Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> 60-o годишњица

Autor 60-o годишњица
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004.
Ukupno poruka: 928

info
17 јула,дакле у понедељак,навршава се 60 година од мучког убиства Српског Вожда Драгољуба Драже Михаиловића. Поводом тога датума све Српске цркве широм Аустралије служиће парастос за покој душе неумрлом борцу за домовину и за свој народ.
Српско Краљевско удружење Аустралије такође ће обележити дан погубљења првог Европског герилца који се борио против комуниста,усташа и против Немаца.
Само да додам да Српски ратни ветерани сваке године 25 априла на дан борца,ANZAC DAY марширају улицама главних градова Аустралије са осталим светским ратним ветеранима и поносно носе Српску тробојку и црну четничку заставу. Никоме из Јосипове Југе то није дозвољено осим Дражиним борцима и њиховим потомцима.Зашто?
Нек му је лака земља.
Шта се у Србији спрема за 60-о годишњицу?

[ Poruku promenio bilby dana 15-07-2006 ]
 15.07.2006. u 10:20 odgovor sa citatom  
ZORZI
Siva eminencija
(6.45/10)

Član od: 15.08.2002.
Ukupno poruka: 76

info
Evo šta se priprema:

Akcioni plan za saradnju sa Haskim tribunalom. Maladjan Dinkic sprema plan plus. Kostunica patetisao u UN. Trazi a ne daje. Aleksandar Nikitovic prekoracio brzinu u voznji za 20 odsto od dozvoljenog (sto je uzgred, ma koliko bilo bizarno, pohvalno za nekoh iz Kustunicinog okruzenja).Sinisa Mihajlovic, koji je svojevremeno iz Italije podrzavao Slobu i njegovu politiku (u pauzama pravljenja dece tv voditeljkama)oce da bude sektor fudbalske reprezentacije. Raspravlja se ocemo li imati crvene ili plave dreseve u fudbalskoj reprezentaciji. Zadovoljni su sto ce reprezentativci moci da cuju Boze pravde. I tako ce, bolje pobedjivati. Jadno. Ne himna. Oni. Ovako nisu mogli. Pitam se koja se himna svirala u Atini 1995. Pitajte Sapica i ekipu koju oni himnu sluusaju kad non-stop pobedjuju. Mozda je ne cuju od kapica. Palma u Jagodini otvorio zooloski vrt. Na bini mu bili sve kadar do kadra: Bizda, Ugljanin, Raka, Verko... Bilo dosta naroda. Dosli da vide majmune. U zoovrtu. Naravski.
 15.07.2006. u 11:54 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

Član od: 01.08.2002.
Ukupno poruka: 649

info
I? Zorzi, i? Nesto si hteo da kazes?
 17.07.2006. u 11:31 odgovor sa citatom  
TonyClifton
Drug clan
(1.68/10)

Član od: 30.05.2006.
Ukupno poruka: 17

info
Pa rekao je. Mozda ti ne razumes?
 17.07.2006. u 15:06 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Da, siguran sam da je rekao nesto, mislim, umem da citam. Da, mozda ja ne razumem sta je hteo da kaze. Ali sve te reci izgledaju kao naslovi iz nekih dnevnih novina. Mozda ce sad neko da kaze da je upravo to njegova poenta, ali taj isti neka razmisli: da li nekome normalnom treba neko drugi da mu cita naslove iz novina. Svako moze da se uvredi, cak i ovi nepismeni na nasem dragom forumu. A ako nekome i treba taj neko drugi da mu cita naslove onda, verujem, ne vredi ni citati. Ni to ni bilo sta drugo. Opet, govor pun kritike, autor je zaista bio inspirisan, ali... Sta? Nista - prelistas novine, pogledas (vec pomenute) naslove, resis ukrstene reci (nikako da se setis kako se zvao Tesla, mozda je nesto na N ili M, ko zna), predjes (sasvim oprezno) par poslednjih strana sa crnim slicicama i odlozis jos jedno dnevno izdanje na vodokotlic - mozda zatreba - ko zna kad ce se cimeri setiti da kupe toalet papir. Tako, kao i svaki drugi dan (nije valjda vazno sto je ponedeljak ili cetvrtak?), naslovi ovlas obrisani ocima i procitani u dubinama wc solje (ili vec obrnuto, ne secam se vise) zavrse tamo gde zavrse. Pa, da ta lepa inspiracija koju vidljivo poseduje autor ne bi otisla na tako nesrecno mesto, ja sam za to da se usmeri na nesto korisnije. Ovako je jednako jadna i ne sluzi nicemu kao ni ovaj moj tekst, osim, naravno, stvaranja licnog zida izmedju mene i postovanog Zorzija (ne znam ime, ali cini mi se da nadimak nije uvredljiv i da ga korisnik nosi sa ponosom).

