| Autor |
I, jednoga dana, čovek stvori boga |
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 57 info
|
Izašao je drugi broj časopisa Bezbožnik!
list protiv svih oblika dominacije, manipulacije i organizovane religije
Možete ga preuzeti sa adrese
http://www.dbpd.org/
(takođe može se skinuti i prvi broj časopisa)
Nisam uspeo naći autore ovog časopisa(što i nije baš pohvalno) ali ipak interesantno
štivo.
Pročitajte! (pa onda komentari)
Pozdrav!
[ Poruku promenio Mima dana 08-01-2006 ]
|
09.01.2006. u 02:33 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

Član od: 21.12.2005. Ukupno poruka: 130 info
|
uuuuuuuuuuuuuuuuu brateeeeeeeee,
TOTALNA EXTROVINA !!! MUST HAVE LITERATURA!!!
mima zemljache, nisam ni pomishljao da kod tebe postoji napredna misao,
niti u zivotu pretpostavio da postoji bar jedna mala shachica ljudi koji
ovako razmishljaju. extra, extra, extra!
posebno mi se svidja kako su oje8ali ljudi chobane kao shto su amfilohije radovich,
filaret halimich i cukovadin majmunovich. extra.
konekcija fashizma i op obraz jasno definisana. izveshtachenost katolichanstva,
konzervativizam i chobanstvo pravoslavlja i primitivizam islama, CHISTO KAO SUZA.
da svaki neutrino ateizmom i pravom slobodom igra, zeli vam Lepi
www.elitesecurity.org/forum/44
http://www.novavaros.com/kokoshar/otrcani_kokoshar2_serijal2.ogg
MSN online/email : musicmaster_yu@yahoo.com
|
09.01.2006. u 03:37 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

|
I u ovom časopisu, kao i mnogim drugim (na žalost) u našoj zemlji ima mnogo pljuvanja, pa naravno i neistina(??) (pa želim da se i ogradim, ja sam samo pokretač teme, za koju smatram da bi mogla biti zanimljiva).
Mislim da je sve ovo moglo da se kaže na lepši i kulturniji način.
Pozdrav.
A za sve one koje mrzi da čitaju časopis (nek prelistaju barem slike ), evo jedne pesme Dušana Vasiljeva preuzete iz časopisa Bezbožnik,
PLAČ MATERE ČOVEKOVE
Danas je nesrećni dan sinuo,
i prvi mi je pogled pao na bedu:
najbliže njemu, u tihom predgrađu,
jedna je Majka rasplela kosu sedu,
jer joj je sin preminuo.
Danas je umro jedan Čovek,
i Majka mu je vrisnula:
- Oh, kada čovek nije Čovek
već rob Nekog, koga nema,
od koga sam do juče milost iskala:
oh, kada je čovek gori nego crv, -
neka se raspe po zemlji anatema,
i neka se prolije sva crvena krv!…
O, Sine, moj dobri Sine!
Otac ti nije Sveti Duh,
Ni Drvodelja sa livanskih puta.
Sine, ti si plod dve neme žudnje
i jednog besvesnog minuta.
Nisam te rodila u jaslama,
već u krvavoj postelji,
između četiri vlažna duvara,
jednog šarenog, zamrzlog januara.
Sine, tebi su i meni rekli
da smo robovi,
i naša su srca bez milosti sekli,
i našu su snagu bez milosti razvlačili
I sve su nam uvek tumačili
da se setimo
da to bog tako želi!
Rođeni, mrtvi Sine, bog je laž,
i naši su ga dušmani izumeli.
Ustani, Sine, da se svetimo;
da krvlju vekovnih namesnika boga
posvetimo forume Rima,
i da kopljem ponovo probodemo rebro
Učitelju iz Jerusalima.
Da iskopamo Judino srebro,
i da na tome svetom mestu
podignemo ČOVEKU hram,
i da dovedemo u hram našu Novu
Vestu
koja će sebe iskreno dati.
Ustani, Sine, da grozne laži
koje se rađaju u ime Oca i Sina
sahrane Sin i Mati…
Danas je umro jedan Čovek,
i zalud je Majka sede kose čupala
i u grudi se lupala…
Nije se probudio.
Onda ga je sama okupala,
i obukla ga u crno.
I u dnu svoga vrta, o ponoći,
sama ga je sahranila…
I tužna se majka Čovekova
tu, pored groba, nastanila…
[ Poruku promenio Mima dana 08-01-2006 ]
|
09.01.2006. u 05:33 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

