Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> Ko je ubio Zorana?

Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 sledece strane >> )
Autor Ko je ubio Zorana?
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

Član od: 21.12.2005.
Ukupno poruka: 130

info
...i stvarno...zeleo bih ovde ozbiljnu raspravu o tome shta mislite kakav je dil bio u vezi ubistva ovog naprednog choveka?
 13.03.2006. u 02:00 odgovor sa citatom  
garo
Siva eminencija
(5.08/10)

Član od: 03.04.2003.
Ukupno poruka: 16

info
OJ SRBIJO!

Oj Srbijo mila kevo
dal’ ćeš ikad da se smiriš,
nit’ si desno, nit’ si levo
u Evropu stalno viriš!

Tela bi da budeš moćna
al’ s prkosom i bez rada,
svaki dan je mora noćna
i polako mre ti nada...

Neprijatelja sve je više
jer samo si ti u pravu,
sve teže se majko diše
ne znaš da nam čuvaš glavu.

A godine brzo klize
pameti nam fali više,
svi mladi u red za vize
stari zbore tiše, tiše...

DA NE ČUJU SAMI SEBE
JER NAS NIKO SAD NE ****!

Pise za Blic:
Gale Jankovic
 13.03.2006. u 08:04 odgovor sa citatom  
S_E_L_M_A
Drug clan
(2.44/10)

Član od: 16.02.2006.
Ukupno poruka: 84

info
http://www.zorandjindjic.org/

Legenda koju nijedan Zvezdan ne moze unistiti!!Suvise ziv da bi bio mrtav!!!!
 13.03.2006. u 10:36 odgovor sa citatom  
Endzi88
Drug clan
(2.59/10)

Ukupno poruka: 134

info
Da je Zoran sad ziv mi bismo bili na pragu u Evropi
 13.03.2006. u 10:40 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
potseti me drugar pre neko veche za prichu koju traba isprichati:

amerika 20-ih godina je bilo mesto obrachuna mafje sa drzavom (italijanski doseljenici), isto im se deshavalo i krajem 70ih sa ekipom iz meksika i juzne kalifornije. rusija vodi bitku vech nekih 15ak godina, a zemlje zapadne evrope su sabile tu stvar na prihvatljive okvire.
e sada, u svim tim sluchajevima rata mafije i drzave, dominira jedna isprobana taktika koju mafija primenjuje da bi diskreditovala predstavnike drzave(premijera, predsednika, clanove parlamenta) : prvo krenu pokushaji potkupljivanja, zatim zastrashivanja, i na kraju javno svojatanje radi diskreditovanja. znachi kao "e zoran je nash, ovaj, nemojte vi njega da dirate jer on i cheda sede kod mene u kuchi-karamo bicherke i skidamo crte" ,i sl...
ova taktika u seljachkoj drzavi kao shto je nasha naopako dobro uspeva: narod pochinjne da sumnja da su politichari na strani mafije, i da su u dilu! (neki stvarno jesu !!!)
a politichki oponenti krenu iz chista mira da prichaju istu prichu jer i njima ide u prilog ovo shto mafija tvrdi.
upravo je to ono shto se desilo Zoranu. nazalost, nije reagovao kako treba i na vreme.
shta mislite, koliko je slobovih para u talu oko Zoranovog ubistva?
 13.03.2006. u 11:33 odgovor sa citatom  
bjela
Siva eminencija
(6.09/10)

Član od: 23.10.2002.
Ukupno poruka: 78

info
ZVEZDAN JE SRBIJA !!!

vlast u srbiji ne zna za drugi govor, nego govor puške. Kad se osile malo na vlasti i na trenutak pomisle da su bogovi, sa prozora stigne metak i prekine tu bajku. To je jedini metod za te "bogove" da se spuste na ili pod zemlju. Djindjic je svima bio dobar osim srbima, zato ga i svi ostali vise brane i postuju njegov lik i delo nego sami srbi. Ako, kao pravi vernici zivot na zemlji gledamo kao sudbinu koju nam je namerio Gospod Bog po zaslugama i gresima, onda se ovde nema sta puno reci.

