| Autor |
Nenad Marinovic u Beogradu |
Johnny_taraba_9 Sparing partner
(2.18/10)

Član od: 13.10.2007. Ukupno poruka: 695 info
|
Citat:
Dana 2008-05-13 02:46, stefan je napisao:
A ako uzmemo te povucemo sve tangente na svaku tacku ove dve dijagonale i nadjemo svaki presek dve tangente koje odgovaraju tackama koje se simetricno preslikavaju na obe polovine svere razdvojene vertikalnom pravom koja prolazi kroz tacku preseka ove dve dijagonale ovako nacrtane, imacemo jos brdo centara. To je po Euklidovoj. A ako uzmemo Lobacevskog pa vidimo da zbir uglova u trouglu nije 180 neg 179,nesto a onda to primenimo i na suplementne uglove videcemo da, opet istim postupkom povlacenja tangenti necemo dobiti iste tacke kao centre nego jos jedno, novo brdo centara. Tako da cemo sad imati dva brda centara.
Onda se postavlja pitanje koje brdo je lepse: Babica brdo ili Petlovo brdo?
| E ovo stvarno ima logike...al' ako uspes ovo da nacrtas u pejntu ja pojedem ovu tastaturu 
|
13.05.2008. u 07:49 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006. Ukupno poruka: 1355 info
|
Ma nacrtacu na nekoj staroj karti pa cemo slikati i sve ima jasno da vam bude
hehehe
[ Poruku promenio stefan dana 12-05-2008 ]
|
13.05.2008. u 07:53 |
odgovor sa citatom
|
vikendica

Član od: 09.05.2008. Ukupno poruka: 135 info
|
Citat:
Dana 2008-05-12 13:02, AriSokrat je napisao:
a ja kad sam bijo uskoli kodnas su bile i crvena i plava linija na karti
| vidise da si bio u skoli,pa kad kod pises poruku izostavis slovo,mora DA te je tako ucitelica naucila da izostavlas slova
|
13.05.2008. u 11:16 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 487 info
|
Citat:
Dana 2008-05-13 02:43, Dobroljid je napisao:
pa posto lobacevski veli da se paralelne prave seku, mozemo uzeti da se ove dve dijagonale seku jednom i samo jednom, iako kad se produze tamo vamo dodje do nekih preferencija, ali jednom i samo jednom i to u bogradu, na svetu, u varosi. jasno?
|
A, da ne zaspah nagn'o bi' te i unutar svere da pokazes dje je centar. Pa, da vidimo ondag je li centar u sveri ili na sveri.
Nije jasno!
Razumio sam te sta si sceo reci: Po Lobacevskom paralelne prave se seku, a dijagonale koje su se vec preshjekle i nisu paralelne nikada se vise nece preshjeci, posto se po teoremi Olivera Dragojevica razilaze ko trag cesarice u beskraju. Ali, medjutim, mi govorimo o dijagonalama na svernoj projekciji, koje se istina vise ne seku, ali se u jednoj tacki na juznoj polulopti, nedje oko Ognjene zemlje, sastaju i obrazuju novo steciste. Mores ti uzeti u obzir i Zemljinu rotaciju i nagib Zemljine ose od nekih 25 grad..., ovaj stepeni, i reci da se te dijagonale nece sastati kod Ognjene zemlje, kao sto se ni Kolumbo ne bi vratio u Spaniju da je nastavio mimo Amerike da siba pravo na zapad. Ali, medjutim, u tom slucaju po tebe gore, jer ce se dijagonale, usled naznacenih faktora, onda nedje pravo preshjeci i tvoja teorija o beogradskom centristickom monizmu ijope' pada u vodu.
Zato smo misljenja da su debeogradizacija, razvoj lokalne samouprave i nastanak novih centara nuzan prirodni proces za nasu zemlju.
|
13.05.2008. u 14:57 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1453 info
|
da ne bude zabune, hteo sam samo da prikazem da je bograd geografski gledano centar sveta. akoli slucajno zelite da i u temu ovakve vrste uvucete politiku ili,ne daj boze, donosete iskrivljene zakljucke i politizujete moju teoriju koja je cisto geografsko-nacrtne prirode, unapred znajte da vam to nece poci za rukom
|
13.05.2008. u 17:41 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 487 info
|
Hahahaha, znao sam da ces se upecati...
Citat:
Dana 2008-05-13 14:57, Coachenko je napisao:
Zato smo misljenja da su debeogradizacija, razvoj lokalne samouprave i nastanak novih centara nuzan prirodni proces za nasu zemlju.
|
Prema tome, debeogradizacija je prirodni, a ne drustveno-politicki proces i on se odnosi na nasu Zemlju kao planetu (omaklo mi se malo slovo ), koja je geografski pojam.
Ovo izvrdavanje i zamena teza je ocigledan dokaz manjkavosti tvoje teorije.
|
13.05.2008. u 17:51 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1453 info
|
aj sto ti se omace veliko slovo, nego kako dozvoli da ti se omakne "razvoj lokaklne samouprave"
a voleo bih i da cujem definiciju prirodnog procesa da bih znao kom procesu pripada samouprava.
i dok resis sve te zavrzlame u koje si upao, ja moram da ponovim da je bograd centar sveta. ti sto sad pokusavas da letis sa teme na temu i njima das znacaj, a time zanemarujes glavnu, nece ti uspeti!
|
13.05.2008. u 18:55 |
| |
|
|