Johhny:Ako se meni ne svidjaju jaja, a ne volim ni kajmak to ne znaci da ja necu voleti omlet od aja u kome se istopi kajmak jer je to onda sasvim drugaciju ukus.[/quote] Ja mislim da jedna celina koja je napravljena od shkart delica nikako ne moze da bude dobra.Recimo uzmimo primer sa autom.Ti ukoliko ne volish puknutu gumu(a sigurno ne volish kad vidish pored celu gumu kako se sija) i ukoliko ne volish auto "Peglicu" ti onda sigurno necesh voleti ni tu istu Peglicu samo sada sa tom puknutom gumom!Chak shta vishe bash cesh tu celinu najvishe mrzeti jer mrznja koja se odnosi na tu celinu jednaka je: Mrznja Celine:(Mrznja puknute gume) puta(Mrznja Peglice) Citat: Jacques Rancire:Treba, međutim, vidjeti po čemu je to prokazivanje jedinstveno. [b]Mržnja[/b] demokracije sigurno nije neka novost. Ona je stara kao i sama demokratija zbog jednostavnog razloga: sama njezina riječ izraz je jedne [b]mržnje[/b]. Nju su, u antičkoj Grčkoj, najprije izmislili kao uvredu oni koji su u svakom legitimnom poretku bezimene vladavine mnoštva vidjeli propast. Ona je ostala sinonim užasa svim onima koji su mislili da moć pripada onima kojima je namijenjena po rođenju ili se na nju pozivaju zbog svojih kompetencija. Demokratija predstavlja užas i danas svima onima za koje je objavljeni božanski zakon jedino legitimno utemeljenje organizacije ljudske zajednice. Nasilje te [b]mržnje[/b] vrlo je aktualno. To nasilje nije međutim predmet ove knjige zbog jednostavnog razloga: nemam ništa zajedničko s onima koji ga šire, pa s njima nemam što ni raspravljati. [/quote] Dakle iz ovog prethodnog citata se vidi da se rech [b]Mrznja[/b]jako mnogo koristi i da se razlikuje od svih ostalih rechi jer meni izgleda,na ovom mom monitoru da kad god se ova rech pojavi u ovom gore tekstu ona je nekako dosta tamnija od ostalih rechi.Zbog svega toga ja sam gore kod rachunanja [b]mrznje[/b]celine koristio mnozenje a ne sabiranje jer je [b]mrznja jedno intenzivno osecanje koje se samo moze mnoziti a ne sabirati da ne kazem korenizovati.To bi vec bilo smeshno. Kvadratni koren iz [B]mrznja [/b]jednak je chetvrtini [b]mrznje[/b] puknute gume,dok je sa [b]mrznjom[/b]Peglice to malo blaze i iznosi jednu trecinu! Chim je to tako postoji odredjena veza izmedju mrznje peglice i mrznje puknute gume,odnosno ja sam metaforichno ovde prichao o kajmaku i jajima,odnosno o delu i celini!Dakle chim postoji ta veza onda je to prilog da sam ja u pravu o ovome shto prichamo!!! Citat:Johhny:E sad, nekako smo se udaljili od glavnog problema...regionalni razvoj se zasniva na reorganizaciji kuvara Vokija Kostica jer je nedopustivo da se kolega Histrion poziva na nedokazanu teoriju sunke i meda[/quote] Uopshte se nismo mnogo udaljili od regionalnog razvoja jer postoji evidentna povezanost izmedju peglice i puknute gume sa transportom roba i usluga,a taj transport to je privredjivanje a to privredjivanje to je razvoj a mi zivimo u regionu pa samim tim od svih tih pojmova moze da se dodje i do nashe teme tj. Odrzivog regionalnog razvoja!!! I da to shto Voki Kostic nosi tregere to uopshte ne znachi da je u pravu ovaj kuvar shto stalno nosi belu kapu jer u jednom fragmentu Voki kaze: Citat:Voki Kostic:"Ha ha ma stalno me pitaju zashto nosim tregere!Ma navikao sam da me to pitaju i nije mi uopshte neprijatno.Ja nosim tregere zato shto volim i shto se u njima osecam komotno i lepo.I ponavljam moje noshenje tregera nem a veze sa mojom kuvarskom profesijom!Ja sam pocheo nositi tregere i pre nego shto sam prvi put u zivotu napravio jaje na oko"[/quote] Dakle vash izvor informacija je manjkav a samim tim i teorija koja se na tim informacijama zasniva! [/quote] Dodaj smajlije i BBCode u poruku: Klikni na smajlije da bi ih dodao u poruku: Klikni na dugmice da bi dodao BBCode u poruku: Opcije: Onemoguci HTML pri slanju ove poruke Onemoguci BBCode pri slanju ove poruke Onemoguci Smilies pri slanju ove poruke Prikaži potpis (Ovo može biti promenjeno ili dodato u Vašem korisnickom profilu) Pregled teme Vaš browser ne podržava JavaScript. Da biste mogli da postujete nabavite novi browser ili uključite JavaScript.