Član od: 10.11.2002. Ukupno poruka: 507 info
|
Nista novo, veruj mi, vec sam upoznao neku decu bivsih komunistickih komesara, koja imaju vile na Dedinju i Senjaku (nacionalizovane posle 2. svetskog rata), a koji pisu ovakve stvari i to tako da bi covek pomislio da su gola sirotinja raja koja je ustala protiv bogatasa. Pogotovo mi je bilo jasno da je to ista ekipa kada sam pogledao forum sajta. Pa i da ne znam o kome je rec, coveku sasvim normalne intuicije je sasvim jasno sa kime ima posla vec na prvom otvaranju sajta, kada se ugleda boje koje dominiraju naslovnom stranom.
Dakle, nista novo, kao sto rekoh. U pitanju je stara, dobro poznata marksisticka doktrina, ovog puta u ruhu krajnje militantnog ateizma, koji ne moze da pokaze svoje krajnje totalitarne namere jer nema u svojim rukama poluge vlasti (tacnije, vise nema). Najgore od svega je sto misle da nesto znaju, a u stvari sve sami mediokritet do mediokriteta. Primera radi, sve vreme se pozivaju na Dositeja Obradovica, u kontekstu coveka koji je izasao iz manastira i po njihovom misljenju raskrstio sa religijom, a ne znaju da je na njegovo izricito insistiranje sahranjen po obredu sahrane monaha (dakle, nije se odrekao monastva). Ili, recimo, pozivaju se na Svetozara Markovica kao perjanicu svog pokreta, a ne znaju da se Svetozar Markovic pricestio pred smrt, opet njegovom voljom (sto opet govori o njegovom odnosu prema religiji). Secam se iz direktnih razgovora sa njima da im je najveci adut bila Kina, kao komunisticka drzava u kojoj je religija iskorenjena, a koja postaje najveca svetska sila, mada nisu uspeli da mi odgovore kako zive Kinezi danas (pogovoto u ruralnim oblastima Kine) niti pak koliko ljudi tamo ima po zatvorima. A da ne pricamo da tek ne bi umeli da objasne vezu (koja se u prvi mah ne vidi) izmedju Konfucijanstva (svojevrsnog religijsko-filosofofskog sistema nastalog 7. veka pre Hrista) i onoga sto je Mao Ce Tung napravio sa svojim uredjenjem. I ne zaboravite, i ateizam je svojevrsna religija, i nije nimalo nova i moderna kako se predstavlja - pripadnika te doktrine bilo je i u anticko doba, pa i ranije, cak i u starojevrejsko vreme (o cemu svedoci sadrzaj psalama). No ovo je oblik vulgarnog ateizma, militantnog u velikom delu, koji se vec pretvara u antiteizam odnosno bogoborstvo. A taj vid ateizma (podsetimo se) je samo u Rusiji odneo na desetine miliona zivota, vise nego sto je to ucinio sam Hitler.
E moj Mima, mislio sam da se bavis pametnim stvarima tamo na PMF-u, umesto da tracis vreme na povampirene totalitarne ideologije. No nema veze, ti si dobar momak, shvatices jednog dana o cemu ti govorim. Samo me cudi da nijednom preda mnom uzivo nisi potezao ove argumente. U svakom slucaju, sada imas kratak odgovor.
Pozdrav, zemo
Oliver
|
09.01.2006. u 11:23 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
A posto sam malo detaljnije pregledao tekstove iz "casopisa", kao i propratne ilustracije, svemu sto sam prethodno rekao moram dodati da su u pitanju prvenstveno bolesni ljudi kojima je potrebna neka vrsta psihijatrijske pomoci. Jer uzevsi u obzir da takav vid mrznje prema svemu sto je hriscansko i taj nivo vulgarnog izrazaja dolazi od akademskih gradjana (ekipa je sa Filozofkog fakulteta) ne ostavlja drugu mogucnost. Iskreno sazaljevam te ljude i pitam se da li uopste ima smisla polemisati sa njima
Oliver
|
09.01.2006. u 11:47 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

|
@oliver
ima smisla polemisati sa svakim ljudskim bichem koje nije paralizovano i
ima formirane stavove o bar jednoj kljuchnoj stvari u zivotu!
poz
|
09.01.2006. u 11:58 |
odgovor sa citatom
|
jelena Siva eminencija
(5.74/10)

