Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Varošani
Moderator: Humanbeing, izvidjac

Nova Varos Online Forum Index >> Varošani >> Šta je potrebno našem malom gradu?

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 sledece strane >> )
Autor Šta je potrebno našem malom gradu?
BG511
Drug clan
(3.05/10)

Član od: 09.08.2006.
Ukupno poruka: 26

info
Citat:

Dana 2006-08-30 02:04, bilby je napisao:
Jeli BG511? Znaci li to da cu ja morati da iznajmim neko terensko vozilo ako budem hteo da odem u Trudovo? Mozda ipak nesto urade dok se ja odlucim da posetim grobove predaka.
A sto se tice putokaza,mislim da ljudi prvo treba da nauce, da budu posteni. Da ne kradu saobracajne znake,bandere i ostalo.Mislis da bi ti putokazi osvanuli narednog jutra,ako bi danas bili postavljeni? Nemoj me zasmejavati leba ti.Pozdrav

Terenac je svakako preporučljiv za taj put. Čuo sam da će se uskoro krenuti sa obnovom. Inače, pre nekoliko godina put je obnovljen posipanjem starog izmlevenog asvalta. Pritom su putari iskopali kanal duž celog puta kako voda ne bi rovarila put. Međutim "pametni" seljani su pored svojih njiva i šuma te kanale zakopali, pa su bujice nemilosrdno uništavale put. Danas na putu ima mnoštvo kratera i rupa, a sve zahvaljujući tom radu ispred svoje kuće o kojoj Nebojša priča. A pravi i standardni putokazi ni do sad nisu postojali, pa prema tome ne možemo ceniti da li će oni biti tu i narednog jutra. Savetujem svima da budu optimisti i ne veruju u to da će putokazi biti uništeni, jer samo tako će i opstati. Možemo u to verovati u sebi, ali nikako ne smemo to javno govoriti. poz
 30.08.2006. u 16:06 odgovor sa citatom  
puska
Siva eminencija
(4.37/10)

Član od: 11.04.2004.
Ukupno poruka: 219

info
Kasno narode jeste li culi podatak da Nova Varos ima samo 600 zaposlenih ljudi-zvanicno zaposlenih na crno se ne racuna! Kidaj ko kud moze !
 30.08.2006. u 16:26 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003.
Ukupno poruka: 298

info
Да се школовани врате и упосле нас који жељно чекамо на њихов повратак. Исто важи и за оне који су отишли преко гране. Ако сте се снашли, уложите нешто и код куће. Сваки уложен динар даје наду. ТРЕНУТНО ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈЕ ДА ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРИМИ У РАДНИ ОДНОС БАР ПЕТ МЛАДИХ ЕНТУЗИЈАСТА КОЈИ ОДРАДИЛИ МЕДИЈСКУ КАМПАЊУ.
 30.08.2006. u 16:36 odgovor sa citatom  
puska
Siva eminencija
(4.37/10)

info
Nebojisa jako te postujem al sa tvojom mislju se ne slazem kako ne shvatas da je kasno,da je kad se tice Varosi gotovo sa svime dogurali smo do dna!
Nazalost prijatelju al tako je jako puno toga se promenilo od vremena kad smo ja i ti bili momci i gluvarili po ovom gradicu koji je tada imao i neku perspektivu a sada podji od branosevca do zebinovca tuga jedna niko nista ne radi!
 30.08.2006. u 23:06 odgovor sa citatom  
BG511
Drug clan
(3.05/10)

Član od: 09.08.2006.

info
Ne bih se složio sa tim pesimizmom. U krajnjoj liniji toliki pesimizam ubija i ono malo optimizma koji postoji. Zato bih ti savetovao da to držiš za sebe. U Varoši se ipak koliko-toliko radi. I nije tuga jedna, niti druga... Nova Varoš po meni ima ogroman potencijal koji čeka da se iskoristi. Ne može se kritikom postići ništa. Ako se voli svoj grad, potrebno je uraditi bar nešto, malo. U novoj Varoši radi prilično lokala. Noću ima prilično omladine, što uliva nadu. Žao mi je što nisam stalno u Varoši kako bi upoznao više ljudi i predložio neke aktivnosi. Ljudi, ne gubite nadu, ne budite nesvesni o tome gde ste i šta je "ispod vas"...
 30.08.2006. u 23:31 odgovor sa citatom  
puska
Siva eminencija
(4.37/10)

info
bg511 i meni je zao sto nisi stalno u Varosi-optimisto
 31.08.2006. u 02:06 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3488

info
Velika nezaposlenost, dakle potrebna su nam radna mesta...sto vise njih, ovde radi sistem studiranja u vecim gradovima i neocekivanje da ce vas sunce ogrejati ako radite nesto u svojoj struci, nesto sto vi volite...

