Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Varošani
Moderator: Humanbeing, izvidjac

Nova Varos Online Forum Index >> Varošani >> Despotizam Desimira Mrdovića

Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )
Autor Despotizam Desimira Mrdovića
Gost
Neregistrovan

IP: 212.200.143.*
Novovarosanima, pa cak i studentima iz Nove Varosi koji su se ovih dana zatekli u svom gradu, gosp. Desimir Mrdovic je zabranio ulazak u prostorije Centra za rehabilitaciju "Zlatar".
Kao sto znate, u toku je skup studenata gradjevinskih fakulteta sa podrucja celog Balkana.
Na zalost, novovarosanima su vrata ovog zdanja zatvorena po licnoj direktivi Desimira Mrdovica.
Drskost kakvu smo mozda i zasluzili!?
 10.05.2006. u 14:52 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 211.25.50.*
zgrozavam se tog coveka i njegovog rada...
 10.05.2006. u 15:21 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

Član od: 10.11.2002.
Ukupno poruka: 507

info
Ne ulazeci u personalne kvalifikative navedene osobe mislim da ta odluka prevazilazi ingerencije koje ima (neka me neko slobodno ispravi ako gresim). Ukoliko takva odluka nije doneta od strane njegovih nadredjenih (u sta zaista sumnjam), treba je osporiti. Ako je tako kako je ovde navedeno ("novovarosanima zabranjem pritup u hotel") u pitanju je mozda i jedan vid diskriminacije (koji je kao i svaki drugi zakonski kaznjiv), pa bi trebalo da reaguju pozvane strukture, a bilo bi uputno da se tim povodom neko oglasi u Zlatarskim novostima.

Pozdrav
Oliver
 10.05.2006. u 15:39 odgovor sa citatom  
Nenad
Siva eminencija
(3.25/10)

Član od: 08.03.2005.
Ukupno poruka: 225

info
Dok je bio skup studenata matematickih fakulteta, nikome nije bio zabranjen ulaz. Cak sam i u subotu (tada je dosla grupa studenata gradjevinskih fakulteta), sa 3 drugara, bio u hotelu, i niko nas nije sutao, niti izbacivao. Lepo smo seli, popili pice, i normalno, kroz vrata izasli.

10.05.2006. u 16:09 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

info
Bitno je da se definitivno odredi da li je u pitanju dezinformacija ili ne. Ukoliko se pojavi jos neko sa tacno odredjenim korisnickim nalogom (poput Nenada) ko potvrdi da se to nije desilo, onda je u pitanju kleveta i to treba otvoreno reci. Takve stvari se na ovom forumu ne tolerisu, u sta su se uverili mnogi posetioci.

Pozivam i neimenovanom gosta koji je otvorio temu da se potpise (poput svih nas) da bi njegov stav imao tezinu i da bi oko toga diskutovali kako treba.

Pozdrav
Oliver
 10.05.2006. u 17:07 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3488

info
Ovo mi vise lici na trac iz "Kurir-a", lepo ispljuju ljude pa se jos na kraju potpisu inicijalima. Toliko o hrabrosti nasih pisaca.
 10.05.2006. u 17:42 odgovor sa citatom  
laMuerte
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 10.05.2006.
Ukupno poruka: 134

info
Olivere, apsolutno si u pravu! Nenade, tacno je da se moglo uci za vreme primatijade. Sada je drugacije. Obezbedjenje hotela potpomognuto policijom ne dozvoljava ulazak u hotel novovarosanima. U nedelju vece sam i licno bio ponizen kada sam sa jos nekoliko drugara (svi smo studenti BU) bio isteran napolje.
Pitam se odakle policiji pravo da se stavi u sluzbu protivzakonite volje jednog coveka?
Da podsetim, ulaz u hotel "Panorama" nije zabranjen!

Kenan Drljo

10.05.2006. u 21:41 odgovor sa citatom  
Sapko_Seceragic
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 09.05.2005.
Ukupno poruka: 39

info
A nije mu to ni prvina!I pre 5 godina je takodje jedno vreme bio zabranjen ulaz Varosanima!Valjda nismo NA NIVOU,ili mozda pricamo drugi jezik,a boga mi mozda smo i divljaci,pa da ne daj boze koga ne izedemo!