ZVEZDAN JE SRBIJA !!! PUSTITE GA IMA ON JOS POSLA U BRDOVITOJ ZEMLJI SA BALKANA !!!

nazalost
 13.03.2006. u 14:27 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
greshish mnogo bjela srbine!
pogledaj malo onu gore stranu http://www.zorandjindjic.org/ pa ce da vidish srbine da tamo ima josh tvojih srba koji poshtuju srbina Zorana Djindjicha.
a taj zvezdan je smrdljivac i bagra ko i sva ostala bagra, to je "svakom dobronamernom choveku jasno" ako ga ti volish i poshtujesh onda imash verovatno svoje razloge. no, tu smo da rstarchamo argumentovano ko shta kako i gde...
aj pa tako !
 13.03.2006. u 14:34 odgovor sa citatom  
ZORZI
Siva eminencija
(6.45/10)

Član od: 15.08.2002.
Ukupno poruka: 76

info
Citat:

Dana 2006-03-13 14:27, bjela je napisao:
ZVEZDAN JE SRBIJA !!!

vlast u srbiji ne zna za drugi govor, nego govor puške. Kad se osile malo na vlasti i na trenutak pomisle da su bogovi, sa prozora stigne metak i prekine tu bajku. To je jedini metod za te "bogove" da se spuste na ili pod zemlju. Djindjic je svima bio dobar osim srbima, zato ga i svi ostali vise brane i postuju njegov lik i delo nego sami srbi. Ako, kao pravi vernici zivot na zemlji gledamo kao sudbinu koju nam je namerio Gospod Bog po zaslugama i gresima, onda se ovde nema sta puno reci.

ZVEZDAN JE SRBIJA !!! PUSTITE GA IMA ON JOS POSLA U BRDOVITOJ ZEMLJI SA BALKANA !!!

nazalost

Daj, molim te, pojasni ovaj post.
Pozdrav
 13.03.2006. u 15:19 odgovor sa citatom  
Head
Spam king
(5.23/10)

Ukupno poruka: 1394

info
Sad ce mas ova sadashnja ekipa sa praga gurnuti u EU.Daj ljudi shta vam je mozda je Zoran i mogao ali ovi sad.....Nema nama odlaska tamo mi ostajemo gde smo .Nama treba samo jedna kvalitetna bomba koja ce pokriti samo granice ove nashe zemlje i da na kraju ostane samo pepeo za (gajenje)........
Apokalipsa danas,apokalipsa sutra apokalipsa malo sutra!!!!!!!
 13.03.2006. u 20:49 odgovor sa citatom  
Jadza
Siva eminencija
(3.55/10)

Član od: 16.03.2005.
Ukupno poruka: 229

info
Nije mi jasno kako neki mogu da izgube svest o jednoj tako ociglednoj stvari.
Pa ljudi da nije bilo Djindjica Slobo bi nas i dan danas (jer bi sigurno bio ziv)
jahao. Bio bi nam dozivotni predsednik (Tito II). Razmislite malo o tome. Uostalom on je definitivno bio pravi vizionar i lik koji je znao sta i kako i ciji su rezultati rada bili ocigledni.
 13.03.2006. u 21:51 odgovor sa citatom  
Lepi
Uzgajivac nojeva
(2.18/10)

info
da! nisam se izjasnio jer je neko gorre obrisao moju pochetnu zamisao imena ove teme , ali nemarim.
moje mishljenje je da se zdruzene snage beogradske mafije, zajedno sa koshtunicom vojislavom i shesheljem vojislavom napravili mega dil kako da jednim udarcem (hicem) reshe sve svoje probleme. tj , ubiju Zorana Djindjicha. potpomognuti su bili ekipom iz sps-a, tj slobovim jaranima kojih imam josh uvek mnogo, a srpska pravoslavna crkva je aminovala chitavu stvar, shto je naravski jer se zna kako ljudi tamo razmishljaju.

