Dana 2008-01-29 17:18, Johnny_taraba_9 je napisao:
OK, imamo dve procene Ipak mislim da njega treba shvatati bukvalno, ne verujem da je on sposoban za takav vid provokacije...a i covek je na ulici, Ameri ocigledno nisu racunali na ovaj papiric tako da je Toma, ali onaj pravi Toma dosao do izrazaja.
Ја ипак мислим супротно од тебе. Можда би помислио другачије да си се потрудио да ми аргументујеш твој став. А то да је Николић (тачније Шешељ) рекао да је и незнам ко гељао пред смрт мени није аргумет да га је Шешељ убио. Имали су прилику да у Сабљи похапсе толике људе а ни један радикал није био ухапшен ал су зато ухапшени и осуђени они код којих је Чедица одлазио у Шилерову да се башкари и да узима паре. Ево и данас у новинама пише како је Чедица узео велики новац од отмице Мишковића.
Е видиш вечина прича о Томи и радикалима је овог типа. Ништа аргументовано ал сваки дан нешто ново (измишљено) да се у народу створи таква слика о радикалима као да су они убице, лопови, да поткрадају државу, да призивају рат и клање и шта већ не.
Тако је Томина изјава да ће детаљно проучити случај сваког затвореника који му затражи помиловање(што му Устав налаже) протумачена да је рекао да ће амнестирати Легију и Милановића. Вучић је оптужен да је хтео да убије људе у РТС-у бомбама НАТО алијансе(које су узгред буди речено бацили Тадићеви и Чедини садашњи савезници и финансијери ) а у самој згради је била и његова мајка, прекључе је ДС дао саопштење да је Вучићев брат премлатио неке активисте ДС-а и да је осуђиван а он нити је осуђиван нити је тог тренутка био ту већ је био на послу (што је доказао чип картицом којом се бележи када су дошли ак када отишли са посла, после овога је и ДС повукао саопштење са свог сајта). Причу да радикали хоће рат више никако не могу да поткрепе јер је та прича напуштена ако ништа онда оног тренутка када је Тадић постао министар војске (узгред буди речено када није имао право на то јер је био држављанин БИХ а не републике Србије). Лажну одбрану Марије Шерифовић од стране Тадића довољно је обесмислила она сама данашњим отвореним писмом истом (ако је било искрену поздрављам тај Тадићев потез). Лажно парафирање споразума о стабилизацији и придруживању се појавило данас по мом мишљењу само да би се показало како Тадић води државу у правом смеру и ако нико није поменуо да су два за сада главна услова за улазак у унију оцепљење Косова и изручење Младића (понављам, за сада јер је до сада био само овај други, не смем ни да замислим шта је следеће). А кажу да за наше прикључење ЕУ постоји 1800 места да нам неко стави вето. Већ нас уцењују великим стварима а нисмо прешли ни десети део пута. Пријатељски!
Када вам дан после избора европски званичници кажу да је њихов циљ у будућности да помогну да Тадић победи у другом кругу и да наговоре остале земље уније да признају независност Косова ви онда ту изјаву чујете једном док брзином светлости из изборног штаба ДС-а не стигне наређење да то нико никад није изјавио. Иста је судбина и Вељине постизборне изјаве да се нада да ће Тадић да изгуби изборе.
Велика хајка која се води против радикалне странке чини да многи помисле да је заиста тако како "демократе" кажу. За обичног човека који прати свакодневни тв програм ово делује логично јер су и медији ти који су већином укључени у ову хајку. Зато ако је некоме заиста стало да сазна истину (што Џони претпостављам да и ти желиш) нека загребе мало дубље, саслуша обе стране и онда разабере шта је истина а шта не. Нећу рећи да је све што су рекли против радикала нетачно (нисам ја ни острашћени радикал, нити мрзим некога и нешто једноставно у одређеним политикама проналазим оно што ја желим у Србији) али велики део ствари јесте. Е то се просто не слаже са делом именом странке кандидата за председника Бориса Тадића!
Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, gostujući u utorak uveče u emisiji „Upitnik" na RTS-u, rekao je da je profesorka nemačkog jezika u XII beogradskoj gimnaziji Miroslava Jovanović šikanirala učenike koji su rekli da podržavaju SRS. Vučić je zatražio od nadležnih organa da istraže ovaj slučaj i kazne profesorku.
