| Autor |
Kosovo nikada neće biti država |
Omca Astronaut
(2.94/10)

Član od: 24.06.2007. Ukupno poruka: 812 info
|
ma zabole me **ružna reč** i za kosovo i za sve mi vise preslo preko kurca
|
01.02.2008. u 01:27 |
odgovor sa citatom
|
Nikadel Drug clan
(3.1/10)

Član od: 28.04.2007. Ukupno poruka: 838 info
|
Саопштење за јавност о Косову и Метохији
8. фебруар 2008 - 16:32
Као и много пута до сада, наша Православна Црква Српска обраћа се још једном домаћој и међународној јавности у вези са праведним решењем питања Косова и Метохије. Став Цркве по том питању потпуно је јасан и недвосмислен, како пре бомбардовања (1999.г.) Србије и Црне Горе, нарочитo Косова и Метохије, тако и после бомбардовања до дана данашњега. Уз све поштовање права свих који живе у овој Покрајини и управо ради тога поштовања и њиховог истинског заједништва у будућности, Косово и Метохија су били и треба да остану саставни део државе Србије уз давање највише могуће аутономије овом простору.
Свако друго решење представљало би, као што је то с правом не једном речено, гажење елементарних људских права, одлуке Савета безбедности 1244, Повеље Уједињених нација и свих релевантних међународних конвенција. Евентуално додељивање независности Косову претворило би га у будућности у дугорочну рак-рану, не само Балкана, него и читаве Европе. Још није касно подсетити оне који ових дана решавају судбину Косова, да би то значило ново озакоњење отоманског вековног насиља на овим просторима, и његових последица, као и мање-више потврду фашистичког решења косовског питања из времена Другог светског рата (било је припојено ,,Великој Албанији").
Дубоко смо уверени да то није циљ ни Сједињених Америчких Држава ни Европске уније. Свесни истинитости речи светог Александра Невског да ,,Бог није у сили, него у правди", потврђених безброј пута васцелом историјом човечанства, молимо се Богу, и непоколебиво се надамо да ће Његова праведност и истинска људска правда тријумфовати коначно, како на Косову, тако и у целом свету.
Свети Архијерејски Синод
Српске Православне Цркве
|
09.02.2008. u 00:07 |
odgovor sa citatom
|
Purke Drug clan
(4.67/10)

Član od: 05.10.2005. Ukupno poruka: 105 info
|
Жао ми је као и сваком србину уосталом што смо дошли довде кад је Косово у питању али шта
је ту је, ствари ће се променити можда некада у будућности. И не треба се много узбуђивати због тога,ствари треба схватити и прихватити онаквима какве јесу и назвати их правим именом. А не супростављати се целом свету,европској унији од које нам може само бити боље,бацати бомбе у Меркатор који запошљава 3600 грађана Србије.
Точак историје се окреће, можда ће опет некад Косово бити српско, то би сваки србин хтео али не треба сада да ратујемо да би га повратили него треба да се тучемо за своју сопствену будућност, па када Србија ојача имаће веће шансе и на Косову.
И Српска Православна Црква по мом мишљењу не би требало да се меша у политичка питања, свако треба да ради свој посао, свештена лица да приближавају веру народу што је могуће више кроз едукацију и веронауку,исто као што и политичари не смеју да се мешају у црквена питања.
[ Poruku promenio Purke dana 09-02-2008 ]
|
09.02.2008. u 23:11 |
odgovor sa citatom
|
Excalibur Rekreativac