primitivizam i bagra su pobedili . nazalost. samo je bitno da nepobede i sledeci.
JAKO BITNO !!!
 13.03.2006. u 22:00 odgovor sa citatom  
EdinDrljo
Siva eminencija
(4.16/10)

Član od: 09.11.2004.
Ukupno poruka: 71

info
Bilo mi je interesantno da je na tuzbu Bosne i Hercegovine prva tacka odbrane Srbije bila da je Srbija napravila diskontinuitet sa Milosevicevom vlascu sto se vidi po tome sto je izrucila Milosevica haskom sudu! Time se, smatra odbrana, svi zlocini mogu pripisati samo Milosevicevoj vlasti a nikako drzavi Srbiji ili srpskom narodu!

Suvise cinicno je to sto se niko od "velikih" Srba i "patriotskih" politickih stranaka nije oglasio i ponovio ono sto konstantno pricaju vec 6 godina: "da je isporucivanje Milosevica bila samovolja Zorana Djindjica i da za taj potez nije imao podrsku niti gradjana Srbije, niti ostalih politickih stranaka!".
Nije se oglasio ni predsednik Vlade Srbije, ciji je komentar tada bio da on o tome nije bio obavesten i da je to uradjeno PROTIV njegove volje!

Sada su svi "veliki" Srbi spremni da se ucute i da se onako veliki sakriju iza dela "malog" Srbina - Zorana Djindjica!
 13.03.2006. u 22:41 odgovor sa citatom  
Fasa
Drug clan
(3.4/10)

Član od: 14.09.2005.
Ukupno poruka: 9

info
Bjela, ono cega se pametan stidi Budale se ponose !!!
neznam ni kosi ni sta si ali sigurno je da si jedan od onih ljudi koji ovoj zemlji ne zeli buducnost. Podrzavati otpad ovog drustva (zvezdana i slicne ) i porediti ga sa covekom koji je bio nasa buducnost... to u stavari govori KAKA si ti licnost.

Lepi, DR. Zorana Djindjica ubise...

13.03.2006. u 22:55 odgovor sa citatom  
surduklija
Drug clan
(2.23/10)

Član od: 23.02.2006.
Ukupno poruka: 17

info
Sloba treba da slave i Bosna i Hrvatska jer im je dao drzave u danasnjim granicama. Njega jedino Srbi treba da ga mrze jer je ostavio zemlju u kojoj se ne znaju drzavne granice.
 13.03.2006. u 22:57 odgovor sa citatom  
ZORZI
Siva eminencija
(6.45/10)

Član od: 15.08.2002.
Ukupno poruka: 76

info
Citat:

Dana 2006-03-13 22:41, EdinDrljo je napisao:
Bilo mi je interesantno da je na tuzbu Bosne i Hercegovine prva tacka odbrane Srbije bila da je Srbija napravila diskontinuitet sa Milosevicevom vlascu sto se vidi po tome sto je izrucila Milosevica haskom sudu! Time se, smatra odbrana, svi zlocini mogu pripisati samo Milosevicevoj vlasti a nikako drzavi Srbiji ili srpskom narodu!

Suvise cinicno je to sto se niko od "velikih" Srba i "patriotskih" politickih stranaka nije oglasio i ponovio ono sto konstantno pricaju vec 6 godina: "da je isporucivanje Milosevica bila samovolja Zorana Djindjica i da za taj potez nije imao podrsku niti gradjana Srbije, niti ostalih politickih stranaka!".
Nije se oglasio ni predsednik Vlade Srbije, ciji je komentar tada bio da on o tome nije bio obavesten i da je to uradjeno PROTIV njegove volje!

Sada su svi "veliki" Srbi spremni da se ucute i da se onako veliki sakriju iza dela "malog" Srbina - Zorana Djindjica!

