Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Varošani
Moderator: Humanbeing, izvidjac

Nova Varos Online Forum Index >> Varošani >> Varosani ???

Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )
Autor Varosani ???
Gost
Neregistrovan

IP: 81.70.5.*
Varosani, mnogi se prestavljaju tako, a da li su zapravo ? Posto cesto posecujem ovaj sait mogu zapaziti da dosta "njih" se prestavlja kao neki varosani, dosta "njih" pise na sait-u o nekoj varosi, o necemu , o neki provalama i vicevi varoskim, ne znajuci pri tome da prave apsurdne greske. Da li je neko "varosanin" koji je juce "sisao" u Novu Varos i prodavsi tri krave otvori neki kaffe ili firmu, uz cicinu ili vec ciju urgenciju dobio posao ? Ja mislim da nije, i da nema nista zajednicko sa pravim Varosanima. Pravih Varosna, na zalost, je iz dana u dan sve manje. Neki su se pozatvarali po svojim kucama, neki su pobegli od tih novopecenih "varosana" trazeci spas po belom svetu , neki vise nisu medju nama, a neki su ............
Pri svemu ovome ne mislim na nacionalnu pripadnost jer i jedna i druga strana je ZRTVA u bujici naviranja samozvanih "varosana" !!!
HVALA !!!
p.s. nadam se da ce se malo vise prodiskutovati o ovoj temi, pri tome ne bih zeleo da bude nikakvih vredjanja

*stranac u noci*
 08.01.2004. u 21:04 odgovor sa citatom  
Dragan2
Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 27.10.2003.
Ukupno poruka: 41

info
Драги странче у ноћи

да ли је стварно важно одакле је ко?

Поздрав

Драган
 08.01.2004. u 22:30 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

Postovani Dragane, ja mislim da si ti samo povrsno procitao sve ovo i da pri
tome iz svega ovoga nisi izvukao nikakvu pouku , niti si shvatio sta sam JA u opste hteo da kazem . Toliko za sada !!!!!
Hvala !

*stranac u noci*
 09.01.2004. u 16:28 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

Zdravo, mogu se sloziti u potpunosti sa STRANCEM u NOCi. Ali pored svega misim cak i da je to realna slika cele Srbije ne samo Nove Varosi, no svakoga boli svoja rana. Ne prestaje nam nista drugo nego da cekamo neka bolja vremena i neke zdravije umove . A da li ce se to desiti i kada to neko ne zna. Mislim da ce i SELJADIJI jedan dan doci kraj !!!

Zivkovic- Holandija

11.01.2004. u 20:47 odgovor sa citatom  
VIP
Siva eminencija
(4.97/10)

Član od: 24.10.2003.
Ukupno poruka: 67

info
Прави Варошанин је, бер по мени, онај који је учинио нешто за овај мали град а не онај кога је отац направијо у неком од варошких паркова или неко ко је закопан на варошком гробљу.
Све најбоље!
Чедо!
 13.01.2004. u 13:24 odgovor sa citatom  
Dragan2
Siva eminencija
(6.4/10)

info
"Прави Варошани" су "имали срећу" да се роде и одрасту у Новој Вароши - да ли је то то што покушавате да ми објасните?

Ако није објасните ми - изгледа да слабо капирам.
 13.01.2004. u 14:44 odgovor sa citatom  
MARITA
Siva eminencija
(4.92/10)

Član od: 10.03.2003.
Ukupno poruka: 20

info
Pa dali je to stvarno veliki problem da se stanovnici u okolini Nove Varosi nazivaju sami sebe VAROSANI i potpuno osecaju kao VAROSANI !
Pa sta to za vas gospodine ili gospodo GOST " pravi varosani " imaju vise od "seljaka" koji zive u okolini Nove Varosi ?
Ja nisam iz toga kraja pa me opet vase reci skandaliziraju !
Pa i u mnogim zemljama sveta ,narod u okolini velikig gradova se smatra kao stanovnik tog velikog grada ,pa koji je problem za vas ! Vi ste izgleda za onu francusku uzrecicu koja kaze "da netreba mesati krpe i servijete" (il ne faut pas melanger les torchons et les serviettes )
Dali je to jedna vrsta "rasizma" protiv seljaka ?
A u koje statistike ste vi videli da oni "pravi varosani " beze po belome svetu?
Dali vi to malo ne preterujete?

