Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Politika
Moderator: Coachenko

Nova Varos Online Forum Index >> Politika >> EU da ili ne ?!?

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 )
Autor EU da ili ne ?!?
izvidjac
Moderator

Član od: 19.12.2005.
Ukupno poruka: 909

info
ma mi kada bi usli u Eu ovakvi kakvi smo, svi do jednoga, mogli bih da im objasnimo par stvari: kako ubiti premijera, kako imati sve vrste mafije koje oni ni ne sanjaju, kako se pije, kako se lezi na sve moguce nacine, kako udariti na brata zbog parceta zemlje, kako postati gradjanin za 10 000 eura i tri dana ubrzanog kursa, onda kako se pali na Sicilijansku mafiju... i tako par stvarcica... zasto da ne? mozda bi nam dali da igramo u cirkusu... sigurno znam da bi nam se smejali...
 13.03.2008. u 12:44 odgovor sa citatom  
Dj_Zeljko
Persona

Član od: 02.11.2007.
Ukupno poruka: 77

info
DA
 13.03.2008. u 14:45 odgovor sa citatom  
Omca
Astronaut
(2.94/10)

Član od: 24.06.2007.
Ukupno poruka: 809

info
ma isti racku
 13.03.2008. u 23:19 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 39

info
Citat:

Dana 2008-03-12 16:37, Coachenko je napisao:
Cemu onda uopste pominjanje Svajcarske? Prihvatas sve istorijske, politicke i ekonomske argumente koje sam ja naveo, da bi dodao i gvozdenu razliku u mentalitetu izmedju nas i Svajcaraca, pa onda kazes kada more Svajcarska moremo i mi? Znas zasto mi svakog maja u godini ne otvaramao morsku turisticku sezonu? Pa, nemamo more... Mada bi i mogli posto to radi Hrvatska, na primer. To je otprilike tvoj argument...

Stepen tvog rezonovanja je na nivou Fenixa, Asmira i co.

Ekonomske prilike u svajcarskoj jesu daleko bolje od nasih, njihov mentalitet je nesto sto ih odvaja od drugih...ne samo od nas. Ali, htedoh reci da ako su oni dosli do cilja bez EU mozemo i mi.

Zamislite trku formule (Swiss) i kornjace (Srbija). Formula ce do cilja (zadovoljavajuceg standarda) stici za 2 sata, kornjaca za 2 godine, ali taj vremenski period gubi na znacaju ukoliko znamo da je vazno samo stici do cilja. Dakle formula je odavno stigla i uziva u svim blagodetima lagodnog zivota dok se kornjaca nalazi na pola puta...trenutno joj je nestalo goriva...ukoliko ga ubrzo ne pronadje vratice se na pocetak i to mnogo vecom brzinom nego sto joj je bilo potrebno da dodje dovde.
 14.03.2008. u 15:19 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007.
Ukupno poruka: 358

info
Zasto da ne?? Mislim da smo vec zreli za EU!!!! Samo jos par politicara da se skine sa vlasti i to je to!!!!

Ljubav je velika slagalica, a ti si onaj delic koji nedostaje...

14.03.2008. u 16:35 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 548

info
Citat:

Dana 2008-03-14 15:19, JA_JA_JA je napisao:

Nemas ti problem sa mojim rezonom, nego sa svojim. Inace, Osmanu si udelio veliki kompliment.

Citat:
Zamislite trku formule (Swiss) i kornjace (Srbija). Formula ce do cilja (zadovoljavajuceg standarda) stici za 2 sata, kornjaca za 2 godine, ali taj vremenski period gubi na znacaju ukoliko znamo da je vazno samo stici do cilja. Dakle formula je odavno stigla i uziva u svim blagodetima lagodnog zivota dok se kornjaca nalazi na pola puta...trenutno joj je nestalo goriva...ukoliko ga ubrzo ne pronadje vratice se na pocetak i to mnogo vecom brzinom nego sto joj je bilo potrebno da dodje dovde.