10.05.2006. u 22:30 odgovor sa citatom  
Nenad
Siva eminencija
(3.25/10)

info
Podrzavam ja taj vas bes, i sve to pored, ali zapitajte se zasto je to tako.
U hotelu su bile popunjene sve sobe, cak su neki i u vrecama spavali. Stvarno je velika guzva gore i bez varosana. Zamislite pored 700 studenata, koji inace prave brdo problema, jos 100 varosana, koji su inace "domaci" u hotelu. Sta covek da uradi? Ne zameram direktoru Mrdovicu na toj zabrani uopste.
100 % nije bilo zabranjeno da se udje preko dana u hotel, da se ide na bazen, da se odigra partija biljara...
E sad, problem je bio uci u hotel posle 22 casa, otici u disko, verovatno.
Ne zelim da mi neko od vas zameri na ovom odgovoru. Nemam nista protiv bilo koga.
Puno pozdrava
 11.05.2006. u 02:30 odgovor sa citatom  
SuperShabo
Drug clan
(2.23/10)

Član od: 11.04.2006.
Ukupno poruka: 56

info
ma mene uopshte nechudi ta pricha! je8ote, pa koce kome kitu da stavi ako neche svoj svome?!? lichno sam pre neko veche poljubio u vreta i vratio se u grad suva qrca i mokrih cipela. a mrdovich bi trebao, da nam ako radi za nas(varoshane), omoguchi da umochimo pomalo k1tu u inostranu(sada) cupi i doprinesemo razvoju demokratije i suzivota na ovim prostorima.
DA! josh jedna stvar, da ste se setili mogli ste i da tuzite upravu jer vam NIJE DOZVOLILA ULAZAK U JAVNI UGOSTITELJSKI OBJEKAT... to sve ako zanemarimo neke ljudske i moralne principe.
josh jedna stvar - svim qkavicama koje neche ovde da se potpishu i svojim likom i brkom iskazu ono shto misle, zelim da kazem da bih voleo da odspavam sa njihovim mamama, ali ako nisu ruzne i debele.
pozdrav svim anarhistima i narkomanima!

[ Poruku promenio SuperShabo dana 10-05-2006 ]
 11.05.2006. u 02:51 odgovor sa citatom  
laMuerte
Drug clan
(3.1/10)

info
Nenade, prijatelju, delujes mi malo zbunjeno svojim postovima. Najpre tvrdis kako nema problema da se na Centar udje, onda (zanimljivo) pominjes sutiranje i izbacivanje a na kraju se slozis sa potpuno protivzakonitom odlukom Desimira Mrdovica da se novovarosanima zabrani ulaz.
Mene kao gosta ne zanima da li je hotel pun ili prazan, da li neko spava na podu, terasi ili u vreci. Ne zanima me ni da li je neko polomio prekidac u sobi i ruzno peva do kasno u noc... ja sam gost i ne dolazim kod Mrdovica u kucu nego u javni ugostiteljski objekat.
Pre nekoliko veceri sam bio svedok batinjanja, sutiranja i izbacivanja od strane policije.
Usled nedostatka mazohisticke crte u mojoj licnosti, drskost Desimira Mrdovica mi i te kako smeta.

11.05.2006. u 09:03 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 147.91.8.*
Mislim da bi trebalo reagovati po pitanju zabrane ulaska jer sta je sa studentima Gradjevinskog fakulteta koji su iz Nove Varosi!?! Sta, ni oni ne mogu da se druze sa svojim kolegama ili mozda treba da plate smestaj na Centru pa da onda ucestvuju u nekim aktivnostima?!?! Tipicnai primer diskriminacije!
 11.05.2006. u 10:12 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 606

info
Bilo bi lepo kad bi neko proverio koje je stvarno stanje stvari u RH centru "Zlatar". Nije lepo da "ujedamo" jedni druge, dok neko ne pita da li je zabranjeno i zasto, i dok se to ne rascisti.

