Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Veoma interesantan link

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 sledece strane >> )
Autor Veoma interesantan link
stefan
Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006.
Ukupno poruka: 1376

info
Citat:

Dana 2008-02-29 22:31, asmir89 je napisao:

1.Ja mislim da u Njegovim ocima jesmo jednaki, sve do kraja naseg zivota. Bog ne moze da voli jednog coveka vise a drugog manje. Kao nasi roditelji, moj otac ne moze moju sestru da voli vise od mene zato sto ona slusa. To je sto se tice tvojeg zadnjeg pitanja.

Ako bih ti rekao da je to sasvim moguce, narocito kad je otac u pitanju, jer, psihologija kaze da se ocheva ljubav zasluzuje (slusanjem, postovanjem), za razliku od majcinske, koja je bezuslovna.
 01.03.2008. u 03:26 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1746

info
Citat:

Dana 2008-03-01 00:24, bracko je napisao:

@Asmir
1.Pred Bogom mozda jesmo jednaki, ali pred ljudima nikako nismo. 2.Tebi tvoji roditelji nikad nece reci da vise vole tvoju sestru, jer su tako vaspitani i skoro ubedjeni u to. Pred Bogom ljudi imaju podjednaku sansu da upadnu u raj, sto bili dobri, sto preko veze, ali u ovom zivotu na to ne mozes da se oslonis. Neki ljudi prosto imaju vise u glavi od drugih. "Jedan je meni koliko i deset hiljada, samo ako je najbolji." Naidje veseli Bilbi pa prica o velikim Srbima, Neso o "Istini", Aco citira bibliju, Enis sve redom ponizava ne kontajuci nista... 'ebem li ga, meni to nikako ne izgleda kao da smo jednaki...

1. A zasto mi uopste pravimo razliku? Da jedan ima vise u glavi od drugog je tacno, ali to nije sve. Po meni je najpametniji onaj koji se moli Bogu, onaj koji cini dobra dela i onaj koji zeli za druge koliko i za sebe. VIdis, svi ovi veliki naucnici kao sto su Einstein i Nikola Tesla, ja se njima ne divim. Ja se vise divim coveku koji je u stanju da voli druge koliko i sebe nego jednom naucniku koji je u stanju atomsku bombu da napravi. Bil Gates ima milijarde, a da li je on toliko pametan kao i jedan obican covek koji svaki dan ide u crkvu ili dzamiju? Nije!
Ako neko tvrdi drugacije, neka se prvo upita zasto sami Bog nama kao ljudima nije dao drugaciji zadatak osim molitve Njemu?

Neko pomenu kako mi cinimo dobra dela zbog nas a ne drugih i kako je to sebicno. Pa, nisi u pravu. U Kuranu pise da niko nije vjernik koji ne zeli drugom koliko i sebi. Nemozes bukvalno doci do zakljucka da smo vernici ako se svaki dan molimo Bogu.

"Jedan je meni koliko i deset hiljada, samo ako je najbolji."

Sa ovim se mogu sloziti u slucaju da uporedjujes ljude po dobroti. Jedan naucnik nemoze da se uporedi sa obicnim covekom koji se svaki dan moli Bogu. Vecina ljudi ce vise tom istom naucniku da se divi nazivati ga genijom, neznajuci da ta ista tehnologija koju je on napravio sluzi sa ubijanje, dao sam primer atomske bome. Pascal, genija u matematici je proglasio matematiku djavolskim poslom, na kraju je poceo da veruje u Boga.

Pitate se zasto je matematika djavolski poso? Pa, tehnika je nas najveci neprijatelj, upamtite. A tehnika se osniva na matematiku, metak se osniva na matematiku, atomska bomba se osniva na matematiku, a posledice? Nista dobro, krv ljudi se lije svaki dan zbog te nase tehnike kojoj se mi toliko divomo. Ako razumete sta ustvari hocu da vam kazem razumecete sta je i Pascal razumeo. Stefan je davno otvorio slicnu temu, nazalost nismo bili u stanju da nastavimo. Ako neko drugi ima drugacije misljenje, neka slobodno kaze.

01.03.2008. u 12:18 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 03:26, stefan je napisao:

Ako bih ti rekao da je to sasvim moguce, narocito kad je otac u pitanju, jer, psihologija kaze da se ocheva ljubav zasluzuje (slusanjem, postovanjem), za razliku od majcinske, koja je bezuslovna.

