Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Veoma interesantan link

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 sledece strane >> )
Autor Veoma interesantan link
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3488

info
Razumem ja Nebojsha da si ti vernik, ali da pricas kao da si iz Biblije izasao to mi vise lici na zatucanost. I tako, tebi nek bog pomogne. Meni njegova pomoc ne treba.
 25.02.2008. u 20:09 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1680

info
Citat:

Dana 2008-02-25 19:28, Coachenko je napisao:

Pre nego sto se ti ponadas da ja ikako razumem neku tvoju britku misao, potrudi se da ti razumes sta sam ja napisao. Na Stefanovo pitanje religiozan covek ne moze dati odgovor, jer je za njega samo pitanje pogresno postavljeno. Ne mozes se odreci Boga da bi bila ljubav, jer je Bog ljubav, istina... S druge strane, religija ispoveda ljubav Boga prema svakom coveku, te religiozan covek zna da Bog koji je ljubav i istina nece napustiti coveka koji ne napusti njega. Drugim recima, za religioznog coveka nemoguce je da se stvari odvijaju onako kako ih je Stefan postavio u svom pitanju.

Ja sam odlicno razumeo sta si hteo reci, problem je sto ti nisi shvatio sta ja imam da kazem jer neces da citas kako treba. Ako jedan religiozan covek ne moze da odgovori na to pitanje koje je Stefan postavio zasto je Nebojsa bio u stanju da ga odgovori, zasto sam ja bio u stanju da ga odgovorim, zasto si ti mogao jednim primerom da ga odgovoris?

Da budem precizniji:
Citat:

"Recite mi da je Istina desno, a Hrist levo, ja idem levo. Jer tamo gde je Hrist, tamo je i istina"

Zar ovo nemoze da bude odgovor jednog religijoznog coveka na Stefanovo pitanje?

Molim te, ispravi me ako gresim

[ Poruku promenio asmir89 dana 25-02-2008 ]
 25.02.2008. u 20:18 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

Član od: 30.08.2003.
Ukupno poruka: 298

info
Citat:

Dana 2008-02-25 19:55, Sablja je napisao:
@Nesho:
Djordje se ne vredja, Djordje je miran, hladan i ostar poput sablje. Imao si par puta da se uveris u to. Inache, ja ne znam zasto sada pricas kontra rechi. "Lucifer bira najpametnije" to se odnosilo na mene onda kada sam sekao vene. A onda mi sada kazes da sam psihicki ostecen. Neso druze, razmisli dobro sta zelis. I kad smo kod boga, koji ce mi to pomoci? Onaj kome se moja majka svake veceri moli, njene reci nailaze na gluve usi. Kad je to kome bog pomogao ako pre toga taj nije sebi i kad nam je to bog trebao samo kad je covek bio u dubokom ocaju i trazio od istog cudo.

Nije bezveze recheno "Kad nam treba chudo molimo se bogu, a za obicno obraticemo se smrtniku" tj. choveku.

U ostalom ja se tebi nisam obracao, sam si se dohvatio mog avatara i dobio ono sto si zasluzio. Sta sad hoces?

[ Poruku promenio Sablja dana 25-02-2008 ]

Мој пријатељу захвали се ти мами и Богу који услишује њене молитве.
 25.02.2008. u 20:48 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

info
Citat:

Dana 2008-02-25 20:00, Coachenko je napisao:

Citat:

Dana 2008-02-25 19:37, nebojisa je napisao:

Бог је свемогућ и нема места за страх. Само скрећем пажњу људима на оно што је очевидно. Него, примећујем да узоре налазиш на погрешној страни. Моји узори су Старац Тадеј, старац Порфирије светогорац, Никола Тесла и сл.

Sta je pogresno kod Berdjajeva?

Почасни доктор теолошких наука на Кембриџу.
 25.02.2008. u 20:54 odgovor sa citatom  
Purke
Drug clan
(4.67/10)

Član od: 05.10.2005.
Ukupno poruka: 86

info
Поздрав Нешо верниче, брате Србине
 25.02.2008. u 21:05 odgovor sa citatom  
extra_seljachina0

Član od: 07.02.2008.
Ukupno poruka: 62

info
Pozdrav Neso vernice, brate Srbine.legendo!ja te chitam i svidja mi se kako razmisljas.budi istrajan u svojim ubedjenjima i svima ce nam biti zanimljivije.

