Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Posao
Moderator: ivan, svp

Nova Varos Online Forum Index >> Posao >> Money is our god!

Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )
Autor Money is our god!
Jashtaman

Član od: 23.03.2008.
Ukupno poruka: 10

info
Politika zapada su nazaustavljivo rasprostire sirom sveta. Covek ne moze ostvariti nijedan cilj ako nema pare. Ne mozes npr. u pozoriste da odes, ni na pijac, dok ti neko ne zaviri u novcanik i kaze "Boze koliko ti para imas..." Zato sam ja shvatio da boga nema, da sam ja sam svoj bog! To su moje pare i moj novac. Juce sam tetku popravljo racunar i razgovarali smo o ovom problemu. Slazemo se, samo sto on misli da postoji i bog i pare. Sta vi mislite?
 24.03.2008. u 01:39 odgovor sa citatom  
Sablja
Moderator

Član od: 22.01.2006.
Ukupno poruka: 3479

info
Svet se sada okrece oko para a ne oko sunca... onaj ko veruje u boga i misli da ce mu isti pomoci a da pritom ovaj sporedni koji glumi muchenika ne uchini nista, propasce.

Definitivno je tako kako ti kazes.

I nesto za kraj. Covek se moli bogu samo kad treba da mu ucini chudo (spasenje od svih problema).

24.03.2008. u 02:18 odgovor sa citatom  
SukaPlayer
Usual suspect
(3.35/10)

Član od: 14.01.2007.
Ukupno poruka: 987

info
Citat:

Dana 2008-03-24 01:39, Jashtaman je napisao:
Politika zapada su nazaustavljivo rasprostire sirom sveta. Covek ne moze ostvariti nijedan cilj ako nema pare. Ne mozes npr. u pozoriste da odes, ni na pijac, dok ti neko ne zaviri u novcanik i kaze "Boze koliko ti para imas..." Zato sam ja shvatio da boga nema, da sam ja sam svoj bog! To su moje pare i moj novac. Juce sam tetku popravljo racunar i razgovarali smo o ovom problemu. Slazemo se, samo sto on misli da postoji i bog i pare. Sta vi mislite?
Nemata pojma ni ti ni tvoj teco sa zivotom...obesite se zajedno to vam je najbolje resenje... hahahahahahahha....

ALLAH,zdravlje,novac....pa sve ostalo....

24.03.2008. u 05:04 odgovor sa citatom  
michelangelo

Član od: 23.03.2008.
Ukupno poruka: 6

info
hm..Pa sada,ako verujes u Boga ne znaci da mu se molis samo kada ti treba neko cudo,neko se uveko molis i tako to!
A sto se tice verovanja u Boga to je malo siroka tema jer Boga svako dozivljava na svoj nacin.Neko misli da je to dekuca na oblaku,neko da je sila koja nas je stvorila tako da...
Malo mono je to sirokA TEMA

24.03.2008. u 11:02 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1602

info
Pa, kad ste vec toliko pametni da znate da je Bog ljudska izmisljotina onda bih vas zamolio da mi objasnite razlog coveka na zemlji.
 24.03.2008. u 14:57 odgovor sa citatom  
Verati
Persona

Član od: 09.09.2007.
Ukupno poruka: 62

info
Ljudi mogu bez istine, ali ne mogu bez smisla.
 24.03.2008. u 14:59 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007.
Ukupno poruka: 331

info
Nije sve u novcu, ima nesto i u parama!!!!

Ljubav je velika slagalica, a ti si onaj delic koji nedostaje...

24.03.2008. u 15:12 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 38

info
@ Asmir
To isto pitanje bi mogao da postavis za bilo koje zivo bice...evo ajde ti meni objasni postojanje veverica i hrastovih suma?

@ Verati
Kazes da ljudi mogu bez istine a da ne mogu bez smisla??? Ne bih se slozio!
Pazi ovako, tvoja recenica po meni je neistinita, i takodje ona nema smisla. Da li nju kao takvu ljudski rod treba izbegavati...da li ti kao zagovornik te teorije (da ljudi ne mogu bez smisla) trebas izbegavati ovakve recenice jer se svode na kontradiktornost?
Razmisli malo o ovome
 24.03.2008. u 15:13 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 38

info
Citat:

Dana 2008-03-24 15:12, Teky je napisao:
Nije sve u novcu, ima nesto i u parama!!!!

Tvoja recenica je istinita, moze se reci da je istinita na kvadrat jer pominjes sinonime NOVAC i PARE! To nam dosta govori o tebi kao individui. Da nisi impotentan kad si tako agresivan mozda??? Praznis li se ti idje osim 'vako po forumima. Ti si svojevrsan improvizator invarijabilnosti debiliteta na ovom forumu.
Oladi malo i razmisli malo o ovome
 24.03.2008. u 15:17 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-24 15:13, JA_JA_JA je napisao:
@ Asmir
To isto pitanje bi mogao da postavis za bilo koje zivo bice...evo ajde ti meni objasni postojanje veverica i hrastovih suma?

