Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Ko deli muslimane?

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 )
Autor Ko deli muslimane?
izvidjac
Moderator

Član od: 19.12.2005.
Ukupno poruka: 911

info
gosp.Dragomire jeste li culi da se trazi posao ozbiljnog saljivdzije u cirkusu zvani Bilby, Nikadel and Co.? pa ako ste radi bujrum, placu za vama...
 16.03.2008. u 08:50 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007.
Ukupno poruka: 1089

info
Ja sam MUSLIMAN!!!

ALLAH,zdravlje,novac....pa sve ostalo.... Hip Hop Magic!!! http://www.euro-rap.com

16.03.2008. u 13:39 odgovor sa citatom  
Boshko_Drljic
Kavgadzija

Član od: 11.03.2007.
Ukupno poruka: 874

info

Shta ce mi bogatstvo i svetska slava sva, kada mora umreti mocna Nirdala !

16.03.2008. u 14:08 odgovor sa citatom  
Dragomir
Drug clan
(5.58/10)

Član od: 28.08.2006.
Ukupno poruka: 89

info
-Nisam ja, Vuce, od onih koji kriju ko su i od koga su - pruza mi pozuteli papir ali ga ne ispusta iz ruk. Ovo je moj robijaski poslijeratni karton iz pritvora u Foci, gdje sam robijao kao mladomusliman. Ispunio sam ga svojerucno bez icijeg nagovora i po svojoj volji. Izvolite procitajte.
I ja citam. Pise zelenim mastilom. Ime : Alija . Prezime: Izetbegovic . Vjeroispovest: musliman. Nacionalnost: Srbin.
Cutim, samo cutim. On vidim ceka da nesto kazem, a ja ne mogu da se setim ni jedne prikladne reci. Da mu kazem da sam iznenadjen? Ili, da me je obradovao? Ili...
-Nisam - spasi se on - htio da pisem kao "neopredeljen". Znam svoje korijene i po njima sam se pisao sve dok nije priznata muslimanska nacija. Sada se pisem kao Bosnjak, jer je "musliman" vjerska, a ne nacionalna, odrednica...

Vuk Draskovic, META, strane 146 i 147.
 16.03.2008. u 20:24 odgovor sa citatom  
bilbijev_brat

Član od: 06.03.2008.
Ukupno poruka: 8

info
Kako mislis ko "deli" muslimane?! Muslimani se radjaju, nisu to bombone pa da se dele
 17.03.2008. u 02:10 odgovor sa citatom  
atko83

Član od: 25.11.2006.
Ukupno poruka: 1

info
Citat:

Dana 2008-03-14 14:26, bilby je napisao:
Pazi ovo:Izmislili su Markale,Srbi platise i jos uvek placaju glavom.
Izmislili su Srebrenicu ,Srbi nadrljase.
Izmislili su neko ugrozavanje Albanaca na Kosovu ,Srbi prolaze, kako prolaze,svi znaju i vide.
Da ne nabrajam dalje.Kada god se "ugrozeni" Muslije zale medjunarodnoj zajednici ,Srbima se crno pise.
Kosovo im je sada bezbedno i u njihovom rukama ali borba nije zavrsena.Raska i Stari Vlah su na redu.I odmah gospoda trazi medjunarodne institucije da ih "zastite" od Srba.
A Srpsku policiju placa Srpski seljak kroz raznorazne poreze. Ta ista policija cuva muslijama nekakve kamene temeljce i razvadja ih da se ne pokolju izmedju sebe a ovi ih osudjuju i traze zastitu od medjunarodnih institucija. Stari oprobani scenario koji uvek pali a Srbi nikako da nauce lekciju.
Boze ima li te?
-----------------------------------------
Rijaset IZ BiH, kome je predsedavao reis Mustafa Cerić, pozvao je i relevantne međunarodne organizacije da reaguju na "flagrantno kršenje ljudskih prava muslimana u Srbiji". Rijaset je, kako je saopšteno, osudio "brutalne napade srbijanske policije na imame i vernike u Tutinu" u nedelju 9. marta, prilikom pripremanja bine za najavljenu svečanost postavljanja kamena temeljca za izgradnju medrese.

"Brutalni napadi na glavnog imama i džematlije Tutine ne mogu se ničim opravdati", navodi se u saopštenju Rijaseta, koji je dao punu podršku Islamskoj zajednici u Srbiji i glavnom muftiji Muameru Zukorliću.

Rijaset je od vlasti u Beogradu zatražio i da, kako se navodi, poštuje svoj vlastiti zakon o slobodi vere i pravu muslimana da svoja verska pitanja uređuju prema tradiciji svoje vere i prakse.

"Rijaset Islamske zajednice poziva relevatne međunarodne organizacije da reaguju na flagrantno kršenje ljudskih prava muslimana u Srbiji, koji žele da žive dostojanstveno u slobodi svoje vjere i tradicije", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Rijaseta.

U Tutinu je u nedelju 9. marta došlo do sukoba pripadnika dveju opcija unutar Islamske zajednice koje se međusobno ne priznaju.

Do sukoba, čije širenje je sprečila policija, došlo je zbog svojatanja zemljišta u centru Tutina na kome je za ponedeljak 11. marta Zukorlićeva opcija najavila svečano polaganje kamena temeljca za medresu.

Tome se usprotivila Islamska zajednica Srbije, čiji je poglavara reis-ul-ulema Adem Zilkić, tvrdivši da je zemljište njihovo i da je na njemu već postavljen temeljac za izgradnju medrese, a u gradnju do sada uloženo 30.000 evra.

