| Autor |
Zanimljivosti |
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Odavno sam razmisljao da pokrenem temu u kojoj bi se pisalo o zanimljivostima iz sveta, prirode, nauke , tehnike itd. Jednostavno recano, napisite bilo kakvu zanimljivost ,nije vazno kako ste dosli do informacije. Nesto sto bi moglo izazvati reakciju: stvarno nisam znao(la),jeli moguce?
Danas sam dobio nekoliko slika iz okoline Melburna koje su stvarno zanimljive i nesvakidasnje
Kenguri ne znaju sta je sneg,pa su malo zateceni
Sta je ovo .ebote?
Milicija trenira strogocu
Male su sanse za sumski pozar
Prvi put vidim
Putokaz
Sve slike su snimljene na 400 metara nadmorske visime,sto se desava jednom u 20-30 godina .
Izvinjavam se svima kojima ovo nije zanimljivo
|
17.07.2007. u 11:42 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

Član od: 22.01.2006. Ukupno poruka: 3488 info
|
U novoj varosi pretprosle godine u Junu mesecu padao sneg
|
17.07.2007. u 13:32 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

Član od: 24.01.2007. Ukupno poruka: 921 info
|
Citat:
Sve slike su snimljene na 400 metara nadmorske visime,sto se desava jednom u 20-30 godina .
|
Ne razumem.
|
17.07.2007. u 18:53 |
odgovor sa citatom
|
Lesa Moderator

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 378 info
|
Па јеси ли ти брејниак ил' ниси? Укључи малкиц вијуге па ћеш схватити Билбијеве неразумљиве постове, мислио је наравно на снијег а не на надморску висину.
17.07.2007. u 19:18 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

|
ZNAM da je mislio na sneg.
|
17.07.2007. u 19:56 |
odgovor sa citatom
|
Osvetnik Drug clan
(5.58/10)

Član od: 15.08.2006. Ukupno poruka: 346 info
|
Слика 1. "Смртоносно" паковање Манчмелона специјално произведено у "великосрпским" фабрикама са намером да "изврши помор" над словеначком и хрватском нејачи
Остале слике: Начин упорабе...
|
17.07.2007. u 20:38 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1680 info
|
Cime se ovaj choek bavi
|
17.07.2007. u 20:46 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 486 info
|
U staroj Engleskoj ljudi nisu smeli da upražnjavaju seks bez odobrenja kralja (pogotovo ako se radilo o članu kraljevske porodice). Kada bi par hteo da ima decu, morao je da zatraži dozvolu monarha, koji bi im predao pločicu koju su kačili na vrata sobe dok su imali odnose. Na pločici je pisalo: „Fornication Under Consent of the King“ (F.U.C.K). To je i poreklo reči koju ste upravo pročitali.
Za vreme Gradjanskog rata u SAD-a (1861-1865), kada su se trupe vraćale u svoje baze bez gubitaka, pisali su na jednoj velikoj tabli „0 Killed“ (nula poginulih). Odatle izraz „O.K.“ da bi se reklo da je sve u redu.
|
18.07.2007. u 01:14 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

|
^To pise u 98. broju Bravo-a, na 52. strani. Osim toga pise jos da:
...je nemoguce poljubiti sopstveni lakat
...je Coca-cola originalno bila zelena
...je nemoguce kinuti otvorenih ociju
...desnjaci u proseku zive 9 godina duze nego levaci
...bubasvaba moze ziveti devet dana bez glave, pre nego sto umre od gladi
...se jedna osoba smeje u proseku 15 puta dnevno
...komarci imaju zube
|
18.07.2007. u 13:15 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 606 info
|
A zasto ne citate Zabavnik?
|
19.07.2007. u 00:42 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

