Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Ko deli muslimane?

Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )
Autor Ko deli muslimane?
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004.
Ukupno poruka: 928

info
Pazi ovo:Izmislili su Markale,Srbi platise i jos uvek placaju glavom.
Izmislili su Srebrenicu ,Srbi nadrljase.
Izmislili su neko ugrozavanje Albanaca na Kosovu ,Srbi prolaze, kako prolaze,svi znaju i vide.
Da ne nabrajam dalje.Kada god se "ugrozeni" Muslije zale medjunarodnoj zajednici ,Srbima se crno pise.
Kosovo im je sada bezbedno i u njihovom rukama ali borba nije zavrsena.Raska i Stari Vlah su na redu.I odmah gospoda trazi medjunarodne institucije da ih "zastite" od Srba.
A Srpsku policiju placa Srpski seljak kroz raznorazne poreze. Ta ista policija cuva muslijama nekakve kamene temeljce i razvadja ih da se ne pokolju izmedju sebe a ovi ih osudjuju i traze zastitu od medjunarodnih institucija. Stari oprobani scenario koji uvek pali a Srbi nikako da nauce lekciju.
Boze ima li te?
-----------------------------------------
Rijaset IZ BiH, kome je predsedavao reis Mustafa Cerić, pozvao je i relevantne međunarodne organizacije da reaguju na "flagrantno kršenje ljudskih prava muslimana u Srbiji". Rijaset je, kako je saopšteno, osudio "brutalne napade srbijanske policije na imame i vernike u Tutinu" u nedelju 9. marta, prilikom pripremanja bine za najavljenu svečanost postavljanja kamena temeljca za izgradnju medrese.

"Brutalni napadi na glavnog imama i džematlije Tutine ne mogu se ničim opravdati", navodi se u saopštenju Rijaseta, koji je dao punu podršku Islamskoj zajednici u Srbiji i glavnom muftiji Muameru Zukorliću.

Rijaset je od vlasti u Beogradu zatražio i da, kako se navodi, poštuje svoj vlastiti zakon o slobodi vere i pravu muslimana da svoja verska pitanja uređuju prema tradiciji svoje vere i prakse.

"Rijaset Islamske zajednice poziva relevatne međunarodne organizacije da reaguju na flagrantno kršenje ljudskih prava muslimana u Srbiji, koji žele da žive dostojanstveno u slobodi svoje vjere i tradicije", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Rijaseta.

U Tutinu je u nedelju 9. marta došlo do sukoba pripadnika dveju opcija unutar Islamske zajednice koje se međusobno ne priznaju.

Do sukoba, čije širenje je sprečila policija, došlo je zbog svojatanja zemljišta u centru Tutina na kome je za ponedeljak 11. marta Zukorlićeva opcija najavila svečano polaganje kamena temeljca za medresu.

Tome se usprotivila Islamska zajednica Srbije, čiji je poglavara reis-ul-ulema Adem Zilkić, tvrdivši da je zemljište njihovo i da je na njemu već postavljen temeljac za izgradnju medrese, a u gradnju do sada uloženo 30.000 evra.

“Rijaset u Sarajevu deli muslimane”

Ministarstvo vera Srbije saopštilo je danas da je muslimane u Srbiji podelio i danas ih deli Rijaset Islamske zahednice u Bosni i Herecgovini.

Ministarstvo je saopštilo da odbacuje neobjektivne, neodgovorne i politički tendenciozne ocene o stanju muslimana u Srbiji, koje je izneo Rijaset Islamske zajednice u BiH, na sednici održanoj 12. marta.

"Ministarstvo vera podseća javnost da je muslimane u Srbiji podelio i danas deli upravo onaj ko sada poziva vlasti u Beogradu da to ne čine", kaže se u saopštenju i dodaje da Ustav Islamske zajednice u BiH propisuje da su "Mešihati Islamske zajednice Sandžaka, Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Mešihat Islamske zajednice u Sloveniji sastavni dio Islamske zajednice u BiH", kaže se u saopštenju.