Psihologija kaze??? Da li ti kao muskarac vise volis svoju levu ili desnu ruku?
 01.03.2008. u 12:20 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 12:06, Dobroljid je napisao:
vi samo nastavite, a ja ne vidim da cete doci do bilo kakvog zakljucka s obzirom ko ucestvuje u diskusiji, niti ce neko od prisutnih generalno promeniti misljenje,niti ce vas prica zbliziti, jedino cemu tezite je uzaludno raspravljanje i ucvrscivanje vec postojecih stavova

[ Poruku promenio Dobroljid dana 01-03-2008 ]

Potpuno u pravu
 01.03.2008. u 12:21 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Histrion je napisao:

Ono shto je bilo po moralni zakonima(chiju sankciju udara savest) pre 3087 godina to svakako danas nije.Nekad je bilo moralno shto manje tuci svog roba,danas je imati roba nepojmljivo normalnom ljudu.Nekad je bilo potpuno uredu bacati decu sa fizichkim falinkama u bunar danas je to gore od "boze sachuvaj" Vashi bogovi su valjda i tad postojali,poshto oni prethode svemu, samo su ovi bili glupi da to provale.hahahaha

Dakle moralni zakoni se radjaju i savest sazreva u medjusobnoj interakciji ljudi , u njnihovoj teznji da uchine zajednichki zivot mogucim i shto vishe prihvatljivijim,boljim i rezultat su istorijskih procesa na njihovom putu emancipacije.Na svakom istorijskom stadijumu chovekovog razvitka postoje moralni zakoni koji su izraz opshteg stanja odnosne zajednice i datog socijalnog okruzenja.
je8ote pretvaram se u Karl Marksa
kazem opshteg stanja jer uvek imaju ljudi koji su van tog,u suprotnom bi se zvalo sveukupno stanje,pa uvek ima ljudi kojima vashi Bogovi nisu podarili te vashe"prirodne zakone"shta god podrazumevali pod tim poshto vidim da olako koristite termine.
Nema to veze sa vashim bogovim,chudima,azdajama raznim pa je smeshna ova pricha

Da li ti uopste imas u obzir da su nekada ljudi molili Boga da padne kisa? Vecina ljudi ima pogresnu ideju o svojoj religiji, potpuno pogresnu ideju. Kao sto Bracko rece, "neki imaju vise u glavi od drugih", samo pravi vjernik ce na pravi nacin veruje u Boga.

01.03.2008. u 12:29 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

dzoni taraba:
Pitanje neje toliko kompleksno kao sto se cini na prvi pogled i ne znam oko cega se vodi ovolika polemika...

Rekao si da ovi prvi nalaze motiv u strahopostovanju i da upravo zbog toga cine dobra dela. Znaci, oni dobra dela ne cine da bi pomogli drugima vec prvenstveno da bi zastitili sebe (od svevisnjeg!?), sebichno zar ne?

Strah ce coveka samo boljim da ucini. Dobra dela cine zbog sebe, tacno a i zbog drugih. Kad dobro razmislis shvatices

01.03.2008. u 12:35 odgovor sa citatom  
Dobroljid
Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006.
Ukupno poruka: 1498

info
Citat:

Dana 2008-03-01 12:20, asmir89 je napisao:
Da li ti kao muskarac vise volis svoju levu ili desnu ruku?

ja desnu
 01.03.2008. u 12:50 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Nisam mislio na to
 01.03.2008. u 13:08 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 570

info
Citat:

vi samo nastavite, a ja ne vidim da cete doci do bilo kakvog zakljucka s obzirom ko ucestvuje u diskusiji, niti ce neko od prisutnih generalno promeniti misljenje,niti ce vas prica zbliziti, jedino cemu tezite je uzaludno raspravljanje i ucvrscivanje vec postojecih stavova

Tansko, prvo ste ti i Osman celu temu upropastili nekom nebuloznom raspravom o cirilici i latinici, a sad nastavljate sa zaista glupim upadicama. I jos dolazis da kazes kako je, s obzirom na profil ucesnika, diskusija besmislena. Neka bude da jeste, ali da bi ostala samo to, a ne nesto gore, suzdrzi se gornjih komentara. I nemoj da ti ovo bude povod za novo prepucavanje jer necu u njemu ucestovavti. Sve sto je trebalo je da udostojiti Stefanovu molbu s pocetka diskusije...

01.03.2008. u 13:57 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Jeste Tanasko, slusaj ovok Cenka, on je pametan. Mi se previse zayebavamo da bi mogli da ucestvujemo u ovako ozbiljnu temu. By the way, rus cenko nezna da je ovo tema "veoma interesantan link"
 01.03.2008. u 14:36 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 12:20, asmir89 je napisao:
Psihologija kaze??? Da li ti kao muskarac vise volis svoju levu ili desnu ruku?

