Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Mali oglasi
Moderator: ivan, svp, vranic

Nova Varos Online Forum Index >> Mali oglasi >> Wireless internet

Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 sledece strane >> )
Autor Wireless internet
Fox
Siva eminencija
(4.16/10)

Član od: 12.12.2003.
Ukupno poruka: 54

info
Uskoro bezicni internet i u Novoj Varosi.
Veza od 64 do 512 kbps.
Za sve dodatne informacije obratite se na 063\\800-2-555 ili na mail
dino_fox@yahoo.com

26.06.2005. u 16:25 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 195.252.84.*
Ajde nam ispishi koliko se placa paket od 64 do 512kbps???
Vrste Antena i njihove mogucnosti. Cena i sl.
 17.11.2005. u 00:38 odgovor sa citatom  
Fox
Siva eminencija
(4.16/10)

info
64kbps-1000 din
128 - 1770 dinara
Cena opreme je 4500 dinara,sa prikljuckom naravno.
Za sve informacije obratite se na 063 8002555
 17.11.2005. u 22:06 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 195.252.85.*
a 256kbps? kolko para?
 17.11.2005. u 22:46 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

Hahahaha! Pa ti nisi normalan! Cek, jel se drogiras ili sta?

64kbps/sec - 1000din?!??! NE DA JE SKUPO! NEGO JE PRESKUPO!

KHMM.. sta mislis o 256kbps/sec za 1000 din ?
 22.11.2005. u 15:13 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

4500din oprema?!!? Hahaha, koju nabavljas za 21.3e ?
Sta je sa tobom? Pogledaj, www.alti.co.yu, ako budes kod njih nabavljao robu, dobices za nepunih 20e! A ti prodajes 52 ?

Ccc.. sto neko hoce da se obogati za veoma kratko vreme!
 22.11.2005. u 15:15 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

btw, nije lepo brisati odgovore sa ove teme!

Neka se zna koliko je jeftina roba, i koliko su uobicajne cene za ovakvu vrstu interneta!

Samo da znate da se radi o VEOMA JADNOM internetu! tj. wireless!!!

Sad ce zima.. pa ono.. slaba veza.. slab protok, lag i etc.

Neko zna, a neko ne!
 22.11.2005. u 15:17 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

e ljudi neka da pljujete, nije problem nek je jadan taj wireless,samo nek ga ima. savet za sve je da nabavite shto kvalitetnije antene (skuplje) i necete imati problema. ovi pribojci su pukli i nece raditi mrezu, ali dimitrije paunovich (plus ekipa) vec postavlja opremu. ko hoce da se poblize obavesti 61616 telefon, a ja nezvanichno znam da bi trebalo neshto u subotu,nedelju da proradi.
aj polako...
SHabo.
 22.11.2005. u 15:39 odgovor sa citatom  
Fox
Siva eminencija
(4.16/10)

info
Nije tacno da smo odustali od projekta,samo je mali broj prijavljenih i ljudi nece da krenu sa poslom zbog malog broja korisnika.Cim se skupi odredjen broj ljudi(otprillike 20,za pocetak)link ce biti pusten i u Novoj Varosi.Sto se tice opreme,nema tu nikakvog bogacenja,ko ima svoju opremu ne placa prikljucak,sasvim prosto i jednostavno.Za sada toliko,pozdrav.
 22.11.2005. u 16:34 odgovor sa citatom  
Fox
Siva eminencija
(4.16/10)

info
Nije tacno da smo odustali od projekta,samo je mali broj prijavljenih i ljudi nece da krenu sa poslom zbog malog broja korisnika.Cim se skupi odredjen broj ljudi(otprillike 20,za pocetak)link ce biti pusten i u Novoj Varosi.Sto se tice opreme,nema tu nikakvog bogacenja,ko ima svoju opremu ne placa prikljucak,sasvim prosto i jednostavno.Za sada toliko,pozdrav.
 22.11.2005. u 16:34 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

ok foxe, nije problem. ja sam mislio da je to stalo, ali josh bolje ako nije jer je konkurencija neshto najbolje shto moze da nam se desi.