Član od: 12.01.2008. Ukupno poruka: 78 info
|
quote] Citat:
Dana 2008-01-31 23:12, Nikadel je napisao:
Citat:
Dana 2008-01-31 01:06, FILIMAN je napisao:
Shta ti imash protiw Amerike?Odma se vidi da si nacionalista chim si ti protiw Americe!!!Svi ste vi gowna.A ti Nikadele prvo razmisli pa pishi,da se narod ne smeje gloopostima.
|
Jes ti stvarno glup il treniraš?Idi u ameriku,ae iš,nemoj da ostaješ ovde.takvi nam ne trebaju -.-
|
ja to nisam napisao...zna se jako dobro da mi je nick pre tog datuma bio zabagowan za shta imam i swedoke...
a shto se amerike tiche,otishao bih ja rado,samo da mogu...u Srbiji nema buducnosti,osimd a se swe promeni za 180 stepeni...aza to nema shanse bar u narednih 50-100 godina...
|
15.02.2008. u 18:22 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003. Ukupno poruka: 306 info
|
Citat:
Dana 2008-02-09 23:11, Purke je napisao:
Жао ми је као и сваком србину уосталом што смо дошли довде кад је Косово у питању али шта
је ту је, ствари ће се променити можда некада у будућности. И не треба се много узбуђивати због тога,ствари треба схватити и прихватити онаквима какве јесу и назвати их правим именом. А не супростављати се целом свету,европској унији од које нам може само бити боље,бацати бомбе у Меркатор који запошљава 3600 грађана Србије.
Точак историје се окреће, можда ће опет некад Косово бити српско, то би сваки србин хтео али не треба сада да ратујемо да би га повратили него треба да се тучемо за своју сопствену будућност, па када Србија ојача имаће веће шансе и на Косову.
И Српска Православна Црква по мом мишљењу не би требало да се меша у политичка питања, свако треба да ради свој посао, свештена лица да приближавају веру народу што је могуће више кроз едукацију и веронауку,исто као што и политичари не смеју да се мешају у црквена питања.
[ Poruku promenio Purke dana 09-02-2008 ]
|
Ево, очигледан пример човека брутално силованог од стране телевизије В92.
|
15.02.2008. u 23:13 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Моје мишљење по питању Косова и Метохије као и других делова Србије је да многи имају апетите према њима. Проблем настаје када више њих жели исти део да присвоји. Албанци неће само Косово и Метохију, они хоће и цео југ Србије као и овај део где ми живимо закључно са Радоињом и Рутошима на северу и реком Увац на истоку. Под велику албанију спада и отприлике пола Црне Горе и добар део Македоније. Прва фаза је проглашавање независности Косова, а након тога нам неминовно следи нови балкански рат који ће највероватније започети између Турске и Грчке, акоји ће се проширити на југ Србије и Македонију, а у томе ће неки видети своју шансу и кренути у освајање и нашег краја. Верујем да ће нас то зло мимоићи. У исто време Хрвати ће тражити Западни Срем до Земуна, Мађари север Војводине... Србији преостаје да се скупи у Шумадији. То је крајњи домет који могу светски моћници достићи и постићи по питању уништавања свега што је СВЕТО ПРАВОСЛАВНО.
Ипак, још можемо да учинимо пуно да до оваквог сценарија не дође. Молимо се Господу Богу нашем и Спасу да нам помогне грешнима као благ и човекољубац. Почнимо да пунимо наше храмове неби ли мирис тамјана допро до свих нас и у нашим срцима благодатно се растворио и у љубав према свима претворио.
Нека је Милостиви са нама у ове тешке дане.
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу сада и увек и у векове векова.
Амин.
|
15.02.2008. u 23:37 |
odgovor sa citatom
|
Humanbeing Moderator

Član od: 05.11.2005. Ukupno poruka: 994 info
|

|
16.02.2008. u 15:32 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

Član od: 22.01.2006. Ukupno poruka: 3526 info
|
Bogu se obracamo kada je potrebno da nam ucini chudo (jedino tada smo pravi vernici) Molite se koliko hocete dobicete samo Apokalipsu 
|
16.02.2008. u 15:40 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1748 info
|
Kosovo je vec drzava
|
16.02.2008. u 20:45 |
odgovor sa citatom
|
Johnny_taraba_9 Sparing partner
(2.18/10)