Poslanik SRS-a Nebojša Stefanović kaže da ima dokaze da je profesorka Jovanović agitovala za Tadića i vređala učenike suprotnog političkog mišljenja.
- Prema svedočenju učenika, profesorka Jovanović je 21. januara, dan posle izbora, na času odeljenja 3/5, govoreći o izborima, rekla da je razočarana zbog Nikolićeve pobede, kao i da je ona glasala za Tadića. Ona se jako loše izjasnila o SRS-u i Nikoliću, a onda je pitala učenike, koji su inače još maloletni, da li bi neko od njih glasao za Nikolića, i na njeno zaprepašćenje skoro svi su podigli ruke. Ona je tada „planula" i rekla učenicima da oni i njihovi roditelji ne zaslužuju budućnost i da im treba oduzeti pravo glasa! Vikala je na decu i vređala ih najstrašnijim psovkama! Ovo se ponovilo i na skoro svim ostalim časovima koje je pomenuta profesorka imala tog dana - objašnjava Stefanović. On kaže da će izjave učenika o ovom incidentu dostaviti Ministarstvu prosvete.
- Nadležni na ovo moraju da reaguju. Nedopustivo je da neko maltretira maloletnu decu zbog njihovog mišljenja, ma kakvo ono bilo... - kaže Stefanović.
Press je juče krenuo tragom ovih optužbi i otišao u XII gimnaziju. Prozvana profesorka Miroslava Jovanović odbacuje tvrdnje SRS-a i naziva ih „tendencioznim lažima".
- Dugo radim u školi i znam šta sme da se radi, a šta ne sme. Vučićeva izjava je tendenciozna i data je u nameri da se okleveta XII gimnazija. Najodlučnije demantujem njegove tvrdnje! On je trebalo prethodno da proveri ono što je izjavio na RTS-u. Nemam više ništa da dodam! - rekla nam je ona.
U XII gimnaziji juče je bilo življe nego inače, jer je školu posetilo nekoliko novinarskih ekipa, a glavna tema među učenicima u školskom dvorištu bili su Vučićev nastup na RTS-u i optužbe iznete na račun profesorke Jovanović.
- Čuo smo od drugova šta se događalo na časovima nemačkog, ali oni nisu bili uplašeni, već su to predstavili kao šalu sa njom. Mnogi su se javili da su radikali samo da bi je iznervirali, jer ne vole njen predmet. Tek kad smo danas došli u školu, saznali smo da je to bilo na televiziji - rekao nam je jedan od učenika.
Nažalost, školski policajac i direktor škole nisu nam juče dozvolili da porazgovaramo sa učenicima 3/5, a član školskog obezbeđenja sproveo nas je od vrata do zbornice i nazad kako bi se uverio da nećemo prekršiti zabranu.
- Škola će i dalje raditi u skladu sa zakonom, a ono što je neki političar kao što je Vučić rekao, to za mene kao direktora nije obavezujuće - bio je odgovor direktorke škole Svetlane Miljenović, kada smo je upitali da li će ispitati tvrdnje SRS-a.
Međutim, lider NS-a Velimir Ilić juče nam je, u pauzi sastanka na kome se odlučivalo o podršci, rekao da su DSS-NS „podjednako udaljene" i od Borisa Tadića i od Tomislava Nikolića" (!?!).
- U svakodnevnom smo kontaktu sa Tadićevim štabom, ali zapelo je oko Kosova. Konkretno, od Tadića samo tražimo dodatne garancije da se poštuju skupštinska rezolucija o Kosovu i Ustav. Kosovo je iznad svega! U EU idemo samo u sadašnjim granicama. Ili tako, ili nikako! Kosovo nema cenu i ne sme da bude predmet nikakve trgovine - priča predsednik Nove Srbije. Na pitanje Pressa da li su tokom dosadašnjih pregovora napravljeni već neki pomaci po pitanju podrške Tadiću, Ilić odgovara:
- Nema nekih većih pomaka od početka. Koliko smo daleko od Tadića, isto toliko smo udaljeni i od Tomislava Nikolića. Inače, meni lično smetaju ti dvostruki aršini DS-a. Oni javno govore kako im ne treba naša podrška, a ovamo je traže i razgovaraju sa nama?! U svakom slučaju, ako se odlučimo da nekoga podržimo u drugom krugu, to će biti jedinstven stav cele narodnjačke koalicije. Prema tome, nema šanse da recimo ja podržim nekoga a da to ne bude i odluka DSS-a, i obrnuto - priča Velimir Ilić.
