| Autor |
Odgovor "Bjeli" |
ZORZI Siva eminencija
(6.45/10)

Član od: 15.08.2002. Ukupno poruka: 76 info
|
I BJELA JE BIO KOŠARKAŠ
Volim kritiku. Čak su mi, oni koji su u ovom poslu daleko duže od mene, nekoliko puta napomenuli da je veoma pozitivna stvar kad neko pošalje "pismo čitalaca" koje kritikuje (ne mora biti negatino konotirano) tvoj tekst. Dakle, volim da čujum kritiku na svoj tekst, ma kakva da je. Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je taj koji kritikuje - pročitao tekst.
S druge strane, ne volim da polemišem sa kritičarima (čitaj: čitaocima). Nekako mi se nije dalo. Sve do sad.
Povod je vrlo jednostavan. Odgovor članu ovog sajta sa korisničkim imenom "Bjela". Moram čoveka da naučim da čita. Kad to savlada, preći ćemo na razumevanje pročitanog. Besplatno.
O čemu se radi. Izvesni gospodin sa korisničkim imenom "Bjela", setio se da moj tekst od od 08.03.2004. sa naslovom My name is Zlatarac (treći u serijalu "Unutrašnji neprijatelj") "kritikuje" 06.01.2006 u 7:29:31. Gotovo dve godine kasnije. Ovo poslednje me, šta više, i raduje: čitaju me, čak i buđave tekstove. Ono što me nateralo da napišem ovaj odgovor je, kao što napisah, činjenica da "Bjela" NE RAZUME NAPISANO.
On, "Bjela", počinje komentar cinizmom kako mi je "tekst dobar" ali mi se i jada kako "nikako da se seti(m) ko ti je ovaj Džele". Priznajem, napravio sam lapsus i umesto Džale napisao Džele. Dešava se.
Naime, kritikujući moždanu neaktivnost ljudi iz Nove Varoši dotakao sam se pojma "Zlatar" (jednog od nusproizvoda pomenute neaktivnosti). Napisao sam kako se svemu u tom gradu daje ime "Zlatar". Kao pozitivan primer (po nazivu i još po nečem) pomenuo sam KK "Neron" i naveo nekoliko ljudi iz tog kluba, ilustracije radi. Kod Džela/Džala – pogrešio, a o "Bjelu" - se ogrešio. Nisam čoveka pomenuo.
I sad, iznerviran činjenicom da ga nisam pomenuo (da sam pisao tekst o "Neronu" sigurno bih ga pomenuo) čovek, a to se u kratkoj "kritici" oseća, polako eksplodira. Ljut, valjda, što će istorija da ga zaboravi, gospodin kaže da lažem. Dalje, kaže kako "pesma koju si naveo nikada nije bila navijačka pesma navijača KK 'Neron'". I nije. A ni ja to nisam napisao. Napisao sam kako su te stihove, pevali oni koji su voleli "Zlatar" a ne "Neron".
Za Džela/Džala sam kriv ali za to što "Bjela" ne može da razume napisano stvarno nisam kriv. Bog mi je svedok. Možda i "Bjelina" učiteljica.
Dokaz šta sve živ čovek može da uradi kad se iznervira je i "Bjelina" poslednja rečenica: "I koji si ti ***** da sudiš, šta je bilo u klubu sjajno, a šta nije? Šta si ti uradio kvalitetno i ispravno u zivotu za svoj grad?".
Onaj ko pročita pomenuti tekst, videće da ja nisam raspravljao (a ni sudio) šta je u "Neronu" bilo dobro, šta nije. Sudio sam (i raspravljao) šta je dobro, šta loše u Novoj Varoši – što je odgovor na poslednje pitanje (mada mi više liči na parolu).
Eto.
Čitamo se i kritikujemo. Slobodno.
Može i "Bjela", kad sazri.
Vaš,
Zorzi Kazirragi
|
02.02.2006. u 00:21 |
odgovor sa citatom
|
vranic Moderator

