| Autor |
Magija i okultizam |
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1498 info
|
Ma daj, na koga ti ja licim? Otis'o sam tamo da se odmorim, k'o covek, na moretu. Svideo mi se aqua park - kazu da ima boljih, ali taj mi je prvi. Ali nisam nasao ni jedan rock klub, tako da smo se uvece setali pored moreta (nije bilo lose - vazno je drustvo). Treba krenuti od losijeg ka boljem - od "Juga i Istoka" ka "Severu i Zapadu". I srecno!
No, da predjemo na temu. Pozdrav za madjionicara Chupsa (Fauste, moram priznati da je Chupo bolji madjionicar od tebe - on bar baca magije u video igrama)! Sto rece Mimo, meni su jedini stvarni madjionicari ljudi koji prezive mesec dana sa 100e!
|
08.08.2006. u 16:09 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003. Ukupno poruka: 306 info
|
Магија је свака лоша помисао о неком човеку. Када неком не желиш добро директно усмераваш на њега своју негативну енергију и наносиш зло човеку. Једина одбрана од магије је примање Христових Светих Тајни (Исповедање и Евхаристија). То се постиже Литургијским животом. О томе више други пут.
|
29.08.2006. u 21:16 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

Član od: 10.11.2002. Ukupno poruka: 515 info
|
Odnos madjionicara i religioznog coveka dovoljno govori o odnosu magije i religije. Madjionicar uvek kaze : "...neka bude volja MOJA...", dok vernik kaze "...neka bude volja TVOJA (Bozija)...". Prvi je usmeren ka sebi, egocentrista i individualista, dok je drugi usmeren ka Bogu, neguje antropo-teo-centrizam i etos zajednice (pogotovo u hriscanstvu).
Magija je surogat autenticne religioznosti, jer nije usmerena ka Bogu. Na zalost, danas mnogi sociolozi religije govore o sujeverju kada je rec o relgiji, a u stvari, sujeverje je magija - vera i sujeverje ne mogu biti isto.
Pozdrav
os
|
29.08.2006. u 21:59 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

Član od: 22.01.2006. Ukupno poruka: 3526 info
|
Po necijoj verziji da bi se bavio magijom moras se odreci boga..ali u sustini vikanski zakoni su vezani za prirodu, obozavaj prirodu, voli sebe...dakle nema nista lose u tome koliko sam zakljucio.
Inace Wica je bela magija. A sekte su te koje su je izvrnule u lose, ni manje ni vise nego hriscanske.
Pozdrav!
|
29.08.2006. u 23:33 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Када ћемо се научити да одвајамо жито од кукоља? Бела и црна магија су једно те исто, мађије и имају исти циљ. Одвајање човека од његовог суштинског бића. Одвајање човека од Бога. Све то уз помоћ разних демона. Нека нас Бог сачува од такве опасности. Амин!
|
30.08.2006. u 00:05 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Neso, ja sam imao prilike da se borim sa svojim demonima dvadeset sestog jula ove godine, pobedili su me tako sto sam digao ruku na sebe...
Svaki covek se bori sa tim hteo to on da prizna ili ne, druga stvar djavo je stvoren prema chovechijoj kreaciji tj. formi...i Bog nece da nas sacuva od toga ukoliko se Mi Smrtnici ne cuvamo SEBE.
Pozdrav.
|
30.08.2006. u 00:17 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Велики проблем данашњице је што људи не желе да прихвате једино средство у борби са нечастивим, А ТО ЈЕ ДА СЕ ЊЕГА ОТКАНЕ И ПРИКЛОНИ СВОЈЕ СРЦЕ ТВОРЦУ СВЕГА ВИДЉИВОГ И НЕВИДЉИВОГ. Није чудо што ти се десило то баш 26.јула. То је дан када се празнује Сабор св.Архангела Гаврила из чијег је реда Сатанаил и прогнан. Волео бих да одемо заједно до манастира Куманица коме је то и храмовна слава. Амин Боже.
|
30.08.2006. u 00:29 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Ne znam, neinformisan sam po tom pitanju, u glavnom pitanja su mi postavljali i parapsiholozi...ima logike u tvojim recima.
|
30.08.2006. u 00:48 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Логика је и та да се нечастиви бори за паметног човека да га задобије за себе. Постоји опасност да се ум развија, а срце да заостаје и да се хлади. То се побеђује молитвом и постом.
|
30.08.2006. u 01:18 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Ha! Zanimljivo, srce mi je hladno...
|
30.08.2006. u 23:53 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Човек постаје плен нечастивог још као мало дете. Уплиће се у свачији живот са многим шареним лажама од којих се ми често залепимо за неколико. И тако мало по мало постајемо несвесно регрути нечастивог. Када се освестимо и видимо где смо, велика већина слегне раменима и каже "па добро" и настави са унинијем, а мањи број се отргне из чељусти и око себе почне постављати постни "фајервол" са молитвеним "антивирусом". Био бих пресрећан када би на своју "машину" инсталирао нову верзију фајервола већ у петак(постан дан), а антивирус програм редовно ажурирај(моли се што је могуће чешће). Кратка молитва ("Боже, смилуј се на мене(нас)). Поздрав.
|
31.08.2006. u 00:41 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 619 info
|
Zanimljiva poredjenja, mozda i previse moderna. Nego sta znaci ova rec "унинијем"? Samo toliko, pa me posle zaboravite.
|
31.08.2006. u 00:56 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Униније је се односило на раслабљеност духовног стања услед најезде па рецимо видео игара које су духовно потиснуле зарад чулног задовољства. То је стање које нечастиви жели код нас.
Поздрав и мир свима.
|
31.08.2006. u 01:14 |
odgovor sa citatom
|
Faust Drug clan
(2.28/10)