Bubalo: Slušam stranku
Inače, sasvim je indikativno to što je ministar trgovine i visoki funkcioner DSS-a Predrag Bubalo juče odbacio tvrdnju da je u prvom krugu izbora podržao kandidata DS-a Borisa Tadića. Povodom navoda u intervjuu ministra odbrane Dragana Šutanovca da je Bubalo podržao Tadića i u prvom krugu, pa da očekuje podršku birača i simpatizera DSS-a u drugom krugu, Bubalo je agenciji Beta rekao da je u prvom krugu podržao Velimira Ilića.
- U predvečerje drugog kruga mogu da kažem da ću podržati kandidata u skladu sa stavom organa stranke kojoj pripadam, odnosno DSS-a, tako da ne mislim da zaslužujem nikakve pohvale od strane kolege Šutanovca i citiranje mojih reči, koje su istrgnute iz konteksta - naveo je Bubalo.Bubalo: Slušam stranku
Inače, sasvim je indikativno to što je ministar trgovine i visoki funkcioner DSS-a Predrag Bubalo juče odbacio tvrdnju da je u prvom krugu izbora podržao kandidata DS-a Borisa Tadića. Povodom navoda u intervjuu ministra odbrane Dragana Šutanovca da je Bubalo podržao Tadića i u prvom krugu, pa da očekuje podršku birača i simpatizera DSS-a u drugom krugu, Bubalo je agenciji Beta rekao da je u prvom krugu podržao Velimira Ilića.
- U predvečerje drugog kruga mogu da kažem da ću podržati kandidata u skladu sa stavom organa stranke kojoj pripadam, odnosno DSS-a, tako da ne mislim da zaslužujem nikakve pohvale od strane kolege Šutanovca i citiranje mojih reči, koje su istrgnute iz konteksta - naveo je Bubalo.
Odmah posle glasanja, Ilić je rekao da „očekuje da će predsednički kandidat DS-a Boris Tadić da izgubi", da je kampanja DS-a bila „prljava" i da mu je „bilo muka da učestvuje"
Tokom kampanje Ilić je najviše kritikovao Borisa Tadića, koga je nazvao „lopovom" i „đavolom"
А ово је Блиц од четвртка 24. јануара. Да је ово још једна манипулација новина ДС-а можете се уверити по Вељиној изјави која је данас пренета у Пресс-у а који каже да су му тренутно и један и други на једнаком одстојању.
Citat:
Posle dogovora sa liderom DSS Vojislavom Koštunicom o podršci premijera u drugom krugu predsedničkih izbora 3. februara, kandidat DS Boris Tadić od juče može da računa i na podršku predsednika Nove Srbije Velimira Ilića.
Posle jučerašnjeg sastanka Koštunice i Ilića, čije dve stranke su na poslednjim parlamentarnim izborima nastupile u koaliciji, odlučeno je da i Ilić u drugom krugu podrži aktuelnog predsednika Srbije, saznaje „Blic“.
Osvetnik:
Ја ипак мислим супротно од тебе. Можда би помислио другачије да си се потрудио да ми аргументујеш твој став. А то да је Николић (тачније Шешељ) рекао да је и незнам ко гељао пред смрт мени није аргумет да га је Шешељ убио. Имали су прилику да у Сабљи похапсе толике људе а ни један радикал није био ухапшен ал су зато ухапшени и осуђени они код којих је Чедица одлазио у Шилерову да се башкари и да узима паре.
Nemam je nikakav argument da je Seselj ubio Djindjica, niti mislim da je on to uradio. Tokom vanrednog stanja posle Zoranove smrti pohapseno je mnogo ljudi za koje niko ne moze da tvrdi da li su bili tadasnji DOS-ovci ( ili Dosmanlije kako ih je zvao Seselj ) ili opozicija. Ja bih rekao da su oni bili ti koji su zeleli da sve vaznije institucije drze u svojim rukama (dakle ni jedno ni drugo,njih nije zanimala politika vec samo interesi) , na nasu zalost Dr Zoran Djindjic im to nije dozvolio i znamo kako je zavrsio.