Član od: 09.10.2002. Ukupno poruka: 85 info
|
Ја бих пре седела на врх Златара ,читала Иву Андрића (или било коју другу),дисала и мирисала...
.. има толико лепих ствари реалних у животу које могу да се доживе,да је несхватлјиво да постоји неко ко распреда неке овакве хјгвиј,гфдјчи (нисам знала како бих назвала те глупости)
|
09.01.2006. u 12:08 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

|
@oliver
josh jedna stvar. neulazeci u kompetentnost osoba
koje su pravile ovaj ezine i u to da li su normalni ili nisu,
imam komentar na tvoju tvrdnju da su u pitanju militantni likovi.
A shta ima trenutno militantnije od spc u srbiji ili islamskih radikala
svuda u svetu? da li mozda kod mene kuchi sedi ratko mladich koji je pobio
toliko nevinih ljudi, ili haifa i laden koji svaki dan imaju na dushi po 20ak ljudi?
da li je vatikan mesto gde sedi onaj chikica koji propagira mir i ljubav, a svaki
dan nam radi o glavi (DA, i tebi i meni!) i igra se sudbinama i nashe dece i unuka.
oli, poshtujuchi tvoj izbor da se posvetish religiji i duhovnom zivotu koji i sam
jako cenim i upraznjavam(samo ja se molim bogu koji se zove rock), zelim da ti
kazem da NISI u pravu!
www.elitesecurity.org/forum/44
http://www.novavaros.com/kokoshar/otrcani_kokoshar2_serijal2.ogg
MSN online/email : musicmaster_yu@yahoo.com
email : cukovanny@gmail.com
[ Poruku promenio Lepi dana 09-01-2006 ]
|
09.01.2006. u 12:08 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

|
E moj Mima, mislio sam da se bavis pametnim stvarima tamo na PMF-u, umesto da tracis vreme na povampirene totalitarne ideologije. No nema veze, ti si dobar momak, shvatices jednog dana o cemu ti govorim. Samo me cudi da nijednom preda mnom uzivo nisi potezao ove argumente. U svakom slucaju, sada imas kratak odgovor.
Naravno da se bavim pametnijim stvarima. Samo sinoć naleteh na ovaj sajt (neko ostavi link na elitesecurity) pa pomislih da bi i ovde mozda bilo interesantno, a već vidim da jeste. Ćesto imaju filozofsko matematički susreti (ranije su bili svake srede,sada su malo utihnuli) pa kada bude zanimljiva tema, pozvaću te.
A što se tiče "uživo razgovora" pričali smo jednom, ali vidim se da se ne sećaš. Na Karaburmi smo započeli ovu temu, a sve je počelo od rasprave da li se kaže filozofija ili filosofija pa do ovakvih tema (baš mi je drago što si promenio mišljenje, barem po pitanju srpskoga jezika "(ekipa je sa Filozofskog fakulteta"). A razgovore ćemo nastaviti i uživo. Hvala na odgovoru o autorima ovog sajta. Filozofski fakultet je uvek bio nosilac ideja( dovoljno je setiti se Otpora i drugih pokreta devedesetih).
I komunizam ništa nije bolji od bilo koje religije, sekte.
Liberate your mind.
Pozdrav.
|
09.01.2006. u 12:29 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