@ Verati
Pazi ovako, tvoja recenica po meni je neistinita, i takodje ona nema smisla. Da li nju kao takvu ljudski rod treba izbegavati...da li ti kao zagovornik te teorije (da ljudi ne mogu bez smisla) trebas izbegavati ovakve recenice jer se svode na kontradiktornost?
Razmisli malo o ovome

Pitaj Njega. Za razliku od tebe ja neverujem u slucajnost nase egzistencije, nema tu neke logike.

Citat:

Pascal recognizes that the wagerer is risking something, namely his life on earth, by devoting it to one cause or another, but here he uses probabilistic analysis to show that it would be a wise wager, at the even odds he assumes, even if one were to gain only three lives at the risk of losing one. Considering that everyone is forced to wager and the potential gain is actually infinite life, it would be acting "stupidly" not to wager that God exists.

The possibilities defined by Pascal's Wager can be expanded more fully, though it should be noted that Pascal did not address the last two possibilities explicitly in his account, nor did he mention hell.

You live as though God exists.
If God exists, you go to heaven: your gain is infinite.
If God does not exist, you gain nothing and lose nothing.

You live as though God does not exist.
If God exists, the text is unspecified, but it could be implied that you go to limbo, purgatory, or hell: your loss is either null or infinite.
If God does not exist, you gain nothing and lose nothing.

24.03.2008. u 15:24 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

info

Tvoja recenica je istinita, moze se reci da je istinita na kvadrat jer pominjes sinonime NOVAC i PARE! To nam dosta govori o tebi kao individui. Da nisi impotentan kad si tako agresivan mozda??? Praznis li se ti idje osim 'vako po forumima. Ti si svojevrsan improvizator invarijabilnosti debiliteta na ovom forumu.
Oladi malo i razmisli malo o ovome

E, a da ne kenjas ti malo???!!! Jesi li cula za termin sprdnja???!!! Ja ovde dolazim da se zezam, a ne da dajem neke "pametne", naucne, komplikovane odgovore!!!! A, to sto se debiliteta tice, ne treba tako da govoris!!! Ne ocenjuj ljude pre nego sto ih ne upoznas!!! Moj savet, trebalo bi da ga prihvatis(znam to iz iskustva, jer sam jednom napavio takvu gresku)!!!! Pozzz

24.03.2008. u 16:06 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

info
Impotentan??!!!

Hoces li da "vidis"??

24.03.2008. u 16:09 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 470

info
Kakve veze ima Paskalova opklada sa razlogom ili ti smislom ljudske egzistencije? Paskal ovde jasno ostavlja mogucnost da Bog ne postoji samo je time gubitak naseg verovanja manji nego gubitak naseg neverovanja u slucaju da Bog postoji. Zato Paskal kaze da je Bog najsigurnija opklada, ali to i dalje ne znaci da si nesto ovim dokazao.

24.03.2008. u 16:15 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Hteo sam jos nesto da napisem ali znajuci da ce ta diskusija 100 godina da traje ja sam odusto. Moram promeniti poruku
 24.03.2008. u 16:35 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Mozes li ti da skines onaj citat i da napises : Pitaj Njega zasto veverice postoje?

Moderator si jbg.
 24.03.2008. u 16:37 odgovor sa citatom  
Coachenko
Moderator

Član od: 29.12.2006.
Ukupno poruka: 470

info
Znaci Paskalova paradigma ima veze smislom egzistencije veverica, a ne ljudi?

24.03.2008. u 16:40 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Sta to pricas?
 24.03.2008. u 16:45 odgovor sa citatom  
Mimo
Drug clan
(1.88/10)

Član od: 27.06.2006.
Ukupno poruka: 85

info
Pare su samo sredstvo da dodjes do necega sto tebi predstavlja zadovoljstvo,a novac je samo papir i nista vise.
Da li Bog postoji ili ne to je individualno misljenje svakog pojedinca.
Najveca pobjeda zla(djavola) na zemlji je ta da je naveo ljude da veruju da on ne postoji.
Naravno da se bez para ne moze jer se danas zaista sve vrti oko njih.
Slazem se da je najveca potreba ljudi osecaj smisla i svrhe u zivotu.

24.03.2008. u 18:51 odgovor sa citatom  
Omca
Astronaut
(2.94/10)

Član od: 24.06.2007.
Ukupno poruka: 783

info
pare,pare,pare volim samo pare mojoj dusi napacenoj samo pare fale...
 24.03.2008. u 20:20 odgovor sa citatom  
Verati
Persona

Član od: 09.09.2007.
Ukupno poruka: 62

info
Citat:
Gospodin Ja Ja Ja:@ Verati
Razmisli malo o ovome

Ceo vas post gospodine zasniva svoju egzistenciju na vashoj subjektivnoj konstataciji,ponovicu je: "Pazi ovako, tvoja recenica po meni je neistinita, i takodje ona nema smisla.".Mozesh li da mi kazesh zashto nema smisla i sashto je neistinita?
Ako to,bar pokusas uciniti kolko god mozda lose argumentovao udostojicu ti malo svog vremena.
 24.03.2008. u 22:25 odgovor sa citatom  
Idi na stranu ( 1 | 2 sledece strane >> )

Ova stranica generisana je za 0.544 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.