Ceda je cesto posecivao Silerovu, to nije tajna. Ali mislim da mi ne znamo sustinu. Ko zna? Mozda je bio u dilu sa njima (kako ti mislis), sa druge strane mozda im se on na taj nacin suprotstavljao. Bio je blizak pokojnom premijeru i ko zna sta su planirala njih dvojica, mozemo samo da nagadjamo.
Citat:
Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, gostujući u utorak uveče u emisiji „Upitnik" na RTS-u, rekao je da je profesorka nemačkog jezika u XII beogradskoj gimnaziji Miroslava Jovanović šikanirala učenike koji su rekli da podržavaju SRS. Vučić je zatražio od nadležnih organa da istraže ovaj slučaj i kazne profesorku.
Citat:
Čuo smo od drugova šta se događalo na časovima nemačkog, ali oni nisu bili uplašeni, već su to predstavili kao šalu sa njom. Mnogi su se javili da su radikali samo da bi je iznervirali, jer ne vole njen predmet. Tek kad smo danas došli u školu, saznali smo da je to bilo na televiziji - rekao nam je jedan od učenika.
Veruj mi da cu pre poverovati jednom od ucenika nego Vucicu
[ Poruku promenio Johnny_taraba_9 dana 30-01-2008 ]
Опет ми ниси одговорио какве везе имају Шешељ и Николић са обрисом убијеног човека на улици? И на све ове моје постове ти си написао да верујеш више ученику него Вучићу а ни сам ученик није рекао нешто супротно Вучићевој тврдњи.
Osvetnik:
И на све ове моје постове ти си написао да верујеш више ученику него Вучићу а ни сам ученик није рекао нешто супротно Вучићевој тврдњи.
Kako nije rekao nista suprotno...
Citat:
Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić rekao je da je profesorka nemačkog jezika šikanirala učenike koji su rekli da podržavaju SRS.
ako ovo Vuciceva izjava nije suprotna od ove
Citat:
Čuo smo od drugova šta se događalo na časovima nemačkog, ali oni nisu bili uplašeni, već su to predstavili kao šalu sa njom.
onda ne znam sta je Dakle, ucenici posle casa nisu bili uplaseni (niti sikanirani), oni su jednostavno napravili salu sa profesorkom koja je ocito bila uspesna i brzo je odjeknula kroz citavu skolu. Medjutim, jedini problem u ovoj prici je taj sto je ona dospela do radikala koji su procenili da bi im ovaj dogadjaj mogao doneti koji dragoceni glas i od svega su napravili opstu zbrku. To je po meni ocit primer vodjenja prljave kampanje.
Citat:
Osvetnik:
Опет ми ниси одговорио какве везе имају Шешељ и Николић са обрисом убијеног човека на улици?
Mislim da se nismo razumeli. Oni verovatno nemaju nikakve veze sa tim obrisom ali nije u redu da Toma na taj nacin proziva protivkandida. Postoji mnogo efektnijih nacina...pardon, sjebo sam se...za njegovu ciljnu grupu upravo je ovaj nacin najefektniji !
U svakom slucaju, posle ovih izbora nam nece svanuti. Iskombinovacu Omcin i Lamuertov post.
Citat:
e sad je cim od dva zla izabrati manje ako je uopste i jedan manje zlo
Citat:
Jadna je zemlja u kojoj, uopste, moze da postoji ovakva dilema.
Osvetnice, ne vredi ni meni ni tebi nista ova diskusija kada smo jadni...jadni smo jer smo prinudjeni da biram izmedju dva zla
Lamuerte:
Izgleda da nisam bio jasan.
Jadna je zemlja u kojoj postoji dilema izmedju proevropski orijentisanog doktora nauka i klaustofobicnog grobara.
Ja sam iz tvog predhodnog posta zakljucio nesto drugo, jer sam ga povezao sa Osvetnikovim.
A sto se ovoga tice, tvoj sam istomisljenik
[ Poruku promenio Johnny_taraba_9 dana 30-01-2008 ]
Ljudi ako ste gledali dnevnik 2 mogli ste cuti sta jedan gospodin govori(zaboravih mu ime )Oni koji ce glasati za DS su svi fakultetski obrazovani a oni koji ce glasati za radikale su svi sa niskim obrazovanjem(jedva zavrsena osnovna ili neki zanat)
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika
www.novavaros.com sajta i autora tekstova.
Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati
usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen
pored sadržaja teksta.
Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.