Član od: 25.11.2002. Ukupno poruka: 89 info
|
Ne volim kada se dva moja dobra prijatelja sporeckaju na ovom sajtu i ne znajuci ko su i sta su doprineli ovom sajtu.
Zorzi, koji pise kolumne na sajtu, profesionalni novinar i moj dobar prijatelj, pa mu i ne zameram kad "osine" nekog na sajtu zbog pravopisnih greski. Znam da i on zna da sam ja inzenjer, a recimo neko je veterinar, neko "lelemud", a neko veoma ozbiljan, pa i nismo bas svi lektori jezika.
Bjela, je bio jedan od najaktivnijih na sajtu u pocetku, sad se covek odselio i vise ne pise mnogo, ali siguran sam da stalno prati nas sajt i forume.
Iskreno, ni ja NIKAD nisam cuo pesmu koju je Zorzi naveo u svom tekstu, ali mislio sam da je to bio novinarsko-marketinski trik u tekstu, pa ga i nisam nesto prethodno komentarisao.
Zbog toga nemojte gubiti vreme na gluposti.
Inace koliko ja znam KK Neron je dobio ime kada smo bili druga godina gimnazije i iz istorije ucili o Neronu, a ime mu je dao nas prvi plej Simo. Nakon toga, ograniceni finansiranjem, glavni finansijer kluba, Opstina nas je uslovila da promenimo ime u KK Zlatar - da bi nam davali novac za putovanja.
Kad smo vec tu da pomenemo osnivace:
4-Dzale
5-Sasa
6-Simo
7-Djaja
8-Cirko
9-Guja
10-Bjela
11-Bojan
12-Coba
13-Ljuboje
14-Mis
15-Grba
16-Duma
23-Tomo
Za klub su nastupali jos i Mata, Stanko, zatim Danijel iz Uzica, Srecko, i ako sam nekog zaboravio neka mi oprosti. Trener je bio moj otac, Ljubivoje Vranic, i dan danas trener kluba.
U prvoj sezoni klub je usao u 8 u Srbiji, i svi se secaju kako je Guja cuvao Dejana Milojevica, i kako ih je Boksi izlepio bananama u Prijepolju.
Mislim da ne treba kvariti ovakvim pricama nesto sto je grupa ljudi u onakvim uslovima stvorila. Pa ljudi, nama su prvi dresovi bile bele triko majice sa fudbalerskim brojevima kupljenim u "Sportu" i obojenim u crno, a pobedjivali smo nabedjene Uzicane, Cacane, Beogradjane i ostale koji su imali full opremu. I sta nam je falilo?
Pozdrav svima, Sasa No.5.
[ Poruku promenio vranic dana 05-02-2006 ]
|
03.02.2006. u 21:28 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

Član od: 10.11.2002. Ukupno poruka: 515 info
|
Sale je u pravu kada kaze da je besmisleno da se Zorzi i Bjela na ovakav nacin prepucavaju preko sajta, jer su obojica krajnji pozitivci, jedni od boljih ovde.
Sto se mene licno tice, ova me se tema u smislu kosarke gotovo ne dotice, iako sam bio u odeljenju sa ekipom ovog kuba i u odlicnim sam odnosima sa svima,ali nikada se nisam bavio kosarkom (tacnije, za nju sam uvek bio antitalenat).
Samo me cudi da Sale nije pomenuo Tomketa, posto je on koliko se secam takodje bio medju osnivacima i stalni clan ekipe, a bio je iz naseg odeljenja, ne sa strane. No verovatno je previd, Sale je sam rekao da diktira po osecaju.
Stoga, pozdrav za hakera Bjelu, za analitickog novinara Zorzija i za inzenjera-kosarkasa-aikidoku Saleta od njihovog drugara Olivera
|
04.02.2006. u 11:26 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 207.96.151.* |
Stvarno SALE kako te nije sramota?Zaboravio si Toma......samo zahvaljujuci njemu Neron je bio to sto je bio.Olivere reci mu!!!!!!
|
04.02.2006. u 20:30 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Vrlo zanimljivo... Izgleda da imam tajnog i stidljivog "postovaoca" sa IP adresom 207.96.151.*, koji doduse nikada nema nista pametno da kaze, ali je tu kada treba da karikira ili mlati praznu slamu kada god nesto prokomentarisem.
Ne verujete - pogledajte reakciju istog na moj odgovor u temi o kreditnim karticama.
Dvojka, decko, slobodan si... Idi leci komplekse na nekom drugom mestu.
|
04.02.2006. u 20:40 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 57 info
|
Cuvaj se Oli, mozda je peder! Ali ja mu necu reci da ti zivis na Banovom brdu, u ulici ... necu mu reci ni telefon 064 ... 
|
04.02.2006. u 23:55 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
E, Mima, Mima, nista bez tvog specificnog smisla za humor
p.s. A mozda je i neki neo-komunista, sta kazes, to mi lici na njihov potpis tipicne ilegale sa primesom trulog sarkazma?
|
05.02.2006. u 13:12 |
odgovor sa citatom
|
vranic Moderator

