| Autor |
Sedam svetskih cuda prirode |
Coachenko Moderator

Član od: 29.12.2006. Ukupno poruka: 548 info
|
Verujem da je vecina obavestena da je u toku globalno glasanje za sedam svetskih cuda prirode. Posle izbora novih sedam svetskih cuda New Seven Wonders of the World organizovano je globalno glasanje za sedam svetskih cuda prirode, u trajanju do 31.12.2008. Trenutno vodeci predlog na listi je Djavolja varos, kamena formacija na planini Radan, nedaleko od Kursumlije. Djavolja varos prva na listi
Ovde mozete pogledati kompletnu listu predloga po kontinentima i glasati za vaseg favorita. Savet je da glasate za predlog iz razlicite kategorije, npr. ako glasate za za Djavolju varos koja je u kategoriji Rock Formation, nikako ne glasati za, npr. Kapadokiju koja je u istoj kategoriji, jer su jedno drugom konkurencija.
Moja lista favorita po kontinentima izgleda ovako:
* Davolja Varos, Rock Formation
* Amazon River, River/Forest
* Lake Titicaca, Lake
* Bora Bora, Island
* Mount Fuji, Mountain
* Grand Canyon, Canyon
* Victoria Falls, Waterfall
|
25.12.2007. u 13:53 |
odgovor sa citatom
|
Histrion Drug clan
(2.94/10)

Član od: 27.02.2007. Ukupno poruka: 829 info
|
7 svetskih chuda u Varoshi na svetu
prvo mi lokalno da delujemo pa cemo posle intergalaktichko i tako to
|
25.12.2007. u 17:42 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Baš sam pre neki dan na Žikinoj šarenici saznao da je Djavolja Varoš u užem izboru i mislio sam da postavim temu. Ja sam već nekoliko puta glasao.
Hvala Coachenku na dobroj temi.
|
26.12.2007. u 00:47 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Da li si imao prilike da vidis nesto od predloga iz Okeanije, recimo, Ayers Rock (Uluru), Great Barrier Reef ili ovih "Dvanaest apostola", koji su, napominjem, konkurent Djavoljoj varosi? Deluju prilicno fascinantno...
|
26.12.2007. u 01:19 |
odgovor sa citatom
|
bilby Siva eminencija
(6.8/10)

Član od: 17.11.2004. Ukupno poruka: 928 info
|
Ayers Rock (Uluru), je u centru Australije i stvarno je atraktivan.Bio sam nekoliko puta,doduse davno, pre 10-15 godina.
Great Barrier Reef je takodje velika atrakcija i nesto jedinstveno u svetu.Koralni sprudovi ,kristalno cista voda,Oko 900 ostrva rasutih duž 2600 kilometara obale.Stvarno jeste cudo prirode.Proputovao sam celu obalu Queenslanda od krajnjeg severa do Gold Coast-a. Ziveo sam u Cairns nekoliko godina ali sam pobegao na jug.Ne volim tropsku klimu.
Sto se Twelve Apostles tice to mi je blizu. Nekih 280km od Melbourne.Cesto prolazim pored Apostola kada idem u Juznu Australiju.Nazalost Erozija je pojela nekoliko Apostola. Ostalo ih je samo osam, mada se i dalje zovu dvanaest Apostola. Talasi pojedu 2 cm obima od svakog Apostola,godisnje,sto znaci da ce jednog dana i preostalih osam nestati.
Ako bih morao da izaberem jedan od ova tri predloga ,ipak bih se odlucio za Ayers Rock.
|
26.12.2007. u 02:29 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Zanimljivo je, recimo, da Peru, drevna zemlja Inka, na listi predloga ima cak sesnaest kandidata, vise nego cela Okeanija zajedno, i za samo tri manje nego cela Afrika. Ipak, moj favorit iz Juzne Amerike su Iguacu vodopadi ( Iguazu falls ), cudo prirode zbog koga nije bilo moguce ne verovati u bogove juznoamerickih Indijanaca!
Evo malo slika:
Iguazu falls
Iguazu 1
Iguazu 2
Iguazu 3
Iguazu 4
|
26.12.2007. u 19:31 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Velika je steta sto zemlje iz okruzenja nisu promovisale svoje prirodne lepote. Plitvicka jezera u Krajini, danasnjoj Hrvatskoj, sigurno su jedan od najlepsih predela Evrope, a Perucica u Republici Srpkoj kao jedina prasuma u Evropi posebno bi bila atraktivna. Zatim Ohridsko jezero sa nebrojenim endemskim vrstama flore i faune, pa Skadarsko jezero kao najveca kriptodepresija u Evropi, Bokokotorski zaliv, Durmitor...
Svi odavde daleko se cujemo po onome sto ne valja, a nigde nas nema kada za nas svi treba da znaju.
|
26.12.2007. u 20:29 |
odgovor sa citatom
|
Nikadel Drug clan
(3.1/10)

Član od: 28.04.2007. Ukupno poruka: 838 info
|
ja volim zikinu sarenicu 
|
26.12.2007. u 21:54 |
odgovor sa citatom
|
Lesa Moderator

Član od: 15.06.2002. Ukupno poruka: 391 info
|
Citat:
Dana 2007-12-26 20:29, Coachenko je napisao:
Velika je steta sto zemlje iz okruzenja nisu promovisale svoje prirodne lepote. Plitvicka jezera u Krajini, danasnjoj Hrvatskoj, sigurno su jedan od najlepsih predela Evrope, a Perucica u Republici Srpkoj kao jedina prasuma u Evropi posebno bi bila atraktivna. Zatim Ohridsko jezero sa nebrojenim endemskim vrstama flore i faune, pa Skadarsko jezero kao najveca kriptodepresija u Evropi, Bokokotorski zaliv, Durmitor...
Svi odavde daleko se cujemo po onome sto ne valja, a nigde nas nema kada za nas svi treba da znaju.
|
Јеси предложио неку од ових природних љепота као номинацију, пошто видјех да и то може?
|
27.12.2007. u 15:58 |
odgovor sa citatom
|
asmir89 Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007. Ukupno poruka: 1715 info
|
Zadnje svetsko chudo je nasa Ljubicica, nesto ga svi vole
|
27.12.2007. u 20:56 |
odgovor sa citatom
|
Coachenko Moderator

|
Citat:
Dana 2007-12-27 15:58, Lesa je napisao:
Јеси предложио неку од ових природних љепота као номинацију, пошто видјех да и то може?
|
Nisam, mada mislim da je sada za to kasno. Predlozi su mogli da se nominuju do izbora ovih 170 kandidata od kojih u narednoj godini treba izabrati 21 za uzi izbor. Onda do 2010. novim glasanjem taj izbor treba svesti na konacnih sedam svetskih cuda prirode.
|
28.12.2007. u 00:53 |
|