Edine, prijatelju
iz ovog tvog komentara mogu, i zelim, da zakljucim kako su tzv.patriote i kafanske bukadzije veliki licemeri. Dakle, ovde se slazemo.
No, mislio sam, i necu promeniti misljenje, da se i oko drugih stvari slazemo. Cemu onda tvoja ograda - "smatra odbrana". Zar i Ti i Ja ne smatramo da se zlocini mogu pripisati samo pojedincima a ne celokupnom narodu. Dakle, a to ponavljaju svi - od haskih istrazitelja i sudija do intelektualaca pa i ljudi iz sadasnje vlasti - osim tzv. patriota koji su govorili (iz sebicno-politickih razloga)da "Sloba brani Srbiju". Mene i tebe nije branio. Siguran sam da se slazes.
Dalje, ne pada mi na pamet da branim Kostunicu, ali to sto se pravio neobavesten - ne znaci da je tad smatrao da je krivica kolektivna a sad individualna (uvek je mislio ovo drugo) vec da mu je to u tom trenutku, politicki, odgovaralo. Koliko je taj potez licemeran a koliko politicki vest mozemo da ocenjujemo. Verbalno ili (ne)zaokruzivanjem na izborima.
VIDIMO SE U BUDUCNOSTI!

14.03.2006. u 02:18 odgovor sa citatom  
bjela
Siva eminencija
(6.09/10)

info
hahahahahahaha

pa vi ste vrhunac licemerstva koje sam procitao na svim forumima bivse jugoslavije. Mozda vi nemate dovoljno godina da znate da su vam se ocevi kleli u Slobodana Milosevica, drzali njegove slike po dnevnim sobama i pored slavskih ikona, i sad odjednom postadoste demokrate. Nije bilo svadbe ili ispracaja da se nije bar 30 puta cula neka pesma posvecena Slobodanu Milosevicu (slobodane nase rosno cvece, srbija te zaboraviti necee.). Jos uvek se secam ispracaja sa autobuske stanice mobilisanih vojnika u rat u Hrvatskoj, autobusi, deca placu, zene i majke isto, trubaci iz Bistrice udaraju, puca se u zrak..... ode vojska u rat..... i sad mi vi dodjete da pricate o demokratiji i kako je Milosevic kriv za sve... pa Vas,tvoj,moj otac i svi ostali su glasali za njega,MI smo stajali iza njegove politike, tako smo hteli... danas svi peru ruke licemerno kao "nisam ja glasao za njega" ... nego ko je ?? dosli vanzemaljci ??

A sto se tice zasluga Zorana Djindjica za smenu Slobodana Milosevica, to je najveca provala koju sam cuo u zadnje vreme, kad je tako sto je Zoran nije kandidovao kao protiv kandidat Slobodanu ??? nego je poturio Kostunicu ??? zato sto je znao da nikad ne bi mogao da pobedi Milosevica, jer je kao politicar sasvim marginalan lik, omrazen od naroda, teski muljator, i kao takav nije mogao da parira Milosevicu, zato je na zajednickom sastanku tadasnjeg "DOS-a" doneta odluka da protiv Milosevica ide Kostunica, jer je mnogo cistiji kao politicar i ima shansi da ga pobedi, sto se na kraju ispostavilo kao tacno. MEDJUTIM .... Zoran Djindjic kao svaki pohlepni GAD na politickoj sceni Srbije pozurio je da se obezbedi na vlasti i da preuzme sve zasluge za skidanje Milosevica sa vlasti, poslao ga u Hag, izjebao Kostunicu u parlamentu izbacio ga iz vlade, hteo da dojucerasnje najbolje saradnike Legiju i ostale krimose iz Zemuna posalje u Hag, i ako su mu oni pomogli da se domogne vlasti i to sve preko "kurira narkomana" Cede. I sta je mislio ?? da ce ga neko zbog toga nagraditi novim mandatom ?? dobio je sta je zasluzio, uhvatio se u kolo sa mnogo zajebanim igracima,i kad je hteo da izadje iz te igre i da opere ruke, stigao ga je bumerang, on je sam znao da ce biti ubijen,... a zasto je znao da ce biti ubijen ??? .... zato sto je znao da je zajebao mnogo zajebane ljude, nije to njemu Kleopatra rekla, bio je on svestan svojih dela, i znao je sta ga ceka.... zato nemojte puno velicati lik i delo Zorana Djindjica ne razlikuje se on puno od ostalih... tu su oni svi u 200 g.
 14.03.2006. u 12:46 odgovor sa citatom  
EdinDrljo
Siva eminencija
(4.16/10)

