Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Нова рунда преговора

Autor Нова рунда преговора
Osvetnik
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 15.08.2006.
Ukupno poruka: 346

info
Вековна српска територија, како ствари стоје, из дана у дан је све ближа отимању и одвајању од матичне земље којој је скоро 700 година била путоказ како се брани домовина, вера и образ. Свето место косовске битке сада опседају бесправни градитељи који покушавају да униште и сваки траг српског битисања на овим просторима. Да ствари буду још јадније доприноси мржња коју шиптарска деца у одсуству снаге да лично нанесу бол, испољавају кидајући и бацајући црвене косовске божуре који су по легенди изникли из земље натопљени крвљу српских јунака...

По речима "велике тројице" од преговора се мало очекује па је онда за логично поставити питање чему преговарати. Да ли наша страна у преговоре заиста иде са вером и надом да може нешто да промени или је наш одлазак у Беч само преурањен почетак предизборне кампање за предстојећи сет избора?
 01.09.2007. u 23:15 odgovor sa citatom  
Demy
Persona

Član od: 03.08.2007.
Ukupno poruka: 73

info
Predlazem da se tema zakljuca jer smara.
 02.09.2007. u 14:16 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006.
Ukupno poruka: 1372

info
Citat:

Да ствари буду још јадније доприноси мржња коју шиптарска деца у одсуству снаге да лично нанесу бол, испољавају кидајући и бацајући црвене косовске божуре који су по легенди изникли из земље натопљени крвљу српских јунака...

По речима "велике тројице" од преговора се мало очекује па је онда за логично поставити питање чему преговарати. Да ли наша страна у преговоре заиста иде са вером и надом да може нешто да промени или је наш одлазак у Беч само преурањен почетак предизборне кампање за предстојећи сет избора?

Zar Kosovo vec nije postalo tudja teritorija. Jos samo formalno to treba da postane.
Pregovori se vrse iz razloga da narod vidi da se nesto ipak pokusava ili mozda u svrhu dobijanja nekakve materijalne "naknade". Mislim da su ovi koji vode te pregovore najsvesniji da ce malo sta postici njima.
Nego hteo sam reci da mi je zao samo cveca...Ljudi su losi
 02.09.2007. u 14:28 odgovor sa citatom  
Dragomir
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 28.08.2006.
Ukupno poruka: 87

info
Ja lično mislim da se ne treba odreći niti jednog pedlja svoje teritorije. To što je sada ovako kako jeste, ne mora da znači da će za godinu dana biti isto. Po mom mišljenju, Šiptari su našli rešenje kako da za svoju ideju dobiju podršku najrazvijenijih zemalja sveta yapadne hemisfere, alii to ne znači da Srbi neće uraditi isto, iako se sada čini da gube bitku.
Postoji nekoliko rešenja, kako da se Šiptarija sabije u mišiju rupu i da dodju u situaciju da im i Albanija u postojećim granicama bude velika, ali otom potom.
 02.09.2007. u 16:16 odgovor sa citatom  
Osvetnik
Drug clan
(5.58/10)

info
Citat:

Zar Kosovo vec nije postalo tudja teritorija. Jos samo formalno to treba da postane.
Pregovori se vrse iz razloga da narod vidi da se nesto ipak pokusava ili mozda u svrhu dobijanja nekakve materijalne "naknade". Mislim da su ovi koji vode te pregovore najsvesniji da ce malo sta postici njima.
Nego hteo sam reci da mi je zao samo cveca...Ljudi su losi

Ако идемо логиком да је земља онога ко ју је настанио онда је изгубљено. Али рецимо и да је могуће то стање променити. Сетимо се како су Албанци постали већинско становништво. Сетимо се како је албанска политика преовладала Косовом и Метохијом. Од наших неријатеља би могли да научимо како се освајају земље у савременим условима и како се придобијају силни на своју страну. Мислим да ћемо тад смети пред Лазара...

Догодине на Косову и Метохији...
 02.09.2007. u 18:03 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
Onda se javlja materijalni problem koji su oni (Albanci) prevazisli logikom "Pare nisu problem, nikada ih nije ni bilo al ajde da osvajamo na ovaj nacin; ne treba nam pismenost; ne treba nam civilizacija..."A ja postavljam pitanje: Kako ce nepismen da opismeni?Kako ce necivilizovan da civilizuje?Kako ce nevaspitan da vaspitava?
Ja ovde prepoznajem slican problem jednostranosti kao sto je bio kod Turaka u vreme velikog im carstva (ratovi im behu jedini prihod)...

Nije bitno samo napraviti narod (to zapravo nije tako tesko) vec napraviti ga narodom u pravom smislu te reci...

Citat:
и како се придобијају силни на своју страну

Nisu oni pridobili "silne" nego "silni" koriste njih (meni je to mnogo logicnije a "silni" sam stavio pod navodnike jer "Nicija ne gori do zore")

[ Poruku promenio stefan dana 02-09-2007 ]
 02.09.2007. u 20:09 odgovor sa citatom  
Osvetnik
Drug clan
(5.58/10)

info

Ипак мислим да су силни остварили симбиозу са Шиптарима. Целокупна ситуација се не би десила да је западна страна само слепо грабила за себе. Свој капиталистички поход на српску територију Американци су поспешили терористичким нападима, клањем и убијањем које су вршили они због чијег лудила сада ни сами Американци не смеју да им се супротставе на било који начин. Због тога им дају оно што није њихово.

03.09.2007. u 13:20 odgovor sa citatom  
AriSokrat
Persona

Član od: 19.06.2007.
Ukupno poruka: 201

info
citat:

dana 2007-09-02 17:27, nikadel je napisao:
jabome!

'ebote
ccc...

[ Poruku promenio AriSokrat dana 03-09-2007 ]
 03.09.2007. u 19:50 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
@Osvetnik
Napravili su simbiozu i to stoji ali zasto su je napravili i koliko ce ona trajati...
Pa sve rade prvenstveno zbog svoje koristi koja je ovde najveca njima.
Ja to zovem "savremeni blitzkrieg bop"...
 03.09.2007. u 19:53 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
@Osvetnik
Napravili su simbiozu i to stoji ali zasto su je napravili i koliko ce ona trajati...
Pa sve rade prvenstveno zbog svoje koristi koja je ovde najveca njima.
Ja to zovem "savremeni blitzkrieg bop"...

[ Poruku promenio stefan dana 03-09-2007 ]
 03.09.2007. u 19:54 odgovor sa citatom  
Nikadel
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 28.04.2007.
Ukupno poruka: 838

info
e mrzi me da citam ovo gore pa sam onako odgovorio
 03.09.2007. u 22:59 odgovor sa citatom  
Boshko_Drljic
Kavgadzija

Član od: 11.03.2007.
Ukupno poruka: 874

info
I ja takodje...

Shta ce mi bogatstvo i svetska slava sva, kada mora umreti mocna Nirdala !

03.09.2007. u 23:10

Ova stranica generisana je za 0.289 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.