Islamska zajednica u BiH je u svoj sastav, kako stoji u saopštenju, uključila mešihate iz dve države i mešihat iz jednog regiona u Srbiji, iako članovi Rijaseta u Sarajevu sigurno znaju da muslimani u Srbiji ne žive samo u Sandžaku već na celoj državnoj teritoriji.

"Ministarstvo vera priznaje sve muslimane u Srbiji i štiti njihova verska prava i slobode, za razliku od Rijaseta u Sarajevu, koji, izgleda, smatra da slobode i prava pripadaju samo onim muslimanima u Srbiji koji podržavaju muftiju Zukorlića i priznaju reisa Cerića za svog vrhovnog verskog poglavara", kaže se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da Ministarstvo vera garantuje muslimanima u Srbiji pravo da stupe u organizaciono, kulturno i političko jedinstvo sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH, kao i pravo da se organizuju u samostalnu versku zajednicu i da izaberu svog reisa u Srbiji.

"Od ovog stava Ministarstvo vera neće i ne može odustati. To, naravno, ne dovodi u pitanje činjenicu da je Islamska verska zajednica u Srbiji jedna i jedinstvena, kako je propisano zakonom", kaže u saopštenju.

Ministarstvo vera je pozvalo verske vođe i verske službenike Islamske zajednice da međusobne razmirice rešavaju mirnim putem i dogovorima, a da obustave sve delatnosti kojima se zloupotrebljava zajemčena sloboda veroispovedanja.

Mešihat IZ u Srbiji kritikovao saopštenje Ministarstva vera

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji večeras je odbacio i oštro osudio "neosnovane napade" na vrhovnog poglavara Islamske zajednice sa sedištem u Sarajevu i druge autoritete tog tela iznesene u saopštenju Ministarstva vera Srbije.

U saopštenju Mešihata navodi se da "optuživati sve muslimane koji podržavaju reisa Mustafu Cerića i glavnog muftiju Muamera Zukorlića da krše verska prava muslimana znači optuživati apsolutnu većinu pripadnika Islamske zajednice i predstavlja vrhunac cinizma i neshvatljivo je da može doći sa pozicije državnog organa zaduženog za uspostavljanje dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama".

Mešihat IZ u Srbiji ističe da "svojim neodgovornim ponašanjem Ministarstvo vera (Srbije) doprinosi kršenju verskih prava muslimana u Srbiji, na šta je Mešihat više puta proteklih meseci ukazivao".

"U Srbiji postoji i može postojati samo jedna, jedinstvena, tradicionalna Islamska zajednica, a to je ona koja ima svoju bogatu duhovnu prošlost i tradiciju", ističe se u saopštenju.

Mešihat IZ u Srbiji naveo je da je "neshvatljivo da Ministarstvo vera ignoriše činjenicu da su u svim dosadašnjim sukobima u Islamskoj zajednici žrtve bili službenici Islamske zajednice, a napadači baš oni čijem nelegalnom nastanku je kumovalo Ministarstvo vera".

Boze sacuvaj!!

14.03.2008. u 14:26 odgovor sa citatom  
nv2977

Član od: 20.02.2008.
Ukupno poruka: 49

info
Zar i ti Srpska kruno udaras copy/pasta, ubiste sa ovim clancima.

Ipak bi se osvrnuo na sve ovo sto si napisao,kopirao. I ako Srbin sam, moram priznati da dosta toga sto si gore naveo ne bi se slozio sa tobom, ili si slabo informisan ili ne zelis pogledati istini u oci. Nad Srbima jesu izvrseni zlocini,ali i Srbi su napravili jos vece zlocine,bilo to nama drago ili ne. Ali ipak to je vec neka druga tema.

