| Autor |
Odred izviđača "Zlatar" |
izvidjac Moderator

Član od: 19.12.2005. Ukupno poruka: 882 info
|
odred omladine, ORLOVA, prijateljstva...
postojimo vec skoro cetri godine a grad malo zna o nama, vreme i da to promenimo...
Pocelo se sa grupom srednjoskolaca, program mirovnog obrazovanja u Aprilu 2003. godine. Posle zavrsenih radionica koje su trajale do Juna, otisli smo na Kamp koji je organizovan na Lisjoj steni. Na tom kampu ucestvovali su mladi iz 6 gradova, Bajina Basta, Prijepolje, Nova Varos, Pljevlja, Novi Pazar, Berane. Posle toga je usledila registracija odreda. Odred izvidjaca �ZLATAR� Nova Varos je osnovan 13.08.2003. godine. Kao odred izvidjaca �Zlatar�, prvo ucesce smo imali na Taboru Tara 2003. godine koji je organizovao odred �Bajina Basta� iz Bajine Baste. Ono cime se ponosimo i sto je otvorilo oci nasim sugradjanima jesu 1. susreti izvidjaca �Zlatiborskog okruga� gde smo bili domacini. Ovi susreti su nam doneli puno novih clanova, i otvorili vrata kod opstinskih vlasti, dobili smo neku reputaciju. To su neki nasi poceci. Ovom prilikom se zahvaljujemo prijateljima iz O.I."Bosko Buha" iz Prijepolja i O.I."Bajina Basta" iz Bajine Baste, na velikoj pomocu u radi i osnivanju odreda.
Odred izvidjaca �ZLATAR� Nova Varos je dobrovoljna, ne politicka, obrazovna i vaspitna omladinska organizacija za mlade i starije, otvorena za sve bez obzira na poreklo, rasu ili veru, a u saglasnosti sa ciljevima, principima i metodama Svetske organizacije skautskog pokreta. Doprinosi razvoju clanova na dostizanju njihovih punih, fizickih, umnih, duhovnih i drustvenih mogucnosti kao pojedinca, kao odgovornih gradjana i kao njihovih lokalnih clanova nacionalnih a i medjunarodnih zajednica. Svestrano vaspitava svoje clanove i razvija kod njih pozitivne osobine kao sto su radinost, skromnost, istrajnost, snalazljivost, hrabrost, iskrenost i postenje. Razvija kod izvidjaca ljubav prema prirodi i zivotu u njoj, razumevanje za njene zakone i uci ih da cuvaju floru i faunu i ostala bogatstva prirode i ukljucuje ih u svoje akcije zastite prirode, covekove radne i zivotne sredine.
Odred izvidjaca okuplja sve one koji koji zele da budu neko sasvim drugi, da testiraju svoje komunikacione sposobnosti, spremne da se suoce sa neocekivanim situacijama, kreativce, osobe koje vole da putuju, da se druze, osobe koje vole prirodu i sve one koji znaju sta je to multi-kulturalnost.
Prostorija odreda nalazi se u Domu Kulture. Sastanci se odrzavaju Sredom i Cetvrtkom u periodu od 20.00-21.00. Dodjite i posetite nas.
Svoje programske aktivnosti realizujemo kroz sastanke, izlete, takmicenja, razne kreativne radionice, taborovanja, zimovanja..
nesto vise mozete naci na nasem sajtu www.scoutszlatarnv.eu
izvilte\\bujrum ima mesta za sve... mi se volimo...
[ Poruku promenio izvidjac dana 09-05-2007 ]
|
09.05.2007. u 17:36 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
ja se izvinjavam zbog predjasnjih neuspelih tema, ali odbite nam to na neiskustvo i mladost, nadam se da ce ovaj put biti kako treba i da ce se na ovoj temi okupljati svi koji imaju intersovanja za nas, kao i oni koji nemaju....
jedno vazno obavestenje:
NAZIV AKCIJE:
4. SMOTRA IZVIĐAČA „ZLATIBORSKOG“ REGIONA
VREME ODRŽAVANJA:
24.-26.06.2007. god
MESTO ODRŽAVANJA:
N.Varoš – Vodena poljana Zlatar
UČESNICI:
- OI“Bajina Bašta“-B.Bašta
-OI“Boško Buha“ –Prijepolje
-OI“Stevan Filipović“-Arilje
-OI“Zlatar“-N.Varoš
Gosti:
Odredi iz N.Sada, Beograda, Niša...
SMEŠTAJ UČESNIKA:
Na prostoru starog planinarskog doma u podnožju planine Zlatar.
OTVARANJE AKCIJE:
U SUBOTU 24.06. у 20.00 časova
ZATVARANJE AKCIJE:
U PONEDELJAK 26.06. у 14.00 časova.
DOLAZAK UČESNIKA:
U SUBOTU 24.06. до 13,00 časova, prihvatne ekipe će dočekivati goste naulazu (izlazu) grada, kod gradskog stadiona.
KOTIZACIJA:
- po članu iznosi 450,00 динара
- uplatu izvršiti po dolasku kod blagajnika
LIČNA OPREMA UČESNIKA:
-izviđačka uniforma,
- izviđačka i zdravstvena knjižica,
-vreća za spavanje
-lični pribor za jelo i higijenu,
-podmetač
-kanap za čvorove
OPREMA ODREDA
-busola
-signalne zastavice,
-pribor za prvu pomoć,
-šatori
OBAVEZA DOMAĆINA:
-ishrana učesnika od petka (ručak) do ponedeljka (ručak),
-amblem akcije za sve učesnike,
-majice
NAPOMENA:
Za vreme trajanja akcije zabranjena je upotreba bilo kakvih narkotičkih i opojnih sredstаva, kao i alkohola, te će pojedinci i Odredi koji to ne budu poštovali biti vraćeni sa Smotre.
Pušenje će biti dozvoljeno samo na obeleženim mestima.
TAKMIČARSKE DISCIPLINE:
- Čvorologija,
- Signalizacija,
-Igre spretnosti,
-Streljaštvo,
-Skautbol...
-Kretanje po putnim znacima...
-KZP...
Domaćin, zadržava pravo izmene.
PRIJAVA UČESNIKA:
-na e-mail: malija@beotel.yu,
-na telefone:
1. 064/1589-355 Turkmanović Remzija
2. 063/8462-087 Mujagić Alija
Molimo Vas da nam do 10.06.2007. dostavite spisak učesnika sa odgovarajućim veličinama za majice.
PREDZADATAK ODREDA:
-Odredska marama,
-Razglednica grada.
U želji da nam dođete pozdravljamo Vas izviđalkim pozdravom
Z D R A V O ! ! !
Štab akcije
sva pitanja u vezi odreda i smotre mozete postaviti ovde ili na sastanku naseg odreda...
Izvidjacki pozdrav ZDRAVO!!!
|
09.05.2007. u 17:46 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1394 info
|
Nerma je l' to ono shto si mi prichao da i mi treba da uchestvujemo ili se varam ?????? Hocesh li ti biti tu u junu???
Golem pozdrav komshiji preko Evropskih i Azijskih zemalja do Malezije
~Hvala vam shto me ne razumete i time ne slabite moju snagu.~
|
09.05.2007. u 19:07 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
jeli to sve sto ima da pitate o izvidjacima ili sve znate? e drugari svaka cast...
|
10.05.2007. u 05:46 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1394 info
|
Pa ja sam pitao ali ne dobih odgovor. Gde ce to tachno biti u kom podnozju Zlatara???? Hoce li moci da se shvercuje u shatore ? I josh jedno pitanje, je li to ta smotra za koju si prichao da cemo i mi (Distorzija) uchestvovati???
~Hvala vam shto me ne razumete i time ne slabite moju snagu.~
|
10.05.2007. u 14:56 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
Relja druze izvini, nisam video tvoj post... smotra ce se odrzati na Vodenoj Poljani, kod starog planinarskog doma. to nam mesto najvise odgovara. da to je ta smotra o kojoj sam ti pricao. ucestvovace dosta ljudi i moramo se pokazati kao jaka i sposobna zajednica,izvidjaca i grada. osim izvidjackih vestina ja sam planirao da vi svirate za vreme KZP-a (kulturno zabavni program), ali se moramo dogovoriti oko svega. mozda cemo problem imati oko ozvucenja, struje i svega po malo jer cemo se nalaziti u sumi. videcemo, najteze mi je da nesto obecam kada nisam dole. kako ste vi? mislim, svirate li gde? ima li gde Ludog?
|
10.05.2007. u 21:56 |
odgovor sa citatom
|
ALIJA Siva eminencija
(3.25/10)

