| Autor |
Ima nade za sve nas... |
izvidjac Moderator

Član od: 19.12.2005. Ukupno poruka: 943 info
|
ovo je tema za sve one koji vole i postuju sebe i druge. citajuci temu "Netolerantnost medju nama" bio sam razocaran stanjem i misljenjima u nasoj zemlji. citajuci "Blic" naisao sam na jedan clanak nade, odnosno postovanja. nadam se da ce se i ostali sloziti i da na ovoj temi nece biti privatnih i nebitnih razmirica i svadja. aj da pokazemo jednom da znamo da postujemo.
|
15.02.2007. u 07:40 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
"U barakama u Beogradu živi porodica Kurda
Muhamet zavoleo Srbiju
Muhamet, Husein i Zeinap, deca bračnog para Kurda azilanata koji čekaju da ih primi neka treća zemlja, već godinu dana pohađaju OŠ „Laza Kostić“. Muhamet B. (11) na početku razgovora kaže da je zavoleo Beograd, ali bi voleo da živi u „malo lepšoj kući“. Trenutno je sa ocem, majkom, dva brata i sestrom smešten u baraci Građevinskog preduzeća „Rad“.
U školi je Muhametu „super“ i svi iz odeljenja su mu „najbolji drugari“. Srpski uči, a matematiku obožava. Jedino ga nervira „neki dečak iz komšiluka koji ga psuje“.
U odeljenju III/2 OŠ „Laza Kostić“, koje Muhamet pohađa poslednjih godinu dana, o Muhametu njegove drugarice kažu:
- Peva nam pesme na svom jeziku, što je mnogo zabavno.
U ovu školu, kao đaci prvaci, prošle jeseni upisali su se Muhametov brat Husein i sestra Zeinap. Njih dvoje sede jedno pored drugog i čavrljaju na maternjem jeziku.
- Njih dvoje su divni đaci. Pazim da ih ne razdvajam. Ne prija im da budu odvojeni - kaže njihova učiteljica.
Posle časova Muhamet, Husein i Zeinap odlaze kući preko novobeogradskih bulevara. Kiša pada, a jedini, malo pocepan kišobran pripao je sestri, dok braća hrabro idu po kiši.
Muhametova majka je veoma mlada. Ručak je, prema običajima, deci postavila na podu. Nadgleda ih u svakom trenutku, naročito malog nemirka Abdulaha, zvanog Furkan, starog tri godine." preuzeto iz Blica..
molio bih sve koji su raspolozeni da kada god naidju na neki slican clanak ili pricu da je izbace na ovoj temi. mozda nas one necemu nauce... pozz
|
15.02.2007. u 07:49 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Za vas svakako ima nade, ali za nas Srbe nema i to se moze primetiti iz tvog teksta. Vecito bre nekoga ugoscujemo i vecito smo fini dok nas nagrizate sa svih strana ko rak na kozi. I sta si 'teo reci leba ti? Fino u Srbiji? Normalo da je fino ali vi to ne znate da cenite! Pljuvace i ta deca po svemu Srpskom kad malo ojacaju,no worris. Sit sam tih ulizivackih tekstova.Uopste me ne interesuju reakcije na moje misljenje .Ok?
|
15.02.2007. u 11:31 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

Član od: 24.01.2007. Ukupno poruka: 1005 info
|
Bilby, zalim te! Stvarno mi je zao sto si tako ljigav i nemoralan, i stvarno mi se gadis. O'ladi malo, covece, i zaobidji nas vec jednom!!!!
|
15.02.2007. u 12:05 |
odgovor sa citatom
|
ZiZi Drug clan
(2.34/10)

Član od: 02.01.2006. Ukupno poruka: 14 info
|
Bravo!!!
Pa ti se vrati u Srbiju da je zastitis svojom ljubavlju, paznjom, snagom... Potencijom.
Predpostavljam da i u Australiji gajis iste stavove.
Ili te je sramota (kao sto jeste).
Hmmm Kurdi u Srbiji, ti u Asutraliji???
Sto li?
|
15.02.2007. u 16:53 |
odgovor sa citatom
|
Vamp Persona
(2.13/10)

Član od: 18.01.2007. Ukupno poruka: 489 info
|
Dobro Bilby vidim za tebe nema nade,A sigurno isto i misli Austrilijanci o tebi i posto nisi ovde nemoj da se petljas u nase stvari!
|
15.02.2007. u 20:23 |
odgovor sa citatom
|
hame Persona
(1.12/10)

Član od: 06.01.2007. Ukupno poruka: 18 info
|
Bilby odjebi sa sajta.
|
15.02.2007. u 21:40 |
odgovor sa citatom
|
Faust Drug clan
(2.28/10)