Jacques Rancire:Treba, međutim, vidjeti po čemu je to prokazivanje jedinstveno. [b]Mržnja[/b] demokracije sigurno nije neka novost. Ona je stara kao i sama demokratija zbog jednostavnog razloga: sama njezina riječ izraz je jedne [b]mržnje[/b]. Nju su, u antičkoj Grčkoj, najprije izmislili kao uvredu oni koji su u svakom legitimnom poretku bezimene vladavine mnoštva vidjeli propast. Ona je ostala sinonim užasa svim onima koji su mislili da moć pripada onima kojima je namijenjena po rođenju ili se na nju pozivaju zbog svojih kompetencija. Demokratija predstavlja užas i danas svima onima za koje je objavljeni božanski zakon jedino legitimno utemeljenje organizacije ljudske zajednice. Nasilje te [b]mržnje[/b] vrlo je aktualno. To nasilje nije međutim predmet ove knjige zbog jednostavnog razloga: nemam ništa zajedničko s onima koji ga šire, pa s njima nemam što ni raspravljati. [/quote] Dakle iz ovog prethodnog citata se vidi da se rech [b]Mrznja[/b]jako mnogo koristi i da se razlikuje od svih ostalih rechi jer meni izgleda,na ovom mom monitoru da kad god se ova rech pojavi u ovom gore tekstu ona je nekako dosta tamnija od ostalih rechi.Zbog svega toga ja sam gore kod rachunanja [b]mrznje[/b]celine koristio mnozenje a ne sabiranje jer je [b]mrznja jedno intenzivno osecanje koje se samo moze mnoziti a ne sabirati da ne kazem korenizovati.To bi vec bilo smeshno. Kvadratni koren iz [B]mrznja [/b]jednak je chetvrtini [b]mrznje[/b] puknute gume,dok je sa [b]mrznjom[/b]Peglice to malo blaze i iznosi jednu trecinu! Chim je to tako postoji odredjena veza izmedju mrznje peglice i mrznje puknute gume,odnosno ja sam metaforichno ovde prichao o kajmaku i jajima,odnosno o delu i celini!Dakle chim postoji ta veza onda je to prilog da sam ja u pravu o ovome shto prichamo!!! Citat:Johhny:E sad, nekako smo se udaljili od glavnog problema...regionalni razvoj se zasniva na reorganizaciji kuvara Vokija Kostica jer je nedopustivo da se kolega Histrion poziva na nedokazanu teoriju sunke i meda[/quote] Uopshte se nismo mnogo udaljili od regionalnog razvoja jer postoji evidentna povezanost izmedju peglice i puknute gume sa transportom roba i usluga,a taj transport to je privredjivanje a to privredjivanje to je razvoj a mi zivimo u regionu pa samim tim od svih tih pojmova moze da se dodje i do nashe teme tj. Odrzivog regionalnog razvoja!!! I da to shto Voki Kostic nosi tregere to uopshte ne znachi da je u pravu ovaj kuvar shto stalno nosi belu kapu jer u jednom fragmentu Voki kaze: Citat:Voki Kostic:"Ha ha ma stalno me pitaju zashto nosim tregere!Ma navikao sam da me to pitaju i nije mi uopshte neprijatno.Ja nosim tregere zato shto volim i shto se u njima osecam komotno i lepo.I ponavljam