Molim te...postedi me
 01.03.2008. u 18:32 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005.
Ukupno poruka: 294

info
bracko je napisao
"Enis sve redom ponizava ne kontajuci nista... "
Ti mislis ako ne pisem pravopis,nisam tri knjige u zivotu procito,nisam studiro filozofiju,itd.,itd, da sam glup i nemam pojma o zivotu?e moj zemljace s konto sam ja davno i srecom pronasao izlazna vrata u tom je8enom lavirintu...pa ovako sa strane gledam u vas kako jos uvek udarate glavom zidove tog lavirinta i nikako da probijete,a kako izgleda, vrata su daleko...svremena na vreme moram malo sprdati ove heroje i oslobodioce tj. neznane junake
p.s.svaka cast izuzecima i pozdravi mi puno tvog druga cocu i uzmi mu mustuluk ,nabavio sam extra dobar vazelin nece ga nista boleti
 01.03.2008. u 18:38 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3526

info

01.03.2008. u 18:44 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3526

info
Ali nema nista gore kad covek utripova da pricha sa Havijerom Solanom
 01.03.2008. u 19:04 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 12:18, asmir89 je napisao:

Sa ovim se mogu sloziti u slucaju da uporedjujes ljude po dobroti. Jedan naucnik nemoze da se uporedi sa obicnim covekom koji se svaki dan moli Bogu. Vecina ljudi ce vise tom istom naucniku da se divi nazivati ga genijom, neznajuci da ta ista tehnologija koju je on napravio sluzi sa ubijanje, dao sam primer atomske bome. Pascal, genija u matematici je proglasio matematiku djavolskim poslom, na kraju je poceo da veruje u Boga.

Evo jedna pricica za tebe, a onda i pitanje.

"Jedan obucar dosao rabinu Isaku od Gera i pitao ga kako da se posveti jutarnjim molitvama, jer njegove musterije su siromasan svet, imaju samo po jedan par cipela i uglavnom ih donose kasno uvece pa obucar provodi citavu noc popravljajuci ih, u ujutru ima da se uradi jos po nesto ako hoce da svi imaju cipele pre nego sto krenu na posao. Kada ga je rabin pitao kako se do sada molio ovaj je odgovorio: "Ponekad ih izgovorim na brzinu i bacim se na posao, ali od toga samo osecam krivicu. Cesto se uopste ne pomolim, ali me i tada muci neko osecanje praznine, pa mi se ponekad, kad podignem cekic ucini kako mi srce uzdise: "kako sam nesrecno, ne stizem cak ni da izgovorim molitve".
"Da sam Bog, taj uzdah bio bi mi mnogo dragoceniji od molitve", odgovori rabin."

Odakle znas da naucnici ne "uzdisu"?
I nisi smeo da se drznes i pominjes Teslu u tom kontekstu.
Malo obrati paznju na njegovo zivotno delo i znacaj tog dela a onda se seti da je ljudska priroda ta koja je napravila tehnologiju tako stetnom...

Citat:

Pitate se zasto je matematika djavolski poso? Pa, tehnika je nas najveci neprijatelj, upamtite. A tehnika se osniva na matematiku, metak se osniva na matematiku, atomska bomba se osniva na matematiku, a posledice?

Ne, mi sami smo nas najveci neprijatelj.
U smislu gore pomenutom - "ljudska priroda"

01.03.2008. u 19:06 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
Citat:

Dana 2008-02-29 23:57, Histrion je napisao:

Ono shto je bilo po moralni zakonima(chiju sankciju udara savest) pre 3087 godina to svakako danas nije.Nekad je bilo moralno shto manje tuci svog roba,danas je imati roba nepojmljivo normalnom ljudu.Nekad je bilo potpuno uredu bacati decu sa fizichkim falinkama u bunar danas je to gore od "boze sachuvaj" Vashi bogovi su valjda i tad postojali,poshto oni prethode svemu, samo su ovi bili glupi da to provale.hahahaha

Vidis, u periodu od pre 2000 god. pa do danas izmenilo se toliko "moralnih zakona" da ih je tesko izbrojati. Mnogi od njih su trajali i iscezli ne ostavljajuci traga. Ali, ovaj o kom mi razgovaramo, tada je imao malo svojih poklonika, onih koji su ga postovali i tezili njegovom ispunjenju. Dalje, tokom svoje istorije, takodje je imao malo poklonika. I danas ima malo tih koji ga poshtuju a mnogo onih koji ga prihvataju. Sada mi reci da taj zakon, koji je postao osnova tri najvece religije (naravno, u razlicitim formulacijama) nije vredan rasprave. Ako zakljucis da zaista nije vredan rasprave, nemoj o njemu ni raspravljati (rekao sam gore "pre 2000 god. a smatram da je svest o tom moralnom utemeljenju postojala jos i ranije...)

