| Autor |
Veoma interesantan link |
stefan Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006. Ukupno poruka: 1355 info
|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:01, asmir89 je napisao:
A sto se tice lijeve i desne ruke, dali volis vise lijevu ili desnu ruku, starijeg ili mladjeg sina, potpuno ista stvar
|
Nije...ruke su iste duzine
|
01.03.2008. u 20:06 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1680 info
|
Nisi ni rekao, samo proveravam
|
01.03.2008. u 20:08 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:05, asmir89 je napisao:
Zar ti stvarno mislis da otac, ili majka je u stanju da vise voli jedno dijete od drugog samo sto zato jedno slusa a drugo ne? Pa ako su to roditelji, onda mi i netrebaju. Mogu mi biti i prijatelji jbt.
|
Mislim da su u stanju da ih ne vole...pa cak i mrze
[ Poruku promenio stefan dana 01-03-2008 ]
|
01.03.2008. u 20:08 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:06, stefan je napisao:
Nije...ruke su iste duzine
|
Jednom rukom mozes da pises, drugom tesko. Jedan sin te vise slusa, drugi manje. Potpuno isto
|
01.03.2008. u 20:09 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:08, stefan je napisao:
Mislim da su u stanju cak i da ih ne vole
|
To vise nisu roditelji, to su neprijatelji..
|
01.03.2008. u 20:10 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

|
Onaj ko te ne voli ne mora da ti bude neprijatelj.
Ne voleti ne znaci nuzno i mrzeti. Postoji nesto sto se zove neutralnim...
Dosta o tome...skrenuli smo sa teme
|
01.03.2008. u 20:11 |
odgovor sa citatom
|
Histrion Drug clan
(2.94/10)

