| Autor |
Veoma interesantan link |
Histrion Drug clan
(2.94/10)

Član od: 27.02.2007. Ukupno poruka: 853 info
|
sve je to lepo al mislim da taj put ka istini ne ide bash kroz religiju.Shta vishe tako se svezuju ruke.Nije bash u tom duhu uzeti jednu najopshtiju stvar za konachnu,istinitu i neopovrgljivu i potom na osnovu nje kreirati pojedinachnosti i konkretnosti shto je sluchaj sa religijskim,dogmatskim metodom.Dakle tu se cela piramida formira odozgo i ono na vrhu se nikad ne dovodi u pitanje.Zar ne treba bash krenuti suprotno,od konkretnih,pojedinachnih proverenih stvari koje imaju svoje racionalno utemeljenje pa na osnovu njih kreirati opshtije i apstraktnije zakljuchke i tvrdnje tj. formirati piramidu odozdo chiji je vrh nije toliko ostar kao kod dogmi al koji svoju egzistenciju zasniva na proverenim stvarima a ne na pretpostavci.
|
24.02.2008. u 22:27 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

Član od: 22.01.2006. Ukupno poruka: 3526 info
|
Definicija Religija: Zemaljske stege (Nade) koje sluze samo za porobljavanje slobodne ljudske volje.
Uzdati se u iste je isto kao sto Sanjariti i zaboraviti da zivis.
|
24.02.2008. u 22:32 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003. Ukupno poruka: 306 info
|
Није битно полазиште ако знаш циљ. У животу човек нешто тврди да је истина, дође неко други и убеди га да је то што он каже истина и човек промени своје мишљење о истини, али и даље прича о истини. Сви ми идемо ка истини. Свако својим путем. Верујем да је најлакше доћи до истине љубављу. Када бисмо били у стању да потиснемо све негативне мисли из својих глава аутоматски би били у Истини и Истином би живели.
Позитивне мисли > осмех на лицу > радост > Љубав = Истина.
То би била нека форма коју би требало сви да постигнемо, свако на свој начин, а најлакше је разговором и намером да сви дођемо до Истине.
|
24.02.2008. u 22:38 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1748 info
|
Neso, samo da znas koliko neznas, a meni je bolje da neznas koliko neznas. Ti toliko gledas na istoriju da ti je sadasnjost postala nepoznata. Nemoj tako, nemoj zbog sebe..
|
24.02.2008. u 22:41 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 22:32, Sablja je napisao:
Definicija Religija: Zemaljske stege (Nade) koje sluze samo za porobljavanje slobodne ljudske volje.
Uzdati se u iste je isto kao sto Sanjariti i zaboraviti da zivis.
|
Слободна људска воља није исто што и слобода. Човек може себи дозволити да учини штошта лоше по "својој" слободној вољи, али слобода је у Истини, у могућности да волиш и онога који тебе не воли и који се са тобом не слаже. У овом другачијем стању од онога о коме ти причаш човек је "кадар да помера горе". Започетак ово можемо упоредити са стањем заљубљености, које је фантастично. Тада човеку скоро ништа није немогуће, али акценат је на скоро јер није појента волети само једну особу него цео свет. Питање је како да постигнемо и достигнемо Љубав у овом свету какав је данас.
|
24.02.2008. u 22:45 |
odgovor sa citatom
|
Johnny_taraba_9 Sparing partner
(2.18/10)

Član od: 13.10.2007. Ukupno poruka: 707 info
|
Neso care, je li ti chitash ono shto napishesh. Sebe si, samo na ovoj temi, nekoliko puta sveo na protivrechnost.
Coca Cola 
|
24.02.2008. u 22:47 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 22:41, asmir89 je napisao:
Neso, samo da znas koliko neznas, a meni je bolje da neznas koliko neznas. Ti toliko gledas na istoriju da ti je sadasnjost postala nepoznata. Nemoj tako, nemoj zbog sebe..
|
!?
|
24.02.2008. u 22:48 |
odgovor sa citatom
|
Histrion Drug clan
(2.94/10)