Član od: 13.10.2007. Ukupno poruka: 707 info
|
Citat:
Dana 2008-02-15 23:37, nebojisa je napisao:
Моје мишљење по питању Косова и Метохије као и других делова Србије је да многи имају апетите према њима. Проблем настаје када више њих жели исти део да присвоји. Албанци неће само Косово и Метохију, они хоће и цео југ Србије као и овај део где ми живимо закључно са Радоињом и Рутошима на северу и реком Увац на истоку. Под велику албанију спада и отприлике пола Црне Горе и добар део Македоније. Прва фаза је проглашавање независности Косова, а након тога нам неминовно следи нови балкански рат који ће највероватније започети између Турске и Грчке, акоји ће се проширити на југ Србије и Македонију, а у томе ће неки видети своју шансу и кренути у освајање и нашег краја. Верујем да ће нас то зло мимоићи. У исто време Хрвати ће тражити Западни Срем до Земуна, Мађари север Војводине... Србији преостаје да се скупи у Шумадији. То је крајњи домет који могу светски моћници достићи и постићи по питању уништавања свега што је СВЕТО ПРАВОСЛАВНО.
Ипак, још можемо да учинимо пуно да до оваквог сценарија не дође. Молимо се Господу Богу нашем и Спасу да нам помогне грешнима као благ и човекољубац. Почнимо да пунимо наше храмове неби ли мирис тамјана допро до свих нас и у нашим срцима благодатно се растворио и у љубав према свима претворио.
Нека је Милостиви са нама у ове тешке дане.
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу сада и увек и у векове векова.
Амин.
|
Nisam znao koji deo pre da boldujem :smajli koji se prevrce sa stolice od smejanja: 
|
16.02.2008. u 21:01 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Prozvase ga Shiptari sutra nezavisnim.
Komplikovano.
E sada, kad Albanija dobije Kosovo, sto ne bi trazili muslimani Rasku oblast ili ti Sandzak, pa onda Madjari Vojvodinu.
I tako, ebali smo jeza u ledja.
A onda kada je Draskovic mogao da povede ovu zemlju i da ova ista postane Shvajcarska, J E B E N I Slobodan Milosevic ga uceni (pojeli mu crvi telo) i ovaj se povukao.
Tako je Slobo bukvalno dao Albancima Kosovo, a Albanija samo zeli ono sto im je obecano
U svakom slucaju ja se samo nadam da ce se nase stanovnistvo odatle iseliti sto pre i da to poglavlje bude gotovo na nasu stetu ali na kraju svega vazni su ljudi a ne nacije.
[ Poruku promenio Sablja dana 16-02-2008 ]
|
16.02.2008. u 21:04 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Како је јадно што се радујете несрећи Срба са Косова и Метохије. Само немојте заборавити да ничија не гори до зоре.
|
16.02.2008. u 21:59 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Mozda jednog dana naidjemo na "svetca" koji ce nas odvesti ka "svetlu" 
|
16.02.2008. u 22:16 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Светло ти је увек на дохват руке. Питање је хоћемо ли још увек да жмуримо?
|
16.02.2008. u 22:21 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Tu lezi uvek jedno zlo koje ce da poremeti cilj dobrog Ta svetlost sto nam je na "Dohvat" ruke je nista drugo nego cista iluzija koja se po prirodi razbija kao ogledalo.
|
16.02.2008. u 22:26 |
odgovor sa citatom
|
SukaPlayer Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007. Ukupno poruka: 1089 info
|
Ne znam kako ce ko ovo shvatiti,al mene jako boli ovo sto su uzeli Kosovo koje je oduvek bilo Srpsko i srce Srbije.....Ja ne mogu da verujem da se ovo dogadja....Meni je jako krivo sto se dogadja ova nepravda.....Al ipak sila boga nemoli.....Ja ne znam sta da vam kazem,al Kosovo je uvek bilo srpsko i ostace i ne treba ga nikad priznati i treba se boriti za njega vecno....al ne nikako silom......
ALLAH,zdravlje,novac....pa sve ostalo....
Hip Hop Magic!!!
http://www.euro-rap.com
|
17.02.2008. u 01:25 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
@Sablja
@SukaPlayer
Последњи је час ... Стражите!
Пазите на своје драгоцене душе!
. . . Од нас изиђоше, али не беху од нас;
јер да од нас беху, остали би са нама;
него требало је да се покажу да нису сви од нас. . .
А ви имате помазање од Светога, и сви то знате.
Не писах вам као да не знате истине,
Него зато што је знате, и знате и што ниједна лаж није од истине.
Ко је лажљивац? (Прва Јов. 2,18-22а).
Ја обојици овако кажем: "Истина је једна и из Истине се само добро рађа и само добро се враћа. Ти SukaPlayer рече да је Косово срце Србије и душа Србије... Амин! Боже дај. Нека тако буде. Ко како посеје тако пожање. Нека ти се стоструко врати по твојој искрености."
|
17.02.2008. u 01:41 |
odgovor sa citatom
|
Nikadel Drug clan
(3.1/10)