Član od: 27.02.2007. Ukupno poruka: 773 info
|
pragmatski ili ne onaj moj post je utemeljen i svoju egzistenciju ne zasniva na azdajama,chudima,bogovima,patuljcima,vilenjacima,vampirima,vilama,slavskim kolachima i ostalom ekipom koja je chest "argument" ovde!
a taj vash "moralni zakon" je sigurno postao osnova za:
1)hrishcantvo(pomeshani mazohizam sa paljenjem nauchnika,nebuloznim ubijanjem ljudi u Vartolomejskoj noci,silovanjem dece,bichovanjem Henrika(valjda shestog),laznom Konstantinovom darovnica,Krstashkim ratovima,slikom Amfilohija sa automatima ispred tenka,ovim najnovijim papom koji je kako chujem imao neke sheme i sa Hitlerom i ostalim lepim i drazesnim stvarima)
2)islamom(kao sredstvom za ujedinjenje arabijskih "Una",tad i sredstvom za stvaranje 4 meseca slobodne trgovine,nebuloznim pravilima sherijatskog prava kojih se neki nesrecnici i dalje pridrzavaju,posta koji slama organizam,razbijanjem trgovinskog centra,pucanjem bombi po objektima,otimanjem aviona,dzihadom,Seidom Kutbom koji ima ideju o islamizaciji celog sveta i ratom protiv nevernika a sve ovo umiksovano sa poshtovanjem i ljubavju prema svim ljudima.
Zanimljivo je i klanje izmedju ovih shto su zaokruzili opciju 1 i ovih shto su se opredelili za opciju 2,koje je bilo i kod nas
Sad ide uvezbani odgovor da ti koji te ruzne stvari rade oni ne kontaju religiju i da to nije ono shto je prichao Muhamed,Hrist i ostali.Istina je to al vidite shta se sve rodilo od tih stvari.
E sad ide najzanimljivija stvar.Oni koji poshtuju Alaha ce da se uhvate i da kazu da ovo shto napisah za islam nije tachno,da ja lupam al nece se boriti za opciju 1.A ovi koji vole Hrista ce isto to da kazu i da dodaju da vece zlo od mene nepostoji i da ja nisam Srbin i tako to i bolece ih bulja za opciju 2.
Dakle bolje da mi zaboravimo te vashe super moralne zakone i da se zadrzimo za pochetak na ovim pravnim zakonima pa kasnije ako shta vishe budemo mogli da idemo dalje!!!
Ochekujem svu ljubav i podrshku ovih koji veruju u Islam jer valjda super moralni zakon tako nalaze i ochekujem hleba da me gadjate vi shto verujete u Hrishcanstvo.
Rock 'n' roll je keva za sve ovo!Ja sam najveci vernik i chovekoljubac od svih vas koji volite gore pomenute stvari i ginete za njih.
|
01.03.2008. u 20:14 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Nije tacno, ovde se radi o roditeljima a ne o nekom drugu. Ako tebe svoj otac ili majka ne vole onda oni sigurno tebi i nemisle dobro. Takvi ljudi samo mogu neprijatelji da ti budu. Ah, ovo je sve vezano za temu ako nisi primetio
|
01.03.2008. u 20:15 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Citat:
1)hrishcantvo(pomeshani mazohizam sa paljenjem nauchnika,nebuloznim ubijanjem ljudi u Vartolomejskoj noci,silovanjem dece,bichovanjem Henrika(valjda shestog),laznom Konstantinovom darovnica,Krstashkim ratovima,slikom Amfilohija sa automatima ispred tenka,ovim najnovijim papom koji je kako chujem imao neke sheme i sa Hitlerom i ostalim lepim i drazesnim stvarima)
2)islamom(kao sredstvom za ujedinjenje arabijskih "Una",tad i sredstvom za stvaranje 4 meseca slobodne trgovine,nebuloznim pravilima sherijatskog prava kojih se neki nesrecnici i dalje pridrzavaju,posta koji slama organizam,razbijanjem trgovinskog centra,pucanjem bombi po objektima,otimanjem aviona,dzihadom,Seidom Kutbom koji ima ideju o islamizaciji celog sveta i ratom protiv nevernika a sve ovo umiksovano sa poshtovanjem i ljubavju prema svim ljudima.
|
Ti ovde uopste ne govoris o Islamu, niti Hriscanstvu.
[ Poruku promenio asmir89 dana 01-03-2008 ]
|
01.03.2008. u 20:20 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Citat:
Sad ide uvezbani odgovor da ti koji te ruzne stvari rade oni ne kontaju religiju i da to nije ono shto je prichao Muhamed,Hrist i ostali.Istina je to al vidite shta se sve rodilo od tih stvari.
E sad ide najzanimljivija stvar.Oni koji poshtuju Alaha ce da se uhvate i da kazu da ovo shto napisah za islam nije tachno,da ja lupam al nece se boriti za opciju 1.A ovi koji vole Hrista ce isto to da kazu i da dodaju da vece zlo od mene nepostoji i da ja nisam Srbin i tako to i bolece ih bulja za opciju 2.
|
Izvini sto moram da ti kazem ali ti nista o Islamu niti Hricanstvu neznas. Ako jedan nevjernik koji sam sebe naziva Hriscaninom uradi nesto lose ti kazes da u Bibliji tako pise, ako jedan terorista izvrsi samoubistvo sa ciljom da sto vise ljudi pobije ti u drugim rijecima kazes da i to u Kuranu pise. E nije bas tako
[ Poruku promenio asmir89 dana 01-03-2008 ]
|
01.03.2008. u 20:26 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 486 info
|
Citat:Histrion: a taj vash "moralni zakon" je sigurno postao osnova za:
1)hrishcantvo(pomeshani mazohizam sa paljenjem nauchnika,nebuloznim ubijanjem ljudi u Vartolomejskoj noci,silovanjem dece,bichovanjem Henrika(valjda shestog),laznom Konstantinovom darovnica,Krstashkim ratovima,slikom Amfilohija sa automatima ispred tenka,ovim najnovijim papom koji je kako chujem imao neke sheme i sa Hitlerom i ostalim lepim i drazesnim stvarima) |
Pojave i dogadjaje koje si ovde naveo kao hriscanske su hriscanski koliko je i stazijevska Demokratska Republika Nemacka bila demokratska. Ne mozes reci da su demokratija i "demokratski zakon" uzrok ovakvih duboko antidemokratskih pojava...
|
01.03.2008. u 20:26 |
odgovor sa citatom
|
Johnny_taraba_9 Sparing partner
(2.18/10)