Ne verujem da znas sta su sofizmi ali ovo iznad je bas to. Poredjenje je skroz promaseno. Neka bude da je Svajcarska formula, a Srbija kornjaca. O izvorima Svajcarske energije za postignuce cilja vec smo nesto rekli i slozili se oko toga. Kornjaci je, velis, zafalilo goriva, hteo si verovatno reci nesto drugo posto ne mogu i kornjaca i formula funkcionisati na isti nacin, al' ajde. Nije Svajcarska bolid zato sto ima banke, Ustav star 150 godina ( 1999 je donesen novi, u osnovi samo modernizovan i prilagodjen onaj iz 1848.) i zato sto nije ratovala gotovo citavih 200. Time je Svajcarska samo trasirala kvalitetan autoput kojim ce se kao bolid kretati ka cilju. Svajcarska je "formula", a Srbija "kornjaca" zato sto u prvoj vlada gvozdena protestantsko-kalvinisticka, radna disciplina, koja je, inace, posluzila Veberu za cuveno delo "Protestantska etika i duh kapitalizma", a u Srbiji je i dan-danas na snazi spahijsko-dahijski feudalni mentalitet. Pa jos kad uzmes u obzir da Srbija nema onu svajcarsku "Superstradu" kojom bi se kao kornjaca kretala pa na cilj stigla makar i za 2 godine, nego ima razrovanu kaldrmu, bas kao i Japan posle WWII, za cije savaladjivanje su upravo potrebni japanski/svajcarski radni obicaji, onda je valjda jasno koliko je tvoje poredjenje apsurdno. U Svajcarskoj je na snazi specifican skupstinski drzavni sistem u kome cetiri glavne, ideoloski i politicki, potpuno razlicite stranke vec decenijama ravnopravno i skladno funkcionise, dok kod nas vodece politicke stranke feudalizuju drustvo i ponasaju se kao rogovi u vreci. Zato malo razmisli o svom rezonu i ne teraj glavom kroz zid kad je jasno da si promasio poentu... Srbija ce, sa svim svojim rahatluckim, komunistickim i ratnim nasledjem stici na svacarski cilj kada u njoj budu ziveli Svajcarci!

Nemoj iz ovoga da zakljucis da sam ja neki, sto bi rek'o Antonic, "evro-Srbin", valjda je to jasno na osnovu onog posta kojim sam reaktuelizovao ovu temu, nego ti govorim da ti je nacin zakljucivanja ili ti rezonovanja pogresan.

15.03.2008. u 18:03 odgovor sa citatom  
Eldina
Drug clan
(2.03/10)

Član od: 21.04.2006.
Ukupno poruka: 47

info
Nece vas ni u torlake a ne u eu.
 15.03.2008. u 18:11 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

info
@ Coa
Sta si ti ovde...neki mudrac ?

Bilo kako bilo, priznajem da se slazem sa tobom jer ovo sto si ti napisao se u sustini ne razlikuje od mog rezona nego ti (primecujem) volis malo da filozofiras.

@ Eldina
Sta se ti javljas svega ti ?
Level tvog razmisljanja i tvoje nepismenosti te u potpunosti iskljucuje za davanje bilo kakvih komentara na ozbiljnim temama. Nadmeci se u prostakluku sa Bilbijem i klimaj glavom
 15.03.2008. u 18:34 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 548

info
Citat:
JA_JA_JA: Bilo kako bilo, priznajem da se slazem sa tobom jer ovo sto si ti napisao se u sustini ne razlikuje od mog rezona nego ti (primecujem) volis malo da filozofiras.

Znaci i stepen tvog rezonovanja je na nivou Fenixa, Asmira i co.