Član od: 07.06.2006. Ukupno poruka: 156 info
|
Strasnoooooooo!!!!
|
15.02.2007. u 22:05 |
odgovor sa citatom
|
Head Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006. Ukupno poruka: 1414 info
|
Nermine brate moj, nemoj da se obaziresh na ovakva prozivanja od tkzv. "VelikoSrba", dechko je u Australiji i utripovao je da je svako ko je van Srbiaje isti kao on, samo zaobidji sa komentarima.
Bilby, Gucha te zove!!!!!!Ja kad bih pocheo da pricham o ovoj temi veliki bi to post bio, ali reci cu kratko.Da je samo vishe takvih porodica.......eeeeee, neko bi neshto i nauchio, ali sha cesh.
~Hvala vam shto me ne razumete i time ne slabite moju snagu.~
|
16.02.2007. u 00:16 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
Vidim da je vase Brastvo i Jedinstvo na zavidnom nivou,svaka cast.Boro i Ramiz braca,Relja i Nermin braca,Pasha i Natasha najbolji drugari. Idi begaj.To se zove sloga,al samo dok ne zagudi jednog dana. A sto se tice vasih psovki i uvreda na moj racun ,nadam se da ce ih i admini procitati i postupiti po pravilniku.
Za onu pishulju u pubertetu sto kaze da sam ja ljigav i nemoralan: Tvoj mali "Brain" mozda nezna da je i Bravar Josip,dovodio kojekakve kur(t)de i murte na Kosovo a rezultati se mogu videti danas. Neka Kurdi ,Shiiti,Suni i njihovi sticenici potraze utociste u Bosni ili na ,sada vec njihovom ,Kosovu a ne u Srbiji. A ako pubertetlijka misli da sam nemoralan i ljigav ,eto ja se slazem,pa joj preporucujem da se nadjemo negde i da je propisno izljigavim i da joj pokazem neke "nemoralne stvari".
A ti Headu ne cackaj mecku i ne budi iznenadjen ako se i ti i tvoji bliznji u skoroj buducnosti nadjete na listi izbeglih ,nestalih ili proteranih lica. Samo vi dovodite kurde pa ce te daleko dogurati.
|
16.02.2007. u 04:54 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 652 info
|
E, pa, Bilbi, prijatelju nas, kad "zagudi jednog dana", nadam se da ti neces biti u blizini. Ne bi mogli da se bijemo medjusobno dok tebe slozno dobro ne izbusimo. Ako se slucajno nadjes "tu negde" samo me podseti da ti gurnem prst u oko ili nesto slicno.
Pozdrav za drustvo u Varosi, Medak Republiku i sve ostale gde god da su!
"Given an infinite Universe and infinite Time all things will happen."
|
16.02.2007. u 06:33 |
odgovor sa citatom
|
Brain Drug clan
(2.94/10)

