Nova Varos Online Logo
Zdravo Gost! Prijava | Registruj se »  Naslovna · Vesti · Forum · Foto galerija · Chat
Nova Varos Online: Forumi

Posao
Moderator: ivan, svp

Nova Varos Online Forum Index >> Posao >> Money is our god!

Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 )
Autor Money is our god!
Jashtaman

Član od: 23.03.2008.
Ukupno poruka: 10

info
Citat:

Dana 2008-03-24 14:57, asmir89 je napisao:
Pa, kad ste vec toliko pametni da znate da je Bog ljudska izmisljotina onda bih vas zamolio da mi objasnite razlog coveka na zemlji.

Hajde ti meni objasni razlog choveka na zemlji ako mislish da Bog nije ljudska izmishljotina ako si toliko pametan.Ne mozesh sve je u parama.
 24.03.2008. u 22:28 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 37

info
Citat:
Verati:Ceo vas post gospodine zasniva svoju egzistenciju na vashoj subjektivnoj konstataciji,ponovicu je: "Pazi ovako, tvoja recenica po meni je neistinita, i takodje ona nema smisla.".Mozesh li da mi kazesh zashto nema smisla i sashto je neistinita?
Ako to,bar pokusas uciniti kolko god mozda lose argumentovao udostojicu ti malo svog vremena.

Mogu ti samo odgovoriti zasto je tvoj sud neistinit...dok je smisao stvar ekspresivne neposrednosti i necu sebi dati za pravo da zalazim tako daleko, pod veo elevacije.
Dakle, rekli ste, citiram: "Ljudi mogu bez istine, ali ne mogu bez smisla." Zar Vam se ne cini, gospodine Verati da ste ovim fakticki minimizirali vrednost istine...kao i njenu simbiozu sa covekom. Zar Vam se ne cini gospodine Verati da ste na ovaj nacin narusili prirodnu ravnotezu izmadju dva krucijalna faktora bivstva na zemlji? Ja ovaj Vas post smatram nistavnim i nedostojnim moga komentara.

Pozdrav
 24.03.2008. u 22:46 odgovor sa citatom  
Verati
Persona

Član od: 09.09.2007.
Ukupno poruka: 60

info
Citat:
Ja Ja Ja:Mogu ti samo odgovoriti zasto je tvoj sud neistinit...dok je smisao stvar ekspresivne neposrednosti i necu sebi dati za pravo da zalazim tako daleko, pod veo elevacije.
Dakle, rekli ste, citiram: "Ljudi mogu bez istine, ali ne mogu bez smisla." Zar Vam se ne cini, gospodine Verati da ste ovim fakticki minimizirali vrednost istine...kao i njenu simbiozu sa covekom. Zar Vam se ne cini gospodine Verati da ste na ovaj nacin narusili prirodnu ravnotezu izmadju dva krucijalna faktora bivstva na zemlji? Ja ovaj Vas post smatram nistavnim i nedostojnim moga komentara.

Mozete Vi vredjati mene kao sagovornika al ja smatram da to radite iz straha i time kompenzujete manjkavosti Vashih neutemeljenih razmishljanja i pogleda.Mogu to da shvatim al ja ipak svoje sagovornike cenim jer u protivnom ne bih im ni dozvolio to da budu.

Smatrate da sam minimizirao vrednost istine?
Jovan Duchic kaze da stvari imaju oblik kakav im dusha nasha dadne. Razmislite o tome.Mislim da precenjujete sposobnosti chovekovog spoznavanja objektivne stvarnosti. Setimo se primera kroz istoriju mnogih tvrdnji u pogledu istinitosti odredjenih chinjenica pa kasnijih spoznavanja novih "istina" koja se bazirala naravno na istom chinjenichnom sklopu.

Choveku su bile dovoljne te...slobodno mogu reci kvazi istine iz jednog jedinog razloga.Obezbedjivale su smisao.
 24.03.2008. u 23:16 odgovor sa citatom  
JA_JA_JA

Član od: 09.03.2008.
Ukupno poruka: 37

info
Citat:
Verati: Mozete Vi vredjati mene kao sagovornika al ja smatram da to radite iz straha i time kompenzujete manjkavosti Vashih neutemeljenih razmishljanja i pogleda.Mogu to da shvatim al ja ipak svoje sagovornike cenim jer u protivnom ne bih im ni dozvolio to da budu.

Smatrate da sam minimizirao vrednost istine?
Jovan Duchic kaze da stvari imaju oblik kakav im dusha nasha dadne. Razmislite o tome.Mislim da precenjujete sposobnosti chovekovog spoznavanja objektivne stvarnosti. Setimo se primera kroz istoriju mnogih tvrdnji u pogledu istinitosti odredjenih chinjenica pa kasnijih spoznavanja novih "istina" koja se bazirala naravno na istom chinjenichnom sklopu.

Choveku su bile dovoljne te...slobodno mogu reci kvazi istine iz jednog jedinog razloga.Obezbedjivale su smisao.