Kada je u pitanju trenutna situacija u kojoj su se nasli Muslimani, po meni to je vrlo prosto. Tacnije, krivicu za ove nemile dogadjaje bi pripisao gos. kostunici i njegovim pulenima, koji smisljeno i pokvareno pokusavaju zavaditi Muslimane u Srbiji.
Prost primer, zamisli te kada bi recimo u Hrvatskoj drzava pokusala da napravi jos jednu paralelnu instituciju Srpske pravoslavne crkve. Pitam se kako bi se tada osecali pravoslavci koji zive u Hrvatskoj!?
Verujem da nakon prestojecih izbora situacija ce se kristalizovati i da gos. Zilkic ce shvatiti da je obicna marioneta i da ce se povuci.
 14.03.2008. u 15:29 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007.
Ukupno poruka: 362

info
Prvo, majstore svaka cast!!!! Ne znam ko si, ali ti cestitam!!! Drugo, ne treba da se uzrujavas na bilbyjeve postove, svi znamo ko je, i kakav je!!!! Mislim, ko ga je8e!!! Na ovaj njegov KOPIRANI post, samo cu se nasmejati!!!!

Sta ces, dokon covek, pa i sam sebe smara!!!!
 14.03.2008. u 16:32 odgovor sa citatom  
Osvetnik
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 15.08.2006.
Ukupno poruka: 346

info
Citat:

Dana 2008-03-14 15:29, nv2977 je napisao:

Ipak bi se osvrnuo na sve ovo sto si napisao,kopirao. I ako Srbin sam, moram priznati da dosta toga sto si gore naveo ne bi se slozio sa tobom, ili si slabo informisan ili ne zelis pogledati istini u oci. Nad Srbima jesu izvrseni zlocini,ali i Srbi su napravili jos vece zlocine,bilo to nama drago ili ne. Ali ipak to je vec neka druga tema.

Kada je u pitanju trenutna situacija u kojoj su se nasli Muslimani, po meni to je vrlo prosto. Tacnije, krivicu za ove nemile dogadjaje bi pripisao gos. kostunici i njegovim pulenima, koji smisljeno i pokvareno pokusavaju zavaditi Muslimane u Srbiji.
Prost primer, zamisli te kada bi recimo u Hrvatskoj drzava pokusala da napravi jos jednu paralelnu instituciju Srpske pravoslavne crkve. Pitam se kako bi se tada osecali pravoslavci koji zive u Hrvatskoj!?
Verujem da nakon prestojecih izbora situacija ce se kristalizovati i da gos. Zilkic ce shvatiti da je obicna marioneta i da ce se povuci.

Да си Србин тешко би се могло рећи. Једино ако не признајеш да су муслимани Срби?

Друго, Коштуница је властито име (презиме) и пише се велико без обзира да ли га ти волео или не. Исто као што је и Зилкић које си исправно написао. Муслимани су верска заједница и пишу се малим почетним словом М. Нисам баш добар са граматиком али сам ово научио када сам писао један састав за такмичење па ми тад скренуше пажњу а ево ја теби сад. Толико о граматици а по мени и добронамерности и Српском пореклу.

Крајње је лицемерно оптуживати Србе за нешто овако. Па је ли Зилкић Србин? Је ли Угљанин Србин? Да ли је се у Тутину неко од Срба сукобио са муслиманима при постављању камена темељца? Да ли је то неки Србин прешао кришом у Ислам(не знам дал се пише мало или велико, ставих велико И да ми неки злонамерни не замере да их мрзим) да би завадио муслимане и срушио исламску заједницу? Имате проблем и решите га а нас Србе оставите на миру. Имамо ми својих проблема.
 14.03.2008. u 17:13 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 570

info
Citat:

Dana 2008-03-14 15:29, nv2977 je napisao:

NV2977, tebi nije samo forumaski nick kodiran, nego i mozak pa usled slabog mozdanog encodinga javlja ti se problem u komunikaciji izmedju CNS i spoljasnjeg sveta. Stoga je tvoja obrada informcija na cijem nedostatku zameras drugima po sve naopaka, bas kao i slika istine kojoj ti gledas u oci. Lesa il' neko rece da ti je IP sa holandskog podneblja pa uzrok tome moze biti i preterana konzumacija tamo popularnih opijata i narkotika, ko ce znati... Neka boles' jes, da l' dusevna, da l' bolest zavisnosti, vremenom cemo ustanoviti. Ja bi' poceo sa sledecom dijagnozom. U psihologiji postoji nesto sto se zove stokholmski sindrom. To je situacija psiholoskog poistovecivanja i zblizavanja zrtve sa svojim tlaciteljem, sa svrhom opravdanja tlaciteljevih postupaka. Tvoja konstatacija da su cinjeni zlocini nad Srbima, ali da su Srbi pocinili mnogo vece zlocine, uz naglasak da si Srbin, ne moze se protumaciti nikako drugacije nego kao tezak dusevni poremcaj, i to ekstremni oblik stokholmskog sindroma. Narocito ako se ima u vidu da:

a) Srba, posle "Oluje", najveceg etnickog egzodusa na tlu Evrope posle WWII, vise nema u Hrvatskoj, sto je zaokruzenje ustaskog genocida iz doba NDH

b) ogromne vecine Srba (vise nema na Kosmetu, sto je, mutatis mutandis, repriza velikoalbanskog fasistickog pogroma iz WWII

c) u Sarajevu, najvecem srpskom gradu posle Beograda u bivsoj SFRJ, takodje, vise nema Srba, proterani su i pobijeni. Zakonski obaveznim popisom nikada nije utvrdjen tacan broj jer bi se time mogao poljuljati mit o Srebrenici. To je, takodje, kljucni razlog zasto se ne spominju ogromne srpske zrtve sa tog podrucja.

Za sve ove zrtve nesumnjiva je odgovornost i srpskog politickog rukovodstva, i za vecinu drugih jugoslovenskih naroda mogli bi se navesti slicni drasticni primeri stradanja, ali je krajnje licemerno i drsko na varoskom forumu pisati o kosmickom zlocinu Srba i tek sitnim banditizmima ostalih.

Citat:

To sta rade muslimani u Srbiji, zasto se dele, kako su grupisani, iz kojih interesa, je njihova unutrasnja stvar i to, izvan njih, nikoga ne bi trebalo da se tice, sve dok ne bude ugrozen ustavni poredak i bezbednost gradjana dovedena u pitanje. A tvoj "prost primer" iz Hrvatske samo govori koliko si ti prost, neinformisan i ogranicen lik. Sa preostalim pravoslavnim Srbima u Hrvatskoj i dan-danas se desava nesto mnogo gore od onoga sto si ti napisao. Izvestaj mitropolita zagrebacko-ljubljansko i cele Italije Jovana iz 2006. svedoci da je samo posle poslednjeg rata u Hrvatskoj pokatoliceno oko 30 000 Srba i da taj proces jos traje. Sve u skladu sa Tudjmanovim uputom da ce pitanje Srba u Hrvatskoj biti reseno kada ih bude manje od tri posto.

14.03.2008. u 19:15 odgovor sa citatom  
nv2977

Član od: 20.02.2008.
Ukupno poruka: 49

info
Dragi moj nisi me ni malo iznenadio, ni ti ni tvoj predhodnik (a bice vas jos). Znao sam da cu biti manifestovan kao izdajica ili protivnik Srpskog roda, no ne marim ja to,

Tacno je da zivim u NL(da si me pitao i sam bi ti odgovorio,nisi morao da rovis), i to oko 20 god..... od tuda i gramaticke greske koje je pronasao tvoj predhodnik. Za mene se nemoj brinuti,ja ostajem ovde gde sam. Lepo mi je. A ti,pa ovako, sad ce ukinuti (ili su ukinuli) vize za Rusiju pa lepo na usavrsavanje, "putuj igumane ne misli na manastire".
Toliko za sada, zurim,vojvoda Seki me ceka u Haag-u obecao sam mu 5 gr cokolade, imam ovu marokansku,dobra pravo
 14.03.2008. u 19:40 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 570

info
Citat:
Toliko za sada, zurim,vojvoda Seki me ceka u Haag-u obecao sam mu 5 gr cokolade, imam ovu marokansku,dobra pravo

Ne ides ti u Hag zbog Sekija, druga tebe muka muci. Sto ne kazes lepo? Ovde ti ides, sto krijes, nije to sramota... Bolest ne bira!