Član od: 13.10.2007. Ukupno poruka: 695 info
|
Sad je Tralja zapoceo raspravu o hriscanstvu i islamu...
Idealna prilika da ubacim molitvu mira Franz von Assisa, koju je govorila i Majka Tereza na dodeli Nobelove nagrade za mir 1979. Molitva glasi:
"Učini nas dostojnim, Gospodine, da služimo ljudima u cijelom svijetu, koji žive i umiru u siromaštvu i gladi. Daj njima kroz naše ruke, njihov svakodnevni hljeb, daj im mir i radost kroz našu ljubav punu razumjevanja. Gospodine, učini me kurirom Tvog mira, da donesem ljubav tamo gdje vlada mržnja; duh oprosta tamo gdje vlada nepravda; jedinstvo tamo gdje su ljudi nejedinstveni; nadu tamo gdje postoji očajanje; svijetlo na sjenu; radost gdje je tuga. Gospodine, osiguraj da ja rađe tješim druge, nego što je meni potrebna utjeha; da ja češće razumijevam druge, nego što je potrebno razumjeti mene; da ja volim, više nego je ljubav meni potrebna; jer zaboravljanjem samoga sebe, čovjek se pronalazi; opraštanjem, biva njemu oprošteno; smrću, on es budi u vječnom životu. Amen."
Govor Majke Tereze na dodeli NN za mir 1979.
Koristim dragocenih pola sata da po 4. put ispravim post kako bih dodao samo jos ovo:
"Uprkos" Majke Tereze:
Ljudi su nerazumni, nelogični i orijentirani sami na sebe,
voli ih uprkos toga.
Ako činiš nešto dobro, u tvojoj podsvijesti će biti egoistični motivi,
uprkos tome čini dobro.
Ako si uspješan imaćeš lažne prijetelje i prave neprijatelje,
uprkos tome budi uspješan.
Dobro koje ti činiš, sutra će već biti zaboravljeno,
uprkos tome čini dobro.
Iskrenost i otvorenost čine te ranjivim,
uprkos tome budi iskren i otvoren.
Ono što gradiš godinama u toku svoga rada, može biti uništeno preko noći,
gradi uprkos tome.
Tvoja pomoć je zaista potrebna, ali ljudi će te možda napasti, kad im pomogneš pomozi im uprkos tome.
Daj svijetu sve od sebe, a oni će ti izbiti zube,
uprkos tome daj svijetu sve od sebe.
Kada bi se svi ovako vladali...mozete li zamisliti zivot bes krsenja ijednog bozijeg zakona? Da li je to uopste moguce...
[ Poruku promenio Johnny_taraba_9 dana 01-03-2008 ]
|
01.03.2008. u 20:31 |
odgovor sa citatom
|
Histrion Drug clan
(2.94/10)