amin
 25.02.2008. u 21:08 odgovor sa citatom  
laMuerte
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 10.05.2006.
Ukupno poruka: 134

info
Evo nama naseg Coe. Cim se povede prica o politici, on se odnekud izmigolji, usunja se i uvuce ko prda na temu. Dosao da nam kaze sta je nasao na netu, kako je dobar u muzickoj slagalici i raskrinkavanju znacenja stranih reci. Dosao da nas nasmeje svojim obogaljenim smislom za humor, da se ogrebe o malo paznje nakon sto su mu otresli cavku na svakom forumu i temi na kojoj je pokusao da se zapati.
Oj motko, idi se nagovnjaj pa pocceraj gnjide pred sobom!

25.02.2008. u 21:14 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Ja kolko vidim vi stvarno nemate stila u svadjanu
 25.02.2008. u 21:18 odgovor sa citatom  
laMuerte
Drug clan
(3.1/10)

Član od: 10.05.2006.
Ukupno poruka: 134

info
Obzirom da si slican Coi, samo malo gluplji, mogla bi ova motka i po tvojoj guzici da puca.
 25.02.2008. u 21:51 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

info
Zanimanje: Spiritualni i Tradicionalni satanizam, AoD, Duhovno obrazovanje, Sistemska i Mrezna administracija.
Interesi: Graficki dizajn-3d programiranje, Filmovi, Muzika, PC Igre, SF, EF i Astrologija.

Potpis:

Недостаје грозна слика

Dodatne informacije:
Ludak u razvoju i nihilist

Исти овај лик који је себе овако описао тврди на овој теми да нема везе са нечастивим.

Господе помилуј и спаси !!!
 25.02.2008. u 21:53 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-02-25 21:51, laMuerte je napisao:
Obzirom da si slican Coi, samo malo gluplji, mogla bi ova motka i po tvojoj guzici da puca.

Stvarno si duhovit
 25.02.2008. u 22:45 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Coachenko, a po cemu je ovaj gastajbader toliko pametan? Mislim, cime se bavi i to. Docaraj ti to malo da znam sa kim imam posla i kako da mu odgovorim na njegovu sledecu, plitku a i nepromislju provokaciju. Prijeti motkom, mora da je neki bodi bilder (:scared:)

[ Poruku promenio asmir89 dana 25-02-2008 ]
 25.02.2008. u 22:52 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
Citat:

@Neso odvali Sablja ga smiri: Мој пријатељу захвали се ти мами и Богу који услишује њене молитве.

Uslisuje? Nesto nisam primetio... mislim da se zena vise smorila. Gluve usi necuju molbe, mrtve oci nevide buducnost.

Citat:

Недостаје грозна слика

Ta slika pretstavlja grb Quake 3 Arene. Kad spominjes to ime i vidis tu zastavu moras da kleknes na kolena. Razumeo?

On your knees or u will be destroyed.

Sve sto si naveo iz mog infoa su interesi, zapravo ja idem tamo gde niko Normalan nebi isao.

Cak i da sam satanista, imas nesto protiv? Nemas jer ja nemam nista protiv sto se krstis.

Kraj bajke, ne dotici se vise mojih postova inace 666 i 999.
 25.02.2008. u 22:55 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006.
Ukupno poruka: 1355

info
Citat:

Dana 2008-02-25 15:25, Coachenko je napisao:

Nijedan religiozan covek na ovo pitanje nece ti odgovoriti jer je ono za njega potpuno besmisleno. Za njega je ljubav bez Boga logicki neprihvatljiva, pa tako i nemoguca. Uslov koji si ti postavio religiozan covek uopste nece ni razmatrati. Dostojevski je dao odgovor na to pitanje jos pre jednog veka: "Recite mi da je Istina desno, a Hrist levo, ja idem levo. Jer tamo gde je Hrist, tamo je i istina"

Na pocetku, postoji razlika izmedju vernika i religioznih. Vernik je onaj koji veruje, a religiozan je onaj koji veruje u domenu religije.

