Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Religija
Moderator: Coachenko
Nova Varos Online Forum Index >> Religija >> Velika piramida i Sveto Pismo

Autor Velika piramida i Sveto Pismo
Petko
Siva eminencija
(4.37/10)

Član od: 02.11.2003.
Ukupno poruka: 5

info
Novo vidjenje znacenja Velike piramide i njenim prozimanjem sa Svetim Pismom: http://www.vidusa.net
:-o

Slava Gospodu Bogu!

02.11.2003. u 17:46 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

Član od: 10.11.2002.
Ukupno poruka: 515

info
Petko,

toplo ti preporucujem sajt www.bsn.org.yu, tu ces naci mnogo pravoslavnih tekstova koji raskrinkavaju razne zablude, verovatno ces naci i nesto od uze tematike koja te zanima.

A sto se piramida tice, niko se do sada nije spasao znanjem o njima - jedino sto spasava je zivot u Hristu kroz liturgijsko opstenje u Crkvi.

Pozdrav
Oliver
 02.11.2003. u 21:10 odgovor sa citatom  
Dragan2
Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 27.10.2003.
Ukupno poruka: 41

info
Одличан одговор брате Оливере!

Мир с вама

Драган
 02.11.2003. u 22:13 odgovor sa citatom  
Petko
Siva eminencija
(4.37/10)

info
Citat:

Dana 2003-11-02 22:13, Dragan2 je napisao:
Одличан одговор брате Оливере!

Мир с вама

Драган

Zar ja u mom sajtu govorim ista protiv Crkve?
Sve sto sam radio i uradio jest u slavu Boziju.Sve sto je "protiv" u SPC je moj napor i mali doprinos da se sacuva crkveni(julij.)kalendar.Ko je taj da me krivi za to?Bas me briga za ekumenska raspolozenja,bas me briga za "dva plucna krila",bas me briga me za Svjet.savez crkava.Sve je to suprotno Pravoslavlju,suprotno Bogu.
I ako ne pratitimo Bozije znake koje On daje onima koji u Sina Bozijeg vjeruju, bicemo odvuceni u prevaru i u propast skupa sa onima sto su vec davno u duboko propast zagazili.
I obicaj je da se nesto najprije iscita,a kritika slijedi nakon toga.
Oci nisu za razmisljanje,vec za gledanje.

Slava Gospodu Bogu!

03.11.2003. u 00:52 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

Član od: 10.11.2002.
Ukupno poruka: 515

info
Petko,

taman posla da smo ja i brat Dragan nesto lose hteli reci o onome sto si pisao na sajtu, ali smo ukazali na cinjenicu da to sigurno nije ono sto spasava. Sto se tice brojcanih korelacija koje si naveo na sajtu, takve iste su navodili pitagorejci, a danas navode kabalisti, muslimani i ostali za svoje spise i sl - niko se time nije spasao. Ne kazem da u tome nema deo Bozanskog Logosa, sigurno da ima, o tome nam svedoci cela priroda. No pravoslavni hriscani su prizvani da se uznesu iznad svoje prirode, liturgiskim zajednicarenjem u okviru Crkve, objedinjeni jednom verom. To je sustina, sve ostalo vodi ka njoj i njoj treba da sluzi.

U svakom slucaju, ovo je forum religija, svi smo tu da dajemo svoja misljenja o svemu, ovde treba da budu prisutne sve konfesije. Ali mislim da je cilj da kroz zajednicku raspravu dodjemo do poznanja Istine, jer ona moze biti samo jedna, ne moze ih biti mali milion, kao sto uce ekumenisti koje si i ti pomenuo u negativnom kontekstu.

Pozdravljam te i zelim dobrodoslicu na forum.

Oliver
 03.11.2003. u 11:02 odgovor sa citatom  
Petko
Siva eminencija
(4.37/10)

info
U mom poslu,prijatelju,nema nista osim ciste matematike.Ako je tablica mnozenja kabalisticka grana,tada smo svi kabalisti i ako je geometrija muslimanka onda smo svi muslimani.
Ali,i iskreni vjerujuci hriscani bavili su se arhitekturom,slikarstvom,poezijom,naukom...I svi su oni znali da je spasenje u Crkvi i kroz Crkvu.
A svi Boziji znaci, pa i Velika piramida, imaju za cilj popravak covjekov i vracanje na put ka Bogu,ka Isusu Hristu,ka Spasenju.
Pozdrav!

Slava Gospodu Bogu!