14.01.2004. u 09:18 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

Kao prvo pozdrav za sve, a pravoslavnim vernicima zelima cestitati Srpku novu godinu. Takodje imam dve replike. Prva se odnosi na gospodina Ceda:
Voleo bih znati sta ste VI to ucinili za ovaj mali gradic. A ja licno nisam nista do sada uradio, sto nije slucaj sa mojim predcima (imam za to dokumentovane dokaze), koji leze na varoskom groblju vise od 150 godina. Sto se tice toga gde je ko koga napravi, moze biti da sam ja bas napravljen u parku , jer to izvodim iz sledeceg zakljucka, taj Novo Varoski park, dom kulture i soliter koji lezi iza doma kulture (u kojem ti sada stanujes- ako se nevaram ti si Cedo Djajic, ako gresim ispravi me) je pre nesto vise od 50 godina bilo vlasnistvo moje familije, tako moze biti da sam ja bas zacet u "parku". HVALA !
Druga replika se odnosi na gospodina ili gospodju MARITA:
Posto niste iz Nove Varosi ili njene okoline zelim vam reci da je pojam Varosanin dosta slozen i sirok, tako da mnoge stvari koje su vezane licno za Varos i za Varosane ne mogu se tek tako lako razumeti i svatiti. Drugo nisam rasista ni prema seljacima ni prema bilo kome drugom (zivim u gradu gde se na ulici susrece mnogo razlicitih kultura i gde se prica vise od sto stranih jezika) , ali boli me to sto je sa "silaskom" tih seljaka unisten moj grad, unisteno sve vredno i kulturno sto je u njemu postojalo. Pri tome kad kazem da je unisteno ne mislim da je neko nesto spalio , demolirao , srusio ili sta vec, vec mislim u opste na duhovni zivot tog stanovnistva. Nova Varos je vazila nekada za jedu od kultnih sredina u toj regiji , Nova Varos je imala taj nocni zivot, taj BOEMSKI zivot koji je imao retko koji grad, i jos mnogo toga (da ne davim), a pogledajte sta ima sada.
A te moje navode o Varosnima po belom svetu podkrepljujem cinjenicama da znam vise od 50 familija ili samaca (sto je mnogo za jedan mali grad)koji su tu negde po zapadu. A sto se tice konkretno mene "JA SE OSECAM PRAVIM VAROSANINOM" , jer mogu ti ponoviti vec navedeno u predhodnoj replici, da sam starosedelac Nove Varosi i da kosti mojih predaka leze tu na Novo Varoskom groblju od njenog postojanja.
Hvala!!!
*stranac u noci*

14.01.2004. u 16:33 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 66.185.84.*
Dragi strance u noci.Tebe je izgleda pregazilo vreme.Verovatno pripadas starijoj generaciji onih koji jos uvek zale za starim barom i sta ti ja znam Hakijunom poslasticarnicom mozda.Ja ne kazem da je to vreme bilo lose ali sadm ovo je tako kako odgovara danasnjoj omladimi.Mene sto se licno tice ja sebe smatram vecom seljankom nego li varosankom.U izvod mi pise da mi je mesto prebivalista Bistrica,a zivela sam u Varosi i veruj mi vise volim moju Bistricu i zivot u njij sa pravim seljacima,nego li ucmalu Varos u kojoj veme tako sporo prolazi tako da" nama jedan kalendar traje i po nekoliko godina"
Svim pravoslavcima zalim srecnu Srbsku Novu Godinu.Ivana
 14.01.2004. u 22:53 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 80.126.84.*
Pozdrav svima!!!
Pre svega zeleo bih svim pravoslavnim Varosanima da cestitam bozic i novu godinu.Moram reci da cesto posecujem sajt i da rado citam sve sto se tice Varosana.Ruku na srce mora se priznati da malo ko je realan i da realno sagledava cinjenicno stanje stvari koje se odnose na Varos i Varosane.Glave su jos i dan danas da kazemo "vrele",na svu srecu nadajmo se da vise nisu usijane kao sto su bile tokom ovih proteklih godina.Po mojem misljenju odgovor na pitanje "Zbog cega su Varosani i Nova Varos u situaciji u kakvoj jesu?",a to se odnosi i na Srbiju,moze lako dobiti,dovoljno je samo da se jednom prestane sa lazima.Nadam se da je mnogima jasno da je Srbija (ukljucujuci i Varos)poslednjih godina nemilosrdno pljackana(zajam za Srbiju,Dafina,gazda Jezda,uplatis Jugo pa onda cekas.... i jos mnogo toga na zalost),pa ne dugo zatim rasprodata budi-zasto.Kada sa ove tacke pogledamo desavanja u poslednjih 15 god razumljivo je zbog cega smo svi gledali u Sloba kao u Boga,u stvari Slobo kao Slobo uopste je nebitan.Mi smo cekali nekog ko ce se usuditi,ono sto smo kao vecina cekali,da javno iznese.Igrom slucaja to je bio Slobo.Elem,bilo je sto je bilo zgresili smo i kod Boga i kod ljudi,na zalost ja sam mozda jedan od nekolicine Srba koji ovo javno priznaje!!!Apelovao bih na sve postene Srbe da ucine isto,sto pre to bolje za nas.Pogledajte na sta lici Varoska bolnica,na sta lici Panorama,na sta lici sam grad.Molim vas osvestite se,nemojmo dozvoliti da nam i danas pljackaju Varos i Srbiju.
Da ne odem predaleko,samo skola Srbina spasava.Sto se tice onoga sto je pomenuo stranac u noci,mislim da razumem sta hoce reci time kada kaze "seljaci".Mislim da se ne radi o tome da li neko sa sela ili tome sl. vec da li je taj neko "seljak" mentalno.Ostaje nada za bolje naravno,sto pre priznamo greske i otklonimo nedostatke tim pre smo za korak blize ka boljem sutra.Kada kazem nedostaci mislim na stanje stvari u drustvu(korupcija,mito,prevare i td.).
Jos jednom,veliki pozdrav za sve varosane!!!
 15.01.2004. u 14:50 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