Staracki domovi su nam sada najpotrebniji...i jos mesta za podizanje grobova.
 01.09.2006. u 01:37 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004.
Ukupno poruka: 928

info
Citat:

dana 2006-08-30 23:31, bg511 je napisao:
ne bih se složio sa tim pesimizmom. u krajnjoj liniji toliki pesimizam ubija i ono malo optimizma koji postoji. zato bih ti savetovao da to držiš za sebe. u varoši se ipak koliko-toliko radi. i nije tuga jedna, niti druga... nova varoš po meni ima ogroman potencijal koji čeka da se iskoristi. ne može se kritikom postići ništa. ako se voli svoj grad, potrebno je uraditi bar nešto, malo. u novoj varoši radi prilično lokala. noću ima prilično omladine, što uliva nadu. Žao mi je što nisam stalno u varoši kako bi upoznao više ljudi i predložio neke aktivnosi. ljudi, ne gubite nadu, ne budite nesvesni o tome gde ste i šta je "ispod vas"...

u potpunosti se slazem. ne predaj se,bori se,burazeru. neki bre ljudi samo kukumavce ko neke babe i cekaju da sve padne sa neba. i ja bih voleo da ne mrdnem ni malo a da kinta pristize,ehe,shio mu ga djura. ko ce da izgradjuje novu varos,ko ce da zaposljava ljude? neko iz uzica mozda? ili cacani? ili beograd? gospodo,borite se za svoj grad.bg511 je u pravu,da u pravu je.pozdrav svima koji zdravo razmisljaju i veruju u bolje sutra kao i onima koji nesto preduzimaju da bi im sutra bilo bolje.
 04.09.2006. u 05:04 odgovor sa citatom  
anton
Drug clan
(2.39/10)

Član od: 25.03.2006.

info
Нашем малом граду потребно је за почетак мало оптимизма.
Ко што неко рече.

Али шансе да овде оптимизам постане заразан нису велике. Овде су на цени намћори који сумњом замењују недостатак идеја.
(Ко што неко рече)
 04.09.2006. u 23:28 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
Ja sam davno digao ruke od optimizma...
 05.09.2006. u 16:16 odgovor sa citatom  
izvidjac
Moderator

Član od: 19.12.2005.
Ukupno poruka: 882

info
Ja sam uvek za optimizam...
Po mom misljenju, ljudi koji su otisli iz Varosi malo rade na tome da pomognu svoj rodni grad. Ne mislim samo novcano, nego u idejama kao i u podrsci. svi vole doci u Varos preko leta ili zime, odmoriti se, pricati kako je sve isto, ali ipak "dobro"!
I tako, a dani prolaze, novi momci i devojke odrastaju u sve gorim uslovima i jos poremecenim sisemima vrednosti... moja generacija je poslednja koja je se sankala niz Rezista pa sve do bolnice, koja je se igrala "Kantara" na parkingu ispod Nove skole... Moja generacija je svirala, osnovali smo izvidjace, takmicili se za planinare i skijase,a ove nove igraju igara ali na PC-u i izlaze i "sviraju" ali u diskoteci...
pozz i nadam se da cu nekad postati toliko "jak" da pomognem svo gradu, jer je kod mene to zasluzio...
 07.09.2006. u 13:23 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
Na zalost Nermine, u pravu si...svaka tvoja rec zlata vredi. Mogu da te podrzavam u tome...ako ikada postanem i Ja tako "jak".

Sto se tice PC Igara, ja to igram kako bih pobegao iz ove surove stvarnosti i prepustio se virtuelnoj realnosti koju mogu da kontrolisem i da prilagodjavam sebi.
 07.09.2006. u 23:05 odgovor sa citatom  
Mimo
Drug clan
(1.88/10)

Član od: 27.06.2006.
Ukupno poruka: 88

info
POTREBNI SU NORMALNI,MLADI LJUDI SPREMNI DA URADE NESTO ZA OVAJ GRAD(asfaltirano selo). Lepo je rekao jedan moj prijatelj "samo da imam jednu bombu pa da nas sve sravnim sa zemljom".Kakav je to grad u kome majmuni imaju novac,kakav je to grad u kome nema nijedan bilbord(smesno ali istinito),kakav je to grad u kome jer Sirijada glavni dogadjaj,kakav je to grad u kome se ski staza pravi 20 godina,kakav je to grad koji nema sportsku halu,kakav je to grad u komme je normalan covek sluga a majmun KRALJ.Ali ne treba se brinuti mi ne mozemo ici nize jer smo na dnu. Tako mozemo samo napredovati ali na to cemo malo pricekati jer je i dalje opstina na istom mestu a prosecna starost sadasnje vlasti je oko 50 godina.
P.S. Nemam nista protiv sadasnje vlasti.
Preporucujem svakome da cuje pesmu od Eda Maajke Mater Van J....m.