zaboravio sam vazan savet ljudima. ko hoce da se kvalitetno (bez maltretiranja u vidu slabog protoka) poveze wireless, ZAHTEVAJTE od provajdera da vam proda access point (ili ga sami nabavite) sa ugradjenim ruterom koji ima integ. antenu i domet do 1km! to je mnogo bolje od klasike (wifi kartica+antena) iz nekoliko razloga:

- mnogo bolja elektronika za kontrolu greshaka koje se deshavaju prilikom bezzichnog prenosa
- uredjaj ima ruter koji presumerava konekciju na veci broj uredjaja potpuno hardverski (tj bez smaranja CPUa). recimo da ce vam "sutra" trebati da povezete i vash frizider, satelitski risiver ili drugi komp na net. u slucaju da nemate ovaj ap, rachunar sa wifi karticom bi morao non stop da bude ukljuchen!!!
- nemorate se smarati sa naopako za*eb*nom procedurom usmeravanja i finog podeshavanja antene jer uredjaj vec ima integrisanu omni (teleskopsku) antenu.
- access point se veze sa kompom standardnim utp mreznim kablom, shto zanchi da vam komp moze biti udaljen od mesta gde je optichka vidljivost sa provajderom i do 100 metara! ovo je presudno za ljude koji zive po nekim podrumima ili su na nizim spratovim zgrada!
- I NAJVAZNIJE - mozete se povezati sa nekim drugim ko ima wifi karticu ili drugi acess point nezvisno od vasheg internet provajdera.

pozdrav od batice...
SHabo
shabovanny@yahoo.com

22.11.2005. u 19:32 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

zaboravih opet ... evo konkretno modeli. ja koristim Ovislink WL 1120AP - 60 eura i izuzetan je, ali vec ga nema kod nas u okolini, mozda u bg-u. ali zato ima Asus 500G kojeg nisam probao ali kazu da je odlichan i IMA integrisan ruter. opcija je i Linksys WRT54G koji je isto extra, ali samo u bg (ovlashceni dist.)

toliko od mene, nadam se da sam pomogao.
SHabo
shabovanny@yahoo.com
 22.11.2005. u 19:41 odgovor sa citatom  
enis-galjac
Drug clan
(2.08/10)

Član od: 22.11.2005.
Ukupno poruka: 1

info
napredujete lagano
 22.11.2005. u 22:37 odgovor sa citatom  
flash
Siva eminencija
(3.3/10)

Član od: 24.01.2005.
Ukupno poruka: 7

info
Nisam pesimista niti Sopenhauerski nastrojen ali zalim slucaj.Internet mi je preko potreban ali mi je zao sto u realizaciji ovog projekta stoje pojedinci koji sve cega su se dotakli nisu odradili do kraja,pocinju nove poslove,prave planove pijacarskom metodom usluga i naplate bez ikakvog pomaka a kada sve to krene jednostavno se vise nista ne ulaze(u fazonu ko vas j...ja sam uzeo pare) E,neces!U svakom slucaju ovde je pitanje individualne odluke.Ja \"NE\"!(nije mi sve jedno koga cu hvatati za gusu)P.S.Zao mi je sto to nisu odradili ljudi koji imaju malo vise mozga od para.Slazem se sa Shaboom(ili tako nekako)
 24.11.2005. u 14:51 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