Ja Vas kao sagovornika cenim i uvazavam ali se ne mogu sloziti sa nekim sudovima koji direktno prkose i diskredituju moje poimanje stvarnosti i idealne lepote bitisanja nas gresnika na zemlji.

Da se vratimo diskusiji. Samo pozivanje na Ducica nam govori o Vasoj nesigurnosti prilikom iznosenja stavova, Vi na taj nacim pokusavate odgovornost i konsekvence svaliti na srpskog velikana. Ne valja Vam posao gospodine Verati, marksizam me podseca na nacizam dok citam Vase postove.
Sto se tice istorije...ona je bila zariste otkrivanja krvavih istina koje su se neretko zasnivale na efektivnim, neki ce reci neprincipijalnim, neistinama toga doba. Poznato je da tada 2 i 2 nisu bila 4 vec onoliko koliko gospodar kaze. Naravno, ja ne znam i ne mogu pretpostaviti na koji period istorije ste mislili tako da sam otisao daleko, mozda cak i predaleko ali ISTINA ne zna za vremensko ogranicenje i u tome je smisao. Nadam se da smo se donekle razumeli.

Pozdrav
 24.03.2008. u 23:40 odgovor sa citatom  
Verati
Persona

Član od: 09.09.2007.
Ukupno poruka: 60

info
Citat:
Ja Ja Ja:
Ja Vas kao sagovornika cenim i uvazavam ali se ne mogu sloziti sa nekim sudovima koji direktno prkose i diskredituju moje poimanje stvarnosti i idealne lepote bitisanja nas gresnika na zemlji.

Da se vratimo diskusiji. Samo pozivanje na Ducica nam govori o Vasoj nesigurnosti prilikom iznosenja stavova, Vi na taj nacim pokusavate odgovornost i konsekvence svaliti na srpskog velikana. Ne valja Vam posao gospodine Verati, marksizam me podseca na nacizam dok citam Vase postove.
Sto se tice istorije...ona je bila zariste otkrivanja krvavih istina koje su se neretko zasnivale na efektivnim, neki ce reci neprincipijalnim, neistinama toga doba. Poznato je da tada 2 i 2 nisu bila 4 vec onoliko koliko gospodar kaze. Naravno, ja ne znam i ne mogu pretpostaviti na koji period istorije ste mislili tako da sam otisao daleko, mozda cak i predaleko ali ISTINA ne zna za vremensko ogranicenje i u tome je smisao. Nadam se da smo se donekle razumeli.

Nista mi niste rekli, gospodine. Vasha slaba argumentacija ne moze ujedno dobiti na vrednosti i moj post omalovaziti Vashom tvrdnjom da se ja krijem iza Duchica. Moje citiranje njegove misli imalo je za cilj da u shto manje rechi kazem sta sam hteo. To i Vi shvatate gospodine i taj Vash pokushaj je zaista bezvredan.
Istina svakako postoji al mi govorimo ovde o sushtini ljudskog bitisanja i sposobnosti choveka da je spozna. Manjak sposobnosti spoznavanja istine chovek kompenzuje svojom teznjom za smislom. Kad govorim o istoriji, ja mislim i na ono shto se desilo pre 10 minuta. Mogu dati primer religija kao celinama kojim je udahnut smisao. Jesu li one odraz istine? Je l to tvrdite gospodine? Slaba vam rabota.

Moj prethodni post ima sledecu fabulu:
Prvi pasus je pisao Vidic.
Drugi pasus,Zinedin Zidan.
Na kraju,u trecem pasusu, je Panchev zabio gol sa dva metra iz sve snage.

Nema tu odbrane gospodine...gol je zabelezen u administraciji.

Pozdravlja vas sudija i poruchuje da mozete do ujutru da se zalite.

Pozdrav
 25.03.2008. u 00:14 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

Član od: 20.03.2007.
Ukupno poruka: 1596

info
Dva dupla naloga koji se prepiru
 25.03.2008. u 12:31 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Citat:

Dana 2008-03-24 22:28, Jashtaman je napisao:

Hajde ti meni objasni razlog choveka na zemlji ako mislish da Bog nije ljudska izmishljotina ako si toliko pametan.Ne mozesh sve je u parama.

Doso vanzemaljac jebbo oktopusa i rodio se choek.
 25.03.2008. u 12:38 odgovor sa citatom  
Jashtaman

info
Ti kao vernik bi trebao da znas da vanzemljaci ne postoje. Sam sebe nipodastavas.
 26.03.2008. u 00:25 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
fixed
Kokoska jebbala puza i rodio se choek
 26.03.2008. u 02:02 odgovor sa citatom  
Jashtaman

info
Decko (obracam ti se tako jer takav utisak o tebi sticem na osnovu tvojih postova) ne mogu sa tobom razgovarati jer se opet nipodastavas.
 26.03.2008. u 02:09 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Decko, ja sa tobom nema sta da pricam jer smo ja i ti nebo i zemlja. Ti veruj u vanzemaljce i slucajnost nase egzistencije a ja cu da verujem u Boga. Cao Jashtaman
 26.03.2008. u 11:51 odgovor sa citatom  
FARAON
Astronaut
(2.23/10)

Član od: 25.03.2007.
Ukupno poruka: 777

info
Money makes the world go around,
the world go around, the world go around,
it makes the world go round.