14.03.2008. u 19:58 odgovor sa citatom  
Mimo
Drug clan
(1.88/10)

Član od: 27.06.2006.
Ukupno poruka: 88

info
Markale niti jos gore Srebrenica nisu izmisljeni.To dobro znaj.Ti nemas pojma niti imas ikakve predstave o cemu pises.Ko god je ucestvovao u tim POKOLJIMA ljudi odgovarace,ma koje god on vjere bio.
Samo u Srebrenici je ubijeno preko 9000 ljudi,necijih oceva,sinova i majki.Nemoj lupetati o tome,jer nemas pojma.Gdje i nad kim god da je izvren pokolj odgovarace,bilo da je on Srbin,Musliman,Jevrej...

15.03.2008. u 01:45 odgovor sa citatom  
izvidjac
Moderator

Član od: 19.12.2005.
Ukupno poruka: 911

info
http://youtube.com/watch?v=qkWxYCZ3Oh8 Reis Islamske zajednice Srbije objasnjava ovo pitanje... pa ko hoce da gleda bujrum/Izvolte!
 15.03.2008. u 09:10 odgovor sa citatom  
bilby
Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004.
Ukupno poruka: 928

info
.ebo ti bujrum mater ,ovde se Srpski prica,svinjo muslijska. Ako neznas Srpski idi na Avganistan.com.terorist ili na www.iran.islam.againstworld/Pig is pig forever
Srbi braco moja, bilo je i bice provokatora poput ovoga iz Malezije, gde je nazalost pre desetak dana pobedila muslimanska stranka na izborima i gde nikada vise nece biti kao sto je bilo. Muslije su i u Maleziji preuzele vlast. Ali sto bi Englezi rekli: For short time only. Amerika će i njima ocitati lekciju,ako Obama ne pobedi,normalno.
Have a nice day,my Christian brothers.
 15.03.2008. u 10:15 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1746

info
Srbin a da govori tako nesto, znao sam da ce to GLobusu da smeta
 15.03.2008. u 14:03 odgovor sa citatom  
Osvetnik
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 15.08.2006.
Ukupno poruka: 346

info
Citat:

Dana 2008-03-15 13:35, Eldina je napisao:
Pa kad bi te djeneral tvoj cuo kako pricas,pljunuo bi te.Jer za razliku od tebe on je malo kulturniji.

Па каже:

Citat:

Eldina je napisao:
Konjino glupa,monstrume,neuracunjiva budalo,magarcino,prostacino ne znam vise kakvim pogrdnim imenima bih te nazvala.Bolje da te je BABO izdrko nego sto te je napravio.Izvinjavam se na ovakvom recniku za ostale koji citaju.

"Политичар прича о поштењу, курва клима главом!"

Марчело
 15.03.2008. u 16:21 odgovor sa citatom  
Eldina
Drug clan
(2.03/10)

Član od: 21.04.2006.
Ukupno poruka: 47

info
Ma vi ste svi postene kurve u dusi
 15.03.2008. u 17:50 odgovor sa citatom  
Histrion
Drug clan
(2.94/10)

Član od: 27.02.2007.
Ukupno poruka: 852

info

(pa-pa ra-pa pa pam ...)

ti razumijes budale, jer si i sam, jer si i sam
ti ne mijenjas nista i ne trebas, ne trebas
ja necu program koji kreiras, ne gutam ja sve sto mi das

sta cu ja na festivalu budala pomoci nema nisam lud
sta cu ja na festivalu budala uzalud je trud

tvoja je kuca bez temelja, tvoja je repa bez korijena
ti razumijes budale, jer si i sam, jer si i sam
ti ne mijenjas nista i ne trebas, ne trebas

sta cu ja na festivalu budala pomoci nema nisam lud
sta cu ja na festivalu budala uzalud je trud