Član od: 24.01.2007. Ukupno poruka: 1005 info
|
Bilby, ti rece da te ne zanimaju reakcije na tvoje *misljenje*.
|
16.02.2007. u 10:44 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 1052 info
|
Bilby,budi dobar i slusaj Bracka sta ti kaze.Ipak on to najbolje zna.
[ Poruku promenio Humanbeing dana 16-02-2007 ]
|
16.02.2007. u 14:09 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 1052 info
|
Priča o dva muškarca
Dva muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali u bolnici. Jedan od
njih je svaki dan imao mogućnost sjediti u svom krevetu zbog izdvajanja
vode iz njegovih pluća. Njegov krevet je stajao uz jedini prozor u sobi.
Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima.
Brzo su se upoznali i razgovarali po cijele dane. Pričali su o svojim
obiteljima, svojim domovima, poslu, gdje su bili u vojsci, i gdje na
odmoru. Svaki dan je muškarac koji je sjedio uz prozor opisivao drugome
muškarcu stvari koje je vidio vani.
Muškarac na drugom krevetu je počeo živjeti za te jednosatne trenutke kada
je njegov prijatelj sjedio i pričao o događanjima i bojama vanjskoga
svijeta. Prozor je gledao na park uz jezero s labudovima.
Guske i labudovi su se igrali u vodi, a mala su djeca spuštali svoje male
čamce u vodu.
Mladi parovi su zagrljeni šetali uz cvijeće svih boja. Veliko, staro i
snažno drveće je uljepšavalo pokrajinu, a u daljini su se vidjela svjetla
Kada je muškarac uz prozor detaljno objašnjavao sve to, njegov je
prijatelj na drugom krevetu zatvorio oči te zamišljao sve te slikovite
prizore.
Jednoga dana mu je muškarac uz prozor opisivao paradu, koja se kretala uz
jezero. Bez obzira što njegov prijatelj nije čuo tu muziku, on ju je vidio
u svom umu. Tako su prolazili dani i tjedni.
Jednoga jutra je jutranja sestra donijela vodu za umivanje i uz prozor
pronašla tijelo muškarca koji je u snu mirno umro. Bila je tužna i pozvala
je medicinsko osoblje koje je tijelo odnijelo van.
Odmah kada je to bilo moguće, drugi muškarac je zamolio da ga pomaknu uz
prozor. Sestra mu je sa zadovoljstvom udovoljila, pobrinula se da se je
udobno namjestio te ga ostavila samog.
Uz veliki napor podigao se polako na laktove kako bi po prvi puta ugledao
vanjski svijet.
Konačno je imao priliku sam uživati u vanjskim ljepotama. Pogledao je kroz
prozor i ugleda prazan zid.
Muškarac je pitao sestru koji je to bio razlog da je pokojni prijatelj
tako lijepo opisivao stvari u vanjskom svijetu. Sestra mu je rekla da je
bio slijep i da nije mogao vidjeti zid koji je stajao ispred prozora.
Reče: »A, možda je hteo usrećiti vas?«
|
16.02.2007. u 15:15 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007. Ukupno poruka: 1100 info
|
E svega mi ja ne znam ko je ovaj Bilby ili kako vec,ali mislim da je zesci pajser,i cini mi se da me mnogo nervira.A koliko sam shvatio sada je u Austriji,pa malo odozgo filuje,a veze nema o zivotu ovde.Brate zivis ti jos u 90-tim.I znas sta brate nemoj da ser*s na svaku temu koja postoji i da se pravis pametan kada to nisi.
|
16.02.2007. u 17:28 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
drugari,ovu temu nisam zapoceo dabi slusao ovog nesrecnog Bibilija, iskreno ne znam za njega, niti me zanima. zamolio bih vas da ne obracate paznju na njega i da se dohvatimo teme. nadjite slicne price i postavite je na ovu temu,mozda nesto naucimo.pozz za sve ljude dobre volje a posebno za relju, Brala, zajedno smo rasli, valjda cemo i ziveti... i naravno za ove nove clanove. pozz
|
16.02.2007. u 19:35 |
odgovor sa citatom
|
Mimo Drug clan
(1.88/10)

Član od: 27.06.2006. Ukupno poruka: 93 info
|
Nemo te da nas zavadjate,jebli vas Kurdi kud i dodjose.Kurdi u Kurdsku.
|
16.02.2007. u 20:22 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
@Bracko
Ne verujem da bi ti mogao gurnuti prst u oko nekome.Ipak si ti kulturan ,skolovan covek,poznajes pravila i obicaje ratovanja,jel tako? Nego reci mi leba ti sta je to Medak Republika? Jel to naselje Medakovic mozda? Stvarno ne znam.
@Humanbeing
Svidja mi se tvoj smisao za humor(sve lepo okrenes na shalu)a da Bracko najbolje zna u to nema sumnje.He he. A u vezi ovog tvog teksta o dva muskarca:Znam da je to teze i oduzima vise vremena ali bilo bi lepo da sledeci put ne koristis "paste-copy".Tekst bi mnogo lepse zvucao na Srpskom. Znam da se ne ljutis.Pozdrav
Suka and Brain
Treba necim da zasluzite moj odgovor.
@Izvidjac
Daj posalji neki tekst u kome se kaze da su Srpska deca lepo primljena u Turskoj,Iranu,Kurdistanu itd. Ako postoji tako nesto,mislim. I "Relja" se obicno pise velikim slovom,ako nista drugo ,zajedno ste bre rasli a i nije bas najbolje javno pominjati prava imena ucesnika foruma. Nemoj da pozovem Bracka da ti pronadje jos neku pravopisnu gresku.
@Mimo
Vi treba da zivite u slozi i ljubavi,ja nisam protiv toga ali takodje mislim da imate svoje bede i sirotinje dovoljno. Neznam ko te Kurde dovlaci i sta hoce time da postigne.
Kurdska drzava ne postoji koliko ja znam,oni nemaju drzavu ,nesto kao Cigani.Mozda bi i za njih jedno parce Srbije mogli da odcepimo,zasto da ne! Necemo da cepidlacimo
|
16.02.2007. u 23:25 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006. Ukupno poruka: 1376 info
|
"Lakse je boriti se sa konja, bilby sidji dole".
Nije sve kako izgleda tebi sa strane.
@Nermin
Jos jedan neuspeo pokusaj normalnog postovanja.
'ebi ga, sta se moze...Sta se radi tebra? Oces skoro ovamo?
Pozdrav svima!!!
Pricajmo u miru!!!
|
19.02.2007. u 11:48 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

|
A sta je po tebi normalno dragi tebra Stefane? I dali se slazes da ces ponekad vise reci ako nista ne kazes?
|
19.02.2007. u 14:00 |
odgovor sa citatom
|