A mark, a yen, a buck or a pound,
a buck or a pound, a buck or a pound,
Is all that makes the world go around,
that clinking clanking sound,
Can make the world go round.

If you happen to be rich, and you feel like a night's entertainment,
You can pay for a gay escapade.
If you happen to be rich, and alone and you need a companion,
You can ring ting-a-ling for the maid.
If you happen to be rich and you find you are left by your lover,
Tho you moan and you groan quite a lot,
You can take it on the chin,
call a cab and begin to recover on your fourteen carat yacht.

the world go around, the world go around,
of that we both are sure.
(Raspberry) On being poor.

When you haven't any coal in the stove and you freeze in the winter
And you curse to the wind at your fate.
When you haven't any shoes on your feet and your coat's thin as paper
And you look thirty pounds underweight,
When you go to get a word of advice from the fat little pastor,
he will tell you to love evermore.
But when hunger comes to rap, rat-a-tat, rat-a-tat, at the window
See how love flies out the door.

For money makes the world go around, the world go around,
the world go around.
the clinking, clanking sound
of Money, money, money, money,
Money, money, money, money,
Get a little, get a little,
Money, money, money, money,
Mark, a yen, a buck or a pound,
That clinking, clanking clunking sound
is all that makes the world go round,
It makes the world go round.
 26.03.2008. u 14:44 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
Pare su cudo, toliko su vredne da su posle drugog svetskog rata u Nemacku djeca se igrala sa parama, pravili bunkere od para za koje ni zvaku nemozes da kupis. Jebbale vas pare, onaj ko ih ima zna da nishta ne vrede ziva istina
 26.03.2008. u 15:07 odgovor sa citatom  
Vamp
Persona
(2.13/10)

Član od: 18.01.2007.
Ukupno poruka: 449

info
I dok ih ne budemo imali zivecemo u uverenju da nam upravo to treba! Dakle,pusti nas da zavaravamo sami sebe.........
 26.03.2008. u 16:21 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007.
Ukupno poruka: 331

info
Znaci smarate kao kao Pero!!!!!

Ljubav je velika slagalica, a ti si onaj delic koji nedostaje...

31.03.2008. u 12:55 odgovor sa citatom  
stefan
Diplomata
(5.38/10)

Član od: 19.03.2006.
Ukupno poruka: 1300

info
Pink Floyd - Money

Money, get away.
Get a good job with good pay and youre okay.
Money, its a gas.
Grab that cash with both hands and make a stash.
New car, caviar, four star daydream,
Think Ill buy me a football team.

Money, get back.
Im all right jack keep your hands off of my stack.
Money, its a hit.
Dont give me that do goody good bullshit.
Im in the high-fidelity first class traveling set
And I think I need a lear jet.

Money, its a crime.
Share it fairly but dont take a slice of my pie.
Money, so they say
Is the root of all evil today.
But if you ask for a raise its no surprise that theyre
Giving none away.

Huhuh! I was in the right!
Yes, absolutely in the right!
I certainly was in the right!
You was definitely in the right. that geezer was cruising for a
Bruising!
Yeah!
Why does anyone do anything?
I dont know, I was really drunk at the time!
I was just telling him, he couldnt get into number 2. he was asking
Why he wasnt coming up on freely, after I was yelling and
Screaming and telling him why he wasnt coming up on freely.
It came as a heavy blow, but we sorted the matter out
 01.04.2008. u 02:32 odgovor sa citatom  
asmir89
Drug clan
(4.06/10)

info
thrtduyhdtyjdtyjdtyj
 02.04.2008. u 12:15 odgovor sa citatom  
YASMINA
Persona
(1.42/10)

Član od: 16.07.2007.
Ukupno poruka: 168

info
Citat:

Dana 2008-03-31 12:55, Teky je napisao:
Znaci smarate kao kao Pero!!!!!

e pa desi ti bre kone nema te nigde
 03.04.2008. u 02:00 odgovor sa citatom  
Teky
Rekreativac
(1.68/10)

Član od: 22.11.2007.
Ukupno poruka: 331

info
Koga nema??? Tu sam ja, nego se skrivam!!!!

Ljubav je velika slagalica, a ti si onaj delic koji nedostaje...

03.04.2008. u 15:01
Idi na stranu ( << prethodne strane 1 | 2 )

Ova stranica generisana je za 0.509 sekundi.

©2002—2005 Nova Varoš Online
Programiranje i održavanje: Ivan Kurćubić i Slavoljub Popović
Zakup domena 2000—2004: Aleksandar Vranić

Ovaj sajt koristi phpnuke º apache º php º mysql

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo vlasnika www.novavaros.com sajta i autora tekstova. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim označen pored sadržaja teksta. Korišćenjem sajta www.novavaros.com smatra se da ste pročitali ove uslove i da ste saglasni sa njima.