Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Mali oglasi
Moderator: ivan, svp, vranic

Nova Varos Online Forum Index >> Mali oglasi >> ECDL u Prijepolju

Autor ECDL u Prijepolju
Sanid_Hadzalic

Član od: 15.03.2008.
Ukupno poruka: 5

info
Postovani,
Zelim da Vas obavestim da je u Prijepolju poceo sa radom prvi u regionu ECDL Testing Centar u okviru Centra za kompjuteresku edukaciju Polimlje.
Sve zainteresovane, kao i potencijalne saradnike i partnere u ovom poslu pozivamo da nam se jave.
INFO CCED - POLIMLJE
+381 64 351 27 44
cced.polimlje@gmail.com
www.cced-polimlje.info

Pozz Administraciji, navratite na www.prijepolje.in

16.03.2008. u 02:11 odgovor sa citatom  
Nikadel
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 28.04.2007.
Ukupno poruka: 838

info
kol`ko je to para?
 16.03.2008. u 13:03 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1680

info
Ja jos samo access da ppolozim i zavrsio sam
 16.03.2008. u 14:20 odgovor sa citatom  
Sanid_Hadzalic

info
Bravo Asmire cestitam, dodji da polozis Access kod nas u Prijepolje
Svi oni koji zelle mogu postati partneri CCED Polimlje, kao i koordinatori ECDL -a u svojim gradovima.

Ovako,za one koji nisu upuceni u ECDL program napisacu sta je to ustvari.

Ceneći prioritete i inicijative definisane u Strategiji razvoja informacionog društva Republike Srbije, Centar za kompjutersku edukaciju Polimlje (CCED Polimlje) je kao visoko organizovan savremeni procesno orijentisan edukativni sistem brzo uočio njihovu veliku važnost, kako za same članove CCED Polimlje iz gradova Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Tutina tako i za društvo u celini i već 01.marta 2008.godine je akreditacijom od strane Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije registrovan kao zvanični međunarodni ECDL test centar sertifikatom ECDL Core ATC099.
ECDL je internacionalni program za obuku i testiranje znanja o informatičkim tehnologijama(IT).
Program se sastoji od sedam modula i nakon uspešnog polaganja ispita iz svih celina dobija se European Computer Driving Licence - licenca koja je priznata praktično u SVIM zemljama Evropske Unije i mnogim drugim zemljama članicama programa ICDL (International Computer Driving Licence) – SAD, Kanada, Australija, afričke i azijske zemlje ...
Do danas je preko 1,5 miliona ljudi završilo ili trenutno prolazi kroz ECDL program.
Program je namenjen:
- korisnicima koji nemaju iskustva u radu sa računarima;
- ljudima koji koriste računare, ali žele da prošire postojeća znanja;
- iskusnim korisnicima koji žele međunarodno priznatu diplomu.

CENOVNIK

ECDL START
ECDL START sertifikat stiče kandidat koji je položio 4 modula. Garantuje da je vlasnik sertifikata u potpunosti kompetentan za korišćenje personalnog računara i rad u navedenim aplikacijama na sertifikatu.
Index 30 €
Polaganje modula 40 €
Školarina 150€ (Predavanja u Prostorijama CCED Polimlje, Tutorijali, Pripremni testovi, originalna literatura, radne sveske).
* Napomena: Pohađanje Predavanja nije obavezno, pa stoga ni placanje skolarine. Uplacuju se samo minimalni troskovi CCED Polimlje za izvodjenje određenih vjezbi 30€.

ECDL STANDARD (CORE)
ECDL STANDARD sertifikat stiče kandidat koji je položio svih 7 modula. Garantuje da je vlasnik sertifikata u potpunosti kompetentan za korišćenje personalnog računara i osnovnih programskih aplikacija u svakodnevnom radu.
Index 37€
Polaganje modula 70 €
Školarina 200 € (Predavanja u Prostorijama CCED Polimlje, Tutorijali, Pripremni testovi, originalna literatura, radne sveske).
* Napomena: Pohađanje Predavanja nije obavezno, pa stoga ni placanje skolarine. Uplacuju se samo minimalni troskovi CCED Polimlje za izvodjenje određenih vjezbi 30€.

