| Autor |
Zasto je 5.Oktobar promasio nas grad? |
izvidjac Moderator

Član od: 19.12.2005. Ukupno poruka: 903 info
|
Sve ideje i ciljevi 5.Oktobra su nekako zaobisli nas grad. Politicki, vladaju struje pre njega, gledajuci onako kao gradjanin, dosta stvari ne ide na bolje, a trebalo je... nije sve tako crno, ali u odnosu na ostale gradove u regionu, mi nekako zaostajemo. Sta vi mislite zasto? Da li je to krivica politike ili samog naroda? Molio bih da se ozbiljnije pise na ovoj temi, mada i ne mora... pozz
|
04.02.2008. u 09:49 |
odgovor sa citatom
|
MARTIN Siva eminencija
(7.36/10)

Član od: 14.11.2002. Ukupno poruka: 315 info
|
Pa ne može se baš reći zaobišao.Problem je u tome što naši ljudi imaju kratko pamćenje,pa vrlo brzo zaboravljaju protiv koga su bili samo par godina ranije,i o kome su pričali svakave priče.Vidiš,upravo zbog toga,nije ni problem da
kada malo slegne prašina, i kada se malo zaborave neke stvari, opet sve vrati na staro.
A mi Varošani smo malo specifičan narod, ako ćemo iskreno.Uvek smo p..... uz vetar.Pa tako nastavljamo i dalje.
|
04.02.2008. u 12:25 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
Secam se ja da nas je malo zakacilo, ali nastavismo mi po starom...
|
04.02.2008. u 12:55 |
odgovor sa citatom
|
Osvetnik Drug clan
(5.58/10)

Član od: 15.08.2006. Ukupno poruka: 346 info
|
Citat:
Dana 2008-02-04 12:25, MARTIN je napisao:
Pa ne može se baš reći zaobišao.Problem je u tome što naši ljudi imaju kratko pamćenje,pa vrlo brzo zaboravljaju protiv koga su bili samo par godina ranije,i o kome su pričali svakave priče.Vidiš,upravo zbog toga,nije ni problem da
kada malo slegne prašina, i kada se malo zaborave neke stvari, opet sve vrati na staro.
A mi Varošani smo malo specifičan narod, ako ćemo iskreno.Uvek smo p..... uz vetar.Pa tako nastavljamo i dalje.
|
Не бих ја рекао да наши људи имају кратко памћење. Једноставно смо се тада окупили око истог циља (да не буде забуне 5. октобра као и велики број ових грађана био сам на страни оних који су се називали демократе, ушта сам истински желео да верујем, али се мало касније показало да све то није био црно-бели филм ). Имао је неко да нас поведе. Искористивши незадовољство народа позвали су га у борбу за бољи живот. Неко од њих је заиста веровао у снагу и вољу ДОС-а за променама док је други део у свом тадашњем хаосу и незадовољству нашао краћи пут за остваривање неких својих криминалних циљева. Са освајањем власти десиле су се две појаве. Многе је захватила болест "оних те су на положај" па су на све начине поушавали да остану на истој не марећи за циљеве које су истицали пре саме власти и начине на које ће остати на истој(тако је рецимо Г17плус од групе експерата постала политичка странка која је зарад економске користи појединих челника опстајала на власти ево већ 8 година не осврћући се на то што су их у тој истој влади подржавали социјалисти против којих су све најгоре причали током петооктобарског процеса. А знамо и сами шта су социјалисти добили од подршке таквој влади. Краће речено у претходној влади су били социјалисти). Код друге је пак био случај обрнут. Они су од старта кренули прљаво тако што им је примарна мотивација за улазак у власт била материјална корист. Током времена они су све мање и мање скривали своје првобитне мотиве. Неке од њих су и остварили судећи по многим аферама које свакодневно пробијају у јавност али многе нису били у стању. Зато је се и десило убиство премијера. Са политичке сцене су отишли многи политичари разочарани оним у шта се изродила њихова идеја и у шта су претворили њихов труд. Тако је рецимо после свог мандата политику напустио једини реални(од оних које сам ја запамтио, било их је раније) председник скупштине Предраг Марковић. Г17плус и његову лоповсу политику је напустио и Лабус... Могло би се овде још много писати...
Да не буде забуне. У Србији се живи боље после 5. октобра. Али ова тема је управо покренута зато што то боље није довољно. Доста смо слушали да је Слобо био лопов и убица (што де факто и јесте). Али хајде реално да погледамо сад како стоје ствари. Шта од наших петооктобарских жеља јесте а шта није остварено?
|
04.02.2008. u 18:29 |
odgovor sa citatom
|
izvidjac Moderator