|
Olivere Ago ti je lepo odgovorio na militarizam.
Jelena, naravno da je lepše čitati Andrića. Ali religija se upliće u svetovnu vlast. Ko je još normalan mogao da uvede "veronauku" u školu. Te dve stvari ne idu jedna sa drugom (pokušali su da reše taj problem, pa su hteli da izbace Darvina). Posle bi verovatno izbacili celokupnu biologiju, pa matematiku, pa bi došlo i do Andrića (zameni li bi ga verovatno sa Nikolajom Velimirovićem).
Pozdrav
|
09.01.2006. u 12:41 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Mislim da je tvrdnja o militantnosti SPC (koju konstantno plasiralu levo-liberalni krugovi) nije na mestu. To se vidi na jednom prostom primeru : na Kosovu je SPC jedina institucija koja je ostala i prezivljava sa svojim narodom. Da je u pitanju militantna organizacija, kako tvrde levo-liberalni krugovi (na zalost, i ti si podlegao toj euforiji, iako mi se cini da imas prilicno dobro izrazen kriticki aparat), onda bi 17. marta 2004. godine na Kosovu mogao da vidis pravi mali rat, jer prvo sto su siptarski ekstremisti dohvatili bile su crkve i manastiri. Istog dana, kada u Beogradu navijaci u znak odmazde pale dzamiju, mitropolit Amfilohije (koga ultra-levo-liberalni krugovi nazivaju pukovnikom) staje u zivi zid, sto nije ni malo popularan potez pred razjarenom masom, priznaces. Vec na ovom primeru mozes videti da ne stoji teza o militantnosti SPC. A teza o klerikalizmu u drzavi jos manje, jer jedva 1% ljudi je liturgijski pobozno, sto je osnovni preduslov za to. Rimokatolici su posebna prica - nemoj zaboraviti da je Vatikan drzava, te da oni i zvanicno imaju politicke aspiracije i prerogative (koji izviru iz pogresnih teoloskih postavki, no o tome drugom prilikom), tako da njih ne mozemo stavljati u isti kos sa pravoslavnima po ovom pitanju (o tome govori i istorija).
Sto se grupacije koja pise pomenuti casopis tice, jos uvek stojim na tezi da su totalitarno-militantnog tipa, sto se da zakljuciti kako iz sadrzaja casopisa tako iz poruka sa foruma sajta - ja bih to kvalifikovao kao spolja vulgarni ateizam sa unutrasnjom militantnom antiteistickom logikom. A ako je njihov stav takav kada su na margini drustva, zamisli sta bi cinili da imaju poluge vlasti (ili makar jednu).
Slazem se da treba komunicirati sa svakim ljudskim bicem, ako izuzmemo ljude jednosmerne komunikacije, a mislim da je sa ovim momcima upravo to slucaj.
Pozdrav, Lepi
Oliver
|
09.01.2006. u 12:42 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Citat:
Dana 2006-01-09 12:29, Mima je napisao:
Naravno da se bavim pametnijim stvarima. Samo sinoć naleteh na ovaj sajt (neko ostavi link na elitesecurity) pa pomislih da bi i ovde mozda bilo interesantno, a već vidim da jeste. Ćesto imaju filozofsko matematički susreti (ranije su bili svake srede,sada su malo utihnuli) pa kada bude zanimljiva tema, pozvaću te.
A što se tiče "uživo razgovora" pričali smo jednom, ali vidim se da se ne sećaš. Na Karaburmi smo započeli ovu temu, a sve je počelo od rasprave da li se kaže filozofija ili filosofija pa do ovakvih tema (baš mi je drago što si promenio mišljenje, barem po pitanju srpskoga jezika "(ekipa je sa Filozofskog fakulteta"). A razgovore ćemo nastaviti i uživo. Hvala na odgovoru o autorima ovog sajta. Filozofski fakultet je uvek bio nosilac ideja( dovoljno je setiti se Otpora i drugih pokreta devedesetih).
I komunizam ništa nije bolji od bilo koje religije, sekte.
Liberate your mind.
Pozdrav.
|
Setio sam se tog razgovora sada, ali to nije bila nikakva duboka religijska rasprava, vec vise lingivisticki diskurs. I nisam promenio svoj stav, naveo sam "Filozofsski fakultet" jer oni sami sebe tako navode u registru, dakle da bi se znalo o kome je rec. To sto smo mi recipirali nemacki nacin izgovora reci Filosofija (izvornik je na grckom, naravno), iako smo je do 20. veka izgovarali sa "s" to je vec tragedija naseg jezika i nema toliko veze sa religijom. Ali moze imati sa etimologijom, pa bi rec Filozofija mogla da znaci mrakoljublje, uzevski u obzir starogrcki izvornik, umesto mudroljublje. No to je vec druga tema i to tom, potom.
Prihvatam poziv da razgovor nastavimo uzivo i nadam se da ce biti uprilicen uskoro, posto te odavno nisam video pa bih zeleo da te pitam jos stosta nevezano za ovu temu.
I na kraju, odgovor na tvoju recenicu "I komunizam ništa nije bolji od bilo koje religije, sekte.". To je tipican aprioristicki stav, jer vec na pocetku sa recima "nista nije bolji" dajes negativnu konotaciju religiji, a navodjenjem "religije, sekte" stavljas znak jednakosti izmedju autenticne i izvitopereno religioznosti. Od pametnog coveka kakvim tebe smatram tako lose postavljen sud nisam ocekivao. Doduse, komunizam jeste neka vrsta pseudo-religije (ima svoje Sveto Pismo, proroke i svestenike), pa bi ga trebalo i porediti sa pseudo-religijskim ideologijama, a ne religijom kao takvom.
Pozdrav, zems
Oliver
|
09.01.2006. u 13:01 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