15.03.2008. u 19:07 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007.
Ukupno poruka: 1089

info
JA sam MUSLIMAN!!!®

ALLAH,zdravlje,novac....pa sve ostalo.... Hip Hop Magic!!! http://www.euro-rap.com

15.03.2008. u 20:09 odgovor sa citatom  
maki22
Problem
(1.22/10)

Član od: 20.05.2007.
Ukupno poruka: 396

info
Ko ih deli?A jel moze da se uzme vise komada,ili samo jedan?A jesu li dzabe?Ako nisu moze li na rate....ili preko kartice?
 15.03.2008. u 20:54 odgovor sa citatom  
Mimo
Drug clan
(1.88/10)

Član od: 27.06.2006.

info
Moj sin Mustafa *Bin Ibn Leh Beirut Ismail*(odatle mu nick Bilbi-procitajte pocetna slova prezimena),je nacisto nenormalan.Mislio sam da sam napravio normalno dete,kad ono monstrum i da ne nabrajam dalje.Ali sta ce crni Insan,isto sta i bijeli.O ti Mustafa(bilbi),u ovom rahatluku i Dunjaluckim ljepotama treba da uzivas.Ne treba da se bihuzuris,ali ti si izgleda rahat od pameti.

Poruka za administratora: Kralju,zakljucaj ovu temu jer se ovo samo svodi na nacionalisticka prepucavanja.Ovo prelazi sve mere.......
 16.03.2008. u 00:23 odgovor sa citatom  
sheila

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 3

info
Sto se palite tako brzo null
 16.03.2008. u 02:05 odgovor sa citatom  
Dragomir
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 28.08.2006.

info
Deli ih onaj fasista Mustafa Ceric iz Sarajeva koji zeli da bude poglavar svih muslimana na Balkanu, a i sire. Ideja mu je da preuzme kontrolu nad islamskom zajednicom u Srbiji time sto tvrdi da je centar svih muslimana u Srbiji Novi Pazar a ne Beograd. On zeli da predstavi islamsku zajednicu u Srbiji kao ekskluzivno pravo Bosnjaka, negirajuci time postojanje muslimana koji pripadaju nekim drugim nacijama (na primer Srba). Njegov izalanik u Srbiji je muftija Zukorlic. Krajnji cilj koji zeli da postigne Mustafa Ceric je da se ocisti Bosna od Srba, a da se Stari Vlah i Raska pripoje Bosni, kako bi se kasnije ujedinili sa Albanijom i stvorili veliku islamsku drzavu na Balkanu.
Politicku podrsku mu daje Rasim Ljajic zajedno sa dragim nam predsednikom Borisom Tadicem ( nije se izvinio Albancima sto su proglasili nezavisnost). Perfidna politicka igra Rasima Ljajica uvijena u slatke reci demokratije i toleranicje, krije opasne namere destabilizacije Srbije. Ako vam nije jasno o cemu se radi, dovoljno je da procitate sta je Ljajic napisao povodom smrti Alije Izetbegovica (izjasnjavao se kao Srbin) do 1981.
 16.03.2008. u 04:04 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007.
Ukupno poruka: 1089

info
Citat:

Dana 2008-03-16 01:32, Mimo je napisao:
E ako je tako,ok.Bilbi napusi mi se kurca i ti i svi ostali ko ti.Jebem ti mater glupu.Idi jebi kengure i povedi djenerala i ostalu ekipu.Jebali te svi oni u usta.....
Hahahahhahaahaha... Koji si ti kralj!!! Ma pusti retarda njemu i jeste cilj da vas iznervira....

ALLAH,zdravlje,novac....pa sve ostalo.... Hip Hop Magic!!! http://www.euro-rap.com

16.03.2008. u 04:14 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.135 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.