Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Mali oglasi
Moderator: ivan, svp, vranic

Nova Varos Online Forum Index >> Mali oglasi >> Wireless internet

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 sledece strane >> )
Autor Wireless internet
DPaunovic
Drug clan
(3.15/10)

Član od: 01.08.2005.
Ukupno poruka: 11

info
pa zato sto nece da bi proverio mail potrositi sate nego minute i ovo je dato samo kao alterantiva korisnicima koji su na wireless-u pa su trenutno u mirnom rezimu pa da provere mail, i sl... Uskoro ce biti uveden i taj servis kao kod verata sa 042 1100.. ali ce tada morati da kupuju sate, a zasto bi ti sad platio 10 sati da das nekome pare kad ti treba za mesec dana 1 sat da gledas mailovei ponesto prosurfujes i to te kosta 35 dinara, i dodje ti uz telefonski racun na kraju meseca. Sve ima svoje prednosti i nedostatke, ne kazem, pa ko voli nek izvoli.
 26.01.2006. u 15:53 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 213.240.4.*
Kablovska TV ------> Kablovski interent
po jutru se dan poznaje
 26.01.2006. u 16:12 odgovor sa citatom  
Mima
Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 15.06.2002.
Ukupno poruka: 57

info
Citat:

- 28800 din kostaju tehnicki uslovi to je 250e, ruter cisco 1721 - kod netiksa 1200 e, serveri 3 komada kostali 180000 din, softveri razni 2490 e, setup do sada 800 e, link ka ap, 850 e, WRAP AP na 5.8 i 2.4 koji kostaju oko 800 e i tako dalje.

Kad sve to toliko kosta ( sa takvom opremom i kosta), kako se isplati Vama raditi? Ili ste toliko dobri, pa hocete da ucinite svojim sugradjanima? Ako odgovorite da imate dugorocne planove, to nije realno, ADSL samo sto nije stigao. A imalo je i mnogo jeftinijih nacina da se uvede bezicni internet ( cisco jeste skup i pouzdan)za veoma mali broj korisnika.
Izvinjavam se sto sam ovako sumnjicav, ali to ste sami doprineli!

Pozdrav.

26.01.2006. u 16:40 odgovor sa citatom  
DPaunovic
Drug clan
(3.15/10)

info
Korisnici Wireless interneta u Novoj Varosi i Prijepolju moci ce pored vec aktiviranog MAIL servisa, uskoro da koriste, Sharing diskova, Game server, video audio komunikaciju, da slusaju INTERNET PLUS, EXTRA i Radio 033, itd.
 26.01.2006. u 16:43 odgovor sa citatom  
DPaunovic
Drug clan
(3.15/10)

info
Citat:

Dana 2006-01-26 16:40, Mima je napisao:

- 28800 din kostaju tehnicki uslovi to je 250e, ruter cisco 1721 - kod netiksa 1200 e, serveri 3 komada kostali 180000 din, softveri razni 2490 e, setup do sada 800 e, link ka ap, 850 e, WRAP AP na 5.8 i 2.4 koji kostaju oko 800 e i tako dalje.

Kad sve to toliko kosta ( sa takvom opremom i kosta), kako se isplati Vama raditi? Ili ste toliko dobri, pa hocete da ucinite svojim sugradjanima? Ako odgovorite da imate dugorocne planove, to nije realno, ADSL samo sto nije stigao. A imalo je i mnogo jeftinijih nacina da se uvede bezicni internet ( cisco jeste skup i pouzdan)za veoma mali broj korisnika.
Izvinjavam se sto sam ovako sumnjicav, ali to ste sami doprineli!

Pozdrav.

