| Autor |
БИЋЕ ДРЖ--НЕДАЈ |
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
U Subotici se gradi prva džamija u Vojvodini
Pri kraju su radovi na izgradnji džamije u Subotici, prvog islamskog verskog objekta na teritoriji Vojvodine. Novosadski muftija i potpredsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Rešad Plojović rekao je da se izgradnja te džamije finansira sredstvima Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Rijaseta u Bosni i Hercegovini, Islamske banke iz Saudijske Arabije i prilozima vernika. Na području Srbije trenutno se, osim džamije u Subotici, gradi još pet islamskih verskih objekata u Novom Pazaru. Molitveni deo džamije mogao bi da se završi u roku od mesec dana, ali je ponestalo novca, pa su radovi nešto usporeni, kazao je Plojović.
Novosadski muftija je kazao da je organizacija muslimana u tom delu Vojvodine, koja je u doba komunizma praktično bila zamrla, oživela 1999. godine, kada je u Subotici registrovan džemat (verska skupina muslimana).
Te godine islamska zajednica je zakupila privatni objekat u kome su organizovane verske službe i upravo na tom mestu sada se gradi džamija.
Prema Plojoviću, džamija u Subotici služiće potrebama velikog broja vernika u Pokrajini, kao i muftijstava van Sandžaka.
----------------------------------------
Ja prilazem $100. Neka neko ostavi broj ziro racuna za uplate donacija.
Ako Srpske crkve trunu i podupiru se koljem da ne padnu,dzamije bar mogu da se izgradjuju i da se odrzavaju.
Now that's what I call democracy
|
20.09.2007. u 02:39 |
odgovor sa citatom
|
Dragomir Drug clan
(5.58/10)

Član od: 28.08.2006. Ukupno poruka: 104 info
|
То што цркве труну нису криви муслимани већ Срби православне вјере. То што се граде џамије на српској земљи је на неки начин и добро, јер имамо и припаднике своје нације међу муслиманима. Мислим да би нам Срби исламске вјере пуно значили при афирмацији наше земље у исламским државама. Можда било добро за амбасадора у Техерану или Сарајеву поставити неког Србина исламске вјере, како би се са тим народима упоставили што бољи пријатељски односи.
|
20.09.2007. u 13:35 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Nisam ja Dragomire rekao da je neko nekome kriv,samo sam objavio vest i zatrazio broj ziro racuna da pomognem ljudma.
A poznavaoci istorije verovatno znaju da ni na Kosovu nije bilo dzamija ,nekad davno.Samo crkve su postajale.Sada svi zmamo kakva je situacija..Zapitaj se ,ne spremaju li Ameri teren za jos jednu NATO bazu u Srbiji dragi Dragomire. Sve se radi planirano i strateski burazeru.Nista na brzaka.I zapitaj se da li neko pomaze Vojvodjanske separatiste,ko ih pomaze i uz ciju pomoc su ostampali Vojvodjanske pasoshe?
|
20.09.2007. u 14:02 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1797 info
|
Neverovatno
|
20.09.2007. u 14:33 |
odgovor sa citatom
|
Dragomir Drug clan
(5.58/10)