moje noshenje tregera nem a veze sa mojom kuvarskom profesijom!Ja sam pocheo nositi tregere i pre nego shto sam prvi put u zivotu napravio jaje na oko"[/quote] Dakle vash izvor informacija je manjkav a samim tim i teorija koja se na tim informacijama zasniva! [/quote] Dodaj smajlije i BBCode u poruku: Klikni na smajlije da bi ih dodao u poruku: Klikni na dugmice da bi dodao BBCode u poruku: Opcije: Onemoguci HTML pri slanju ove poruke Onemoguci BBCode pri slanju ove poruke Onemoguci Smilies pri slanju ove poruke Prikaži potpis (Ovo može biti promenjeno ili dodato u Vašem korisnickom profilu) Pregled teme Vaš browser ne podržava JavaScript. Da biste mogli da postujete nabavite novi browser ili uključite JavaScript.
Johhny:E sad, nekako smo se udaljili od glavnog problema...regionalni razvoj se zasniva na reorganizaciji kuvara Vokija Kostica jer je nedopustivo da se kolega Histrion poziva na nedokazanu teoriju sunke i meda[/quote] Uopshte se nismo mnogo udaljili od regionalnog razvoja jer postoji evidentna povezanost izmedju peglice i puknute gume sa transportom roba i usluga,a taj transport to je privredjivanje a to privredjivanje to je razvoj a mi zivimo u regionu pa samim tim od svih tih pojmova moze da se dodje i do nashe teme tj. Odrzivog regionalnog razvoja!!! I da to shto Voki Kostic nosi tregere to uopshte ne znachi da je u pravu ovaj kuvar shto stalno nosi belu kapu jer u jednom fragmentu Voki kaze: Citat:Voki Kostic:"Ha ha ma stalno me pitaju zashto nosim tregere!Ma navikao sam da me to pitaju i nije mi uopshte neprijatno.Ja nosim tregere zato shto volim i shto se u njima osecam komotno i lepo.I ponavljam moje noshenje tregera nem a veze sa mojom kuvarskom profesijom!Ja sam pocheo nositi tregere i pre nego shto sam prvi put u zivotu napravio jaje na oko"[/quote] Dakle vash izvor informacija je manjkav a samim tim i teorija koja se na tim informacijama zasniva! [/quote] Dodaj smajlije i BBCode u poruku: Klikni na smajlije da bi ih dodao u poruku: Klikni na dugmice da bi dodao BBCode u poruku: Opcije: Onemoguci HTML pri slanju ove poruke Onemoguci BBCode pri slanju ove poruke Onemoguci Smilies pri slanju ove poruke Prikaži potpis (Ovo može biti promenjeno ili dodato u Vašem korisnickom profilu)
Voki Kostic:"Ha ha ma stalno me pitaju zashto nosim tregere!Ma navikao sam da me to pitaju i nije mi uopshte neprijatno.Ja nosim tregere zato shto volim i shto se u njima osecam komotno i lepo.I ponavljam moje noshenje tregera nem a veze sa mojom kuvarskom profesijom!Ja sam pocheo nositi tregere i pre nego shto sam prvi put u zivotu napravio jaje na oko"[/quote] Dakle vash izvor informacija je manjkav a samim tim i teorija koja se na tim informacijama zasniva! [/quote]