|
Ja sam ga obozavala kad sam bila manja, a i sad ga cesto prelistam. Obozavam rubrike "jeste li vec culi da...", "ma sta kazes" i "zivot pise drame".
|
19.07.2007. u 01:01 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Ne znam, nisam citao. Ali je tacno da se ovaj niz zanimljivosti provlaci po raznim casopisima i web adresama.
Za reke Toplicu kod Prokuplja i Orahovsticu nadomak Cetinja vezan je nesvakidasnji prirodni fenomen epigenium - naime, ove reke u pojedinim delovima svog toka teku uzbrdo!
A ovo je nesto sto je zaista fascinantno mada ja sumnjam u verodostojnost:
Abraham Linkoln bio je izabran za Kongres 1846., a Dzon Kenedi tačno 100 godina kasnije 1946. Linkoln je postao predsednik 1860., a Kenedi 1960. Broj slova u prezimenima oba predsednika je sedam. I jedan i drugi bili su borci za ljudska prava, a ene su im izgubile bebe dok su boravile u Beloj kuci. Oba predsednika ubijena su u petak. I jednom i drugom pucano je u glavu. Linkolnova sekretarica prezivala se Kenedi, a Kenedijeva, Linkoln. I jednog i drugog ubio je juznjak. Predsednici koji su u Belu kucu usli posle ubistva Linkolna i Kenedija su juznjaci sa prezimenom Dzonson. Endru Dzonson, Linkolnov naslednik, rođen je 1808., a Lindon Dzonson, koji je nasledio Kenedija, tačno vek kasnije, 1908. Ubica Abrahama Linkolna, Dzon Vilks But, rođen je 1839., a Li Harvi Osvald, covek koji je ubio Kenedija, 1939. I jedan i drugi atentator imali su tri imena sa ukupno 15 slova. Linkoln je ubijen u teatru koji se zvao Kenedi dok je Dzon Kenedi ubijen u kolima marke Linkoln. But je pobegao iz pozorista a uhvacen je u skladistu. Osvald je pobegao iz skladista, a uhvacen u pozoristu. I jedan i drugi ubijeni su pre sudjenja.
I za kraj: nedelju dana pre smrti Linkoln jr bio u Monrou u dravi Merilend, nedelju dana pre nego sto je ubijen, Kenedi je bio sa Merilin Monro.
A sto se tice "OK" nije ovo jedino objasnjenje - Postoji verzija po kojoj je taj izraz nastao za vreme kampanje americkog predsednika Martina van Barena. Posto je poticao iz malog mesta Old Kinderhuka, tokom kampanje vodjene u znak podrske Barenu osnivani su mnogi klubovi koji su se skraceno nazivali O.K. Kada je Baren 1836. godine izabran za predsednika SAD, to OK je preraslo u izraz koji znaci da je nesto dobro proslo. U grckom jeziku, recimo, isto znacenje ima uzvik Ola Kala (OK!).
|
19.07.2007. u 03:12 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
Neznam zasto je nekome vazno da omalovazava tudji trud i da se trti kako sve zna. Te ja sam to znala ,te ja sam procitala,te ne razumem kako na 400 metara nadmorske visine.Gospodjicu "brain" niko nije pitao da li je ona to negde procitala,niti je Kochenko rekao da to nigde ne pise.
Mala zivi u oblacima izgleda? Ili su joj tropske vrucine udarile u Brain?
|
19.07.2007. u 03:40 |
odgovor sa citatom
|
Chinchy Persona
(1.22/10)

Član od: 11.03.2007. Ukupno poruka: 27 info
|
Najsmrdljivija biljka na svetu raste na ostrvu Sumatra.Kad procveta ispushta jak miris koji podseca na pokvareno meso,a moze da se oseti na daljini od 800 metara.
|
19.07.2007. u 09:38 |
odgovor sa citatom
|
maki22 Problem
(1.22/10)

Član od: 20.05.2007. Ukupno poruka: 397 info
|
joj Ajla ovo za levake me bas pogodilo!!!!!
|
19.07.2007. u 12:12 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006. Ukupno poruka: 1355 info
|
Otrov po imenu kurare sprecava pristizanje novog impulsa ili S e R i j e impulsa pa uzrokuje stanje privremene paralize jer ne dolazi do lucenja holil-esteraze koja bi trebala da razlozi acetil-holil u perifernoj sinapsi i tako omoguci kontrakciju misica.
[ Poruku promenio stefan dana 19-07-2007 ]
|
19.07.2007. u 17:46 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