Sada da pokusam da zapodenem polemiku oko toga da li je zaista moje pitanje besmisleno
U pitanju je zrtva koju bi onaj religiozan polozio radi "spasenja ljubavlju" onih nereligioznih.
Zar su za religiozne ljude oni nereligiozni manje smisleni ili besmisleni od njih, samih?
Kakvi su onda ti religiozni ljudi ako je njihov odgovor na prethodno pitanje potvrdan?
Bicu toliko slobodan da tvrdim da postoji veliki broj, a ako on nije veliki, sve jedno, postoji broj onih nereligioznih koji vole i propovedaju ljubav. Ako bi covek koji je u prilici da odricanjem Boga od sebe nacini jedan uzviseni sistem ljubavi na zemlji, odbio da se odrekne Svevisnjeg kolika i kakva bi bila njegova ljubav ako je ona usmerena samo Bogu. Ako bi tako uradio, to bi bila propast, njegovom krivicom, velikom broju ljudi, jer ljubav je u osnovi svega, potrebna je, neophodna; a Bog ne bi nestao ako bi se jedan covek odrekao njega, jer, navikao je on vec. Sada pitanje: kada bi covek postupio sebicnije; kada bi se odrekao ili kada to ne bi uradio?

Sledece pitanje sam jos davno hteo da postavim, cak sam mislio i temu da otvorim radi njega, ali, racunajuci na uobicajenu "ozbiljnost" ovde, na nashem lepom forumetu, odustao sam.
Ono glasi (malo ce rogobatno da zvuci ovaj prvi deo "u ochima Boga - po vashem misljenju" al pokusajte preci preko toga):
U ochima Boga, ko je po vasem misljenju veci pravednik: onaj koji veruje u Boga, taj odnos je zasnovan na, pre svega, strahopostovanju (kao prilog ovom, dodajem da na bilo kakvoj liturgiji, crkvenim misama i sl. naglasava se da covekova "duznost", izmedju ostalih, da se plasi Svevisnjeg), a koji, nlazeci motiv u strahopostovanju cini samo i uvek dobra dela ili onaj koji ne zna ni za kakvog Boga, a pri tom, po sopstvenom nahodjenju cini samo i uvek dobra dela?
Neki ce verovatno reci da je to isto, pozivajuci se na onu "res, non verba" i iskljucujuci time ovaj motiv i izvor svega (u prvom slucaju strahopostovanje, a u drugom sopstveni, da se grubo izrazim, nagon)...oni neka ne pokusavaju...
 26.02.2008. u 00:37 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

info
Citat:

On your knees or u will be destroyed.

Kraj bajke, ne dotici se vise mojih postova inace 666 i 999.

Да ли су ово заповест и озбиљна претња? Надам се да си се само шалио, у супротном, боље би ти било да промениш начин нервирања и вређања. Ово је исувише озбиљно и због тога те најљубазније молим да се извиниш јавно како би могли и надаље да пишемо. Ја у твојим годинама нисам седео за рачунаром и нисам стварао виртуални свет већ сам излазио и проводио се тако квалитетно да ти то никада нећеш схватити ако се не отканеш те бесмислене квејк арене и сличних сајбер лудорија које су те заробиле. Изађи мало на ваздух. Види како је леп свет око тебе. Није све тако црно како ти мислиш, а није још увек црно ни како ја пишем. Као гест помирења желим да ти кажем да и ти убудуће игноришеш моје постове. Поздрав и срећно у животу. Надам се бар да ћеш покушати да размислиш о овом овде написаном без осврта на претходно. Још једном братски поздрав у Љубави и Истини.
 26.02.2008. u 01:31 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
Citat:
Да ли су ово заповест и озбиљна претња? Надам се да си се само шалио, у супротном, боље би ти било да промениш начин нервирања и вређања.

Naravno da mi nije bila namera da te uvredim i isprovociram ili jedno od ta dva. Samo, ne volim da se ljudi dotichu mojih postova i grade nove kojima su izvor lose predrasude.

Citat:
Ово је исувише озбиљно и због тога те најљубазније молим да се извиниш јавно како би могли и надаље да пишемо.

Izvinjavam se Javno.

Citat:
Jа у твојим годинама нисам седео за рачунаром и нисам стварао виртуални свет већ сам излазио и проводио се тако квалитетно да ти то никада нећеш схватити ако се не отканеш те бесмислене квејк арене и сличних сајбер лудорија које су те заробиле.

Ja u svojim godinama nemam gde da izadjem moram u Beograd da idem cak da bih bio na nekom koncertu ili izasao u KST i sreo ljude svog profila, kao sto znas klub je zatvoren ostala je smrdljiva diskoteka. A da menjam nacin zivota i interese zbog provoda ne pada mi na pamet. Ja cu naci uvek nacina kako cu da se provedem bilo na ovaj ili onaj nachin.