Član od: 07.06.2006. Ukupno poruka: 155 info
|
mislim da opet mesate babe i zabe,kao prvo madgija ne mora uvek da bude losa tj crna mislim da postoje i beli magovi,zatim magija i religija imaju samo neke dodirne tacke i obicno se magija preplice sa kultom,a za vasu informaciju postoje religije ,sekte ,kultovi........sto se mene tice magija je fenomenalna stvar i mislim da moze coveku doneti samo pozitivne stvari,naravno mislim na belu magiju,i mislim da ovde treba postojati malo vise tolerancije!!!!!!!!GLASAM ZA MAGIJU!!!!!!!!!!!!!!
|
01.09.2006. u 19:06 |
odgovor sa citatom
|
Faust Drug clan
(2.28/10)

|
I jos nesto ako ste pravi Hriscani ostavite to u sebi,veru nosuite u dubini duse,i mislim da je strasno sve to sto se desava u nasoj zemlji najednom svi su Hriscani,vernici pa gde ste bili pre desetak godina???????????Izgleda da je opet pocela vladati ona stara dogma i lov na vestice,strasno!!!!!!!!!!!!!!!
|
01.09.2006. u 19:12 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Црна жаба и бела жаба, обе су жабе; Црна баба и бела баба, обе су бабе; Исто важи и за магију.
|
01.09.2006. u 21:01 |
odgovor sa citatom
|
Faust Drug clan
(2.28/10)

|
Mislim da gresis ali naravno svak ima pravo na svoje misljenje,ali ne i nametanje misljenja,sto ne znaci da ti nameces ,ali mogao bi biti malo tolerantniji,i mislim da ovde trenutno niko osim Sablje i naravno moje malenkosti nije kompetentan za komentare na temu magije,magiju treba razumeti i osetiti,pravu izvornu magiju koja dolazi od samog Boga,Boginje,Alaha,ili ti univerzuma,kako god,no Mir sa svima vama..............
|
01.09.2006. u 22:05 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Пробаћу да објасним на јасан начин црне магове, беле магове и њихове жртве. Неки ученици остају на поправном јер их кажњавају професори (у даљем тексту црни магови) и траже везу како да положе испит. Обично нађу некога "пријатеља" (у даљем тексту бели маг(магови)) који им уз осмех и рекет од 100 евра обећа да не брину. И заиста положе испит, а књигу ни пипнули нису (у даљем тексту жртве). Пошто се жртвама омили помоћ белих магова они, наравно, губе свако интересовање за науку црних магова. То црне магове много нервира и они поново казне жртву. Бели маг више нема образа да интервенише код црног мага за исту жртву па у немоћи тражи већи мито како би и он сам подмитио црног мага. Црни маг може да прихвати мито, али најчешће одбија јер жели да максимално унизи своју жртву док ова сама не понуди мито црном магу. Значи бели магови су исто што и црни магови са том разликом што изгледају пријатељски настројени. Чине нам привидне услуге, а у ствари нас преводе жедне преко воде.
Поздрав свима и мир свима у духу.
|
02.09.2006. u 23:37 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Ovo pocinje vec da me smara...nikada u zivotu nisam nametao svoje misljenje drugima, kako svesno tako i ne svesno...
Ako ste hriscani hriscani ste...slava vam, ako ste satanisti opet vam slava...magovi i slicni, ne tice me se.
|
03.09.2006. u 14:20 |
odgovor sa citatom
|
anton Drug clan
(2.39/10)

Član od: 25.03.2006. Ukupno poruka: 26 info
|
Magija i okultizam su dobri putevi u ludilo (Alister Krouli npr.), samoubisvo (Sablja nam neshto o tome pricha) i slichne razonode.
|
05.09.2006. u 00:03 |
odgovor sa citatom
|