Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Varošani
Moderator: Humanbeing, izvidjac
Nova Varos Online Forum Index >> Varošani >> Kako unaprediti Novu Varoš

Autor Kako unaprediti Novu Varoš
Gost
Neregistrovan

IP: 194.106.189.*
Dajte predloge kako unaprediti ekonomski, turisticki, sportski, privredni polozaj Nove Varosi.
MOLIM ZA KONSTRUKTIVNOST.

MARSAL
 18.01.2004. u 00:51 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002.
Ukupno poruka: 354

info
Vec sam cini mi se na jednom mestu napisao da su jedina sansa Nove Varosi razvoj turizma i proizvodnja zdrave hrane.
Kako unaprediti turizam?Jednostavno!Cinjenica je da opstina isto kao i drzava nema novaca,ali resenje je davanje tzv.koncesije.Jednostavno dati nekom strancu(ili nasem coveku koji ima dovoljno novaca i zaintersovan je za to) zemljiste u zakup,napraviti dobar ugovor sa njim po kome bi mu se ogranicio broj godina koriscenja turistickog objekta koji bi izgradio,s tim sto bi posle tog roka objekat ostao u vlasnistvu opstine.Rezultati bi bili vidljivi ubrzo:dosli bi cak i strani turisti,zaradili bi i trgovci,seljaci takodje prodajom zdrave hrane koju proizvode,a mogla bi se organizovati i proizvodnja i prodaja suvenira od smrcevog ili borovog drveta,pletenih dzempera i poluvera,....Koliko bi samo ljudi na ovaj nacin doslo do posla!Koliko bi se na svemu ovome zaradilo,ne mozete ni da poverujete!Uzmite primer Bugarske!Jel' mislite da je bugarska drzava od svog novca gradila smestajne kapacitete i zicare i infrastrukturu na Crnom Moru?
Sto se tice proizvodnje zdrave hrane,tu bi drzava trebala da pokaze svoju fleksibilnost u vidu povoljnih kredita poljoprivrednim proizvodjacima i oslobadjanja od oporezivanja svakog ara zemlje koji bi bio iskoriscen za poljoprivrednu proizvodnju.Rad na njenom osavremenjavanju kroz omogucavanje kupovine mehanizacije isporukom poljoprivrednih proizvoda itd.
Ali ono sto nam treba podhitno je dobra zakonska regulativa koja ce nekom garantovati ulaganje i posten odnos drzave prema ulagacu,kojeg bi,zasto da ne,oslobodila poreza u narednih 5-6 godina,pod uslovom da zaposli odredjeni broj ljudi.
Znaci,jedino resenje su mere podsticajne politike.
pozdrav
Rajko
 20.01.2004. u 12:29 odgovor sa citatom  
vve
Siva eminencija
(5.84/10)

Član od: 21.09.2003.
Ukupno poruka: 28

info
Желим Вам да успете у Вашим искреним настојањима да се побољша Нова Варош у сваком погледу и да напредује како на уметничим, спортским, политичким, информативним пољима, тако и у свим сферама живота...!

Поздрав из Новог Пазара!
 20.01.2004. u 12:41 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 216.236.216.*
Nema sta pocelo je da se unapredjuje turisticki deo. Data je dzabe zemlja nekome ko nema para da izgradi ono sta je rekao ( Topalovic ), a u isto vreme je covek koji ima para kupio zemljiste i ne daju mu da gradi nego odugovlace sa izdavanjem dozvola i uvek nesto novo izmisle da bi odlozili izgradnju. Najveci je problem u Varosanima i to se nikada nece promeniti zato sto su Varosani takvi da ne trpe uspeh nekog drugoga i zato svi investitori zaobilaze Varos sirokim lukom. Dzaba ideje kada neko uvek koci i kaze da to nije ostvarljivo.
 23.01.2004. u 21:26 odgovor sa citatom  
MARTIN
Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002.
Ukupno poruka: 354

info
Citat:

Dana 2004-01-23 21:26, Gost je napisao:
Nema sta pocelo je da se unapredjuje turisticki deo. Data je dzabe zemlja nekome ko nema para da izgradi ono sta je rekao ( Topalovic ), a u isto vreme je covek koji ima para kupio zemljiste i ne daju mu da gradi nego odugovlace sa izdavanjem dozvola i uvek nesto novo izmisle da bi odlozili izgradnju. Najveci je problem u Varosanima i to se nikada nece promeniti zato sto su Varosani takvi da ne trpe uspeh nekog drugoga i zato svi investitori zaobilaze Varos sirokim lukom. Dzaba ideje kada neko uvek koci i kaze da to nije ostvarljivo.
Ne mislim da su bas svi Varosani takvi,ali ih ima dosta koji su u onom fazonu "da komsiji crkne krava" ili "da komsiji krava bude k'o civava"(izvinite na sali,ovo je ipak ozbiljna tema).
Poziv:Hajde da menjamo nesto!Pa brzo ce lokalni izbori(mislim vec u martu)!Dignimo glas,pa makar i ovako!Bolje i to nego cutati!
Krajnje je vreme da se nesto ucini po tom pitanju.Ja sam zaista poceo da gubim strpljenje...Zar Oni ne shvataju da smo mi mladi Novovarosani jedino pravo bogatstvo Nove Varosi,i kako misle da nekog od nas privuku da se vrati jednog dana(a da to ne bude u dubokoj starosti i penzionerskim danima)?
Da li neko misli da ce ziveti doveka i da ce vecito imati poziciju koju sada ima?
Ponekad mi dodje da zaplacem kada vidim sta se radi!A opet se potajno nadam da ce jednog dana biti bolje.Samo kad?Ako budemo i dalje ovako letargicni,mislim da ce taj dan biti u "limburgu mesecu"...

30.01.2004. u 12:57 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 229

info

Automatska poruka:
Tema je zaključana jer je period neaktivnosti veći od 5 meseci.

30.06.2004. u 12:57

Ova stranica generisana je za 0.143 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.