SHabo je jedan od onih koji imaju mnogo vise mozga nego para, i pokusao je da uradi nesto po ovom pitanju. Nazalost - nije uspeo. Jednostavno, za bilo kakav oblik Internet-provajdinga treba mnooogo para. Telekom jos uvek ima monopol i obilato ga koristi. Cena koju oni naplacuju za link ka Internetu je bezobrazno visoka (http://www.telekom.yu/SajtTelekoma/Prenos_podataka/CenovnikZakup.htm), a i potrebna oprema kosta nekoliko stotina hiljada dinara, u zavisnosti od kvaliteta. Prilicno pouzdana informacija je da je "Link" do sada ulozio preko pola miliona u ovu stvar. U malom gradu gde je broj potencijalnih korisnika prilicno skroman treba racunati na to da se u pocetnom periodu ne mogu pokrivati ni tekuci troskovi, a da i ne govorimo o vracanju ulozenog novca i eventualnoj zaradi. Zato treba podrzati i "Link" i Pribojce. Uostalom, ako se provajder koga u startu odaberemo pokaze kao los, uvek, sa vec nabavljenom opremom, mozemo preci kod onog drugog uz mali dodatni trosak. Treba imati u vidu i da ADSL ili neki kvalitetniji vid povezivanja necemo uskoro docekati tako da afirmacija wireless-a medju onima koji jos uvek ne znaju o cemu se radi moze samo da nam koristi. A onaj ko je ulozio pare - pa naravno da treba da zaradi. Zato, Flash, ako mislis da mozes bolje, a nemas pare - tu su krediti pa izvoli. Ja se unapred radujem, vise provajdera - niza cena.
 25.11.2005. u 03:55 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

hehe, lepo me nahvaliste
medjutim CHINJENICA JE da nas telekom odra maximalno. cene Deutche Telekoma za fixne linije prema internetu su do 8 (slovima OSAM) puta manje od telekomovih.Ovo samo dokazuje moju teoremu da bi ovu zemlju trebalo poravniti H bombom, a onda napalmom kao finu obradu posle grube i sirove hidrogenske. zatim dati nemcima pod protektorat na neodredjeno vreme (dok se Srbi ne organizuju) }:>
anyway, telekom Srbija ima u cenovniku stvaranje teh. uslova = 186.000,00 dinara + oko 170.000-190.000 za 4Mbit/mesechno sto sve ukupno izlazi do 19500 euro/godishnje. Nemci
daju ove usluge za oko 3500 eura/godishnje+oprema uz varijabilni protok prema netu 1Mbit/sec-4Mbit/sec, takozvane T1,T2,T4 linije (to kod njih ima josh od pre 5 godina).osim toga, kod njih se svakakvi pilechari ne bave ISP uslugama
e sad, ako hocete da dajete uslugu interneta (a verovatno hocete ako ste vec uzeli 4Mbit/sec vezu), tu vezu mozete da route-ujete na najvishe X korisnika. mozete da date 64kbps svakom od 64 korisnika, ili 128kbps na 32 korisnika i sl. za 64 kbps mozete da naplacujte max 1000din mesechno (shto je vec bezobrazno, jer je u bg to oko 700din ili manje). dolazi se do toga da imate chisto 64000din mesechno prihoda(bez ikakvih rashoda). to je na godishnjem nivou 768000din = 9035eura. postavlja se pitanje: gde ce provajder da zaradi josh onih 10000evra da bi nesrechnik platio telekomu Srbija ?
na ovo pitanje ima vishe odgovora.
1. "ja sam bivshi SPSovac i JULovac imam konekcije u firmama kojima cu naplacivati paushalno kao pravnim licima, nezvisno od toga koliko realno imaju brzine i protoka.
2. "prodajem kvalitetnu drogu sa strane i to me vadi, a pokrivam se kvalitetno"
3. "direktor sam firme u kojoj nedajem plate radnicima, a naplacijem svoje dnevnice"
4. "treba mi ovaj posao da bi se Qrchio jer imam odredjene telesne/psihichke nedostatk"
pozdravlja Vas vechni pubertetlija SHabo :::::: shabovanny@yahoo.com
 26.11.2005. u 13:36 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 228

info

Kad bi korisnik stvarno imao 64Kbps ili 128Kbps provajder stvarno ne bi imao nikakvu zaradu. Gledajući šta radi SBB KDS primetio sam da kod njih ponekad ni dva korisnika nemaju punih 128Kbps bez obzira što su oba platila 1500din 128Kbps FLAT.

I provajderi su se dosetili pa vezuju više korisnika kod kojih provale da korsite P2P programe na jedan kanal gde se međusobno guše, dok korisnike koji koriste web, mail, chat puste kroz drugi. Ovih što koriste web i mail može na 128Kbps da bude dvadesetak, a možda i više a da ne osete neko veće usporenje.

