Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Varošani
Moderator: Humanbeing, izvidjac

Nova Varos Online Forum Index >> Varošani >> Google Earth novosti i slike rodnog kraja

Autor Google Earth novosti i slike rodnog kraja
svp
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 177

info
Kao sto svi znate Google ima sajt za mape (maps.google.com) i odgovarajuci program za Windows (earth.google.com), naravno sve besplatno. Ono sto mozda ne znate je da su u najnovijoj verziji ovog programa neki delovi varoske opstine prikazani u visokoj rezoluciji (kao da gledate sa nekoliko kilometara iz vazduha). Sam grad jos uvek se ne moze videti u visokoj rezoluciji, ali neka druga, ne manje vazna, mesta su vidljiva. To izgleda otprilike ovako (klikom na sliku dobijate istu u vecoj rezoluciji u novom prozoru):

Sve ovo mozete videti i na Google mapama

Ako ima jos nekih koji mogu da se pronadju neka postuju na ovoj temi.

15.02.2007. 000000 13:57 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.31/10)

Član od: 17.11.2004.
Ukupno poruka: 1085

info
Dragi moderatore ja sam davno o ovome pricao na nekoj od starijih tema ali nas narod po obicaju sve omalovazava i pravi glupima one koji nesto znaju. Mesta uz granicu sa Bosnom vide se odlicno ,Ameri sve prate,tako da se i ulice u pojedinim mestima mogu videti . Ja svoje nojeve nadgledam iz kancelarije,zahvaljujuci programu o kome pricas,vidim dali ih neko uznemirava ima li dingosa around, etc. Pozdrav
 15.02.2007. 000000 22:41 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(6.82/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 654

info
Slike, covece, to su slike!
 16.02.2007. 000000 06:36 odgovor sa citatom  
boban
Siva eminencija
(3.5/10)

Član od: 09.02.2005.
Ukupno poruka: 42

info
Odlican program i bilby je u pravu vide se na pojedinim mestima imena ulica cak i same ulice.Pokusao sam par puta da se vise priblizim ali gubi fokus ili ne znam zasto ja sam ovde u Portugalu uspeo da kristalno vidim moj prozor u podkrovlju verovatno zavisi od zone ili sta ja znam. Ali dobro nije lose da se malo ubije nostalgija zar ne?
 21.02.2007. 000000 04:45 odgovor sa citatom  
SuperShabo
Siva eminencija
(2.86/10)

Član od: 11.04.2006.
Ukupno poruka: 56

info
treba naglasiti da je vrlo vazno pravilno podesiti parametre programa, da bi se izvuklo najvishe iz ovog prg-a. dakle, obavezno podesiti rezoluciju mapa na high, ondak prebaciti na anisotropic filtering + directx, a onda i vertical exageration na mnozilac 2.
na ovaj nachin ja lichno izvlachim ponajvishe iz googleearth. pozz
 21.02.2007. 000000 09:29 odgovor sa citatom  
svp
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 177

info

Ako zelite da dobijete dobar prikaz reljefa (i imate vrlo brz internet) podesite (pored ovoga sto je rekao SuperShabo) i Terrain quality na higher.
 21.02.2007. 000000 10:26

Ova stranica generisana je za 0.035 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.