ju je nacinio. Primer je upravo ovde: Ti predstavjas jednu grupu koja misli slicno kao ti, a ja predstavljam drugu (ne ulazim u to koliko takvih grupa postoji) i ako ja tebe sada ispravljam (nije bas adekvatna rec), u isto vreme dajem materijal za razmisljanje i jednoj i drugoj strani. A to je, prihvatices, veoma korisno.

P.S.
Sto se druzenja tice - bio sam ironican - naravno da cemo se druziti.
 18.12.2006. u 19:07 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005.
Ukupno poruka: 294

info
Hoces ti da te "osnovac" restartuje.Ja sto imam u mudima ti nemas u glavu.Zapitas li se ti da li ti je nekad potreban psihijatar ili stvarno imas muda .Prvo se raspitaj kod Olivera,posto on zna sve na ovom forumu ko je kakav i sa kim tako mozes da se ponasas.
 18.12.2006. u 20:13 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.184 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.