ECDL PROGRAM

Modul 1 - Koncepti informacionih tehnologija (IT) – Ciljevi modula: Od kandidata se zahteva poznavanje osnovnih pojmova informacionih tehnologija kao što su: sastavni delovi računara, hardver i softver, razumevanje pojmova kao što su memorija i čuvanje podataka. Traži se razumevanje korištenja informacionih mreža, kao i značaj upotrebe aplikacija u svakodnevnom životu. Potrebno je imati osnovna znanja o problemima koje mogu imati korisnici, sa zdravstvenog i sigurnosnog aspekta, kao i one koji se odnose na okolinu , a povezani su sa korištenjem računara. Kandidat mora biti informisan o zaštiti podataka od neovlaštenog korištenja, kao i postojanju zakonske regulative na tom području.

Modul 2 - Upotreba računara i upravljanje datotekama – Ciljevi modula: Od kandidata se zahtijeva znanje i sposobnost u korištenju osnovnih funkcija personalnog računara i njegovog operativnog sistema, prilagođavanje osnovnih postavki na računaru, poznavanje “help” funkcije. Treba da zna kako prekinuti rad funkcije ukoliko dođe do zastoja u radu računara, kako raditi unutar radne površine – desktopa sa ikonama i prozorima, kako upravljati i organizovati datoteke i direktorijume – foldere, kako kopirati, premještati, brisati, kompresovati i dekompresovati datoteke i direktorijume. Kandidat mora biti informisan o kompjuterskom virusu, mora znati da koristi anti-virusni softver, kao i alate za uređivanje teksta.

Modul 3 - Obrada teksta (MS Word)– Ciljevi modula: Modul 3 traži od kandidata sposobnost korištenje aplikacija za obradu teksta na računaru. Mora poznavati kreiranje, formatiranje i pripremanje manjih dokumenata za distribuciju . Također mora znati umnožavati i premeštati tekst unutar dokumenata i između dokumenata. Mora dokazati poznavanje kreiranja tabela, slika i crteža unutar dokumenta i alata za cirkularna pisma.

Modul 4 - Tabelarne kalkulacije (MS Excel)– Ciljevi modula: Od kandidata se zahtijeva razumevanje osnova tabelarnih kalkulacija i sposobnost korištenja aplikacija za tabelarne kalkulacije na računaru. Potrebno je uraditi zadatke vezane za kreiranje, formatiranje, izmjenu i korištenje radnih listova i radnih knjiga ograničenog obima, kao i njihovu distribuciju. Kandidat treba da primenjuje standardne matematičke i logičke formule, uz upotrebu osnovnih formula i funkcija, kao i da demonstrira svoje sposobnosti u oblikovanju dijagrama i grafikona.

Modul 5 - Baza podataka (MS Access) – Ciljevi modula: U ovom modulu se od kandidata zahteva razumevanje osnovnih pojmova baze podataka i dokaz sposobnosti korištenja baza podataka na računaru. Treba znati kreirati i obavljati promjene nad tabelama, upitima, obrascima i izveštajima, kao i pripremiti izlazne podatke spremne za distribuciju. Kandidat treba poznavati povezivanje tabela, dobijanje i upravljanje informacijama iz baze podataka koristeći upite, kao i funkcije za sortiranje raspoložive u aplikaciji.
Modul 6 - Prezentacija (MS PowerPoint) – Ciljevi modula: Modul 6 traži od kandidata sposobnost korištenja prezentacijskih alata na računaru, odnosno osnovnih operacija kao što su kreiranje, formatiranje, izmena i priprema prezentacije koristeći različite postavke slajdova za prikaz i distribuciju. Treba znati umnožavati i premještati tekst, slike, crteže i grafikone unutar prezentacije i između različitih prezentacija, kao i ovladati različitim prezentacijskim efektima.