Pa niko nije uspeo ko nije pokusao. Ali da ne bi ostalo na parolama, moram da naglasim da je meni internet bio od izuzetne vaznosti jer nisam prisutan u Novoj Varosi. Ovim sam resio veliki problem komunikacije sa svojim saradnicima, znacajno sam smanjio racune za telefone itd. A planovi jesu dugorocni, ali ne bi sada o tome i ovde.
Ni DOS nije bio najbolji ali je ipak bio revolucija, a danas imamo WINDOWS koji i dalje stuca ali je ipak inperija.
U svakom slucaju nista ne ide lako. Ali mladi smo i bitno je da se krece. Sto se tice ADSL-a Prijepolje ce doista uskoro, mozda vec za par godina imati, ali Varos ni identifikaciju poziva.
Naravno da stvari nisu zabetonirane, svi koji zele i dalje mogu pokrenuti bezicni internet. Ako mi budu odgovarali uslovi ja cu se ukaciti tamo i ovo cu pogasiti. Ali ja jednostavno ne mogu vise da cekam da se neko smisli i napravi to jeftino a onda kad pocnem, svima sam nesto kriv. Sta bi bilo kad bi sad ja zamerao tamo nekim ljudima sto su kupili lokale koje sam i ja bio bezecovao.
Imam jos par ideja za posao, ali ako neko nesto planira da radi nek objavi da ja ne bi zapoceo.
 26.01.2006. u 16:58 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 228

info

Podržavam bilo kakvu akciju oko uvođenja pristupa Internetu za Novu Varoš, a što se tiče cene mislim da nije OK da se automatski kritički nastupi. Kako je poznato u Srbiji ljudi pamte vrlo kratko, a posebno ružne stvari. Ni u Beogradu početci uvođenja Interneta nisu bili sjajni, i što se cene tiče, a i usluga.
Evo dva primera:
SBB - U Flat režimu koji je da kažemo jeftin (1500 din za 128Kbp) usluga nije na onom nivou na kome bi očekivali, dok za režim koji se naplaćuje po protoku usluga je mnogo bolja, ali je i cena.

EuNet ADSL - Za njihov najbolji ADSL paket koji košta oko 8000 dinara očekivali bi ste da dobijete normalan Internet. Međutim, iz ličnog iskustva znam koliko je ponekad stresno korišćenje i ADSLa (na neodređeno vreme nećete moći da pristupite svim sajtovima na netu, google.com je među prvima!) i kablovskog interneta (stalna procedura resetovanja modema zato što se totalno pogubio).

Mislim da bi trebalo što više preduzetnika i firmi da ima pristup netu jer im to ubrzava poslovanje, posebno e-banking koji koristi dobar deo firmi u Srbiji, a verujem da ga podržavaju sve banke.

@Mima
Nemoj da misliš da branim Plus Internet ali je valjda normalno da konkurencija cene dovede na normalan nivo, a ne on. Samo mi nemoj postavljati pitanje: "Koja konkurencija?" jer tu nije kriv Dimitrije već drugi koji nemaju petlju da uđu u posao.

Pozdrav,
Ivan

26.01.2006. u 17:49 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 213.244.198.*
Zanima me da li je taj bezicni internet uopste poceo da radi?
Prijavio sam se pre mesec i po dana (popunio neki tzv. formular).
Rekose mi u Plusu da ce najkasnije za 7 dana doci ljudi da ispitaju tehnicke mogucnosti
i da me povezu. Naravno niko nije dolazio. Sam sam isao u Plus nekoliko puta da se raspitam dokle je to stiglo i ima li ikakve sanse, ali se one devojke koje dole rade razumeju u to ko baba u letenje. Te Diko otisao ovde, Diko otisao onde, kad se Diko vrati itd...Ja jos uvek cekam tehnicku ekipu, nadam se da je onaj formular jos uvek u zivotu
Aleksandar - Branosevac
 26.01.2006. u 18:16 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

