Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Kosovo nikada neće biti država

Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 sledece strane >> )
Autor Kosovo nikada neće biti država
Nikadel
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 28.04.2007.
Ukupno poruka: 838

info
Konstantin Kosacov, predsednik spoljnopolitickog komiteta ruske dume u intervjuu za VESTI rekao je da ce Moskva spreciti da Kosovo postane u celini medjunarodno priznata drzava. U slucaju da Pristina proglasi nezavisnost trazicemo vanredno zasedanje Saveta bezbodnosti UN i insistirati da se ta odluka proglasi ilegalnom.

Da li Rusija moze da spreci proglasenje nezavisnosti Kosova?

Mi imamo ogranicene mogucnosti i to ne mozemo da sprecimo, ali mozemo da onemogucimo da Kosovo postane u celini medjunarodno priznata drzava. U slucaju da Kosovo deklarise jednostranu nezavisnost - prvo cemo traziti vanredno zasedanje Saveta bezbednosti UN-a i tamo insistirati da se odluka o nezavisnosti proglasi ilegalnom. Drugo, ukoliko neke zemlje bileteralnim putem priznaju nezavisnost Kosova mi cemo to uzeti u obzir u kontekstu razvoja nasih odnosa sa tim zemljama i mislim da cemo uvesti neka ogranicenja u odnosima sa tim zemljama u slucaju da su one prekrsile medjunarodno pravo. I trece rekao bih iako nisam predsednik nase zemlje, ali sam politicar- dakle, trebalo bi da blokiramo pristup Kosova onim organizacijama u kojima mi to imamo mogucnost da uradimo. Pre svega to su Ujedinjene nacije. Procedura je takva da nam daje mogucnost da blokiramo takvu preporuku Savetu bezbednosti. U tom slucaju Kosovo nece imati mogucnost da trazi vecinu u Skupstini UN.

-Kakav je stav Rusije o najavljenoj misiji Evropske unije na Kosovu?Nikakva misija ne moze da bude poslata na Kosovo bez odluke Saveta bezbednosti UN. Ukoliko Evropska unija ili bilo koja evropska organizacija pocne bilo kakvu operaciju na Kosovu bez odluke Saveta bezbednosti - to bi predstavljalo otvoreno krsenje rezolucije 1244 UN,Povelje Ujedinjenih nacija i medjunarodnog prava.Mi necemo podrzati medjunarodne organizacije i drzave koje sponzorisu takve odluke i ne postuju medjunarodno pravo.

-Posle prekida pregovora da li treba razmotriti mogucnost podele Kosova?
Mislim da i dalje treba da razgovaramo o ocuvanju teritorijalnog integriteta Srbije. Verujem da pregovori treba da se nastave. U ovom trenutku ubedjen sam da je jedini cinilac koji blokira pregovore zapravo podrska koju su separatisti dobili sa strane -od NATO-a i Evropske unije. Ukoliko bi te drzave i te organizacije prestale da salju te signale podrske, pregovori bi se obnovili i dobili perspektivu. Jos je rano da se govori o nekoj drugoj mogucnosti ukljucujuci i mogocnost podele Kosova.

-U slucaju nezavisnosti da li isto pravo treba da ima i REPUBLIKA SRPSKA?
Mislim da u slucaju da medjunarodna zajednica prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, cemu se naravno veoma protivim, apsolutno isti uslovi perspektive i prava treba da pripadnu drugim regionima sirom sveta ukljucujuci Gruziju,Moldaviju, Azerbejdzan, pa i BOSNU i HERCEGOVINU. I upravo zbog toga mi zelimo da se napredak u trazenju resenja u takvim situacijama zasniva na primeni medjunarodnog prava.
POGRESNE PORUKE IZ EU
- U Evropskom Parlamentu mogla se cuti i poruka da Srbija treba da izabere izmedju Rusije i EU. Kakav je vas komentar?
Potpuno je pogresno postaviti pitanje "Evropska unija ili Rusija". Oni koji to kazu protivrece ideji da se stvori Evropa bez linija podele. Mi nikada necemo postaviti pitanje Srbiji "Rusija ili Evropa". Jer mi sebe smatramo delom Evrope. Clanstvo Srbije u EU nije u protivrecnosti sa dobrim odnosima izmedju Srbije i Rusije. Takodje verujem da EU treba da nastavi pregovore sa Srbijom, ali pod uslovom da Unija ne prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu.