Citat:
Изађи мало на ваздух. Види како је леп свет око тебе. Није све тако црно како ти мислиш, а није још увек црно ни како ја пишем. Као гест помирења желим да ти кажем да и ти убудуће игноришеш моје постове.

Kad je lepo vreme kao danas i slicno danasnjem, izacjicu i nije tvoj problem da li cu izacji nekad, zar ne?. Da nije ove shume OKO mene vrisnuo bih od asvalta. Moje negativno razmisljanje me je odvelo znate vec cemu... to je proslost, nece se ponoviti. Mnogo sam iz toga naucio, vise nego sto mozes u opste biti svestan. Nisu mi samo vene otvorene, ne brini... drugacije gledam na ovaj svet kao da sam se ponovo rodio.

Citat:
Поздрав и срећно у животу.

Hvala, takodje!

26.02.2008. u 01:47 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

info
Citat:

Zar su za religiozne ljude oni nereligiozni manje smisleni ili besmisleni od njih, samih?

Пошто нисам религиозан јер верујем у Бога одговорићу ти да пред Богом смо сви једнаки и једанко важни.
Citat:

Ako bi covek koji je u prilici da odricanjem Boga od sebe nacini jedan uzviseni sistem ljubavi na zemlji, odbio da se odrekne Svevisnjeg kolika i kakva bi bila njegova ljubav ako je ona usmerena samo Bogu.

Није и не може ништа бити усмерено ка Богу, а да није истовремено усмерено и према људима. Одрицање Бога би истовремено било и одрицање људима.
Citat:

Sada pitanje: kada bi covek postupio sebicnije; kada bi se odrekao ili kada to ne bi uradio?

Човек првенствено треба да води рачуна о свом спасењу (да кажем да треба да води рачуна о својим проблемима), а онда, старајући се о свом духовном стању и непрестаним усавршавањем себе у свему што је добро да да добар пример другима како би га на путу спасења и љубави следили.
Citat:

U ochima Boga, ko je po vasem misljenju veci pravednik: onaj koji veruje u Boga, taj odnos je zasnovan na, pre svega, strahopostovanju (kao prilog ovom, dodajem da na bilo kakvoj liturgiji, crkvenim misama i sl. naglasava se da covekova "duznost", izmedju ostalih, da se plasi Svevisnjeg), a koji, nlazeci motiv u strahopostovanju cini samo i uvek dobra dela ili onaj koji ne zna ni za kakvog Boga, a pri tom, po sopstvenom nahodjenju cini samo i uvek dobra dela?

Прво ти морам рећи да страхопоштовање није страх. То је осећај потпуне преданости сили Божијој. Ја тај осећај имам непосредно пре Светог Причешћа. Друго, али не мање битно, Бог гледа како је чије срце и каква су му дела. Значи, ко чини добро у Богу је и велики је, а буди сигуран да таквом Бог неће ускратити своју љубав. Вера није реч, вера је добро дело из љубави. На крају сваки човек је примио вест о постојању Бога као Творца свега видљивог и невидљивог па нека свако по својој савести процени да ли ће радити у складу са Божјим заповестима или на своју руку, на једно око жмурећи, јер му тако сада одговара. Уз ово задње написано следи и она латинска: "Не може се на две столице седети". Изаберимо сви Цара и Царство коме ћемо се приволети.
 26.02.2008. u 01:59 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
PS: Izostavio sam jednu jako bitnu cinjenicu. Ja taj kvejk igram od 99-te godine i samo dobro moze da mi donese
 26.02.2008. u 02:01 odgovor sa citatom  
nebojisa
Siva eminencija
(7.46/10)

info
@Sablja
ОК! Ја из најбољих намера ово написах. Не желим да ти задирем у интиму, ко си и шта си. Погрешио сам жестоко због упуштања у дијалог. Јасно ти је да си ми драг момак и да мени није важно шта ти радиш него ми је важно оно ко ти стварно јеси. А због тога ко јеси ја тебе братски волим. Поздрав.
 26.02.2008. u 02:09 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

info
@Nebojsha: Znas odlicno da nemam nista protiv tebe isto tako moja je greska je vecja od tvoje. Nisam od takvih da izgradim od prijatelja neprijatelja i ajde sto je davno receno moze se ignorisati. Kad se vec vracamo u proslost neka to bude u prolazu bez nekog dugog zadrzavanja.

Pozdrav.
 26.02.2008. u 02:19 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.230 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.