Član od: 28.04.2007. Ukupno poruka: 838 info
|
NASTAVLJA SE MISTERIJA OKO ORIGINALA MIROVNOG SPORAZUMA
Članovi izaslanstva RS iz Dejtona tvrde kako je originalni dokument mirovnog sporazuma najverovatnije kod Radovana Karadžića, pišu banjalučki mediji.
Originalni dokument Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno verzija na engleskom jeziku potpisana u Parizu 14. decembra 1995. godine po povratku srpske izaslanstva iz Pariza, pohranjen je u sefu tadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića ili predsednika Narodne skupštine Momčila Krajišnika, navode članovi izaslanstva RS na Mirovnoj konferenciji u Dajtonu.
Niko od njih se, međutim, ne usuđuje da tvrdi je li "originalni Dejton" još uvek kod Karadžića, Krajišnika ili na nekom trećem mestu. Ne zna se ni šta se dogodilo sa druga dva primerka jer su i hrvatsko i bošnjačko izaslanstva dobili po jedan, a nijednog originala nema. Bivši ministar spoljnih poslova RS i jedan od članova izaslanstva RS na mirovnoj konferenciji u Dajtonu, profesor Aleksa Buha, izjavio je kako je izaslanstvo RS u Parizu dobilo jednu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku.
- Kada je potpisan mirovni sporazum iz Dejtona, Francuzi su obećali da će do 14. decembra, odnosno do njegovog službenog potpisivanja u Parizu prevesti taj dokument na srpski, hrvatski i jezik bošnjačkog naroda, ali to nisu uradili. Tako u BiH ne postoji ni originalni prevod Dejtonskog mirovnog sporazuma. Izaslanstvo RS je dobilo verziju na engleskom, ali, nažalost, ne znam gde se ona sada nalazi - kaže Buha.
Nekada visokopozicionirani zvaničnik RS, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da je sasvim logično da je pariska verzija Dejtonskog mirovnog sporazuma bila pohranjena u sefu Radovana Karadžića.
- Ne bih odbacio mogućnost da taj dokument i sada deli njegovu sudbinu, odnosno da je "u begu" - kaže anonimni zvaničnik.
Koljević ga doneo na Pale
I Vladimir Lukić, glavni pregovarač RS u Dajtonu o entitetskim linijama razgraničenja, pretpostavlja kako je originalna verzija mirovnog sporazuma pohranjena u sefu tadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića. Dokument je na Pale doneo tadašnji potpredsednik, pokojni Nikola Koljević, koji ga je i potpisao u ime RS. Lukić tvrdi da ima original sporazuma na engleskom i prevod na srpski, koji je dobio od Ministarstva spoljnih poslova tadašnje SRJ.
|
17.02.2008. u 14:22 |
odgovor sa citatom
|
Johnny_taraba_9 Sparing partner
(2.18/10)

Član od: 13.10.2007. Ukupno poruka: 707 info
|
Nikadelu, ti si copy-paster kakvog svet jos nije video
Jesi to konacno shvatio da nemas nista pametno da kazes pa se samo smejes i kopiras:lol:
|
17.02.2008. u 14:28 |
odgovor sa citatom
|
AriSokrat Persona

Član od: 19.06.2007. Ukupno poruka: 201 info
|
ma jasam vam kazo kaki je to glupan al vi neverujete
|
17.02.2008. u 15:22 |
odgovor sa citatom
|