Član od: 25.11.2002. Ukupno poruka: 89 info
|
Ej, u pravu ste. Slucajno sam ga ispustio iz spiska. Pa covek je bio jedan od dvanaest. Ispravljeno. Pozz, bratijo.
|
05.02.2006. u 16:42 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Pozdrav, Sale, veliki lafe!
|
05.02.2006. u 16:46 |
odgovor sa citatom
|
MARTIN Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002. Ukupno poruka: 317 info
|
Citat:
Dana 2006-02-04 20:40, oliver je napisao:
Vrlo zanimljivo... Izgleda da imam tajnog i stidljivog "postovaoca" sa IP adresom 207.96.151.*, koji doduse nikada nema nista pametno da kaze, ali je tu kada treba da karikira ili mlati praznu slamu kada god nesto prokomentarisem.
Ne verujete - pogledajte reakciju istog na moj odgovor u temi o kreditnim karticama.
|
Oli, prijatelju,izgleda da imamo zajednickog obozavaoca,al izgleda veoma plasljivog (slazem se i sa epititima koje si vec naveo).Samo sto se ponekad u postovima upucenim meni potpise kao izvesni "brat"(to mu je korisnicko ime na sajtu)...A interesovanja su mu zaista,izgleda,mlacenje prazne slame.
pozdrav za mog druga Olivera.
[ Poruku promenio MARTIN dana 06-02-2006 ]
|
06.02.2006. u 10:58 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Otpozdrav, Martini, nije te odavno bilo na sajtu i bas mi je drago da si se aktivirao pre par meseci, obzirom da si ozbiljan covek i da ucescem doprinosis kvalitetu sajta uopste.
A sto se tice nasih "postovalaca"... Imas svakakvog sveta, a to je posebno vidljivo na Internetu. Za takve likove je cak i smisljen nadimak ("trol") i lista saveta u vezi njih, koja se svodi na jedan - ignorisati ih kao neozbiljne. A u slucaju bolesno napadnih ljudi koji ugrozavaju opstanak foruma kao takvog iskoristiti i moderatorsko pravo brisanja poruka.
Srdacan pozdrav
Oliver
|
06.02.2006. u 11:13 |
odgovor sa citatom
|
bjela Siva eminencija
(6.09/10)

Član od: 23.10.2002. Ukupno poruka: 77 info
|
Kao pravo ne bih želeo da ovo preraste u neki lični sukob, jer mi to nije ni bila namera. Nego je samo rekacija na tekst koji mi se čini suviše tendeciozan, i napisao sam komentar bez nekih skrivenih osećanja koje novinar navodi ( toboze sto nije mene pomenuo, u celom tekstu i stoje imena ljudi koji su nazasluzniji za uspeh kluba, nikad nisam ni smatrao sebe nekom previse bitnom karikom u celoj toj prici, dao sam sve od sebe). Tako da ta priča ne drži vodu. Ono šta sam hteo da potenciram jeste da se na vrlo vulgaran način pokušao da se diskredituje jedan veliki uspeh i veliki napor svih nas koji smo učestvovali u stvaranju košarkaškog klub u Novoj Varosi. Umesto da je to predsavljeno kao nešto što su "golobradi momci=deca" u gradu napravili pozitivno, podmeću se neke konstruisane navijačke pesme, čime se blati i ime kluba i sve što smo uradili na popularizaciji Nova Varosi u Srbiji. Kad smo presli u vec rang takmicenja ljudima u McDonalds ligi nije bilo jasno ko smo mi i šta smo, znajući da smo počeli igrajući u belim triko majicama. Tako da Zorzi, "no hard feelings" možda si i ti krivo obavešten, a možda je to bio i novinarski trik (kao sto Saša reče), al svejedno zasmetala mi je neistina.
p.s. Što se tiče komentara da čitam "budjave postove". Pored posla kog obavaljam i nemam puno vremena za surf po webu, tako da nekada kad ugrabim vremena, čitam sve sto je napisano na sajtu, nema veze kog je datuma.
Specijalan pozdrav Saši i Oliveru...
|
07.02.2006. u 20:51 |
odgovor sa citatom
|
brat Uzgajivac nojeva
(1.42/10)

Član od: 01.02.2006. Ukupno poruka: 63 info
|
Citat:
Dana 2006-02-06 10:58, MARTIN je napisao:
Citat:
Dana 2006-02-04 20:40, oliver je napisao:
Oli nemoj da me diras, ja samo Rajka "bratski" savetujem!
|
Oli, prijatelju,izgleda da imamo zajednickog obozavaoca,al izgleda veoma plasljivog (slazem se i sa epititima koje si vec naveo).Samo sto se ponekad u postovima upucenim meni potpise kao izvesni "brat"(to mu je korisnicko ime na sajtu)...A interesovanja su mu zaista,izgleda,mlacenje prazne slame.
pozdrav za mog druga Olivera.
[ Poruku promenio MARTIN dana 06-02-2006 ]
|
|
12.02.2006. u 16:14 |
odgovor sa citatom
|
brat Uzgajivac nojeva
(1.42/10)

