| Autor |
Wireless internet |
Gost Neregistrovan
 IP: 195.252.84.* |
pretpostavljam da i vi radite sa mikrotic-om. jel skup?
mislim, valjda postoje piratske kopije tog os-a?
da nezaboravim, o plusinternetu (wireless za varosh) bice stranica na
www.plusinter.net
za sada je under constr.
poz
SHabo
shabovanny@yahoo.com
|
05.12.2005. u 17:26 |
odgovor sa citatom
|
tabasko_ Drug clan
(2.49/10)

Član od: 30.11.2005. Ukupno poruka: 8 info
|
Naravno da je skupo
A piratske kopije tesko
krek nisam nigde video a ovako bez serriala nemoze da radi duze od 24h u full modu
A sta si im ti u plusu kad sve znas sta oni rade
tabasko_
[ Poruku promenio tabasko_ dana 05-12-2005 ]
|
06.12.2005. u 02:05 |
odgovor sa citatom
|
ivan Administrator

Član od: 05.06.2002. Ukupno poruka: 228 info
|
@tabasko
Naravno da je skupo
A piratske kopije tesko
krek nisam nigde video a ovako bez serriala nemoze da radi duze od 24h u full modu
Do sad sam video crack za dve verzije MicroTick-a
|
06.12.2005. u 10:20 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 195.178.57.* |
Filozof aj mi postavi te krekove negde da ih skinem. dogovoricemo se oko cene
tabasko_
|
06.12.2005. u 13:27 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 195.252.85.* |
@tabasko
nisam im ja nishta, ali bi mogao mnogo da im budem samo oni to neznaju
shalu na stranu, dobar sam sa likovima iz bgwireless, pa znam shta se gore deshava...
a ja sam mislio kad sam te pitao za original kloniran(tj piraztizovan) mikrotik.
crack imash.
idi na www.crackspider.net - starije verzije u pitanju al rade ko sat.
poz
|
06.12.2005. u 19:33 |
odgovor sa citatom
|
DjordjeDtW Drug clan
(3.6/10)

Član od: 15.11.2005. Ukupno poruka: 60 info
|
Sacekacu dok ne postave antene na nase solitere na Zebinovcu, bar ce moci lepo da se igra Quake 3 i 4 na 64-oro bitnoj vezi. Jedva cekam:)
|
07.12.2005. u 00:47 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
vedeste li veratove cene za 256kbps i 512kbps? ludilo!
jes da oni uvoze net i nezavise od telekoma, ali ovo je vec prva klasa.
hosting im je nula, ali cene u redu.
SHabo
shabovanny@yahoo.com
|
08.12.2005. u 01:30 |
odgovor sa citatom
|
tabasko_ Drug clan
(2.49/10)

|
Nebih da budem bas neki teski kriticar al raspitaj se malo oko veratovog i telekomovog interneta. Postoji mnogo mnogo razlika. Najvaznija od svih je da se kod telekoma u zadnjih 4 meseca nije desilo ni 1 (jedan) sekund prekida u linku ka svetu a verat je imao 3 prekida od po 5-6 dana (5-6 dana non stop) za koje ja znam a da ne pominjem da je verovatno bilo i prekida manjih za koje ja neznam.
Ostale tehnicke karakteristike su prica za sebe. 1 Mbps od telekoma moze da se poredi sa 1.2 Mbps (mozda i vise) od verata. (znam iz iskustva a i iz razgovora sa ljudima koji koriste veratov internet).
Za hosting se apsolutno slazem sa tobom a mislim da ce ti to potvrditi i administratori ovog sajta.
A cene, ah te cene... (koliko para toliko i muzike)
tabasko_
|
09.12.2005. u 00:22 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
istina. sve chuo.
samo neznam razlog. da li oni imaju sat link? 155Mbps?
puca to stalno ako nije kabel. telekom je na optichkom sa nemcima.
poz
SHabo
shabovanny@yahoo.com
|
09.12.2005. u 00:29 |
odgovor sa citatom
|
tabasko_ Drug clan
(2.49/10)

|
nemaju satelitski vec od madjarske granice do beograda internet ide bezicno jer im telekom nije dozvolio da postave opticke kablove vec ako hoce da koriste njihove, a njihovi su vise nego skupi.
Telekom ima dva linka po 155 Mbps, jedan ka americi a drugi ka britaniji.
tabasko_
[ Poruku promenio tabasko_ dana 09-12-2005 ]
|
09.12.2005. u 16:18 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
da li je se ko nakachio na wireless plus internet i kakva su iskustva?
signal, vidim da je kod mene prilichno dobar sa konzervom od grashka(antena) i broadcom
wifi 94301 karticom. udaljen sam nekih 1.4km od ap-a na gornjoj koti grada.
mislim da je to zanimljivo pitanje za ovdashnju raju.
SHabo
shabovanny@yahoo.com
|
11.12.2005. u 02:08 |
odgovor sa citatom
|
DPaunovic Drug clan
(3.15/10)