15.03.2008. u 18:45 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1715

info
Citat:

Dana 2008-03-14 15:19, JA_JA_JA je napisao:

Ekonomske prilike u svajcarskoj jesu daleko bolje od nasih, njihov mentalitet je nesto sto ih odvaja od drugih...ne samo od nas. Ali, htedoh reci da ako su oni dosli do cilja bez EU mozemo i mi.

Jedino sto ti i coa znate o svici jest da je 10000 puta naprednija od Srbije. Vi nemozete ni vizu da dobijete, a kamoli da diskutujete o stanju neke evropske drzave.

P.s. Ista ste vi g0vna, samo sto neko vise smrdi a neko manje, pri tome ISH
 15.03.2008. u 18:55 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

info
@ Coa : Sta drugo da kazem osim "ko drugome jamu kopa sam u nju pada"...predjoh se posteno, a i ti me ulovi, e jesi lisica nema te na svijet

[ Poruku promenio JA_JA_JA dana 15-03-2008 ]
 15.03.2008. u 19:11 odgovor sa citatom  
Histrion
Drug clan
(2.94/10)

Član od: 27.02.2007.
Ukupno poruka: 829

info
Citat:

Dana 2008-03-15 18:52, Eldina je napisao:
Jajaro idi ladi jaja,prostacino kao i bilby sto je.crci ce te za evropom i kosovom jajaroooooooooooooooo

dajte neshto ovom ubogom stvorenju pa neka ide...
 15.03.2008. u 19:14 odgovor sa citatom  
Eldina
Drug clan
(2.03/10)

Član od: 21.04.2006.
Ukupno poruka: 47

info

[ Poruku promenio Coachenko dana 20-03-2008 ]
 15.03.2008. u 19:19 odgovor sa citatom  
Histrion
Drug clan
(2.94/10)

Član od: 27.02.2007.
Ukupno poruka: 829

info
Od uspjeha ljudi pate
Od tog obraz si ublate
Zašto čovjek u životu
Ima samo pet minuta
Znakovi se slabo prate
Zato jer su nelogični
Razum srce za to nema
Fabrika je to problema
Sa planine kada gledaš
Grad se tada jasno vidi
Izlozi su neizbježni
U njima se jasno vidiš
Vidiš pola od čovjeka
Nekad što je cijeli bio
Čuješ pola od ljubavi
Nekad što si osjetio

OPTIMIZMU DAJEM MJESTO
ALI PROLAZ SVE JE UŽI
JER TAJ PROLAZ KRIJE MARVA
SAMA ŠTO SE IZABRALA

Za istoriju sada mijenat'
Napraviti neku pomak
Izgrađeni stavovi su
Fašizma su oni korak
Sve što može da se sanja
Može isto i da bude
Istok duva nam u leđa
Zapad ulazi kroz Grude
Ambicije stoje ružno
Kada kompleksi je gone
Neke stvari su iz kuće
Druge dolaze iz škole
Vatra može i da godi
Al dim dovede do plača
Na kraju priče junak gine
Sam od sopstvenoga mača

OPTIMIZMU DAJEM MJESTO
ALI PROLAZ SVE JE UŽI
JER TAJ PROLAZ KRIJE MARVA
SAMA ŠTO SE IZABRALA

Svježe tetovirano sunce
Na tijelu to je dobar znak
Na smetljištu svuda rastu dinje
Nisu od majmuna ljudi su postali od svinje...

15.03.2008. u 19:26 odgovor sa citatom  
enis-ljacga-new
Drug clan
(3.3/10)

Član od: 01.12.2005.
Ukupno poruka: 294

info
Hoces ti kaljaca da popijes jedan tehnicki u prvoj rundi
sram vas bilo do rumunije da predjete treba vam 1000 eu za vizu i to preko svercera a filozofija vam je na nivou, kao da svima treba viza kad ulaze u srbiju.u zivotu nisam video naciju da sami sebe teraju u corsokak
 16.03.2008. u 00:17
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 | 3 | 4 | 5 )

Ova stranica generisana je za 0.171 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.