Kad je SHabo računao, on je to radio tako kao kad bi provajder bio pošten i protok koji je korisnik kupio uvek čuvao za tog korisnika, praksa je hm, malo drukčija. Na 4Mbit će biti mnogo više korisnika sa kupljenih 64Kbit od 64, po mojoj proceni oko 2-3 puta više.

Još jedna stvar koja reguliše P2P je odnos Upload/Download koji je 1:4 kod KDS-a, i kod ADSL provajdera. Jedino DSL kod Telekoma ima 1:1.
Malo je ljudi koji non-stop skidaju sa neta, ali ih je više koji share-uju fajlove da bi ih drugi skidali. Ovi koji share-uju su u startu onemogućeni da koriste pun protok, tako da provajder koji je iznajmio link od Telekoma (1:1 U/D) automatski većinu vremena ima četiri korisnika koji su platili npr. za 128Kbps da troše samo jednu 128Kbps liniju.

Sad ako bi računali onih 4MBit koje podelimo na korisnike i naplatimo ispala bi veća zarada. Zar ne?

Pozdrav svima,
Ivan
 26.11.2005. u 16:57 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

ivane, ovo shto nudi ovaj u varoshi je bar u prichi 1:1. znachi 64:64. e sad, raja nezna da je to chista laz jer chovek ima link ka netu od samo 256kbps. glavni z@jeb je u tome shto mi plachamo kao da je 1:1
}:>
pogledajte ljudi malo cene sat neta. to je sve lepshe i povoljnije, a moze da se sredi lako da preko wirelessa imate, npr 32kbps ka internetu, a sa sata 1mbps od internetu ka vama. sve to za 3000din/mesechno. To podele dva drugara i imaju po 512 sa neta za samo 1500/mesechno. mnogo lepshe nego 1100din 64kbps, a !
ja kazem SAVRSHENO!

SHabo
shabovanny@yahoo.com
 26.11.2005. u 18:36 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

DOBRA VEST LJUDI !!!

pre pola sata sam uspeo da uhvatim signal sa ap-a firme link d.o.o.
ja sam na zebinovcu i imam optichku vidljivost sa krova na zgrade na branoshevcu sa
kojih ide signal. kod mene SL=-26dB, tj oko 60% od ukupne predajne snage. sasvim jke dovoljno i 30% da veza lepo radi. e sad problem je shto nemam pristupa/nisam platio
pretplatu chisto da znate, udaljen sam oko 1100m pravom linijom od ap-a.

krenulo je !
navali ko oce i ima kesh i opremu

SHabo
shabovanny@yahoo.com

26.11.2005. u 20:02 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 228

info
Citat:

@SHabo
pogledajte ljudi malo cene sat neta. to je sve lepshe i povoljnije, a moze da se sredi lako da preko wirelessa imate, npr 32kbps ka internetu, a sa sata 1mbps od internetu ka vama. sve to za 3000din/mesechno. To podele dva drugara i imaju po 512 sa neta za samo 1500/mesechno. mnogo lepshe nego 1100din 64kbps, a !
ja kazem SAVRSHENO!

Nisam se setio da ponudim ovde na forumu nekom iz Varoši sat net. Tvoja napomena je stigla prekasno. Mi smo se u firmi prebacili na poprečnu vezu pre nekih godinu i po dana, a risiver/transmiter za sat net smo nudili nekih šest meseci po oglasima i niko nije hteo da ga uzme sve dok pre nekih mesec i više dana nismo ponudili i jedan mesec pretplate uz njega. Sad razmišljam, da smo postavili oglas u nekim novinama iz unutrašnjosti odmah bi ga dali. Ovde u Beogradu ljudi imaju sasvim lep izbor pristupa internetu pa im nije bilo zanimljivo.

Da je imao veći upload mogao sam u Varoši da budem provajder , možda bi za surfovanje smetao lag od sekunde ali bi bilo jefino.
 27.11.2005. u 00:57 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.160 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.