Licno, ne mogu da poverujem da je zabranjen ulaz preko dana (kao sto Nenad rece, ulaz na bazen ili bilijar i sl.), kao i da je zabranjen ulaz u hol hotela. Sad, ako je neko hteo da udje u diskoteku ili je sve to bilo provokativno, to je svakako druga stvar.

Citat:

Dana 2006-05-11 09:03, laMuerte je napisao:
Nenade, prijatelju, delujes mi malo zbunjeno svojim postovima. Najpre tvrdis kako nema problema da se na Centar udje, onda (zanimljivo) pominjes sutiranje i izbacivanje a na kraju se slozis sa potpuno protivzakonitom odlukom Desimira Mrdovica da se novovarosanima zabrani ulaz.
Mene kao gosta ne zanima da li je hotel pun ili prazan, da li neko spava na podu, terasi ili u vreci. Ne zanima me ni da li je neko polomio prekidac u sobi i ruzno peva do kasno u noc... ja sam gost i ne dolazim kod Mrdovica u kucu nego u javni ugostiteljski objekat.
Pre nekoliko veceri sam bio svedok batinjanja, sutiranja i izbacivanja od strane policije.
Usled nedostatka mazohisticke crte u mojoj licnosti, drskost Desimira Mrdovica mi i te kako smeta.

Ako je do ovog batinanja, ili cega vec, doslo, mislim da dobro znas gde i kome treba da pises. Cini mi se da pise da poznajes pravo, pa onda, bolje od mene, znas sta treba ciniti "usled nedostatka mazohisticke crte" kako sam rece.
 11.05.2006. u 12:20 odgovor sa citatom  
svp
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 177

info

Povodom ove teme dobili smo mail koji ovom prilikom prenosimo u celini i bez izmena:

Ime pošiljaoca: Obućina Đorđe
Email pošiljaoca: info@zlatar.co.yu
Poruka:

Bez namere da demantujem ili otvoram polemiku, već u cilju materijalne istine želim građanima Nove Varoši da prezentiram šta se to ovih dana događalo na "Zlataru". U vremenu od 29.04. do 05.05. ove godine Zlatar je bio domaćim "primatijade" gde je boravilo oko 450 studenata smešteni u RH Centru i hotelu Panorama. A od 06.05. do 11.05. 33 "grđevinijada" kojoj su prisustvovali studenti iz: Maribora, Ljubljane, Banja Luke, Mostara, Tuzle. Sarajeva, Subotice, Novog Sada, Niša, Podgorice i Beograda, njih oko 700. Organizator ovog susreta (građevinski fakultet iz Novog Sada) imajući prošlogodišnje iskustvo sa "građevinijade" na Kopaoniku, je konstatovao da se radi o susretu "VISOKOG RIZIKA" te je insistirao od nas kao domaćina i od Odeljenja MUP-a Nova Varoš da sva večernja dešavanja u ovom periodu budu ZATVORENOG TIPA. To je prihvaćeno i dogovoreno. Obaveštenje je istaknuto na ulazu Zavoda Zlatar. Zahvaljujući velikom angažovanju osoblja ova dva hotela i nesebične pomoći pripadnika Odeljenja MUP-a Nova Varoš i ove igre su protekle bez ikakvih problema. Ovo je jedina ISTINA zbog čega je ulaz bio kontrolisan.

11.05.2006. u 14:45 odgovor sa citatom  
Adi
Drug clan
(3.2/10)