Član od: 11.01.2005. Ukupno poruka: 42 info
|
Nadam se da,za razliku od prethodnog foruma, ovaj nece zavrsiti na isti nacin-a to je sa glupostima. Milsim da za jednu ozbiljnu, nekima izgleda drugacije ali nije, organizaciju kao sto smo mi ovaj forum i treba.
Svoj rad smo dokazali dobijanjem priznanja u Vranju. Ocekujem sledece godine da ce jos izvidjaca dobiti ovo priznanje.
Pozdrav bratu u daljini.
jednom izvidjac, uvek izvidjac.
Alija, nacelnik odreda.
[ Poruku promenio ALIJA dana 10-05-2007 ]
|
10.05.2007. u 23:10 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
ljudi, gradjani sela naseg grada Nove Varosi, smotra se priblizava i to ce biti nesto mnogo lepo za nas grad. dovescemo preko 100 novih faca u grad koji se morati ostaviti nekog utiska na nas i mi na njih. molim sve da se ukljuce u nase akcije i da pokazu gostoprimstvo onako kako mi to radimo vec duze vreme, a radimo dobro jer ljudi dolaze i dolaze... posetite nas na Vodenoj Poljani i butite nasi gosti!!! izvidjaci pozdrav ZDRAVO!!!
|
11.06.2007. u 10:45 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
Београд 28.01.2008
Поштовани,
Обраћамo вам се у име извиђача из Велике Хоче, српске енклаве у Метохији којима је потребна Ваша помоћ.
Село Велика Хоча се налази у општини Ораховац и у њој живи око 700 становника. Од 2002. године у селу ради одред извиђача „Голема Оча“. Тежак живот тих људи чини се да је нам је близак јер делимично познајемо друштвени контекст. Међутим, да би створили јасну слику о животу у страху, изолацији и беди потребно је чути директно искуство младих мушкараца и жена, сада мањинске заједнице на Косову и Метохији. У то се уверила делегација Савеза извиђача Србије прошлог викенда током посете извиђачима у том селу. Сматрамо да је важно да заједно пронађемо начин на који можемо помоћи да се младима у Хочи обезбеде бољи услови за развој а одраслим члановима могућност да квалитетније спроводе програм за младе и створе безбедно окружење за учење и рад.
Наиме, у селу постоји интернет клуб који је тим људима једина веза са остатком света, та веза прети да буде прекинута због недостатка новца.
Овом приликом позивам све извиђаче, пријатеље организације и све људе добре воље да сходно својим могућностима помогну извиђачима у Великој Хочи да не остану без једине везе са спољним светом.
Новац можете уплатити на посебно отворен Жиро-рачун Савеза извиђача Србије за помоћ извиђачима на Косову и Метохији број 205-72242-60.
ВЕЛИКО ХВАЛА УЗ ИЗВИЂАЧКИ ПОЗДРАВ
З. Д. Р. А. В. О.
Момчило Петковић
Старешина СИС-а
Небојша Гогић
Старешина О.И.“Голема Оча“
Силвестер Домоњи
Старешина СИВ-а
Зоран М.Петровић
Генерални секретар
Југослав Васиљевић
Бивши Старешина СИKiM-a
|
29.01.2008. u 09:52 |
odgovor sa citatom
|
fenix Skriboman
(2.59/10)