Član od: 01.08.2005. Ukupno poruka: 11 info
|
Pozdrav svim ucesnicima na forumu. Do sada se nisam ukljucivao, ali posto sam usvojio potrebna znanja iz ove oblasti, stojim na raspolaganju, da svima onima koje zanimaju informacije u vezi sa bezicnim interentom, dam koliko toliko kompletne informacija. Kao sto vec znate AP na 2.4 sa SSID-om Plus1 namenjen je za siroke narodne mase i lociran je zgradi na branosevcu. Opremu za prikljucenje preporucujemo da nabavljate u NETIKS-u, jer je tu najjeftinije, a po istim cenam mozete je dobiti i u LINK-u. 64kB je doista 1000 din+PDV a aktiviranje sa otvaranjem mail naloga je 1500 din+PDV. Drugi AP na 5.8 sa SSID-om Plus2 namenjen je Business korisnicima.
Eventualne korisnike u Zgradama na Branosevcu mozemo obradovati, jer im nece trebati nikakva oprema osim mrezne kartice u racunaru, tako da samo imaju trosak aktiviranja naloga i trosak mesecne tarife. Isti nam je plan i u svim ostalim zgradama gde se pojavi vise od 3 zainteresovana korisnika, da mi obezbedimo svu opremu i da korisnik ima samo mreznu karticu. Uslov je da se internet zakupi za najmanje 6 meseci u narednih godinu dana, to znaci da koriscenje interneta ne mora biti kontinualno, vec u toku eksploatacije, korisnik moze svoj prikljucak prebaciti u mirni rezim, kada ce mu ostati otvoren nalog, pristupajuci preko 042 210034, moci da proveri mail, i sl.
Sta jos da kazem u prvom obracanju?
Od petka 27.02.06. trebalo bi da rade i AP Prijepolje1 na 2.4 i prijepolje2 na 5.8, koji ce pokrivati gradsko podrucje prijepolja, kolovrata, zupe, stadiona itd sve u prijepolju.
Pa eto, link je ka Telekomu doista 256, jer nismo imali korisnika, ali kako se broj bude povecavao prenos cemo povecavati posto je za to potrebno samo poslati mail Telekomu radnim danom do 16h i link je za 15 min vec na 512 ili 1024. To nije problem. Problem su cene, jer je Telekom doista skup.
Pozdrav svima.
PS: Koristim priliku da se zahvalim svima koji su pomogli na bilo koji nacin, a oni se sigurno prepoznaju.
|
26.01.2006. u 00:07 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 57 info
|
Ima samo jedna stvar koja mi nije jasna. Zasto bežicni internet, kad ste kroz celi grad provukli mrežu za kablovsku televiziju? Ovako, mi korisnici moramo da kupujemo dodatnu opremu koja nije nimalo jeftina (minimum je 30 eura, a prema mom računu za korisnike sa Zebinovca negde oko 170 eura, još ako i uspemo da se zakačimo).
Da, ovako je vama jeftinije. Kupite AP za par stotina eura i pravite biznis! Dokle? Za kablovsku, nemam kometntara. Jednom recju strasno!
Ako pravite biznis, radite profesionalno! Ako ne znate bolje, nemoj ni da radite.
Dokle da nam uvaljujete jeftine trikove?
Pozdrav!
|
26.01.2006. u 02:01 |
odgovor sa citatom
|
DPaunovic Drug clan
(3.15/10)