Poruku promenio svp dana 16-01-2004 Obrazlozenje: Bez vredjanja i psovki. Administrator.

U potpunosti bi se slozio sa predhodnikom. Nije rec o tome ko je sa sela a ko iz grada, seljaci su u glavi. Seljaci su ti koji su nam upropastili i jos uvek upropastavaju grad. Samo pogledajte rukovostvo Novo varoske opstine, i sve vam je jasno. Pola ih je samo promenilo dresove, odnosno sto se kaze kako vetar duva. A u principu svi su tu , samo da hapaju, samo da kradu . I dodje neki klinjo "Cedo" da napise nije bitno gde si rodjen bitno je sta si ucinio za ovaj mali gradic .

16.01.2004. u 17:53 odgovor sa citatom  
Dragan2
Siva eminencija
(6.4/10)

info
Страшно!

Више пута сам се у животу срео са људима који су говорили да су из Београда, а у ствари су били из околних села. Ја сам им се, као рођени Београђанин, смејао. Пошто су се увек постидели када бих им ја рекао одакле сам, било је јасно да то што су себе називали Београђанима није била географска одредница (у смислу једноставнијег објашњења) него хваљење и покушај стављање себе на неки виши ниво (као да се ниво одређује местом где живиш, а не својим поступцима и вредностима које цениш). Ни сам не знам коме више да се смејем: њима или себи самом. Не, ни једном ни другом. Требало би плакати и за њима и замном. У толикој мојој препотентности право је чудо да нисам за казну завршио негде у неком шиптарском селу како чистим свињце. Али ме је ђаво навукао да побегнем у Немачку (ако сад чујем неког да каже "камо среће да је и мене ђаво одвукао у Швабију", онда овај одговор није стигао до ваших срца).

Да сам остао на том степену развоја, сада бих вам писао: да ли је могуће да Варошани умеју да се служе са компјутером? Па ја сам мислио да у тој недођији ни не знају шта је рачунар. Још кад дођу у Београд па почну са оним њиховим нагласком... Итд. итд.

Молим да останемо културни и да не вређамо друге учеснуике форума, па на каквом год нивоу они били.

Драган
 18.01.2004. u 14:21 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002.
Ukupno poruka: 354