Član od: 09.11.2004.
Ukupno poruka: 71

info

Nenade, nekako mi je tvoj post dosta konfuzan. Cas se nesto slazemo, pa se ti nesto nadas, pa se opet slazemo, pa ti neke ograde nisu jasne, onda ti i ja nesto velikim slovima zajedno smatramo, a nesta ti ko ne pada na pamet... Pa ko neka magla, neka buducnost, ... nesto...

Salu na stranu, imam bas ozbiljne komentare na zapocetu temu, nego sam sad nesto previse neozbiljan, pa cu pokusati malo kasnije!

Pozdrav druze!

I ne obracaj paznju na ovog Bjelu, pa da ako ode...
 14.03.2006. u 12:55 odgovor sa citatom  
Adi
Drug clan
(3.2/10)

Član od: 12.06.2005.
Ukupno poruka: 4

info
Cisto **ružna reč**!!! Pa nije mlitavi Kostunica postavljen na celo DOS-a zbog svoje "cistote", naprotiv.Zar je postojao neko ko se mogao bolje ugurati u kojecije otvore za izbacivanje proizvoda metabolizma od istog? Sto se tice pokojnog Djindjica, naravno da se nije mogao kandidovati licno, upravo je i bio popljuvan i omrazen od strane RTS-SPS-SRS masinerije, jer je ovaj sto ga sa'ranjuju znao ko je za njega i njegove najopasniji (citaj najpametniji). Primer je i Vuk, kome su pokusali da skinu glavu, pa je i sam shvatio da nema zajebancije sa divljacima, sto je i razlog izdvajanja iz DOS-a (drugim recima "sa DOS-om 5. oktobra - leti glava, zasebno - podeljeni glasovi).
Ne mogu da verujem koliko je isprana pamet narodu, kada bar mladi ne mogu da shvate da je Zoran bio jedini covek kojim smo se mogli ponositi pred svetom. Ali, realnost je takva. Vlada koju imamo, situacija u kojoj se nalazimo, sudbina koja nas ceka...sve smo to zasluzili. Pa pljujte, ljagajte i krijte se od istine, jer ona boli, jasno.
 14.03.2006. u 13:21 odgovor sa citatom  
oliver
Moderator

Član od: 10.11.2002.
Ukupno poruka: 515

info
Чини ми се да ова дискусија иде у погрешном смеру, стога ево другачијег приступа.

Да би смо се одредили према Зорану пре свега морамо поћи од чињенице да је он по вокацији био философ, припадник типичног прагматизма, у његовом раду оличеног у real-politiк доктрини. Обзиром да је углавном био доследан свом приступу, морао је да повлачи и непопуларне потезе. Лично сам у највећој мери против прагматизма као ДОМИНАНТНЕ доктрине, јер мислим да брзо губи дах - на кратке стазе показује успех, али на дуге показује површност. То и јесте био мој однос према Зорановом раду - веома сам поштовао његову енергичност, преданост, визионарсто... али нисам се слагао са доктрином прагматизма по сваку цену, јер она често полази од зидова пренебрегавајући темељ грађевине (=државе). Но морам признати да је био мој фаворит у баш у време његових последњих дана живота, јер је вукао прилично паметне потезе и био у великој мери отрежњен од утопизма западне добродушности, а чинило ми се да свој прагматизам полако оплемењује и другим приступима.