11.09.2006. u 19:43 odgovor sa citatom  
Mimo
Drug clan
(1.88/10)

info
Ovde, vise ne dolaze ni rode
ne gode im vise nase flase
Balkan im vise jednostavno ne pase
jer grijeh je rodi dijete tu gdje metci lete
gdje seljaci prijete i gdje su pametni postali mete
ujutro, zeludci bole pa pijemo uzole
glave bole jer slusamo morone
pijemo kafetine pa na kordone u zapaurine
jer otisli su zivci onaj dan kad su otisle i firme
zbogom firme hej ba bile ste dobre
al sjebale vas protvorbe i privatizacije
donijele nam otkaze i sikiracije
al no sikiriki, sace izbori sace kampanje
da nam skrenu paznje donjet ce nam u nase selo raznje
dijet ce kobasice okretat jance
i prasice da zaboravimo masnice
prazne novcanike i nase prazne kartice
raja, hajmo svi u strajk gladju
ako ne bude glasaca nece znat da se snadju
tek se onda za za gusti nece imat vise koga musti
i oni ce umrijeti od gladi kad nema ko za njih da radi
halo ba hej, nek nas nasele Madjari oni znaju sta da se radi
znat ce obradjivat nasu zemlju ne rade stetu pravit ce vegetu
nek cijelu zemlju betoniraju od vegete neka prave supe
nek svaki 10 metara nek rade benzinske pumpe i hotele
parkiralista za aute, kamione i motore
da se imaju gdje odmarat kad idu na nase prekrasno more
al dijaspora to nebi dala, trazi li bi svoja prava
zemlju bi naselili opet Balkanci opet bi bila puna istih budala
onda bi dijaspora dobila svoju dijasporu
a Madjari i ostali nebi vise kroz nas isli prema moru
gdje na cestama su bile nove rupe, nove paravojne trupe
novi balvani na cesti, novi supci, nove puske i novi metci
jer grijeh rodi djete tu gdje metci lete
ama opet budale nove budale vode
opet pobjegose moje rode
neznam raja za vas al ja vidis volim nase rode
one ko i ja vole mir vole cista polja i ciste vode
vode bez leseva i polja bez mina
one donose dijecu, a ja bih danas sutra imo ceru i sina
 11.09.2006. u 20:06 odgovor sa citatom  
elcommandante
Drug clan
(1.98/10)

Član od: 24.08.2006.
Ukupno poruka: 120

info
ja mislim da bi suvisno bilo dalje da pisem posle mimovog komentara
 12.09.2006. u 09:25 odgovor sa citatom  
erwin
Drug clan
(1.78/10)

Član od: 10.05.2006.
Ukupno poruka: 53

info
fali nam jos kafana, pa malo ih je,
 12.09.2006. u 09:56 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005.
Ukupno poruka: 282

info
Nasem malom gradu je potrebna jedna dobra macuga da najuri sve malo sposobne mlade momke,jer u tom malom gradu nema bas nikakve perspektive za buducnost.Ja garantujem da bi svi do jednog uspeli nesto(zaraditi neku kintu i sl.)Nije problem se vratiti u Varos ona negine u najgorem slucaju, da covek stvarno nema gde.Znaci ne zivi se od price,vec od onog koliko si sposoban.Covek treba imati neki cilj,a za taj cilj mora da se bori jer ne pada s neba nista. Nece neko uraditi za tebe nesto dok sam ne pravis inicijativu za to.Ne vidim smisao zivota ljudi koji cekaju da umru ili cekaju neko bolje sutra naprotiv ono nikad nece doci,ali smrt sigurno.Pozdrav svima i bjezte kolko vas noge nose borite se i ne odustajte lako,jednog dana mozda bude bolje u tom gradu ali kad vi donesete nesto!
 12.09.2006. u 17:38 odgovor sa citatom  
Humanbeing
Moderator

Član od: 05.11.2005.
Ukupno poruka: 965

info
Mislim da vam pocinje latino ser*ja na Pinku. Poz

[ Poruku promenio Humanbeing dana 12-09-2006 ]

[ Poruku promenio Humanbeing dana 12-09-2006 ]
 12.09.2006. u 17:53 odgovor sa citatom  
Mimo
Drug clan
(1.88/10)

info
A Dnevnik2?
 12.09.2006. u 18:56 odgovor sa citatom  
izvidjac
Moderator

Član od: 19.12.2005.
Ukupno poruka: 882

info
a ja mislio da svi koji su otisli da su budale ili da imaju puno para pa neznaju sta ce sa njima???
 12.09.2006. u 20:11 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.191 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.