|
Sale Vranicu nije ti fer sto mi ne das na forum.Pristrasan si.Oliver ti je "tata" i njega slusas.Ja mogu i da se iskljucim iz igre nema problema."Pedagoski"sam rekao Rajku Martinovicu(iz Akmacica) da nastavi studije i vi me "kaznjavate"Niste hriscani!
|
12.02.2006. u 16:19 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
U cemu je poenta brate-hriscanine - kako to ne mozes da ucestvujes na forumu kada si upravo postavio tekst na forum? Ja nisam nikome "tata", kako si rekao, a najmanje Saletu - on na ovom forumu i sajtu uopste ima daleko vece ingerencije od mene, ja sam obican moderator rubrike i jedan od prijatelja sajta.
A sto se tebe tice, nikome nisam prosledio zahtev za tvojim privremenim izuzecem - ono sto sam napisao javno na forumu samo je bilo upozorenje. A sto se drugih tice (osobito Rajka, na koga si se na znam zbog cega okomio, decko je sasvim OK), ne znam da li su zahtevali tvoje izuzece od super-moderatora, koji imaju tu mogucnost.
Regards, brother - don`t just call yourself brother - be one
Olivier
|
12.02.2006. u 20:24 |
odgovor sa citatom
|
MARTIN Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002. Ukupno poruka: 317 info
|
Citat:
Dana 2006-02-12 16:19, brat je napisao:
Sale Vranicu nije ti fer sto mi ne das na forum.Pristrasan si.Oliver ti je "tata" i njega slusas.Ja mogu i da se iskljucim iz igre nema problema."Pedagoski"sam rekao Rajku Martinovicu(iz Akmacica) da nastavi studije i vi me "kaznjavate"Niste hriscani!
|
Vidim pedagogija ti je jaca strana:)))
Ma samo ti nastavi da "pedagoski" kritikujes moju malenkost,to mi veoma prija.Ali izgleda da nisi dobro obavesten sto se nekih stvari tice:
1)ja zivim na Branosevcu,a ne u Akmacicima(mada sam nekad ziveo i veoma ih volim,jer me za njih vezu lepe uspomene)
2)studije nisam nikada ni prekidao(pa se ne moze nastavljati ono sto nije prekidano,jel?)-doduse imao sam malu pauzicu od 8 meseci koliko sam proveo na odsluzenju vojnog roka(ali i za vreme te pauze sam uspeo da polozim neke ispite)-iako mi je bio odobren status mirovanja na fakultetu.
I molio bih te da se brines za svoje studije,ako uopste nesto studiras,a mene da ostavis na miru,jer mislim da ti nisam dao nikakav povod za ovakvo ponasanje ni na ovom sajtu,a narocito mislim ne tet-a tet tj.u nekom direktnom kontaktu ako smo ikada imali priliku da razgovaramo.A ako sam ti ipak nesto nekada uradio(verovatno nesvesno)-reci mi ko si i sta je u pitanju,pa da to resimo i da ti se izvinem ako sam "kriv"(u hriscanskom duhu-posto se,vidim,pozivas na hriscanstvo).
Ovo je moj poslednji odgovor na tvoje prozivke,i zaista mi ne pada na pamet da se vise prepucavam s tobom na forumima(sto nije ni po pravilima).A narocito zbog toga sto neces ili ne smes da se predstavis.Mozda nemam koeficijent inteligencije(IQ)od 150,ali onaj koji imam mi je sasvim dovoljan da zakljucim da me se verovatno plasis jer ne smes da potpises post.Al ne boj se,"prijatelju",nisam ja nasilan tip,i u zivotu se ni sa kim nisam tukao pa necu ni u buduce.A mozda imas "smeca po svom dvoristu" pa se bojis da ono ne izadje u javnost?Opet s moje strane ne treba da ocekujes nesto tako-nisam ja dezurni abronosa i nikada se nisam bavio ogovaranjem drugih ljudi niti brinuo o njhovim problemima(sem ako nisam mogao da pomognem na bilo kakav nacin).
Samo jos jedna stvar koju treba da znas:nisam taj koji je trazio tvoje banovanje s foruma.I necu to traziti.Pa jel mislis da tvoje "pricice" iko uzima za ozbiljno?
[ Poruku promenio MARTIN dana 13-02-2006 ]
|
13.02.2006. u 11:00 |
odgovor sa citatom
|
brat Uzgajivac nojeva
(1.42/10)

|
Rajko jesi polozio sta skoro?!!!!!!!!
|
15.02.2006. u 17:13 |