|
Pa mogao si videti snimke sveštenstva za vreme rata u Bosni. Na žalost.
Što se tiče Amfilohija i Beogradskih nereda, zar ne misliš da je to isuviše licemerno i smešno. Gde je tu naša dobra policija. Iznenađuješ me Olivere.
A što se tiče ljudi koji pisu Bezbožnik, naravno, da ne treba biti jednosmeran. Ali treba čuti i videti drugu stranu i samostalno naći sredinu.
[ Poruku promenio Mima dana 09-01-2006 ]
|
09.01.2006. u 13:02 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Citat:
Dana 2006-01-09 12:41, Mima je napisao:
Olivere Ago ti je lepo odgovorio na militarizam.
Jelena, naravno da je lepše čitati Andrića. Ali religija se upliće u svetovnu vlast. Ko je još normalan mogao da uvede "veronauku" u školu. Te dve stvari ne idu jedna sa drugom (pokušali su da reše taj problem, pa su hteli da izbace Darvina). Posle bi verovatno izbacili celokupnu biologiju, pa matematiku, pa bi došlo i do Andrića (zameni li bi ga verovatno sa Nikolajom Velimirovićem).
Pozdrav
|
O tome kakav tip skolske veronauke treba ili ne treba da postoji mozemo voditi diskusiju, ali bih voleo da smo terminosloski ispravni i dosledni. Veronauka nije uvedena, vec vracena u skolu. Drugo, ko ti je rekao da veronauka i darvinizam ne mogu jedno pored drugod - pa veronauka predstavlja teisticki pogled na svet (nemoj zaboraviti da je i Darvin bio religiozan covek), dok je darvinizam jedna od teorija postanka sveta (sto znaci da je podlozna kritici, samom cinjenicom da je teorija, a ne aksiom, ti to kao matematicar moras dobro znati). I zasto bi toboze pod uticajem veronauke izbacivali biologiju, matematiku, knjizevnost... kada su korifeji pomenutih oblsti svi odreda bili religiozni ljudi (pogledaj temu nauka i religija).
Pozdrav, brzopleti moj prijatelju
Ogi
|
09.01.2006. u 13:06 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Citat:
Dana 2006-01-09 13:02, Mima je napisao:
Pa mogao si videti snimke sveštenstva za vreme rata u Bosni. Na žalost.
Što se tiče Amfilohija i Beogradskih nereda, zar ne misliš da je to isuviše licemerno i smešno. Gde je tu naša dobra policija. Iznenađuješ me Olivere.
A što se tiče ljudi koji pisu Bezbožnik, naravno, da ne treba biti jednosmeran. Ali treba čuti i videti drugu stranu i samostalno naći sredinu.
|
Svaka vojska ima svoje svestenike, od najvecih svetskih sila i saveza (NATO recimo ima vojne kapelane) pa do minornih drzava kakva je nasa. Mislis li da je taj svestnik blagosiljao ljude sa namerom da idu da ubijaju civile ili da je znao njihove ratne planove - nemoj biti smesan, pa odmah bi bio rascinjen. Ili zar ne mislis da svaka strana nije imala svestenike koji su se molili za pobedu? A sta cemo sa cinjenicom da je na svakoj liturgiji uznosena molitva za prestanak rata? Ili za cinjenicu da vladika Atanasije na svakoj liturgiji pominje i mucenike u "Iraku, Libanu, Avganistanu", koji pate pod udarom zapadne cizme? Sve price o militarizmu SPC su vesto napravljena podvala da bi se jos dublje napravio jaz izmedju pravoslavnih i muslimana na ovim prostorima, a vreme ce to pokazati.
A sto se Amfilohija tice, ne vidim sta je tu licemerno? Pa prvi bi muftija Jusufspahic rekao da je to licemerno (a covek se javno zahvalio Amfilohiju). Drugo je to sto hoces da vidis ono sto ti odgovara, a ne ono sto je cinjenicno stanje.
Sto se "druge strene" tice, mislim da imaju autenticnijih predstavnika od ekipe koja uredjuje Bezboznik.
|
09.01.2006. u 13:15 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