|
"Не бих ја рекао да наши људи имају кратко памћење. Једноставно смо се тада окупили око истог циља (да не буде забуне 5. октобра као и велики број ових грађана био сам на страни оних који су се називали демократе, ушта сам истински желео да верујем, али се мало касније показало да све то није био црно-бели филм ). Имао је неко да нас поведе. Искористивши незадовољство народа позвали су га у борбу за бољи живот. Неко од њих је заиста веровао у снагу и вољу ДОС-а за променама док је други део у свом тадашњем хаосу и незадовољству нашао краћи пут за остваривање неких својих криминалних циљева. Са освајањем власти десиле су се две појаве. Многе је захватила болест "оних те су на положај" па су на све начине поушавали да остану на истој не марећи за циљеве које су истицали пре саме власти и начине на које ће остати на истој(тако је рецимо Г17плус од групе експерата постала политичка странка која је зарад економске користи појединих челника опстајала на власти ево већ 8 година не осврћући се на то што су их у тој истој влади подржавали социјалисти против којих су све најгоре причали током петооктобарског процеса. А знамо и сами шта су социјалисти добили од подршке таквој влади. Краће речено у претходној влади су били социјалисти). Код друге је пак био случај обрнут. Они су од старта кренули прљаво тако што им је примарна мотивација за улазак у власт била материјална корист. Током времена они су све мање и мање скривали своје првобитне мотиве. Неке од њих су и остварили судећи по многим аферама које свакодневно пробијају у јавност али многе нису били у стању. Зато је се и десило убиство премијера. Са политичке сцене су отишли многи политичари разочарани оним у шта се изродила њихова идеја и у шта су претворили њихов труд. Тако је рецимо после свог мандата политику напустио једини реални(од оних које сам ја запамтио, било их је раније) председник скупштине Предраг Марковић. Г17плус и његову лоповсу политику је напустио и Лабус... Могло би се овде још много писати...
Да не буде забуне. У Србији се живи боље после 5. октобра. Али ова тема је управо покренута зато што то боље није довољно. Доста смо слушали да је Слобо био лопов и убица (што де факто и јесте). Али хајде реално да погледамо сад како стоје ствари. Шта од наших петооктобарских жеља јесте а шта није остварено?"
svasta ti nama ovde reci, nego ja pitah za nas grad...
|
06.02.2008. u 05:43 |
odgovor sa citatom
|
Osvetnik Drug clan
(5.58/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-06 05:43, izvidjac je napisao:
|
Да си размишљао док си читао мој пост видео би да сам ти дао одговор. Дакле није 5. октобар заобишао ни Варош ни Србију. 5. октобар су његови творци и извршитељи заобишли из различитих разлога које сам побројао у претходном посту.
|
06.02.2008. u 19:06 |
odgovor sa citatom
|
Osvetnik Drug clan
(5.58/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-06 13:15, Sablja je napisao:
Bilbi druze, poznato ti je da u svetom Srpskom recniku ima najvise turskih rechi, a jedina nasa rec koja je imzisljenja (citaj: Izvaljena) jeste Vampir i prihvacena je u Svetu. Zapravo sve reci koje izgovaramo su Turske sem te jedne koju izvalismo tako mudro
Pozdrav matori
|
Ја кад бих написао овако нешто, и када бих после слања сопственог поста исти и прочитао и када бих схватио шта сам написао, тада би лепо одсекао једну руку, другом узео тастатуру и разбијо је о главу гледајући да не преживе ни једна ни друга (глава и тастатура), а другу руку бих оставио да се лупам по остатку мозга који је остао да вири кад год ми поново падне напамет да без размишљања напишем нешто.
Која је фаза код тебе изостала?
|
06.02.2008. u 19:17 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 539 info
|
Citat:
Dana 2008-02-06 13:15, Sablja je napisao:
Bilbi druze, poznato ti je da u svetom Srpskom recniku ima najvise turskih rechi, a jedina nasa rec koja je imzisljenja (citaj: Izvaljena) jeste Vampir i prihvacena je u Svetu. Zapravo sve reci koje izgovaramo su Turske sem te jedne koju izvalismo tako mudro
Pozdrav matori
|
Mislim da bi ovaj post trebalo prebaciti na temu "Evo jedan dobar vic...".
Sabljo, nije vampir jedina autohtona srpska rec, nego je to jedina srpska rec koja je opsteprihvacena u celom svetu. Imas to u onom "Dzepnom recniku za gramatiku srpskog jezika".
[ Poruku promenio Coachenko dana 06-02-2008 ]
|
06.02.2008. u 19:29 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1467 info
|
Citat:
Osvetoljubiv covek isprica:
Не бих ја рекао да наши људи имају кратко памћење. Једноставно смо се тада окупили око истог циља (да не буде забуне 5. октобра као и велики број ових грађана био сам на страни оних који су се називали демократе, ушта сам истински желео да верујем, али се мало касније показало...
ima mnogo, da ne citiram ovoliki post
...Aли хајде реално да погледамо сад како стоје ствари. Шта од наших петооктобарских жеља јесте а шта није остварено?
|
nakon cega je usledilo:
Citat:
Dana 2008-02-06 05:43, je napisao:
|
eto, posle bude mi ne pishemo u vezi sa temom!!!!!!!
svashta..
mi smo dali najpribliznije odgovore, sto se varosi i datuma tice, na prvoj stranici i niko se nije potrudio da postavi onaj link kako bi nastavili diskusiju
[ Poruku promenio Dobroljid dana 06-02-2008 ]
|
07.02.2008. u 03:05 |
|