03.11.2003. u 11:29 odgovor sa citatom  
Dragan2
Siva eminencija
(6.4/10)

info
Од (бившег) математичара математичару:

извињавам се ако сам те нечим увредио - нисам имао намеру. Оно на шта сам је мислио је да не треба трошити енергију и скретати пажњу на мање важне ствари. Често се људи губе у детаљима, од дрвета не виде шуму и слично (и ја спадам међу такве). Никако не желим да кажем да си ти такав, али ако сад кренемо да се одушевљавамо таквим стварима и да почнемо да дискутујемо о томе, бојим се да ћемо скренути са нашег уског, каменог и узбрдног пута којим идемо...

Поздрав и када се будемо видели плаћам пиће (али не у неком задимњеном кафићу или некој дискотеци).

Мир међу нама.

[ Poruku promenio Dragan2 dana 03-11-2003 ]
 03.11.2003. u 13:10 odgovor sa citatom  
Petko
Siva eminencija
(4.37/10)

info
Ma ja sam pogrijesio! Mislio sam da je ovo sajt Pravoslavnih Srba.Nema veze,povlacim se.Ne zelim da raspravljam sa inovjernima.

Slava Gospodu Bogu!

03.11.2003. u 23:10 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003.
Ukupno poruka: 305

info
Šteta što tako lako odustaješ. Nema ovde inovjernih nego pravovjernih.
Tužno je što je čovek potrošio silno vreme na ovakve stvari. Naravno ne mislim na tebe nego na tvorca gore navedenog sajta. Čovek barata brojevima ali greši što želi da veru pretvori u matematiku. Možda ga treba malo usmeriti ka šitanju bogougodnih dela naših bogonadahnutih pisaca pravoslavnih. Ja sam se npr. zaluđivao astrologijom a sada mi je sve to smešno. Ovo treba da bude forum na kojem ćemo iznositi svoja razmišljanja slobodno, a ne da odustajemo ako ne nađemo podršku na startu.
Ako ispovedaš veru pravoslavno ovo će ti biti znak pružanja ruke prijateljstva i od mene i od Olivera, Dragana...

Neka je Vaskrsli Gospod Isus Hristos sa tobom i ti sa Njim i u Njemu.
 03.11.2003. u 23:28 odgovor sa citatom  
Gost
Neregistrovan

IP: 65.93.109.*
Jedno pricate i ti i Oliver i Zlatko, a drugo su vam namjere.Prica da Vjera ne ide sa matematikom ne stoji.Apostolima je Gospod u ono njihovo vrijeme podario cudesne moci kojima su cuda pred svijetom cinili i tako se Vjera sirila.Da im Bog nije dao silu,apostoli bi prosli kao Pavle sa onim grckim filozofima kad im je spomenuo vaskrsenje.
A zadatak svakog clana Crkve je da vrsi i misionarski rad,da pokusa barem slabog u Vjeri ojacati,sumnjicavog uvjeriti,bezboznog Bogu vratiti.Ja misionarim prema svojim mogucnostima.
Skocili ste protiv mog rada a da ga niste ni procitali.Poznat mi je taj metod diskreditiranja.
Uostalom,Vazno je da je na Linkovima Nove Varosi Online Abdulahova avlija .Slavite Alaha? Pa neka.To je vasa stvar.
I jasno mi je sto je moj link odbijen.Prevarise me imena.

Slava Gospodu Bogu Svetotrojicnom!

04.11.2003. u 00:00 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003.
Ukupno poruka: 305

info
Ako si pravoslavan čovek zašto ti smeta islam?
Zašto ti je srce otvrdnulo i čime si ga zatrovao?
Ti očigledno mešaš veru i nacionalnost. To je pogrešan put. Trebalo bi da se zajidnički borimo protiv mržnje koja dolazi od nečastivog.
 04.11.2003. u 00:15 odgovor sa citatom  
Dragan2
Siva eminencija
(6.4/10)

info
Нико није скочио. Ми само мирно износимо своја мишљења. Много ми се свиђа оно што рече Оливер, да је ово оаза мира.

Што се тиче мисионарења. Ко то жели да ради, нека се моли господу и наићи ће невреници (полуверници итд.) сами. Али, како неко некад рече, будимо извор са кога ће се намерници напити - дакле будимо пасивни. Свако други начин делује нападно, одбојно.

Исто како неко некад рече (ако неког баш занима ко и када погледаћу у литеретури), кад код нас вера помало стаса и ојача, добијамо невиђену жељу да то са неким поделимо, да друге преобратимо и сл.

То је дива прилика да вежбамо самоуздржавање, да се боримо против самољубља и самохвале.

Да нам Господ подари мудрост.

Драган
 04.11.2003. u 21:37 odgovor sa citatom  
ivan
Administrator

Član od: 05.06.2002.
Ukupno poruka: 228

info

Automatska poruka:
Tema je zaključana jer je period neaktivnosti veći od 5 meseci.

04.04.2004. u 21:37

Ova stranica generisana je za 0.154 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.