Sada lepo mogu da zamolim...pa nekoga ko je raspolozen, da mi protumaci ove reci, jer, kao sto rekosmo, mozda ih ja stvarno ne razumem. I jos jednom da se izvinim Zorziju sto sam ovako neslavno koristio njegovo ime, ali sa nadom da ce on, buduci to sto jeste, razumeti bolje od "lokalne dijaspore" i druge bratije.

Pozdrav svima
 18.07.2006. u 01:15 odgovor sa citatom  
ZORZI
Siva eminencija
(6.45/10)

Član od: 15.08.2002.
Ukupno poruka: 76

info
Bracko,ziveo ti meni sto godina i hvala ti na ovom postovani. Hvala ti i na savetu kako da nadjem zamenu za toalet papir. No, toliko pregalastvo nije potrebno. Dakako da ne treba uvek da polazis od sebe. Kao sto ne treba drugima da nameces svoje navike.
Pohvalno je to sto citas novine. No nije pohvalno sto ih koristis za jos nesto. Cini se da si dobio neku upalu koja preti da metastazira. Opasno je to.
Vidi bar, ako moras, koristi Politiku. Ona ima najkvalitetniji papir.

[ Poruku promenio ZORZI dana 18-07-2006 ]
 18.07.2006. u 09:10 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info

Pozdrav svima
I "mudri" Bracko ,sta je sa tim tvojim nekim novim internetom bre? Mislim izmislio si nesto,bolje od Billy Gates .ebote. Kao ono, samo jedan placa a tri kuce koriste?
Stvarno ne razumem. Molio bih mudrog Bracka da objasni,kako imati nesto dzabe,znaci ukrasti od nekoga, razumesh?
Bracko(MUDRI BRACKO). DOBAR CO'EK

18.07.2006. u 13:58 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info
Citat:

Dana 2006-07-18 09:10, ZORZI je napisao:
Bracko,ziveo ti meni sto godina i hvala ti na ovom postovani. Hvala ti i na savetu kako da nadjem zamenu za toalet papir. No, toliko pregalastvo nije potrebno. Dakako da ne treba uvek da polazis od sebe. Kao sto ne treba drugima da nameces svoje navike.
Pohvalno je to sto citas novine. No nije pohvalno sto ih koristis za jos nesto. Cini se da si dobio neku upalu koja preti da metastazira. Opasno je to.
Vidi bar, ako moras, koristi Politiku. Ona ima najkvalitetniji PAPIR? KOJI PAPIR BRE? ONI TO RADE PRSTOM. NE TREBA PAPIR,SVE U PRILOG OCUVANJA COVEKOVE SREDINE.

[ Poruku promenio ZORZI dana 18-07-2006 ]

18.07.2006. u 14:20 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Citat:

Dana 2006-07-18 09:10, ZORZI je napisao:
Vidi bar, ako moras, koristi Politiku. Ona ima najkvalitetniji papir.

I ponovo se koristi taj cuveni argumentum ad hominem, a ja sam samo zeleo da mi neko objasni znacenje navedenih reci. Nu, izgleda da ste to protumacili pogresno, uostalom, kao i ostatak price: ne, ja ne citam novine, to cu da ostavim za penziju ("Pa dobro, ja nisam nigde radio" ), za sada sam jos uvek na lakoj literaturi: Kis, Andric, Dostojevski, Nice, Fink, Adorno, Hegel, Derida... - znate, one knjige za zamlacivanje.

Sto se Bilba sa ovim internetom tice, vec drugi put je blago smesan. Hvala Bilbo.
I da, ne koristimo mi prstice, to ne da mama, mi koristimo liskice iz sume. Leska je sasvim dobra, krupni mekani listovi. Leskex - lakse se brise!

"People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name

When you're strange
When you're strange
When you're strange"
 18.07.2006. u 15:38 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info
Opet prepisujes DOORS- Morrison lyrics?
 19.07.2006. u 01:32 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Pa turio sam navodnike ali ne tebi, ti ne znas sta to znaci.

"Molio bih mudrog Bracka da objasni,kako imati nesto dzabe,znaci ukrasti od nekoga, razumesh?" - Sta da objasnim kad ti je pitanje toliko zapetljano da moram da zovem filologa i psihologa da mi protumace sta si hteo da kazes?!
 20.07.2006. u 12:15 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info
Nije vazno,uzivaj u svojoj samouverenosti.
 20.07.2006. u 13:43 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

info
I pokusaj da se drzis teme Mudrojevicu!
 20.07.2006. u 13:47 odgovor sa citatom  
bracko
Master
(7.92/10)

info
Ja da se drzim teme?! Ajde, molim te, pogledaj gore ko je poceo da prica o internetu i Bilu Gejtsu i ostalim glupostima. Inace, ja sam samo hteo da mi neko objasni efekat pisanja naslova iz novina i nista vise, ali vi predjoste na vredjanje i eto nas tu gde smo.

Pozdrav
 20.07.2006. u 16:03

Ova stranica generisana je za 0.133 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.