Modul 7 - Informacije i komunikacija (Internet Explorer i Outlook) – Ciljevi modula: Ovaj modul je podeljen na dva dela. U prvom delu – Informacije – od kandidata se zahteva da razume neke pojmove i izraze vezane za upotrebu Interneta, kao i sigurnosne aspekte. Treba da ovlada pretraživanjem Interneta, uz upotrebu odgovarajućih alata, da zabeleži rezultate pretraživanja (Web mesta) i odštampa Internet stranice i izvještaje pretraživanja. Kandidat treba da zna de se kreće u okviru Web obrazaca, kao i da ih popuni. U drugom delu – Komunikacija – od kandidata se zahteva da razume neke pojmove elektronske pošte (e-mail), kao i sigurnosne aspekte njenog korištenja. Treba da pokaže sposobnost korištenja softvera za elektronsku poštu, slanja i primanja poruka, dodavanja datoteka porukama kao i organizovanja i upravljanja direktorijumima sa porukama u okviru softvera za elektronsku poštu.

Centar za kompjutersku edukaciju Polimlje iz Prijepolja Vas poziva da se prijavite u školu ECDL – a, akreditovanom ECDL Testing Centru u Prijepolju.
Sigurni u poslu sa Evropskom kompjuterskom vozačkom dozvolom (ECDL).
Stadion lamela 8, 31300 Prijepolje
Tel: 064 351 27 44 ; 065 33 31 299
E mail: cced.polimlje@gmail.com
www.cced-polimlje.info

16.03.2008. u 16:36 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Zar ima i skolovanje? Nama u skoli su dali jednu debelu knjigu da sami ucimo, nekosta nas nista.. To ti je kao vozacka za kompjuter
 16.03.2008. u 18:09 odgovor sa citatom  
a_Dzo
Rekreativac
(1.47/10)

Član od: 16.09.2007.
Ukupno poruka: 335

info
nishta lakshe od ECDL-a! ja sam ga polozio!!!!!!!!!!!!!

Boze pomozi ako nisi nekom obecao!!!!!

16.03.2008. u 18:19 odgovor sa citatom  
Sanid_Hadzalic

info
Naravno da imamo obuku, svaki testni centar to nudi...

ECDL - Evropska kompjuterska vozacka dozvola

Sve je lako kad se covek potrudi
 16.03.2008. u 19:00 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3502

info
Ovo je jako dobra stvar...
 21.03.2008. u 19:55 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Cista formalnost. Za ljude koji planiraju da kasnije rade u neku firmu ovo ce im trebati. No, ko je glup da radi za drugog neka izvoli, ja necu
 21.03.2008. u 22:14 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 495

info
Znaci ti ces da umres od gladi...

21.03.2008. u 22:15 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Freelance

[ Poruku promenio asmir89 dana 21-03-2008 ]
 21.03.2008. u 22:27 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
Honorarno mozes da radis i u zemlji srbiji ali potrebno ti je opet iskustvo, neko znanje. Bez iskustva mozes samo da radis u autoperionici, cak te ni za tezgarosa nece uzeti ako nemas dobru komunikaciju sa ljudima.
 21.03.2008. u 22:39 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Pa mozda godinu dana u neku firmu, bas zbog tog iskustva. Jer, cista ideja da moj direktor na moju muku zaradjuje mi nije bas drago. Ili poceti svoju firmu, ni to nije tesko!
 21.03.2008. u 22:47 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 610

info
Imam ja jedno pitanje: U cemu se ovo razlikuje od onih glupih kurseva gde ljudima uzmu pare a nista ih ne nauce (uglavnom zbog toga sto tamo idu ljudi koji imaju pare, ali ne i mozak)? Ili - u drugom obliku - vi ljude ucite da koriste one stvari koje bi i sami naucili za pola godine (najvise godinu) ako bi se malo potrudili, dakle Word, Excel, Access, IE - iha!, OE? Je l' sme neko da mi napise koliko oderete po polazniku? A ako ima neko stvarno hrabar da mi kaze koji je nivo znanja prosecne domacice (citaj: bankarskog sluzbenika) po zavrsetku "tretmana"? Ja bih najvise voleo da nisam u pravu, pa me usrecite kad sledeci put svratim...
 21.03.2008. u 22:49 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
Svaki posao se otvara i pocinje na rizik. Moras praviti poslovni plan za firmu koju bi otvorio, moras da budes siguran da ces najmanje raditi 5 godina i solidno zaradjivati unutar iste.

Nije tako jednostavno.