|
@Nebojsa
Da malo banalizujem stvari...
Mislish da su ljudi samo trebali da potisnu negativne misli i automatski bi saznali mnogo pre da je zemlja okrugla a ne plocha?Mislish da potiskivanjem negativnih misli mozemo doci do istine o NEW AGE-u,tj.,novom svetskom poretku jednoj vojsci,policiji,religiji,porobljavanju i svemu onome shto tvrdish da on donosi.
A uopshte nisam zadovoljan odgovorom za ono shto sam pitao u mom prethodnom postu....chak mi nishta nisi ni odgovorio o onome shto sam pitao
[ Poruku promenio Histrion dana 24-02-2008 ]
|
24.02.2008. u 22:51 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Ma chovek prvo gleda sta se desilo u proslosti, najvise vaznosti pridodaje tome dok se na sadasnjost u opste ne oslajnja, a masta o boljoj buducnosti.
|
24.02.2008. u 22:52 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 22:47, Johnny_taraba_9 je napisao:
Neso care, je li ti chitash ono shto napishesh. Sebe si, samo na ovoj temi, nekoliko puta sveo na protivrechnost.
Coca Cola
|
У једном не грешим. О Истини треба увек говорити. Сви путеви воде ка Истини па се надам и да моји противречни постови иду тим путем.
|
24.02.2008. u 22:57 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 22:27, Histrion je napisao:
sve je to lepo al mislim da taj put ka istini ne ide bash kroz religiju.Shta vishe tako se svezuju ruke.Nije bash u tom duhu uzeti jednu najopshtiju stvar za konachnu,istinitu i neopovrgljivu i potom na osnovu nje kreirati pojedinachnosti i konkretnosti shto je sluchaj sa religijskim,dogmatskim metodom.Dakle tu se cela piramida formira odozgo i ono na vrhu se nikad ne dovodi u pitanje.Zar ne treba bash krenuti suprotno,od konkretnih,pojedinachnih proverenih stvari koje imaju svoje racionalno utemeljenje pa na osnovu njih kreirati opshtije i apstraktnije zakljuchke i tvrdnje tj. formirati piramidu odozdo chiji je vrh nije toliko ostar kao kod dogmi al koji svoju egzistenciju zasniva na proverenim stvarima a ne na pretpostavci.
|
Шта беше на почетку? Каква је сазнања имао човек тада? Немој ми рећи да нису била везана за вишу силу. Значи у основи свега је Бог. И кроз спознање Бога и закона који владају у природи човек је стекао шира знања и на тај начин олакшао себи живот. Временом та знања су се проширивала и људи су те законе преводили у физичке законе. Сви изуми који се темеље на природним законима донели су корист човечанству. Прави пример је наизменична струја. Проналазач наизменичне струје је сасвим случајно побожан човек који је све своје изуме утемељио на природним законима. Насупрот њему, истовремено људи долазе до најстравичнијег изума који је дефинитивно променио свет. Реч је о цепању атома и нуклеарном наоружању које се на томе темељи. Темељи се на уништавању природе атома. За научнике као што је Никола Тесла постојао је круг као симбол вечног живота и функционисања природних закона, а за друге је постојала пирамида као симбол моћи ако се попењеш на врх. У том светлу ја говорим о Истини која на почетку и на крају па одакле год да кренеш, ако тражиш Истину, Истини ћеш и доћи.
|
24.02.2008. u 23:20 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 22:52, Sablja je napisao:
Ma chovek prvo gleda sta se desilo u proslosti, najvise vaznosti pridodaje tome dok se na sadasnjost u opste ne oslajnja, a masta o boljoj buducnosti.
|
Каква је ово сподоба на твом аватару? Је ли ти ово неки рођак?
|
24.02.2008. u 23:26 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Ako bas hoces da znas vernice koji me jednom lepo okarakterisa kao satanistom i nenormalnim, moras pitati uciteljicu. Ona ce ti otkriti sve tajne zemaljskih grehova.
Samo da te pitam nesto ovako ali da se ne naljutis, posto kad si se vec dotakao mog nadimka red je malo i ja da udarim.
Svi vi koji ste na rodjenju trali pizde svojim celim telom meni govorite o grehovima i ostalim glupostima!?
Ajde molim te!!!
|
24.02.2008. u 23:42 |
odgovor sa citatom
|
Histrion Drug clan
(2.94/10)