|
Citat:
Dana 2007-09-20 14:02, bilby je napisao:
Nisam ja Dragomire rekao da je neko nekome kriv,samo sam objavio vest i zatrazio broj ziro racuna da pomognem ljudma.
[
Ja nisam Vas optuzio da ste rekli ovo ili ono, vec sam ja rekao da bi Srbi pravoslavne vjere trebali malo vise da vode racuna o svojim svetinjama. To sto se desava sa crkvama na Kosovu je ponizenje celog srpskog naroda, kako pravoslavne tako i Srba drugih vjera.
]
A poznavaoci istorije verovatno znaju da ni na Kosovu nije bilo dzamija ,nekad davno.Samo crkve su postajale.Sada svi zmamo kakva je situacija.
[
Sve je to je tacno, ali kako i sami vidite istorijski dogadjaji su doveli srpski narod tu gde jeste. Ja duboko verujem da ce on krizu prebroditi i uspostaviti nacionalno jedinstvo bez obizira na veru.
http://www.youtube.com/watch?v=f1KCo8QYG7s
]
.Zapitaj se ,ne spremaju li Ameri teren za jos jednu NATO bazu u Srbiji dragi Dragomire.
Sve se radi planirano i strateski burazeru.Nista na brzaka.I zapitaj se da li neko pomaze Vojvodjanske separatiste,ko ih pomaze i uz ciju pomoc su ostampali Vojvodjanske pasoshe?
[
Sto se Vojvodine tice, kako znam tamo su samo Srbi pravoslavne vjere u apsolutnoj vecini, plus ako dodamo Srbe islamcke vjere, to trenutno ne vidim razlog za paniku.
]
|
|
20.09.2007. u 16:14 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007. Ukupno poruka: 1102 info
|
Citat:
Dana 2007-09-20 02:39, bilby je napisao:
Pri kraju su radovi na izgradnji džamije u Subotici, prvog islamskog verskog objekta na teritoriji Vojvodine. Novosadski muftija i potpredsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Rešad Plojović rekao je da se izgradnja te džamije finansira sredstvima Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Rijaseta u Bosni i Hercegovini, Islamske banke iz Saudijske Arabije i prilozima vernika. Na području Srbije trenutno se, osim džamije u Subotici, gradi još pet islamskih verskih objekata u Novom Pazaru. Molitveni deo džamije mogao bi da se završi u roku od mesec dana, ali je ponestalo novca, pa su radovi nešto usporeni, kazao je Plojović.
Novosadski muftija je kazao da je organizacija muslimana u tom delu Vojvodine, koja je u doba komunizma praktično bila zamrla, oživela 1999. godine, kada je u Subotici registrovan džemat (verska skupina muslimana).
Te godine islamska zajednica je zakupila privatni objekat u kome su organizovane verske službe i upravo na tom mestu sada se gradi džamija.
Prema Plojoviću, džamija u Subotici služiće potrebama velikog broja vernika u Pokrajini, kao i muftijstava van Sandžaka.
Ako Srpske crkve trunu i podupiru se koljem da ne padnu,dzamije bar mogu da se izgradjuju i da se odrzavaju.
| U zemljace ovo je stvarno ne pravda...ne boj se imam resenje imam ja parkiranog tenka u garazi i apacha na tavanu pa cemo ti i ja da se naoruzamo i idemo da rusimo te dzamije bwe...to bre nema smisla oni nasli da grade po Vojvodini i "velikoj" Srbiji....ne moze to tako...
PS.E da nemoj da zaboravis da povdees Chochenka...
|
20.09.2007. u 20:41 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
Citat:
Dana 2007-09-20 13:35, Dragomir je napisao:
То што цркве труну нису криви муслимани већ Срби православне вјере. То што се граде џамије на српској земљи је на неки начин и добро, јер имамо и припаднике своје нације међу муслиманима. Мислим да би нам Срби исламске вјере пуно значили при афирмацији наше земље у исламским државама. Можда било добро за амбасадора у Техерану или Сарајеву поставити неког Србина исламске вјере, како би се са тим народима упоставили што бољи пријатељски односи.
| Da je KALIGULA ziv 100% bi te postavio za senatora...
|
20.09.2007. u 20:44 |
odgovor sa citatom
|
Dragomir Drug clan
(5.58/10)

|
quote] Citat:
Dana 2007-09-20 20:41, SukaPlayer je napisao:
Citat:
Dana 2007-09-20 02:39, bilby je napisao:
| U zemljace ovo je stvarno ne pravda...ne boj se imam resenje imam ja parkiranog tenka u garazi i apacha na tavanu pa cemo ti i ja da se naoruzamo i idemo da rusimo te dzamije bwe...to bre nema smisla oni nasli da grade po Vojvodini i "velikoj" Srbiji....ne moze to tako...
SRBIJA JE KROZ ISTORIJU BILA TERITORIJALNO NEKADA MANJA A NEKADA VECA, ALI JE UVEK BILA I OSTALA VELIKA.
PS.E da nemoj da zaboravis da povdees Chochenka...
|
|
20.09.2007. u 23:42 |
odgovor sa citatom
|
Dragomir Drug clan
(5.58/10)

|
quote] Citat:
Dana 2007-09-20 20:44, SukaPlayer je napisao:
Citat:
| Da je KALIGULA ziv 100% bi te postavio za senatora... [
Postovani gospodine,
Osim sto vredjate, red je da napisete i neku konretnu primedbu na ovo sto sam napisao. Ponosan sam na svoj narod a posebno na one Srbe islamske vjere, pocev od Mese Slimovica pa dalje. Toliko je dobar, da nam ga i neki drugi nadori kradu i prisvajaju iako nas mrze. Sta da se radi, kada nemaju svoje moraju da otimaju tudje.
]
SRC="images/forum/smilies/icon_lol.gif">
|
|
20.09.2007. u 23:48 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 625 info
|
Citat:SukaPlayer: Da je KALIGULA ziv 100% bi te postavio za senatora... |
Da je Kaligula ziv, to mesto bi tvoja malenkost, nekonkurentno, vec odavno popunjavala.
P.S. Za one koji ne znaju, Kaligula je svog konja Incitatusa proglasio za senatora.
|
21.09.2007. u 00:16 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
P.S. Nemo zaebavati...Rekoh ja da si ti nacitan bre...Ti si bre visestran lik,razumes se u sve bre...Mozes doci da mi popravis vodokotlic i WC solju posto se ocigledno razumes...Debelo placam...
|
21.09.2007. u 01:10 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
quote] Citat:
Dana 2007-09-20 23:48, Dragomir je napisao:
quote] Citat:
Citat:
|
Da je KALIGULA ziv 100% bi te postavio za senatora...
[
Postovani gospodine,
Osim sto vredjate, red je da napisete i neku konretnu primedbu na ovo sto sam napisao. Ponosan sam na svoj narod a posebno na one Srbe islamske vjere, pocev od Mese Slimovica pa dalje. Toliko je dobar, da nam ga i neki drugi nadori kradu i prisvajaju iako nas mrze. Sta da se radi, kada nemaju svoje moraju da otimaju tudje.
]
|
|
U ebo ta a volis li Srbe Amerikance???? E da valja to sto volis Mesu Selimovica kod profesora petka bi dobio 5...A volis li onog muslimana Srbina CARA MURATA???? Ili mozda danasnjeg PRINCA ARABIJE????
|
21.09.2007. u 01:12 |
odgovor sa citatom
|
Dj_Damir Persona

