Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Бесправне викендице око језера

Autor Бесправне викендице око језера
BG511
Drug clan
(3.05/10)

Član od: 09.08.2006.
Ukupno poruka: 26

info
Недавно се дигла прашина око ових викендица, али нажалост на кратко. Веља не да рушење, јер би ту изгубио вероватно неколико хиљада гласова, рачунајући саме викендаше, али и ужу и ширу родбину и комшије дотичних УНИШТИТЕЉА ПРИРОДЕ који повремено оду тамо да улове коју рибу, изврше коју нужу по којем раритетном цвету, побацају које пластичне флаше по поточићима и сл.

Ја сам за хитно уклањање тих грозоморних кућа, али и за обнављање и подупирање даљег развитка традиционалних домаћинстава и старих српских кућа са крововима од танког камена, са зидовима од дебелог дрвета са свим оним сјајним окућницама и изворима око њих.

Дакле, драги Варошани, ето прилике да и ВИ сами покренете неку акцију за рушење бесправних објеката око Златарског језера које је проглашено за резерват.
 03.09.2007. u 23:23 odgovor sa citatom  
Head
Spam king
(5.23/10)

Član od: 16.02.2006.
Ukupno poruka: 1394

info
Imam vilu od 400 kvadrata na obali Uvachkog jezera, imam i septichku jamu a uz to i dozvolu da nije bespravno podignuta.
Tako da nisam za rushenje

~Hvala vam shto me ne razumete i time ne slabite moju snagu.~

04.09.2007. u 12:31 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 539

info
Citat:

Dana 2007-09-03 23:23, BG511 je napisao:
Недавно се дигла прашина око ових викендица, али нажалост на кратко. Веља не да рушење, јер би ту изгубио вероватно неколико хиљада гласова, рачунајући саме викендаше, али и ужу и ширу родбину и комшије дотичних УНИШТИТЕЉА ПРИРОДЕ који повремено оду тамо да улове коју рибу, изврше коју нужу по којем раритетном цвету, побацају које пластичне флаше по поточићима и сл.

Ја сам за хитно уклањање тих грозоморних кућа, али и за обнављање и подупирање даљег развитка традиционалних домаћинстава и старих српских кућа са крововима од танког камена, са зидовима од дебелог дрвета са свим оним сјајним окућницама и изворима око њих.

Дакле, драги Варошани, ето прилике да и ВИ сами покренете неку акцију за рушење бесправних објеката око Златарског језера које је проглашено за резерват.

Po slovu zakona to jeste tako. Medjutim, mora se uzeti u obzir i nacelo ekonomske zastite pojedinca. Naime, treba odmeriti hoce li biti veca korist od rusenja i ekonomskog ruiniranja vlasnika vikendica ili od eventualnog postupka legalizacije bespravno podignutih objekata, i njihovog osposobljenja za, recimo, turisticke apartmane. Time bi se postigla dvostruka korist: vlasnici vikendica zadrzali bi svoje objekte, a turisticki kapaciteti bili bi prosireni. I vuk sit, i koze na broju. Naravno, sve to uz kategoricku zabranu dalje bespravne gradnje kako bi se izbegao urbanisticki haos i ocuvao sarm tog prirodnog rezervata.

Nemoj bas tako beskompromisno pozivati na rusenje necega sto nece bitnije doprineti pravnoj sigurnosti zemlje. Radi se o tome da Boris Tadic i njegovi beogradski podrepasi na bilo koji nacin poentiraju protiv Velje Ilica, koji nije moj omiljeni politicar, ali je za nas kraj uradio vise nego bilo koji politicar za poslednjih 100 godina. Meni je selo Stitkovo tako da znam o cemu govorim.

04.09.2007. u 12:50 odgovor sa citatom  
BOGI
Drug clan
(2.23/10)

Član od: 26.01.2006.
Ukupno poruka: 22

info
Sta je to cika Velimir uradio u tvom kraju.
 24.09.2007. u 21:31 odgovor sa citatom  
BLACKICON
Kavgadzija
(3.3/10)

Član od: 14.01.2006.
Ukupno poruka: 1214

info
Citat:

Dana 2007-09-03 23:23, BG511 je napisao:

Vazi brate,sutra palim chelendzera i odoh da sve to porusim,nista se ti ne boj.