|
Kao prvo kakva je razlika izmedju religije i sekte (naravno, izostavljam satanističke) sem u broju vernika I hrišćanstvo je najpre bilo sekta, ali priseti se ko je hrišćanstvo "proglasio" za religiju. Pa naravno vlast, tadašnja rimska. O tome smo učili u školi.
Naravno, da je Darvinizam hipoteza, ali još uvek nije oborena (sada koristim vaše metode =
Pozdrav, pa se vidimo.
|
09.01.2006. u 13:25 |
odgovor sa citatom
|
Mima Siva eminencija
(6.4/10)

|
Citat:
A sto se Amfilohija tice, ne vidim sta je tu licemerno? Pa prvi bi muftija Jusufspahic rekao da je to licemerno (a covek se javno zahvalio Amfilohiju). Drugo je to sto hoces da vidis ono sto ti odgovara, a ne ono sto je cinjenicno stanje.
|
Zar misliš da je tu bilo potrebno dovoditi popove? Gde je vlast i policija da razbije huligane? Licemerstvo vidim u srpskoj vlasti i SPC koje su zajedno uradile, jedan neverovatno glup potez?
Iznenadio si me da ne vidiš ovakve stvari. (ne mogu da verujem da crkvu braniš doslovno, pa greše mnogo)
Citat:
Sto se "druge strene" tice, mislim da imaju autenticnijih predstavnika od ekipe koja uredjuje Bezboznik.
|
Sa ovim ću se složiti. Časopis sam naveo kao nešto novo. I kao što rekoh na početku, ima dosta loših stvari.
|
09.01.2006. u 13:35 |
odgovor sa citatom
|
oliver Moderator

|
Nastavak nase diskusije ostavljam za susret uzivo, bice mnogo interesantnije. Ali valjalo bi da okupimo sto vise ljudi sa foruma, da to ne bude prazno prepucavanja dva zemljaka i poznanika, vec jedan polemicki razgovor u pluralistickom okruzenju koji bi doneo ploda. Uz stare dobre varoske price, naravno
Sto se ostalih sa foruma tice, neka daju svoj komentar, posto mislim da smo ja i Mima dovoljno obrazlozlili svoj stav. Kao moderator cu intervenisati samo u slucaju da dodje do povrede pravilnika foruma.
Pozdrav svim forumasima
Oliver
|
09.01.2006. u 14:11 |
odgovor sa citatom
|
Lepi Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

|
to je dobar predlog!
poshto ja lichno u vezi ovoga nebih hteo da iznosim svoje
stavove na forumu - da bi ljudi videli kako sam pametan
radije ostavljam za susret uzivo i pivo i rakiju i svega, jer
bih zeleo istinske zakljuchke i one koji bi mogli da promene
tok moga i tudjega mishljenja.
poz za mimu i olija i ostale.
|
09.01.2006. u 14:30 |
odgovor sa citatom
|
Gost Neregistrovan
 IP: 83.145.61.* |
Oli,zemo! ---Vise srece drugi put----
Sta da ti kazem, "zemo", moras postovati konvencije sajta ili pogadjati sta od teksta ostaje sledeci put
Pozdrav od zema
[ Poruku promenio Gost dana 12-01-2006 ]
|
12.01.2006. u 13:20 |
odgovor sa citatom
| |
|
|