|
Sto se tice kablovskog interneta, to u Varosi nije moguce posto nije ekonomski opravdano, sam ruter za kablovski internet kosta oko 25000 eura i takodje na strani korisnika neophodan je kablovski modem koji u srbiji prodaje sat-trakt - motoraola ... ne znam tacnu oznaku, ali isti kosta oko 75 eura. tako da je to otprilike isto sto se tice troska na strani korisnika kao i kod bezicne varijante. Sto se tice ulaganja od par stotina eura za AP i pruzanja internet usluga, mogu da kazem da je to nemoguce. Za vasu informaciju da biste poceli da pruzate uslugu morate imati konekciju kod telekoma - 28800 din kostaju tehnicki uslovi to je 250e, ruter cisco 1721 - kod netiksa 1200 e, serveri 3 komada kostali 180000 din, softveri razni 2490 e, setup do sada 800 e, link ka ap, 850 e, WRAP AP na 5.8 i 2.4 koji kostaju oko 800 e i tako dalje. Znaci, oprema je profi bez kombinovanja sa polovnim brand name racunarima. Da ne spominjem mesecni trosak za konekciju ka telekomu koju mozete videti na njihovom cenovniku.
Ni to nije ekonomski opravdano jer je broj ljudi koji ce ovo koristiti u varosi tako mali da su i pribojci koji su hteli da rade Bezicni internet u Varosi jednostavno odustali.
Pored ovoga, razumem vase negodovanje sto se tice kablovske, ali takodje i ja nisam vise u mogucnosti da finansiram od svoje plate da bi varosani gledali program. Uskoro cu morati da krenem sa iskljucivanjem neplatisa pa sta bude. Svaka cast onima koji gledaju i placaju, ali u Novoj Varosi nije moguce da Varosanin nesto napravi i da ne bude obesen. Uvek neko sa strane bi to mnogo bolje radio.
Ja sam se borio koliko sam mogao,a na kraju krajeva svako ko nije zadovoljan uslugom moze istu da odjavi. Ali da bi dalje radilo mora se platiti ono sto je korisceno.
A na kraju krajeva ni sadrzaj nije los, morate shvatiti da smo na kraju sveta. Profesionalizam jeste i moje opredeljenje, ali uskladjeno sa mogucnostima.
|
26.01.2006. u 11:12 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 213.240.4.* |
KABLOVSKA!!!!!
Kao prvo: Varos nije na kraju svetu, vec je tamo smestaju takvi kao TI.
Kao drugo: Kako moze da bude bolji prijem slike na Branosevcu od prijema slike na Zebinovcu????
Kako recimo B92 moze na kablovskoj da ima gori prijem nego kad se taj isti kanal prima sa sobnom antenom??? Kako???? KAKO?
Da li je kablovska bila samo isplativa dok su se ljudi masovno prikljucivali na nju? A sada, odrzavanje nikoga ne zanima!!! Niti iko prihvata primedbe!!!
Sto se tice placanja, napisao si
"ja nisam vise u mogucnosti da finansiram od svoje plate da bi varosani gledali program";
a sta je sa onim koji placaju a NEMAJU sta da GLEDAJU!!!!
Uvek ima ovaca za sisanje????
|
26.01.2006. u 12:06 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 213.240.4.* |
Sad, neke kanale mogu samo da gledam a neke samo da slusam!!! A moj djedo mi je prico da televizija ima i sliku i ton!!! Svaka cast za BK!!!!
POZDRAV
|
26.01.2006. u 12:11 |
odgovor sa citatom
|
DPaunovic Drug clan
(3.15/10)

|
Pojedinacne probleme oko prijema resavamo na prijavu smetnje, medjutim kako da se prijavis za smetnju ako nisi platio odrzavanje. Mislim da je to bas veliki problem? Ako si platio i B92 ti nije dobar mozes cak i ovde da mi ostavis svoju adresu i u roku od 48h Vas problem ce biti resen? Svakako mozes prijaviti i na tel 61051 od 09-22h.
Ovako ne znajuci ko si ne mogu ti pomoci.
Ja sam protivnik anonimnih praznih prica, a znajuci da je registracija na ovom forumu potpuno besplatna sumnjam u dobronamernost tvojih predjasnjih kvalifikacija.
Svakako, stojim na raspolaganju da resim sve tvoje probleme sa KDS. Ali to nije razlog da ovu temu opterecujemo sa tim.
|
26.01.2006. u 13:14 |
odgovor sa citatom
|
DPaunovic Drug clan
(3.15/10)

|
OD juce je u funkciji MAIL server, kome se iz Wireless mreze moze pristupati koristeci Outlook expres gde za POP3 i SMTP postavite samo mail.plusinter.net, a takodje se moze pristupati i preko drugih provajdera koriscenem webmaila na adresi https://webmail.plusinter.net
|
26.01.2006. u 13:23 |
odgovor sa citatom
|
DPaunovic Drug clan
(3.15/10)

|
Od ponedeljka 30.01.05, bice u funkciji i SMIN pristup internetu za Dial Up (modemski) korisnike na broj telefona 042 210034, user name: plus, Password: plus;
Pristup se tarifira 1 impulsom na 36s, sto predstavlja oko 35 dinara po satu sto obuhvata troskove telefona i interneta zajedno.
|
26.01.2006. u 13:29 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 57 info
|
Citat: Pristup se tarifira 1 impulsom na 36s, sto predstavlja oko 35 dinara po satu sto obuhvata troskove telefona i interneta zajedno.
|
Verat 12din/sat (zakup) + 5din/sat (10din/sat u skupoj tarifi). Zbog cega bi platili 35din/sat?
A tu je i jednostavnost zakupa vremena, dovoljno je samo poslati SMS poruku u bilo koje vreme. Ne reklamiram Verat, samo navodim primer.
|
26.01.2006. u 14:36 |
odgovor sa citatom
|