Član od: 24.06.2007. Ukupno poruka: 199 info
|
Hohohoho.Teske reci!
|
21.09.2007. u 01:22 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

Član od: 22.01.2006. Ukupno poruka: 3548 info
|
**ružna reč** teske reci, mene pogadja situacija na Kosoavu sada!
|
21.09.2007. u 02:07 |
odgovor sa citatom
|
bracko Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002. Ukupno poruka: 652 info
|
Ovaj, ja se javljam povodom oglasa. Vodokotlice popravljam sa 75% uspesnosti, iako to nije moj poziv. Ja sam student i malo novca sa strane je uvek pozeljno. Sto se WC solja tice, tu ne mogu nista da uradim. Tacnije, znam par zahvata, ali ne bih sad o tome. Inace, popravljam i male kucne aparate - lampe, telefone (one prostije), klavijature (takodje prostije, tj. decije), produzne kablove, kompjutore, autice na navijanje, menjam sijalice i prekidace.
Sto se dzamija tice, bio sam u nekoliko i sve su mi se svidele, mada moram da priznam da vise volim crkve i manastire, ali sve to kada nije velika guzva.
Iskoristicu ovu priliku da se zahvalim drugu Acu (koga bolje znate pod nadimkom Coachenko) sto je pronasao i vratio mi kljuc od stana jos pre nego sto smo posli u skolu i tako me spasao sigurnih batina, a jer mislim da mu se nikad nisam zahvalio.
Takodje, zeleo bih da pozdravim druga Samira, naseg zajednickog komsiju koji je bio uz mene (ne doslovno) dok sam padao sa kestena.
Ostale cu da pozdravim jednim zajednickim - Cao.
P.S. Ha-Ha.
|
21.09.2007. u 02:09 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1618 info
|
smajlikojitegleda
|
21.09.2007. u 05:50 |
odgovor sa citatom
|
Dragomir Drug clan
(5.58/10)

|
Citat:
U ebo ta a volis li Srbe Amerikance???? E da valja to sto volis Mesu Selimovica kod profesora petka bi dobio 5...A volis li onog muslimana Srbina CARA MURATA????
Ili mozda danasnjeg PRINCA ARABIJE????
|
Mesha mi je drag kao pisac koji je ostavio velika dela svom srpskom narodu. Naravno nije on jedini primer. Iz vase poruke vidim da vas ovakve stvari mnogo pogadjaju i da se puno bunite zbog toga. Ni jedan valjan razlog niste napisali sa nekim kontra-argumentima, osim sto me konstantno vredjate i provociratea. Naslucujem da vas istina boli. Ako ste Srbin i srpskog roda mislim da svoj narod treba da postujete ma kojoj vjeri pripadao. Ako niste, onda Vas u potpunosti razumem, kao i vas komentar upucen meni.
|
21.09.2007. u 14:04 |
odgovor sa citatom
|
Wlasnik Persona

Član od: 04.06.2007. Ukupno poruka: 138 info
|
Bice drz-nedaj.
|
21.09.2007. u 17:26 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

|
Citat:
Dana 2007-09-21 14:04, Dragomir je napisao:
Citat:
U ebo ta a volis li Srbe Amerikance???? E da valja to sto volis Mesu Selimovica kod profesora petka bi dobio 5...A volis li onog muslimana Srbina CARA MURATA????
Ili mozda danasnjeg PRINCA ARABIJE????
|
Mesha mi je drag kao pisac koji je ostavio velika dela svom srpskom narodu. Naravno nije on jedini primer. Iz vase poruke vidim da vas ovakve stvari mnogo pogadjaju i da se puno bunite zbog toga. Ni jedan valjan razlog niste napisali sa nekim kontra-argumentima, osim sto me konstantno vredjate i provociratea. Naslucujem da vas istina boli. Ako ste Srbin i srpskog roda mislim da svoj narod treba da postujete ma kojoj vjeri pripadao. Ako niste, onda Vas u potpunosti razumem, kao i vas komentar upucen meni.
| U pravu si necu vise nikad...
|
21.09.2007. u 20:26 |
| |