Citat:
Dakle moralni zakoni se radjaju i savest sazreva u medjusobnoj interakciji ljudi , u njnihovoj teznji da uchine zajednichki zivot mogucim i shto vishe prihvatljivijim,boljim i rezultat su istorijskih procesa na njihovom putu emancipacije.

Krajnje pragmatski

Citat:
MMF,MMF(medjunarodni monetarni fond)ti si bog...ti si shef!

a i ovo kaze da je pragmatski...

Rista, zapad utice na tebe
 01.03.2008. u 19:20 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 19:06, stefan je napisao:

Evo jedna pricica za tebe, a onda i pitanje.

"Jedan obucar dosao rabinu Isaku od Gera i pitao ga kako da se posveti jutarnjim molitvama, jer njegove musterije su siromasan svet, imaju samo po jedan par cipela i uglavnom ih donose kasno uvece pa obucar provodi citavu noc popravljajuci ih, u ujutru ima da se uradi jos po nesto ako hoce da svi imaju cipele pre nego sto krenu na posao. Kada ga je rabin pitao kako se do sada molio ovaj je odgovorio: "Ponekad ih izgovorim na brzinu i bacim se na posao, ali od toga samo osecam krivicu. Cesto se uopste ne pomolim, ali me i tada muci neko osecanje praznine, pa mi se ponekad, kad podignem cekic ucini kako mi srce uzdise: "kako sam nesrecno, ne stizem cak ni da izgovorim molitve".
"Da sam Bog, taj uzdah bio bi mi mnogo dragoceniji od molitve", odgovori rabin."

Odakle znas da naucnici ne "uzdisu"?

U Kuranu pise da se molis Allahu cak i onda kad radis neki poso. Kad se ti brines da tvoja djeca sutra imaju sta da jedu, to je najveca molitva! Naucnici, oni se bore za neke svoje ideje. Na kraju ce ispati sluge svetskim liderima Pascal pa i Tesla, oni su jedine genije kojim se divim, svi ostali su pomogli naslilnicima da napreduju.

Citat:

I nisi smeo da se drznes i pominjes Teslu u tom kontekstu.
Malo obrati paznju na njegovo zivotno delo i znacaj tog dela a onda se seti da je ljudska priroda ta koja je napravila tehnologiju tako stetnom...

Za to sam dao primer, znam ko je Nikola Tesla.

Citat:

Ne, mi sami smo nas najveci neprijatelj.
U smislu gore pomenutom - "ljudska priroda"

Pa znaci ako je to u nama da se netreba boriti protiv toga? Bog nam je dao Njegove Knjige da citamo, da otvorimo oci i da vidimo da je jedna njegova recenica bolja od 100 nasih.
Da dodam. Svaka drzava danas ratuje u ime pravde, a da li je to tako? Prije sam se ja lozio da idem u placenu vojsku, pa se posle pitam zasto?! Tacno, mi smo nas najveci neprijatelj ali se treba boriti protiv toga moliti se Bogu da budes sto bolji covek jer na kraju svog zivota samo nasa dobra i zla dela ostaju, samo cemo to ponijeti sa nama.

01.03.2008. u 19:46 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 18:32, stefan je napisao:

Molim te...postedi me

Psihologija mnogo sta kaze, samo ja nikad nisam ni hteo da citam te knjige jer svako pise kako se njemu svidja. Tacno je da otac pokazuje svoju ljubav prema djeci na drugi nacin ali da jedno dijete voli vise od drugog je van svake pameti. Svaki otac bi svoj zivot dao za svoje dijete pa koliko god ono da ga neslusa, to znam i ne moze me niko ubediti da nije tako. A sto se tice lijeve i desne ruke, dali volis vise lijevu ili desnu ruku, starijeg ili mladjeg sina, potpuno ista stvar
 01.03.2008. u 20:01 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Bracko:
Tebi tvoji roditelji nikad nece reci da vise vole tvoju sestru, jer su tako vaspitani i skoro ubedjeni u to.

Zar ti stvarno mislis da otac, ili majka je u stanju da vise voli jedno dijete od drugog samo sto zato jedno slusa a drugo ne? Pa ako su to roditelji, onda mi i netrebaju. Mogu mi biti i prijatelji jbt.
 01.03.2008. u 20:05 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-01 19:46, asmir89 je napisao:

Za to sam dao primer, znam ko je Nikola Tesla.

NIje bio na mestu taj primer

Citat:

Pa znaci ako je to u nama da se netreba boriti protiv toga?

Podseti me gde sam to rekao.
 01.03.2008. u 20:05 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.194 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.