Član od: 21.12.2005.
Ukupno poruka: 130

info
pa ako si chitao komplet prichu na ovoj temi, mozesh zakljuchiti da RADI! i to radi dobro. to ti mogu rechi iz pouzdanih izvora. bar za sada. treba ti PCI wireless kartica, 9-12dBi antena i antenski kabl koji je 0.9e po metru(od kartice do antene). chitav sistem sasvim solidno funkcionishe. ova komplet oprema koshta oko 60e, a ako ti je komp daleko od mesta na kom treba/mora da bude antena, onda morash uzeti externu varijantu kartice/ap u client modu, shto ti povechava ovih 60e na 85-90e. to je to. pretpostavljam da ce ta chitava pricha oko wirelessa ici sada malo brze, poshto su fundamentalni radovi na mrezi/sistemu zavrsheni.

inache, dok je cjitava ekipa kenjala i pljuva;la po wirelessu, ja sam napravio i testirao jedan vec poznati tip antene koji je lak za izradu, a moze vam ushtedeti i do 30e(koliko koshta usmerena 12dBi antena). ova moja je omni antena 6-7dBi(zrachi u svim pravcima) i sam materijal za izradu koshta bikvalno 10dinara. toliko je potrebmno da kupite 1m koaksijalnog rg06/u kabla(od njega se pravi antena-ima isti koeficjent kao i ovo iz doleprilozenog uputstva). komplet uputstvo na http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html ovako izradjena antena je nestbilna pa treba da se uvuche u cev plastichnu, a najbolje cete utvrditi koju (cev u koju uvalchite antenu) tako shto je stavite u mikrotalasnu pochnicu. ako se greje, onda nemoze da se koristi. ako se negreje onda moze. objashnjenje lezi u prichi kako radi wireless i na kojim frekv. ali o tome se raspitajte sami. za sada mi samo verujte na rech najverovatnije da ce posluziti vodovodna plastichna cev ili ista za grejanje. ali , opet kazem, morate proveriti...
testirao sam je u NV tako shto sam izradio dve takve. jednu sam nakachio na AP na soliterima, a drugu na client karticu udaljenu oko 1.4km (po topografskim kartama). ovo je vish nego dovoljno za varoshke uslove i kachenje na PLUS1(2.4ghz)internet...
pozz svima, Lepi.

[ Poruku promenio Lepi dana 27-01-2006 ]
 28.01.2006. u 02:22 odgovor sa citatom  
vranic
Moderator

Član od: 25.11.2002.
Ukupno poruka: 89

info
OK, a ima li informacija da li u NV postoji ISDN mogucnost prikljucka?

30.01.2006. u 20:51 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
kako stvari trenutno stoje, NE! novovaroshka telefonska centrala iako pompezno nazivana digitalnom (siemens/alcatel) ustvari NEMA NI JEDAN SASTAVNI DEO u kome se obradjuje ili koristi digitalni signal?! osim, mozda nekakve kontrole utroshka impulsa i usluga na samim rachunarima. ugradjena je (kao shto znate) pre nekih 9-10 godina, a za eventualno prebacivanje signala u paricama sa analogne na digitalnu vezu, nedostaje multiplekser/konverter koji za takve sisteme mnogo koshta! bukvalno bi morali da raskache sve linije iz centrale ka korisnicima, pa da ugrade izmedju uredjaj koji te signale pretvara i kontrolishe kako vech kontrolishe...
neznam da li se planira kupovina/montaza takvog uredjaja, a telekom i ptt se prema ljudima u ovoj zemlji ponashaju kao prema robovima. moj drugari u madjarskoj/holandiji/norveshkoj placaju T3 vezu od 4Mbps - 35jura/mes, a ovi ovde nas je8u kao ovnove. dovoljno sam besan da im natovarim al kaidu na glavu. al o tome drugi put...
dakle, o ISDN-u ili ADSL-u nishta josh ihihihihi...

poz za prijatelja saleta,
Lepi.

P.S. mozesh dobiti adsl u akmachichima. tamo ima centrala koja to podrzava. HA!!!
 30.01.2006. u 21:52 odgovor sa citatom  
vranic
Moderator

Član od: 25.11.2002.

info
Stvarno nas gledaju kao da smo zadnja rupa na svirali.
Ovde se u BGD-u utrkuju koju ce uslugu da ti omoguce, ADSL, ISDN, wireless, kablovski...
Nadam se da ce nekad neko pametan ukljuciti te usluge koje se NORMALNO i naplacuju.
O da li ce to ikad shvatiti?