A za druga Bracka. Primera radi one moje dve diplome oko informatike sada ne vaze, ali onda kada sam zavrsio isti kurs vazelo je. Jbg.

Opet, kod ovoga imas Index, sto je jako bitno.

[ Poruku promenio Sablja dana 21-03-2008 ]
 21.03.2008. u 22:51 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Pa kud ces lakse. Prve 2 godine neplacas porez kad otvoris firmu, imas dobar kredit kad pocnes i mozes 2-3 radnika da imas, za pocetak. Pa kud ces lakse, jos ti drzava pomaze kad ne ide sve kako treba. Jedino ako ono sto zaradis prokockas u kazino, to je drugo. Ja ako Bog da za koju godinu planiram nesto da pocnem, razno razne ideje mi prolaze ali videcu. Prvo cu da iskoristim priliku da radim jedno godinu dana u neku firmu da znam sta me ceka za kasnije, posle cu da se konsultujem sa bankom i da vidim sta su moje mogucnosti. Nista nije tesko kad se hoces i kad imas volju

[ Poruku promenio asmir89 dana 21-03-2008 ]
 22.03.2008. u 02:48 odgovor sa citatom  
Sanid_Hadzalic

info
Postovani napisacu par reda vezano za ECDL kod nas i sta to mi dobijamo sa ECDL sertifikatom.
Prvo bih se osvrnuo na neke razlike:
1. Kada zavrsis ECDl dobijas medjunarodno priznat sertifikat i Index u kome se nalaze rezultati tvojih ispita izrazeni u procentima.Sertifikat izdaje jedinstveni informaticki savez Srbije odnosno ECDL Fondacija.
2. Sa svojim ECDL sertifikatom i indexom odes u zavod za zaposljavanje i u tom zavodu su duzni da tvoju ECDL diplomu (sertifkat) upisu u tvoju radnu knjizicu. Probajte to uraditi sa nekom drugom diplomom koju nudi neki Dom Kulture, drustvo za umjestnost, razne firme za prodaju racunara U zavodu ce se samo nasmijati. ECDL podrzava Evropska Unija i Republika Srbija.

Mislim da su ova dva razloga vise neo dovoljna da ne bacate novac na neka uverenja i diplome koje realno nista ne znace.

Gospodo moja ECDL je namjenjen svim slojevima drustva:
1. Pocetnicima kojima je potrebno bazno znanje, oni bi trebali proci kompletnu skolu ECDL -a ukljucujuci predavanja , vezbe i sve ostalo,
2. Onima koji zele da prosire svoje znanje, tim kandidatima je dovoljno da kupe nasu preporucenu literaturu, i da izadju na ispite. zasto trositi vreme na nesto sto kandidat vec zna.
3. Informaticki profesionalci, to su ljudi koji ove stvari poznaju izvrsno ali im treba evropski i medjunarodno priznat sertifikat. Njima je dovoljno da doju samo na polaganje.

INFO za ECDL: Fleš radio Nova Varos.

ECDL je veoma koristan za poslodavce, kandidate i društvo.

Prednosti ECDL za poslodavca:

· Povećana produktivnost

· Smanjenje troškova

· Porast kvaliteta proizvodnje

· Redukcija gubljenja vremena

· Bolja upotreba ICT resursa

· Bolja zarada u ICT investicijama

· Ustanovljenje opipljivog merila kompjuterskih korisničkih veština

Prednosti ECDL za kandidata:

· Porast nivoa veština u osnovnoj upotrebi ICT i kompjutera

· Međunarodno priznata kvalifikacija

· Poboljšanje poslovnog izgleda i poslovne pokretljivosti

· Pasoš za viši nivo ICT obrazovanja

· Izgradnja samopouzdanja

Na društvenom nivou:

· ECDL otvara vrata u informaticko društvo

· Podizanje opšteg nivoa sposobnosti u kompjuterskim veštinama

Unapređenje kompjuterske pismenosti

Eto toliko od mene, u Novoj Varosi za ECDL kontaktirajte naše poslovne saradnike Fles radio.
A za sva ostala pitanja javite se na:
cced.prijepolje@gmail.com
064 351 27 44
 24.03.2008. u 13:21

Ova stranica generisana je za 0.174 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.