Član od: 04.01.2008. Ukupno poruka: 315 info
|
a da malo poradite na sajtu? i na mashini za
teleport, te fore shatori, prezhivljavanje i sl.
mislim da su bile oko 1000 i neke...
dodushe, marame su relativno taze fora....
p.s. jel stvarno tachno da jedete puzheve, zhabe, travu i
ostalu floru i faunu????
|
29.01.2008. u 12:19 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
@Fenix; da jedemo...
Molio bih clanove koji pisu na ovoj temi da ne spamuju, vec ako mislite da treba pomoci izvidjacima (mladim ljudima) na Kosovu, da uplate koliko moguzete novca na racun gore naveden, ili da odnesu pare u kancelariju izvidjaca, pa cemo mi sa nasim novcem uplatiti. pozz
|
29.01.2008. u 12:28 |
odgovor sa citatom
|
zikomirovic Persona
(1.12/10)

Član od: 28.07.2007. Ukupno poruka: 328 info
|
Ko bre jede puzeve. Pa to covece nije normalno
|
29.01.2008. u 12:36 |
odgovor sa citatom
|
Teky Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007. Ukupno poruka: 353 info
|
Ma izvidjaci su prava stvar!!!! Mislim, meni je bilo extra dok sam bio clan, dok sam imao vremena da idem na kampove i na zimovanja!!!! To su nezaboravna druzenja!!!
Ljubav je velika slagalica, a ti si onaj delic koji nedostaje...
|
29.01.2008. u 15:40 |
odgovor sa citatom
|
zikomirovic Persona
(1.12/10)

Član od: 28.07.2007. Ukupno poruka: 328 info
|
Izvidjaci i jesu prava stvar. Ti nezaboravni kampovi,druzenje,drushtvene igre a ponekad i svadjanje,sve je to lepo. Zao mi je shto sam ih napustio,ali takve su bile okolnosti....
|
29.01.2008. u 15:52 |
odgovor sa citatom
|
Teky Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007. Ukupno poruka: 353 info
|
E, psino......... Kakve su takve, vazno je da su bile okolnosti... Evo, sad se i ja zbunih!!!!
Ljubav je velika slagalica, a ti si onaj delic koji nedostaje...
|
30.01.2008. u 14:06 |
odgovor sa citatom
|
TheOneManShow

Član od: 24.01.2008. Ukupno poruka: 26 info
|
Meni izvidjaci donese samo bol i suze!lose iskustvo to bi...
|
30.01.2008. u 20:21 |
| |
 |
|
|
|