27.01.2008. u 21:19 odgovor sa citatom  
SybilVane
Persona
(1.12/10)

Član od: 15.01.2007.
Ukupno poruka: 12

info
jubljana (Beta) - Najviše američke diplomate su u razgovorima sa svojim slovenačkim kolegama, uoči početka predsjedavanja Slovenije EU, pozvale tu zemlju da prva prizna nezavisnost Kosova, objavio je juče ljubljanski "Dnevnik".
List to piše, pozivajući se na zapisnik razgovora političkog direktora u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije Mitje Drobniča sa najvišim predstavnicima Stejt departmenta 24. decembra u Vašingtonu.
List je naveo da taj dokument nema oznaku povjerljivosti i da je njegovu izvornost potvrdilo dvoje "nezavisnih diplomata, koji su željeli da ostanu neimenovani".
Pomoćnik američkog državnog sekretara Danijel Frid rekao je u razgovoru s Drobničem da će, ako Slovenija u svojstvu predsjedavajuće EU prizna nezavisnost Kosova, to biti od ključnog značaja i dodao da će SAD "priznati Kosovo među prvima".
Prema ocjeni Vašingtona, šest članica EU u početku ne bi priznalo Kosovo, ali će biti dovoljno ako ga prizna barem 15 od 27 članica.
Frid je rekao da SAD sada sa predstavnicima kosovskih institucija rade na nacrtu ustava Kosova, i ocijenio da je situacija na terenu "povoljna", piše list.
Zamjenica pomoćnika američkog državnog sekretara Rosemari Dikarlo rekla je da ima smisla da se sjednica kosovskog parlamenta na kojoj će se usvojiti deklaracija o nezavisnosti, održi u nedjelju, jer tako Rusija ne bi imala vremena za sazivanje Savjeta bezbednosti UN, "a u međuvremenu bi već došlo do prvih priznanja".
Frid je rekao da je generalni sekretar UN Ban Ki Mun u teškoj situaciji u vezi sa upućivanjem misije EU na Kosova, pošto je pod pritiskom Rusije, ali da SAD imaju garanciju da generalni sekretar UN "neće ograničavati njeno upućivanje".
"SAD će pomoći generalnom sekretaru UN u slučaju teškoća sa Ruskom Federacijom, a Slovenija mora unutar EU postići što skorije upućivanje misije. U EU važi uvjerenje da sa proglašenjem nezavisnosti Kosova treba pričekati na izbore u Srbiji, što srpska strana može iskoristiti za otezanje", rekao je američki diplomata.
"Dnevnik" prenosi i da je Drobnič Frida zamolio za podršku u dobijanju izjave generalnog sekretara UN o podršci za upućivanje misije EU, "jer neke članice EU imaju teškoće u usvajanju odluke o upućivanju misije bez saglasnosti UN".

27.01.2008. u 22:01 odgovor sa citatom  
tufik
Svemirski pitomac
(1.93/10)

Član od: 20.11.2007.
Ukupno poruka: 331

info
Kosovo nikad nece biti drzava-zivi bili pa videli!
 28.01.2008. u 11:13 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1799

info
Glumci nedaju Kosovo!
 28.01.2008. u 11:48 odgovor sa citatom  
Osvetnik
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 15.08.2006.
Ukupno poruka: 346

info
У чему је ваш проблем? Свако коме се несвиђа тема нека је не отвара. Ово сам написао једно хиљаду пута. Они који су је отворили, отворили су је зато што желе да пишу. Ви остали пишите о комплет лепињама, и мувама у чашама у Падини.

Чињеница је да ће Косово постати независно ако није и већ. Али званично никада, што ће Србији увек давати право на ту територију (важно је ништа не потписати), а једног дана, даће Бог поново ће се виорити српска застава на Газиместану, поново ће Срби Богу уздизати молитву из Пећке патријаршије, поново ће се певати Христе Боже распети и свети...

А сви ви што волите овакав развој догађаја требате да се запитате какви сте то људи? Како можете да желите распад земље која вас хлебом храни? Иселите се ако вам се не свиђа земља.
 28.01.2008. u 13:27 odgovor sa citatom  
zikomirovic
Persona
(1.12/10)

Član od: 28.07.2007.
Ukupno poruka: 328

info
Ionako vi nemate nishta od toga,bilo da kosovo ostane u sastavu drzave ili ne. To jedino ne ide u korist onima koji su napustilo svoje ognjishte i koji su gradili svoj zivot na Kosovu. Bog nam pomogao....
 28.01.2008. u 14:28 odgovor sa citatom  
Nikadel
Drug clan
(3.1/10)

info
Uzmimo u obzir da je Kosovo puno ruda...Na koje bi mogle da se uzmu ogromne pare milijarde
 28.01.2008. u 21:55 odgovor sa citatom  
Faust
Drug clan
(2.28/10)