ASUS P5LD2SE,Intel Core 2 Duo E4600 @ 2.46Ghz oc @ 3.00Ghz,MSI GeForce8800GT 512 Mb(overclocked edition 660\1900),3Gb DDR2 Kingston 800Mhz,PSU Cooler Master 550W,WD 500GB Sata 2

24.09.2007. u 21:47 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3526

info
Pa dozvoljena je gradnja vikendica, ali na 500 metara od obale jezera sve ispod se gazi chelendzerom i dezintegrise quantumskim torpedom
 26.09.2007. u 02:01 odgovor sa citatom  
bjela
Siva eminencija
(6.09/10)

Član od: 23.10.2002.
Ukupno poruka: 77

info
Obalni pojas od 300 m je otkupljen od vlasnika jos kad je jezero napravljeno, i u toj zoni niko nikada nije mogao dobiti dozvolu za gradnju, to sto su stari vlasnici iskoristili haos i bezazkonje i istu zemlju prodali dvaputa,drzavi i vlasnicima vikendica, je druga stvar. Ko god je obisao pomenute lokalitete primetice da su iste od materijala koji se moze lako ukloniti (uglavnom drvo) jer su i sami znali u sta se upustili kad su krenuli gradnju, od svih ovih vikendica 98% ih nema resenu kanalizaciju,sve otpadne vode idu direktno u jezero,da ne govorim o ostalim stvarima koje se desavaju na istom lokalitetu, tako da sam za rusenje svih objekata koji narusavaju ovo jedino malo ciste prirode sto je ostalo u srbiji,jer jedino nam je to ostalo da prodamo kao turisticku atrakciju,osim ako neki ne misle da su plutajuce flashe,fekalije i ostalo smece po jezeru,regionalnih bogatasa, profesora univerzuteta i ostalih mudonja interesantnije od beloglavog supa,kalifornijske pastrmke itd....Nega ga pusi cika Veljo i nek sredjuje stvari oko svoje kuce,a mi cemo oko svoje.....
 03.11.2007. u 18:47 odgovor sa citatom  
icia
Persona
(1.22/10)

Član od: 02.09.2007.
Ukupno poruka: 105

info
Evo necega novog u ovoj temi

Драгин: У Увцу постоји 200 бесправних објеката
15:25 - 04. 04. 2008.
Нова варош, 4. априла 2008.

Министар заштите животне средине Саша Драгин изјавио је данас да у специјалном резервату природе Увац постоји око 200 бесправно подигнутих објеката и позвао остала министарства, а пре свега Министарство инфраструктуре, на сарадњу у решавању проблема дивље градње.

Током посете Златарском језеру, Драгин је позвао надлежне органе да поштују закон, јер се у супротном уништава природа.

Драгин је најавио подизање нових кривичних пријава против власника бесправних објеката, додајући да је до сада поднето 13 пријава од којих је седам процесуирано, а починиоци кажњени у износу од 100.000 до 120.000 динара.

Изградња тих објеката започета је пре одлуке владе да Увац буде заштићена зона, али како је раније Бети речено у Републичкој грађевинској инспекцији, одлука о њиховом рушењу је донета јер се ради о кућама које су подигнуте без грађевинских дозвола и на туђем земљишту.

Министар за инфраструктуру Велимир Илић је тада саопштио да се 192 објекта на Златарском језеру у општини Нова Варош неће рушити и поред одлуке грађевинске инспекције, већ је власницима свих објеката наложено да среде системе отпадних вода.

Драгин је оценио да је "страшно кад сте у ситуацији да терате неког да поштује закон и када је тај неко друго министарство јер су министарства та која предлажу законе".

Министар за заштиту животне средине је са стараоцима тог заштићеног подручја поставио рампу која ће да зауставља возила са грађевинским материјалом која иду на језеро.

Један од стараоца Бети је рекао да је језеро најчешћи пут којим се превози грађевински материјал.

Драгин је приликом данашњег обиласка Златарског језера уручио захвалницу саветнику потпредседника владе Зорану Цвијановићу за ангажовање у области заштите животне средине.

Специјални резерват природе Увац проглашен је уредбом владе за природно добро у марту 2006. године и простире се на територијама општина Нова Варош и Сјеница.

Уредба је донета како би се на територији од 7.543 хектара очувао и размножио белоглави суп – врста која је изузетно ретка у Европи и свету.

Уредбом је забрањена градња било каквих објеката и кретање без пратње чувара или одобрења овлашћене особе, као и боравак на обележеним местима на којима се хране белоглави суп и друге посебно значајне животињске врсте.

У близини тих места забрањено је и камповање, паркирање, као и брање и сакупљње гљива, шумских плодова и биљака.

(Извор: Бета)

Skinuto sa sajta Demokratske stranke
 05.04.2008. u 15:12

Ova stranica generisana je za 0.097 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.