Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Varošani
Moderator: Humanbeing, izvidjac

Nova Varos Online Forum Index >> Varošani >> Koliko smo tolerantni

Autor Koliko smo tolerantni
Sapko_Seceragic
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 09.05.2005.
Ukupno poruka: 39

info
U poslednje vreme cesto mi je padala na pamet misao o toleranciji i postovanju tudjeg misljenja!Pa me dragi moji posetioci Novovaroskog sajta interesuje vase misljenje o tome koliko vi mislite da ste tolerantni,i koliko mislite da je tolerantno drustvo u kome zivimo!
 01.10.2005. u 21:46 odgovor sa citatom  
BELI
Siva eminencija
(5.38/10)

Član od: 19.10.2002.
Ukupno poruka: 92

info
Zavisi gde ko zivi to jest u kojoj drzavi.
Kultura naroda je cudo bozje,gde je kultura razvijenia tu je i tolerancia veca i mnogo snaznia.
pozdrav BELI
 06.10.2005. u 01:23 odgovor sa citatom  
Sapko_Seceragic
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 09.05.2005.
Ukupno poruka: 39

info
Dragi moj druze Beli tolerancij kao i kultura ne poznaju granice po mom misljenju!Ovu sam temu pokrenuo podstaknut onim sto se desavalo u zadnje vreme na forumu!Mislim da je u jednoj diskusiji veoma vazno da postoji nivo tolerisanja i prihvatanja tudjeg misljenja!Na moju veliku zalost mislim da je kod vecine taj nivo veoma nizak!
Sta ti i ostali mislite o tome?
 07.10.2005. u 23:38 odgovor sa citatom  
Fasa
Drug clan
(3.4/10)

Član od: 14.09.2005.
Ukupno poruka: 9

info

Prvi i najsire rasprostranjen primer: tolerancija. Ja smatram da 'tolerisanje' podrazumeva da se nesto trpi, odnosno da u mojoj blizini postoji nesto sto bih ja voleo da nestane, samo mi ne smeta toliko da ga licno uklanjam pa se sve svodi na ignorisanje. Ipak, ispostavilo se da nisam u pravu. Tolerancija je, prema recima novih jezikotvoraca, nesto sasvim drugo. Sto je najgore, sada je u situacijama koje su navedene u citavoj kampanji za toleranciju naveden niz primera koji upropascava moje tumacenje te reci. Treba (iz razloga tolerancije) prihvatiti da postoje razliciti ljudi. To bi znacilo da meni inace smeta sto ima razlicitih ljudi, samo posto je vec 21. vek necu da ih ubijam nego cu da se pomirim sa time da oni postoje.

Sta se desava? Sta je sledece? Da se 'dobar dan' tumaci kao: 'iako te ne volim, ali posto te tolerisem, neka i tebi dan bude bez neprijatnosti, osim te sto si me sreo'?
Pozdrav Fasa
 31.10.2005. u 23:58

Ova stranica generisana je za 0.105 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.