info
Glupo je vredjati i degradirati ljude na osnovu toga gde su rodjeni i gde zive(ili gde su ziveli),i po tome kakvo im je poreklo.I to da li nekome preci pocivaju na groblju u Novoj Varosi,ili Radoinji,Bozeticima,Bistrici,ili nekom drugom od sela u okolini Nove Varosi,sasvim je nebitno za citavu ovu pricu.Da li to sto sam ja rodjen u Novoj Varosi(dok je u njoj jos uvek postojalo porodiliste) mene cini nesto vecim covekom od nekoga ko je rodjen u nekom od okolnih sela?I da li ja u startu imam neku prednost na osnovu toga?Ne mislim da je to presudna stvar.Ono osnovno je stepen kulture koji se dobija kucnim i roditeljskim vaspitanjem i skolovanjem,maniri i ponasanje koji coveka cine covekom,njegova interakcija sa okolinom itd.
I kada vec govorimo o tome,da li mi iko od vas moze nabrojati bar 10(i slovima deset) porodica u Novoj Varosi za koje pouzdano zna da su bile intelektualske bar u cetri poslednje generacije?
I jos jedna veoma vazna stvar:Svima nama su koreni na selu,i zaista ne znam zasto svi bezimo od tog sela kao djavo od krsta,kad nas je ono sve iznedrilo.Srbija je seljacka zemlja,i opstala je ovoliko dugo bas zahvaljujuci vitalnosti i snazi tog sela.I setimo se samo perioda sankcija i inflacije iz 1993. kada smo preziveli zahvaljujuci tom selu.
Cesto dolazim u Novu Varos kod svojih roditelja,i svaki put mi je tesko kada vidim konstantno propadanje jednog veoma lepog grada,i sto je najgore svaki put je sve gore i gore.To je lakse primetiti coveku kada dodje sa strane posle malo duze vremena,nego onome ko je tamo svaki dan.
I kako jedan Andricev pasa kaze:dobar je dug konopac,ali ne i dug govor, pa da zavrsim sa jednim predlogom.Zasto se ne bismo dogovorili da se mi ucesnici foruma bar jedanput godisnje sretnemo u Novoj Varosi,i da medjusobno otvoreno porazgovaramo o tome sta bismo mi mogli uciniti da zaustavimo njegovo propadanje,i da vidimo kako najbolje da pomognemo nasem gradu?
pozdrav
Rajko
 20.01.2004. u 12:07 odgovor sa citatom  
BELI
Siva eminencija
(5.38/10)

Član od: 19.10.2002.
Ukupno poruka: 92

info

Oduvek sam govorio da nije seljak onaj koi je sisao sa sela,vec je seljak onaj ko nema nista u glavi.A drugari moji, koje gde se rodio (na selu ili u gradu) sasvim je svejedno.A koliko vidim vecina iz gradske strukture su "seljaci".

Pozdrav svim forumasima
Beli
 22.01.2004. u 00:37 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

Dragi prijatelji,
presecimo ovaj Gordijev cvor!!! Veci deo zitelja Varoske opstine je i dalje u letargicnom snu!!!! I dalje svi govore"Krenuce na bolje" ali niko nista ne preduzima!!! Zato bih iskoristio priliku i pozvao sve one Varosane koji su svesni situacije i koji su svesni da ljudi koji donose odluke vezane za Varosku opstinu ne rade nista po tom pitanju nego ih samo interesuje sopstveni dzep,da takve i slicne njima jednom za uvek posalju u zaborav!!!!
Dragi prijatelji, pozivam vas na otpor,pretocite svoje reci u dela.Svako od vas mora znati da ce biti tesko,jer ste u manjini ali to nece biti za uvek a plodovi vaseg zalaganja sigurno nece izostati!!!!
 22.01.2004. u 18:11 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 652

info
Pozdrav svima!
Citao sam vase komentare i red bi bio, ako ne da nadjem resenje, onda makar da ispravim pogreske.
Rajko, sto se tvog predloga tice, mislim da i sam mozes da dodjes do odgovora na svoje pitanje. Ali reci cu svima da se zna. Kao prvo, necemo se sastati jer je vecina ljudi neozbiljna. Drugo, zar zaista mislis da bi neko mogao da smiri larmu koja bi nastala tom prilikom --- zavrsili bi upravo po tim vasim parkovima, bolnicama i grobljima ne daj Boze.
Sto se ovih gostiju tice ne bih trebao uopste da komentarisem nekoga ko nece da se predstavi, ali uvrede stvarno nisu bile na mestu.
Pogresili ste za Ceda i sto se tice imena i znacaja.
Zivi bili pa videli, dragi moji, sta je on sve uradio i sta ce uraditi za ovaj grad.

Jos jednom pozdrav svima
Bracko
 23.01.2004. u 02:05 odgovor sa citatom  
Nikita
Siva eminencija
(3.91/10)

Član od: 26.01.2004.
Ukupno poruka: 34

info
Ova poruka zauvek je izgubljena zbog neprofesionalnosti našeg bivšeg provajdera VeratNet-a. Naravoučenije: Nikad ne postavljajte sajt kod Verata.
 29.01.2004. u 11:26 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002.
Ukupno poruka: 354

info
Ova poruka zauvek je izgubljena zbog neprofesionalnosti našeg bivšeg provajdera VeratNet-a. Naravoučenije: Nikad ne postavljajte sajt kod Verata.
 30.01.2004. u 12:23 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.200.34.*
 01.06.2004. u 12:15 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 80.126.84.*
 17.06.2004. u 18:25 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.161 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.