|
@Nebojsha
U pochetku se chovek vezivao za vishu silu iz prostog razloga shto nije bio kadar da spozna stvari oko sebe.Pa tako se mislilo da gromove bacaju bogovi i slichno.Chovek je znao da ,recimo ,radom na njivi moze steci izvesne prinose.Medjutim chovek je provalio da bez obzira ako ulozi istu kolichinu rada ,nekad su prinosi veci,nekad manji.To se opet objashnjavalo Bogom,iskljuchivo zbog nemoci chovekove koja je po tom pitanju danas prevazidjena.Da ne pominjem o funkciji religije za opravdanje apsolutizma kao oblika nichim vezane vlasti(bezgranichne).To se radilo Teokratskim teorijama o legitimnosti drzavne vlasti.
Ima tu i pozitivnih socijalnih funkcija religije al o tom drugi put.
Ja sam govorio o piramidnoj strukturi kao metafori da objasnim razlike izmedju dogmatskog pristupa i ovog drugog al dobro sad...loshe si protumachio.
Nisam ja bezboznik...al ne dam ni da mi ogranichavaju teren za kritichko prosudjivanje.
|
24.02.2008. u 23:42 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
Ma chovek je vecja prsotina od mene i coachenka zajedno. Nema tu priche. Krst mu je isprao mozak.
|
24.02.2008. u 23:45 |
odgovor sa citatom
|
Purke Drug clan
(4.67/10)

Član od: 05.10.2005. Ukupno poruka: 105 info
|
Немој тако о Нешу, далеко од тога, он само жели да расправља о неким темама које вама нису баш толико привлачне.
|
24.02.2008. u 23:49 |
odgovor sa citatom
|
Sablja Moderator

|
HRISTon je u pravu 
|
24.02.2008. u 23:54 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 23:42, Histrion je napisao:
@Nebojsha
U pochetku se chovek vezivao za vishu silu iz prostog razloga shto nije bio kadar da spozna stvari oko sebe.Pa tako se mislilo da gromove bacaju bogovi i slichno.Chovek je znao da ,recimo ,radom na njivi moze steci izvesne prinose.Medjutim chovek je provalio da bez obzira ako ulozi istu kolichinu rada ,nekad su prinosi veci,nekad manji.To se opet objashnjavalo Bogom,iskljuchivo zbog nemoci chovekove koja je po tom pitanju danas prevazidjena.Da ne pominjem o funkciji religije za opravdanje apsolutizma kao oblika nichim vezane vlasti(bezgranichne).To se radilo Teokratskim teorijama o legitimnosti drzavne vlasti.
Ima tu i pozitivnih socijalnih funkcija religije al o tom drugi put.
Ja sam govorio o piramidnoj strukturi kao metafori da objasnim razlike izmedju dogmatskog pristupa i ovog drugog al dobro sad...loshe si protumachio.
Nisam ja bezboznik...al ne dam ni da mi ogranichavaju teren za kritichko prosudjivanje.
|
Ја сам такође искористио симболику круга и пирамиде, а што се тиче усева и приноса и дан данас принос није у рукама човека него ...
|
24.02.2008. u 23:58 |
odgovor sa citatom
|
Dobroljid Diplomata
(5.48/10)

Član od: 04.04.2006. Ukupno poruka: 1499 info
|
smetnuste me s uma
|
25.02.2008. u 00:04 |
odgovor sa citatom
|
nebojisa Siva eminencija
(7.46/10)

|
Citat:
Dana 2008-02-24 23:42, Sablja je napisao:
Ako bas hoces da znas vernice koji me jednom lepo okarakterisa kao satanistom i nenormalnim, moras pitati uciteljicu. Ona ce ti otkriti sve tajne zemaljskih grehova.
Samo da te pitam nesto ovako ali da se ne naljutis, posto kad si se vec dotakao mog nadimka red je malo i ja da udarim.
Svi vi koji ste na rodjenju trali pizde svojim celim telom meni govorite o grehovima i ostalim glupostima!?
Ajde molim te!!!
|
Немој да бљујеш ватру змају. Не могу на тебе да се љутим нити на било кога другог. Понекад се изнервирам због написаног, као сада.
Бог нека ти помогне да се ослободиш те рогобати која те здомчала и не пушта. Крст плаши тог твог пајташа. Немој ти да се плашиш. Бог је диван и радује се сваком човеку који Га искрено жели и тражи. Ја сам разумео да ти желиш слободу, па ослободи се. Трси се беде једном за сва времена.
|
25.02.2008. u 00:06 |
odgovor sa citatom
|