“Rijaset u Sarajevu deli muslimane”

Ministarstvo vera Srbije saopštilo je danas da je muslimane u Srbiji podelio i danas ih deli Rijaset Islamske zahednice u Bosni i Herecgovini.

Ministarstvo je saopštilo da odbacuje neobjektivne, neodgovorne i politički tendenciozne ocene o stanju muslimana u Srbiji, koje je izneo Rijaset Islamske zajednice u BiH, na sednici održanoj 12. marta.

"Ministarstvo vera podseća javnost da je muslimane u Srbiji podelio i danas deli upravo onaj ko sada poziva vlasti u Beogradu da to ne čine", kaže se u saopštenju i dodaje da Ustav Islamske zajednice u BiH propisuje da su "Mešihati Islamske zajednice Sandžaka, Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Mešihat Islamske zajednice u Sloveniji sastavni dio Islamske zajednice u BiH", kaže se u saopštenju.

Islamska zajednica u BiH je u svoj sastav, kako stoji u saopštenju, uključila mešihate iz dve države i mešihat iz jednog regiona u Srbiji, iako članovi Rijaseta u Sarajevu sigurno znaju da muslimani u Srbiji ne žive samo u Sandžaku već na celoj državnoj teritoriji.

"Ministarstvo vera priznaje sve muslimane u Srbiji i štiti njihova verska prava i slobode, za razliku od Rijaseta u Sarajevu, koji, izgleda, smatra da slobode i prava pripadaju samo onim muslimanima u Srbiji koji podržavaju muftiju Zukorlića i priznaju reisa Cerića za svog vrhovnog verskog poglavara", kaže se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da Ministarstvo vera garantuje muslimanima u Srbiji pravo da stupe u organizaciono, kulturno i političko jedinstvo sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH, kao i pravo da se organizuju u samostalnu versku zajednicu i da izaberu svog reisa u Srbiji.

"Od ovog stava Ministarstvo vera neće i ne može odustati. To, naravno, ne dovodi u pitanje činjenicu da je Islamska verska zajednica u Srbiji jedna i jedinstvena, kako je propisano zakonom", kaže u saopštenju.

Ministarstvo vera je pozvalo verske vođe i verske službenike Islamske zajednice da međusobne razmirice rešavaju mirnim putem i dogovorima, a da obustave sve delatnosti kojima se zloupotrebljava zajemčena sloboda veroispovedanja.

Mešihat IZ u Srbiji kritikovao saopštenje Ministarstva vera

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji večeras je odbacio i oštro osudio "neosnovane napade" na vrhovnog poglavara Islamske zajednice sa sedištem u Sarajevu i druge autoritete tog tela iznesene u saopštenju Ministarstva vera Srbije.

U saopštenju Mešihata navodi se da "optuživati sve muslimane koji podržavaju reisa Mustafu Cerića i glavnog muftiju Muamera Zukorlića da krše verska prava muslimana znači optuživati apsolutnu većinu pripadnika Islamske zajednice i predstavlja vrhunac cinizma i neshvatljivo je da može doći sa pozicije državnog organa zaduženog za uspostavljanje dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama".

Mešihat IZ u Srbiji ističe da "svojim neodgovornim ponašanjem Ministarstvo vera (Srbije) doprinosi kršenju verskih prava muslimana u Srbiji, na šta je Mešihat više puta proteklih meseci ukazivao".

"U Srbiji postoji i može postojati samo jedna, jedinstvena, tradicionalna Islamska zajednica, a to je ona koja ima svoju bogatu duhovnu prošlost i tradiciju", ističe se u saopštenju.

Mešihat IZ u Srbiji naveo je da je "neshvatljivo da Ministarstvo vera ignoriše činjenicu da su u svim dosadašnjim sukobima u Islamskoj zajednici žrtve bili službenici Islamske zajednice, a napadači baš oni čijem nelegalnom nastanku je kumovalo Ministarstvo vera".

Boze sacuvaj!!

21.03.2008. u 19:32 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

info
Muslimani su zakon ljudi...to ja iz iskustva,imam dosta drugova muslimana a i drugarica....a inace i u rodbini mi svi muslimani....brate sve su to duse od ljudi...verujte mi...

ALLAH,zdravlje,novac....pa sve ostalo.... Hip Hop Magic!!! http://www.euro-rap.com

22.03.2008. u 04:57 odgovor sa citatom  
TheOneManShow

Član od: 24.01.2008.
Ukupno poruka: 26

info
ja sam musliman i dosao sam da vam se najebem keve!!

22.03.2008. u 14:06 odgovor sa citatom  
Jadza
Siva eminencija
(3.55/10)

Član od: 16.03.2005.
Ukupno poruka: 229

info
Citat:

Dana:54, maki22 je napisao:
Ko ih deli?A jel moze da se uzme vise komada,ili samo jedan?A jesu li dzabe?Ako nisu moze li na rate....ili preko kartice?

bilbijev brat - najbolji avatar
 22.03.2008. u 14:16 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-22 14:06, TheOneManShow je napisao:
ja sam musliman i dosao sam da vam se najebem keve!!

I ti si moj bdat!!!Ja volim moju bdacu!!!

22.03.2008. u 19:46 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3526

info
Bio sam u vezi sa muslimankom. Pa sta? Nema nikakve podele, pred Bogom ste svi jednaki
 22.03.2008. u 19:57 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

info
Ne lazi Sabljo pentagrama ti!!!

23.03.2008. u 03:20 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3526

info
Ne kuni me pentagramom, srpa ti
 23.03.2008. u 03:21
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 )

Ova stranica generisana je za 0.142 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.