|
Citat:
Dana 2007-07-19 03:40, bilby je napisao:
Neznam zasto je nekome vazno da omalovazava tudji trud i da se trti kako sve zna. Te ja sam to znala ,te ja sam procitala,te ne razumem kako na 400 metara nadmorske visine.Gospodjicu "brain" niko nije pitao da li je ona to negde procitala,niti je Kochenko rekao da to nigde ne pise.
Mala zivi u oblacima izgleda? Ili su joj tropske vrucine udarile u Brain?
|
Slusaj, niti mi je vazno da omalovazavam neciji trud niti to radim. Ne pravim se kako sve znam, mozda tako izgleda, pogotovu onima koji me, pa i ne podnose. Ovo za Bravo, koja strana, broj, itd sam dodala kao dodatnu zanimljivost, ni ne pomisljajuci da se mi se to uzeti za zlo. Tacno je da zivim u oblacima i da je ovaj talas vrucina potpuno uticao na moje psihicko, inace veoma nestabilno stanje. Druga stvar je sto ti nisam bas najomiljenija osoba na ovom forumu pa bih te iskreno zamolila da me zaobidjes i prestanes potcenjivati, jer me mrzi da pisem ovakve postove i da se svadjam sa tobom. Srdacan pozdrav
|
20.07.2007. u 00:22 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
Brain ,lutko,nisam nista lose mislio, svete mi nedelje . A i ne mislim da bilo koga podcenjujem ,pogotovu osobe neznijeg pola.Za mene ne postoje omiljene i neomiljene osobe,mada tebi mozda izgleda da mi nisi bas najomiljenija.
A ja nikako da shvatim da se dosta nasih ljudi brzo naljuti i kad za to nema narocito opravdanih razloga,pa cu ubuduce morati da pazim kome sta kazem. Izvinjavam se ako mislis da sam te uvredio,na bilo koji nacin i bilo kada.
Mozda sam ovo trebao napisati u temi "Izvinjavam se"?
----------------------------------------------------------
Uslov za posao u Engleskoj, poznavanje poljskog jezika!?
Talas poljskih i drugih gastarbajtera iz nove Evrope, Velikoj Britaniji je pored blagotvornog uticaja na tamošnju privredu, doneo i probleme.
Mlada Engleskinja tražeći posao u fabrici u matičnoj državi čula je da ne može da ga dobije jer ne zna poljski. Fabrika jeste u Engleskoj, ali joj je rečeno da na montažnoj traci rade sve sami Poljaci, koji je ne bi prihvatili i sa kojima ne bi mogla da komunicira.
U Evropskoj uniji, pre svega u Velikoj Britaniji i Irskoj, samo je tokom prošle godine, prema procenama Varšavskog univerziteta, posao potražilo oko 900.000 Poljaka.
Tipičan gastarbajter iz Poljske dolazi sa sela ili iz manjeg grada, visokokvalifikovan je ili ima završen fakultetm, a u inostranstvu prihvata poslove daleko ispod svoje kvalifikacije. Iako zvanični izvještaji Vlade i britanskih sindikata pokazuju da većina gastarbajtera iz nove Evrope ne oduzima posao lokalnom stanovništvu, jer rade ono što Britanci neće, neki konzervativni poslanici upozoravaju da Vlada nije bila spremna za takav masovni priliv radne snage sa istoka.
Britanska vlada učinila je prvi korak u želji da pomogne "novim" Evropljanima da se lakše adaptiraju. Rut Keli, ministarka zadužena za integraciju stranaca, izdala je svojevrsni dajdžest bonton za strance koji se useljavaju u Englesku. U njemu vlasti upozoravaju da u Velikoj Britaniji ulica ne služi da se po njoj pljuje, da se na šalteru ili kada se čeka gradski autobus ne gura preko reda, da se pozdravlja stiskom ruke, da je obavezno izvinjenje kada nekoga nehotice udarite na ulici, da su tamnoputi sugrađani uobičajena pojava i da ne treba u njih zuriti. Iako priručnik za englesko džentlmensko ponašanje ne pominje nigdje Poljake, upravo su se oni osetili pogođeni kao najbrojnija grupa novih gastarbajtera i Rut Keli je svojim bontonom ubola u osinje gnezdo.
"Britanci nas da uče ponašanju i kulturi? Isti oni koji u sred Krakova zapišavaju na glavnom trgu drveće?", jedan je od blažih komentara Poljaka koji su povodom novog bontona za emigrante preplavili internet.
Poljaci se takođe žale na goste iz Velike Britanije.
"Samo posljednje subote imali smo 16 intervencija", izjavila je Monika Hilašek Jaroš iz policije u Krakovu, priznavši da najezda Britanaca koji dolaze vikendom na pivske ture i jeftino pijančenje predstavlja za grad veliki problem. Već postaje masovna pojava da ugostitelji u Krakovu na vrata svojih kafića i restorana stavljaju obavještenje "ne primamo goste iz Velike Britanije".
|
20.07.2007. u 01:45 |
odgovor sa citatom
|
BLACKICON Kavgadzija
(3.3/10)

Član od: 14.01.2006. Ukupno poruka: 1209 info
|
Ja se nadam da ce u Varosi pasti neka blaga kisica u skorije vreme
ASUS P5LD2SE,Intel Core 2 Duo E4600 @ 2.46Ghz oc @ 3.00Ghz,MSI GeForce8800GT 512 Mb(overclocked edition 660\1900),3Gb DDR2 Kingston 800Mhz,PSU Cooler Master 550W,WD 500GB Sata 2
|
20.07.2007. u 02:51 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Verovatno je na forumu pre nekoliko godina ovo bila zanimljiva tema ali se nije lose podsetiti:
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2002/04/25/srpski/R02042402.shtml
|
20.07.2007. u 03:28 |
odgovor sa citatom
|