Član od: 07.06.2006.
Ukupno poruka: 155

info
Ljudi ne damo Kosovo...jeste li svesni da je to kolevka Srpske kulture i duhovnosti....kasno smo se setili toga ...na zalost....cuvajmo jezik , kulturu, duhovnost...na tose prvo udara kada zelimo unistiti neki narod.......
 29.01.2008. u 15:42 odgovor sa citatom  
zikomirovic
Persona
(1.12/10)

info
Naravno da ga nedamo,ali je to teshka rabota da ga zadrzimo. Trude se ljudi shirom sveta da nam pomognu da zadrzimo Kosovo,ali je stvarno je8eno...
 29.01.2008. u 15:49 odgovor sa citatom  
tufik
Svemirski pitomac
(1.93/10)

info
Ja ne bih dao Kosovo samo iz jednog razloga IMA DOBRIH ALBANKI.Verujte ljudi to znam sigurno jer sam u Pristini bio skoro mesec dana.Jooooj sve sami andzeli
 29.01.2008. u 16:08 odgovor sa citatom  
zikomirovic
Persona
(1.12/10)

info
Gde su ti albanke lepe,ti si bolestan. Ja sam ih gledao 12 godina,nishta ruznije u zivotu nisam video. Sigurno si bio pod dejstvom tableta,pa nisi lepo video...
 29.01.2008. u 16:17 odgovor sa citatom  
maki22
Problem
(1.22/10)

Član od: 20.05.2007.
Ukupno poruka: 396

info
tableta.....
 30.01.2008. u 14:15 odgovor sa citatom  
tufik
Svemirski pitomac
(1.93/10)

info
Citat:

Dana 2008-01-29 16:17, zikomirovic je napisao:
Gde su ti albanke lepe,ti si bolestan. Ja sam ih gledao 12 godina,nishta ruznije u zivotu nisam video. Sigurno si bio pod dejstvom tableta,pa nisi lepo video...

A ito sto kazes.Kad se setim koliko tableta i inekcija na dan auuuuuu
 30.01.2008. u 18:36 odgovor sa citatom  
Excalibur
Rekreativac

Član od: 12.01.2008.
Ukupno poruka: 80

info
Citat:

Dana 2008-01-28 21:55, Nikadel je napisao:
Uzmimo u obzir da je Kosovo puno ruda...Na koje bi mogle da se uzmu ogromne pare milijarde

pa shta mislish...zashto bi ih inache zanimalo Kosovo i Metohija?shiptari su samo drwene lutke,a Ameri powlache konce...swe je to delo amerike i bushewe politike...kurtoni su potroshili swoja prirodna bogatstwa pa sad hoce Srpska...e pa ne mozhe!
 30.01.2008. u 23:13 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005.
Ukupno poruka: 295

info
5 bambija za rude ,pa iz tih pecina niko nista nije izvadio zadnjih 10 godina
 31.01.2008. u 01:34 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3539

info
Kako nije Enise, pa bilo je lesheva xD
 31.01.2008. u 01:40 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

info
jes sto jednih sto drugih ali od toga niko nije profitiro
 31.01.2008. u 01:44 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

info
imas pravo a i ja zivi dokaz klip na telefonu samo mrsko mi da prebacujem na komp jos veca muka da ga postavim, za povracanje je ,jos nisam do kraja pregledo,taj klip bi za tebe bila uzivancija
 31.01.2008. u 02:08 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3539

info
Mislis da je sve za mene uzivancija gde ima morbidnih cena, dekapitacija, tranziranje, rendovanje ljudskog napacjenog tela!?

Mogu ja prijatelju da jedem uz to sto gledam Nimalo nije morbidno..cak i vise onaj ko se jezi svoje anatomije u neku ruku mi je smeshan
 31.01.2008. u 02:25 odgovor sa citatom  
Nikadel
Drug clan
(3.1/10)

info
Citat:

Dana 2008-01-31 01:06, FILIMAN je napisao:
Shta ti imash protiw Amerike?Odma se vidi da si nacionalista chim si ti protiw Americe!!!Svi ste vi gowna.A ti Nikadele prvo razmisli pa pishi,da se narod ne smeje gloopostima.

Jes ti stvarno glup il treniraš?Idi u ameriku,ae iš,nemoj da ostaješ ovde.takvi nam ne trebaju -.-
 31.01.2008. u 23:12 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.138 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.