Погледајмо сада остале политичаре који су били на овај или онај начин повезани с њим.
Коштуница је његов типичан антипод, који се одражава у легализму као доктринарном приступу и конзервативној десници као политичком миљеу. Зато се њих двојица и нису слагали, мислим да то није било ништа лично. Вук је, са друге стране, често мењао свој став, у неку руку био превртљив у философском смислу. У почетку је то био типичан представник радикалне деснице, да би мало по мало конвергирао ка конзервативној десници да би данас човек постао нека врста представника нео-просветитељства међу политичарима. Није поуздан, а Зоран је то и знао. Чеда не завређује коментар - типичан представник некритичког модернизма, па чак и неохилијазма. Мислим да му Зоран никада није веровао. Тома и радикали су за највећи парадокс на овим просторима - иако им је стату типично левичарски, сви их перципирају као ултрадесну опцију (не знам зашто). Њих је, као доктринарно потпуно неуређену групацију, вероватно посматрао са дозом хумора и чуђења, али и зебње. И на крају, Слоба - трагичан лик : због породичног наслеђа, због ситуације у сопственој породици, због идеолошјке припадности и покушаја рехабилитације комунизма под новим видом, због ситуације у којој се земља налазила. Никада нисам гласао за тог човека, као студент сам више времена провео на протесту него на факултету због њега, али када сада сагледам целу причу око њега, највише ми делује као трагичан лик. Веровали или не, Зоран и Слоба су у том смислу најсличнији, јер су обојица страдали због онога у шта су веровали и то је оно што их спаја, иако су били идеолошки противници и на дијаметрално супротним странама.

Но мене занима следећа ствар - како то да нико не покушава да сагледа Зораново убиство (па и Слобину смрт), као и такав шарениш у политичкој сцени Србије, кроз призму деловања служби какве су CIA, BND, MI6... Као што смо тек у скорије време сазнали о деловању британске обавештајне службе за време мартовских демонстрације `41 године, тако ће се тек кроз 20-30 година сазнати права истина о дешавањима на овим просторима. До тада треба истражививати и проналазити валидна документа и чињенице. Истину о Зорановом убиству не треба тражити у Шилеровој, то је успутна станица, већ код "момака" у Ленглију...

Поздрав
Оливер
 14.03.2006. u 14:23 odgovor sa citatom  
bjela
Siva eminencija
(6.09/10)

info
Olivere,

potpuno si u pravu, al te detalje nisam hteo pominjati u svom predhodnom tekstu, da ne bi ispalo da sam previse nalozen na teorije zavere. Al izjave svedoka, telohranitelja, i svih prisutnih ukazuju da je ubistvo planirao davnih dana, kao "slucajno" se zadesila tu ekipa kamermana Rojtersa, kad nikada pre nisu ulazili na taj ulaz u zgradu vlade, ispred vrata tih je trebao biti portir koji otvara vrata, ni njega nije bilo... tvrdnje telohranitelja o 3 pucnja, dok svi ostali tvrde da su ispaljena 2 metka,...ostecene stapenice od metka koji nije mogao doci iz pravca odakle je navodno pucao Jovanovic, slucajno ozledjene noge na malom fudbalu na Kopaoniku Zorana Djindjica... i jos hiljade drugih nelogicnosti u uvidjaju koji su izvrsili strucnjaci iz Vizbadena govore da je rec o jos jednoj zaveri, i opet se narodu plasira suplja prica. Al jedna stvar je jasna, Zoran Djindjic je znao da ce biti ubijen, a znao je tako sto je uradio nesto sto nije trebao da uradi. Moje misljenje je da se zamerio sa puno ljudi u zemlji, a i zamerio se zapadu. Djindjica sam uvek smatrao kao Nemackog igraca, sa njima je najvise šurovao, medjutim pred smrt je poceo i njima da okrece ledja, sto se ovim nije dopalo, na domacoj sceni je pokusao na silu da se razracuna sa kriminalom, i izgleda da je zagrizao vise nego sto je mogao da proguta...
 14.03.2006. u 18:57 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 | 3 | 4 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.144 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.