Pozdrav.

01.02.2006. u 14:18 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
za ljude koji neshto hoche da urade, bez da kenjaju, evo ga dasa koji je 100 godina u prichi zrachenja, antena, bezichnoga umrezavanja i tih chuda i bogova. pa mozda se i neko doseti da bi nam valjao neki community wireless. tako je uostalom i nastao internet!

dakle:
http://yu1aw.ba-karlsruhe.de/ANT.htm

ima dosta toga da se nauchi!
pozz, Lepi.
 03.02.2006. u 22:26 odgovor sa citatom  
DPaunovic
Drug clan
(3.15/10)

info
SMIN, SMIN, SMIN
042 210034
user name: [/B]plus[/B]
password : [/B]plus[/B]
i na Internetu si!!!

09.02.2006. u 19:39 odgovor sa citatom  
DPaunovic
Drug clan
(3.15/10)

info
042 210034
user name: plus
password : plus

po ceni 36 din/sat sve zajedno telefon i internet, i PLUS placanje na kraju meseca uz telefonski racun.
 09.02.2006. u 19:42 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005.
Ukupno poruka: 294

info
ADSL je najmocniji odlican je za video razgovore (MSN)i sve ostalo.Pozdrav fra NORGE
 09.02.2006. u 20:34 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 212.5.210.*
Telefon: 042 21 00 34
0,597 dinara/minut za celu Srbiju
Plaćanje uz telefonski račun

10.02.2006. u 10:11 odgovor sa citatom  
Vehbija_Cholanich
Drug clan
(2.18/10)

Član od: 29.01.2006.
Ukupno poruka: 13

info
Moja majka je voljela dok je bila jadna živa da se dopisujem sanjom putom interneta koji sam ja sad dok radim u tuđinu nabavio! Zato vidim da vi varošani neznate kako je lijepo biti stalno priključen žicom ili bežice na naš lijepi internet. Stoga vam preporučujem ako imate para odma da nabavite opremu i priključite se.
Veliki POZDRAV OD VEHBIJE !!!
 11.02.2006. u 01:28 odgovor sa citatom  
brko_
Drug clan
(1.93/10)

Član od: 10.01.2006.

info
Cisto reko, da mi bude slika odje, inace iskreno da vam velim ja vam se u kompjutore slabo razumem. Pokusala moja Vehka da me nauci ali ja je izdegenjah tako da nam to propade...
:-{

[ Poruku promenio brko_ dana 20-02-2006 ]
 15.02.2006. u 02:59 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
dobro veli vehbija, treba svi da se nakachite, a pare za opremu i pretpolatu mozete zaraditi radom na pilani!!!!
evo ko hoche josh da se obavesti i neshto nauchi, josh bolji tip antene od onoga kojeg sam naveo proshli put. u pitanju je tzv. 3d korner antena i ima usmereno zrachenje i pojachanje do 18dBi. znachi da mozete da se nakachite komotno i ako ste 15km od provajdera!!!!!
ovde sve ljudi napisali http://www.elitesecurity.org/tema/111134-3d-Korner-antena-fenomenalno-radi

aj polako...
 15.02.2006. u 13:32 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3526

info
Citat:

Dana 2006-02-09 19:42, DPaunovic je napisao:
042 210034

po ceni 36 din/sat sve zajedno telefon i internet, i PLUS placanje na kraju meseca uz telefonski racun.

Koliko je meni poznato to nabija telefonski racun i to po dobar...te seme su mi poznate. ADSL bi mogao da zazivi u Novoj varosi ali imamo kretene koji vode monopol ovog grada...sto se mene licno tice ja se snalazim kako znam i umem, kradem nekome sate, preuzimam vezu...nije mi problem to bar sebi mogu da priustim.
 28.08.2006. u 06:39 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.167 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.