Član od: 12.06.2005.
Ukupno poruka: 4

info
Posto vidim da se mnogo 'pameti' na ovu temu prosipa bespotrebno, utrosicu
malo vremena kako bih razjasnio neke stvari.
1. Recepcija u holu bilo kog hotela postoji, ne da bi tamo neko sedeo
i gubio dan, vec za kontrolu ulaza, iskljucivo.
2. Na recepciji gosti hotela, pored toga sto mogu ostaviti kljuceve sobe,
novac i dragocenosti na cuvanje, telefonirati, itd, prolaze kontrolu kako ne bi
bilo ko isao gde hoce, a oni koji nisu gosti ostavljaju neku legitimaciju,
i imaju pravo da pristupe smestajnom delu hotela u cilju posete (sto je slucaj
i sa "Centrom" kao hotelom specijalne namene - hospitalizovanje bolesnika sa
kardiovaskularnim tegobama). Sadrzaji u hotelima kao sto su diskoteke, restorani,
bazeni...mogu biti otvorenog (imaju zaseban ulaz) ili zatvorenog tipa, ili
promenljivu namenu, zavisno od 'desavanja' u hotelu.
To sto je Varos mala, sto se svi znaju, i sto recepcionari ne rade svoj
posao po pravilu, je druga stvar.
3. Znaci: u hotel, ako niste gosti istog, mozete uci uz legitimaciju, i
u cilju posete ili koriscenja nekog od hotelskih sadrzaja, osim u slucaju kada
uprava ne odluci suprotno, a u cilju povisene bezbednosti (poseta neke bitne
licnosti npr.).
Dakle, gore pomenuti despot ima pravo da donese takvu odluku, 'jer je
tako u mogucnosti', a sto me opet i ne cudi. Sta da se radi.
 11.05.2006. u 15:03 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

info
Poruka gospodina Obucine baca novo svetlo na pomenuti dogadjaj, jer je sada jasno da nije u pitanju voluntaristicka odluka direktora Zlatara (sto je i meni u prvi mah palo na pamet), vec zakupljivanje hotelskog prostora zatvorenog tipa u skladu sa zakonom. Ako je ovakva odredba, u detaljima koji su napisani u poruci, bila istaknuta na vratima hotela, onda gost koji je zapoceo temu nije bio korektan jer nije naveo sve relevantne podatke.
Ubuduce molimo sve nase posetioca da prilikom zapocinjanja slicnih tema iste potkrepe cinjenicama ili bar cvrstim argumentima da forum ne bi postao mesto na kome bi se vredjale bilo koje licnosti naseg grada, a pogotovo ne one koje obavljaju javnu funkciju.

Pozdrav
Oliver
 11.05.2006. u 15:07 odgovor sa citatom  
Nenad
Siva eminencija
(3.25/10)

info
Keno, prijatelju, ne zelim da zbunim bilo koga.
Samo hocu da kazem da nikome nije zabranjen ulaz preko dana. Noc je druga prica. Inace Ago je, izmedju redova, u svom odgovoru na post lepo rekao zasto svaki varosanin ide gore, bas kada je hotel krcat studentima. Pa ipak je to hotel, a ne javna kuca.
Ako su nekoga bez razloga "batinjali", taj koji je zrtva toga, treba da se obrati sudu.
Puno pozdrava

11.05.2006. u 15:22 odgovor sa citatom  
laMuerte
Drug clan
(3.1/10)

info
Bilo kako bilo, na kraju sam se sa svojim prijateljima koji su bili medju gostima i posetiocima ove gradjevinijade video u hotelu "Panorama".
Tamo nije bilo bilo susreta "VISOKOG RIZIKA" niti okupljanja "ZATVORENOG TIPA". Tamo organizator (isti onaj kao i na Centru) nije zahtevao prisustvo policije.

11.05.2006. u 16:31 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 80.203.70.*
"Bilo kako bilo, na kraju sam se sa svojim prijateljima koji su bili medju gostima i posetiocima ove gradjevinijade video u hotelu "Panorama".
Tamo nije bilo bilo susreta "VISOKOG RIZIKA" niti okupljanja "ZATVORENOG TIPA". Tamo org
anizator (isti onaj kao i na Centru) nije zahtevao prisustvo polic"

Verovatno dok si se sreo sa svojim prijateljima na panorami nije bila zurka gde bi se varoski divljaci napili i napadali sve zivo.
 11.05.2006. u 20:02 odgovor sa citatom  
BLACKICON
Kavgadzija
(3.3/10)

Član od: 14.01.2006.
Ukupno poruka: 1209

info
Registruj se blago ciku pa onda filozofiraj!
 11.05.2006. u 21:22 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.161 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.