|
@coachenko
svakako da je tako, nego hocu da kazem da ako ove pojave imaju veze sa ostvarenjima u praksi datih pripadnika tih religija(a ima nazalost)onda te religije nisu refleksija istinske chovekove sushtine i njegovog bica jer je ovo gore od zivotinjskog.
@ashmir89
nemoj da se ljutish al sa tobom ne bih da razgovaram o ovim temama ,imajuci u vidu shta pishesh,jer bi to slichno bilo kad nekom neshto prichash i objashnjavash a on ti kaze:"Muuuu" i okrene glavu,potpuno ne utemeljeno smatrajuci da je i dalje u pravu.Sizifov posao.Zato i preskachem tvoje odgovore kad nije neka zjebantska tema
|
01.03.2008. u 20:37 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Kad ti budes u stanju da mi nabrojis sta Kuran dozvoljava a sta brani onda cemo dalje moci da pricamo, do tada slobodno zaobilazi moje postove a i ja cu tvoje jer mi je mrsko citati nesto sto svaki dan cujem. Vidim da o Verama nista neznas, vec samo napamet klapis. Adios
|
01.03.2008. u 20:46 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:14, Histrion je napisao:
pragmatski ili ne onaj moj post je utemeljen i svoju egzistenciju ne zasniva na azdajama,chudima,bogovima,patuljcima,vilenjacima,vampirima,vilama,slavskim kolachima i ostalom ekipom koja je chest "argument" ovde!
|
Sve sto napisa je istina...zaista je bilo tako.
Ali ovim si naveo samo anomalije onog zakona koji je eticki zaista utemeljen kao najuzviseniji a nikako njegove nedostatke. I onda, pored svega sto si napisao, pored svih odstupanja od njega, klica tog iskonskog "zakona" je ostala da zivi uprkos svim ovim zloupotrebama i podredi licnom interesu svih onih interesa koji su bili usmereni ka necem visem. U svom postu si govorio samo o onim koji su se oglusili o sve to.
|
01.03.2008. u 20:58 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:01, asmir89 je napisao:
Psihologija mnogo sta kaze, samo ja nikad nisam ni hteo da citam te knjige jer svako pise kako se njemu svidja. Tacno je da otac pokazuje svoju ljubav prema djeci na drugi nacin ali da jedno dijete voli vise od drugog je van svake pameti.
|
Citat:
Dana 2008-03-01 20:46, asmir89 je napisao:
Kad ti budes u stanju da mi nabrojis sta Kuran dozvoljava a sta brani onda cemo dalje moci da pricamo, do tada slobodno zaobilazi moje postove a i ja cu tvoje jer mi je mrsko citati nesto sto svaki dan cujem. Vidim da o Verama nista neznas, vec samo napamet klapis. Adios
|
Je l' trebalo ja isto to tebi da kazem?
|
01.03.2008. u 21:01 |
odgovor sa citatom
|
Histrion Drug clan
(2.94/10)

|
@stefan
jesam to govorio al sushtina mog posta se svodila na sledece shto napisah coachenku malopre evo da ponovim:
hocu da kazem da ako ove pojave imaju veze sa ostvarenjima u praksi datih pripadnika tih religija(a ima nazalost)onda te religije nisu refleksija istinske chovekove sushtine i njegovog bica jer je ovo gore od zivotinjskog.
|
01.03.2008. u 21:02 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

|
Ja bih rekao da religije nisu primerene (pre svega misleci na zapovesti) pravoj prirodi chovekove prirode. Ali mislim da smo se slozili, jer bice da si ovako mislio.
To je istina...mi, ljudi, smo stvarno precenjeni.
...A zivotinje cesto pogrdno nazivamo zivotinjama
Ali povrh svega, religijske poruke i dalje ostaju neoskrnavljene i veliko blago.
Ostaju vecno vredne samo gube na primenjenosti.
|
01.03.2008. u 21:09 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

|
Citat:
Dana 2008-03-01 21:01, stefan je napisao:
Je l' trebalo ja isto to tebi da kazem?
|
Stefo Stefo, nije valjda da trazis sitnicu da dokazes da si ti negde u pravu. Zar ti vidis o kojim knjigama ja uopste govorim? Ja ne citam knjige nekih psihologa koji pisu sve i svasta, a Kuran redovno cita. Mozda si mislio na nesto drugo, molim te izjasni se
|
01.03.2008. u 21:10 |
odgovor sa citatom
|
stefan Diplomata
(5.38/10)

|
Mislio sam kada ti pravis paralelu izmedju brata i ruke da i ja mogu da napravim jednu zanimljivu Frojd - Bog sto je potpuno besmisleno kao i ovo prvo
|
01.03.2008. u 21:13 |
odgovor sa citatom
| |